Merhaba benim kizimdada olmuştu kanlı akıntı şeklinde çok normal korkmayin
Bende file de yikiyorum daha iyi benceBiz böyle yıkamıyoruz ya :)) acaba yanlış mı yapıyorum. Ben küvetine fileyi taktım ona bu vidyodaki gibi tutup yatırıyom. Eşim su döküyo ben yıkıyorum.
Kızlar bu konuda biraz bilgisizim. Bebek banyo yaptıktan sonra neden yağlanır? Bebek yağı veya losyon veya zeytinyağı veya başka yağ. Neden bebeğin cildine birşey sürmemiz gerekiyor? Sürmezsek nolur?
Bende öyle yapıyordum alıstı herslde hiç uyanmıyor dün 3 kişi annemlerle zorla uyandırıp emzirdim bunlsr çok fena alıstımı rahata ooo seni beni ayakta uyuturlar
Gece memede uyuyor çünkü 2-2,5 saatte bir mıkırdansa da zorla uyandırıyorum, ama uyuduktan sonra memeyi yanağına değdirerek yatağına koyuyorum. Eğer çok halsizsem eşimle yastıklarımızın arasını açıyoruz, o araya yatırıyorum.Sen düzem oturtmuşsun ne güzel. Ben de artık oturtmaya çalışıcam. Bizimki 11-12 gibi uyuyor. 3 saatte bir ben zorla uyandırıyorum. Sabah 10'a kadar uyuyor.
Nasıl uyutuyorsun peki? Benimki memede uyuyor çoğunlukla. Hiç istemedim öyle olmasını ama başka türlü uyumadı.
Çok zor ya, saat başı uyandırmaya çalışıp meme vermek. 3-4 saaatte bir eğer emmiyorsa 60 cc sağdığım sütü veriyorum sonra hep uyuyor çok mızmızlanmıyorGece memede uyuyor çünkü 2-2,5 saatte bir mıkırdansa da zorla uyandırıyorum, ama uyuduktan sonra memeyi yanağına değdirerek yatağına koyuyorum. Eğer çok halsizsem eşimle yastıklarımızın arasını açıyoruz, o araya yatırıyorum.
Gündüz memeden sonra reflü yastığına ya da kendi örtüsüne koyup uyutuyorum. Memede uyutmuyorum.
Daha çok minikler 3.aya kadar uyku eğitimi verilmiyor, sadece bir düzen oturtmaya çalışıyorum, ama eziyet de etmiyorum. Mesela bugün 5'ten beri sürekli meme istiyor, veriyorum. Normalde saat başı vermem lazım.
Patron beyimiz şimdilik:)
Hani yara kanarda kurur ya sakat olur o sekilde kirmizlik dedigim ne yapsam doktora gotrsem mi arkdaslar sizde yardimci olur musunz sizim bebeklerinizde var mi boyle kurumus kan gibi gobeginde
Benimki de çok yapıyor o işi elime bir sıcaklık geliyor aferin kızım diyorum lavaboda poposunu yıkıyorum. Geçen altını açtım tam popoyu siliyorum biraz da yukarı kaldırmışım bir püskürttü maşallah yüzüme koluma bacağıma her yere isabet seviyor altı açık durmayı cimcimemYıkamasına yıkıyorum da, normalde hiç ağlamayan bebek mahvoluyor diye üzülüyorum.
Giydirirken kızmıyor bak, heralde üşümesi geçiyor.
Geçen banyodan sonra havluya sarmışken emzirdim sakinleşsin diye, üstüme işedi enik:) Bi baktım havludan sıcaklık yayılıyor
Ne güzel ne yapıyorsun iyi vermişsin ben de hiç eksilme yokKendi hayatımda iyi giden tek şey zayıflıyor olmak. 70 le başladığım hamileliğimi 87 ile bitirdim. 15 gün oldu doğum yapalı şu an 76 kiloyum. Kaldı 6 kilo
:)) tabiki para senin allah daha cok versin güle güle kullansın mışıl mışıl uyusun allah olmayanlarada versin
Başka uyku arkadaşı alan varsa tavsiyelerini yazabilir teşekkürler:) yani benim aradığım ses cıkarması değil dokunduğunda gördüğünde hoşuna gitmesini istiyorum bir de ileri için saklıyıp hatıra kalsın istedim:)
Ne güzel mevlüt konusuyorsunuz allahım banada nasip etsin
kızlar doğurmayan kaldımı ...bebekten ilgilenemedim burayla
Biraz kendi kendine oynuyor biraz kucaklıyorum evin içinde dolaşıyoruz biraz konuşuyoruz ben konuşuyorum o dinliyor babası evde ise birazda o seviyor öyle öyle yoruyoruz sıpayı :) canım ağlamıyorsa seninkide kendi kendine oynamaya başlar inşallah bizimkide yeni yeni başladı kendi kendine oyalanmayanasiloyakiyoshn canim o uyanik saatlerinde. Bizim zor geciyor baya hemen uyytmak icin careler ariyoruz.Uyumasin tamam ben ilgilenip bakiyim. Ama saga sola bakmiyo ki ağzı hiç durmuyo ki yahu:)
Bazen sütüm olmasına rağmen gece beslenmesinde mama veriyorum. Çünkü tükenmiş oluyorum. Sarılık derdi olmasa uyanmasın sorun değil ama işte elimden geleni yapıyorum.Çok zor ya, saat başı uyandırmaya çalışıp meme vermek. 3-4 saaatte bir eğer emmiyorsa 60 cc sağdığım sütü veriyorum sonra hep uyuyor çok mızmızlanmıyor
Bir an önce toparlar inşallah canımBazen sütüm olmasına rağmen gece beslenmesinde mama veriyorum. Çünkü tükenmiş oluyorum. Sarılık derdi olmasa uyanmasın sorun değil ama işte elimden geleni yapıyorum.
Canım ayno şekildr bende benmari usulü yapıyorım, bende aynı şekilde soruyorum kendi kendime hatta bazen biraz ısınmış gibi oluyor o da sorun olur mu acabaKizlar size birşey sorucam hani sut sagip dolaba koyuyoruz ya dondurucuya değil çıkarınca benmari usulü istiyorum içeceği sıcaklığa gelene kadar ama bazen ben bebeğe verene kadar o sut soğuyor oda sıcaklığına geliyor. Bu sutu vermeme sorun yok değil mi hani şey soğuyunca gaz yapar denir ya mama için sütte soğuyunca gaz yapar mı yada başka zarari var mı .ben ilk kizimda hiç sagmamistim bunda sağmak zorunda kalıyorum kafama takıldı
sağol canım klasik sezeryan ağrıları malum bebek de ilgiye çok muhtaç olduğu için daha çok yıpranıyoruz....bebeğim 30 günlük oldu 3 kiloya ulaştı....ama sarılığı hala atlatamadı...nefes problemi ara sıra oluyo ..bide ateş 37-37,5-38 arasında ...hepsine anne sutu ilaçmış gece gunduz başındayım inşallsh duzelecek herşey....siz nasılsınızCanım sen ve bebeğin nasılsınız? Biz de pek giremiyoruz artık bebeklerle uğraşmaktan:) yazdığını görünce bi sorayım dedim iyisinizdir inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?