2017 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
Kızlar bu konuda biraz bilgisizim. Bebek banyo yaptıktan sonra neden yağlanır? Bebek yağı veya losyon veya zeytinyağı veya başka yağ. Neden bebeğin cildine birşey sürmemiz gerekiyor? Sürmezsek nolur?

Bana direk yaglama banyo yaparken son suyuna doo sacina gelmesin o su dediler

Gece memede uyuyor çünkü 2-2,5 saatte bir mıkırdansa da zorla uyandırıyorum, ama uyuduktan sonra memeyi yanağına değdirerek yatağına koyuyorum. Eğer çok halsizsem eşimle yastıklarımızın arasını açıyoruz, o araya yatırıyorum.
Gündüz memeden sonra reflü yastığına ya da kendi örtüsüne koyup uyutuyorum. Memede uyutmuyorum.
Daha çok minikler 3.aya kadar uyku eğitimi verilmiyor, sadece bir düzen oturtmaya çalışıyorum, ama eziyet de etmiyorum. Mesela bugün 5'ten beri sürekli meme istiyor, veriyorum. Normalde saat başı vermem lazım.
Patron beyimiz şimdilik:)

Kızlar, bizim topuk kanları tamam, işitme testi tamam. Sırada ne var bize hiç bilgi vermediler ya, şimdi 28. Gününe kadar göz muayenesi ücretsiz diye biliyorum, doğru mudur? 1. Ay aşıları için sağlık ocağına gideceğiz. Onun dışında birşey var mı?

Çok zor ya, saat başı uyandırmaya çalışıp meme vermek. 3-4 saaatte bir eğer emmiyorsa 60 cc sağdığım sütü veriyorum sonra hep uyuyor çok mızmızlanmıyor

Hani yara kanarda kurur ya sakat olur o sekilde kirmizlik dedigim ne yapsam doktora gotrsem mi arkdaslar sizde yardimci olur musunz sizim bebeklerinizde var mi boyle kurumus kan gibi gobeginde

Benim kızımda hala ara ara oluyo. Çok az kan oturur gibi kuruyo. Dr normal dedi. Aylık kontrolüne kadar devam ederse söylicem. Tekrar bi k vitamini iğnesi yapıyolarmış galiba

Benimki de çok yapıyor o işi elime bir sıcaklık geliyor aferin kızım diyorum lavaboda poposunu yıkıyorum. Geçen altını açtım tam popoyu siliyorum biraz da yukarı kaldırmışım bir püskürttü maşallah yüzüme koluma bacağıma her yere isabet seviyor altı açık durmayı cimcimem

ben rossmandan bır oyuncak aldım pelüs poposunda bırsey var cekınce muzık calıyor.
bızımkı cok sevdı.muzık onu sakınlestırdı.
uyku arkadası onu yaptım:)

Kizlar size birşey sorucam hani sut sagip dolaba koyuyoruz ya dondurucuya değil çıkarınca benmari usulü istiyorum içeceği sıcaklığa gelene kadar ama bazen ben bebeğe verene kadar o sut soğuyor oda sıcaklığına geliyor. Bu sutu vermeme sorun yok değil mi hani şey soğuyunca gaz yapar denir ya mama için sütte soğuyunca gaz yapar mı yada başka zarari var mı .ben ilk kizimda hiç sagmamistim bunda sağmak zorunda kalıyorum kafama takıldı

nasiloyakiyoshn canim o uyanik saatlerinde. Bizim zor geciyor baya hemen uyytmak icin careler ariyoruz.Uyumasin tamam ben ilgilenip bakiyim. Ama saga sola bakmiyo ki ağzı hiç durmuyo ki yahu:)
Biraz kendi kendine oynuyor biraz kucaklıyorum evin içinde dolaşıyoruz biraz konuşuyoruz ben konuşuyorum o dinliyor babası evde ise birazda o seviyor öyle öyle yoruyoruz sıpayı :) canım ağlamıyorsa seninkide kendi kendine oynamaya başlar inşallah bizimkide yeni yeni başladı kendi kendine oyalanmaya

Çok zor ya, saat başı uyandırmaya çalışıp meme vermek. 3-4 saaatte bir eğer emmiyorsa 60 cc sağdığım sütü veriyorum sonra hep uyuyor çok mızmızlanmıyor
Bazen sütüm olmasına rağmen gece beslenmesinde mama veriyorum. Çünkü tükenmiş oluyorum. Sarılık derdi olmasa uyanmasın sorun değil ama işte elimden geleni yapıyorum.

Canım ayno şekildr bende benmari usulü yapıyorım, bende aynı şekilde soruyorum kendi kendime hatta bazen biraz ısınmış gibi oluyor o da sorun olur mu acaba

Slm
Foruma giremiyorum takip edemiyorum.
Hiç vaktim olmuyor
O yüzden doğum yapanları tebrik ediyor,
Yapacak olanlara da Allah tan kolay doğum diliyorum.

Kızlar benim bir sorum var.
Benim kızım dilini çok dışarı çıkarıyor.
Sürekli geriniyor esnetiyor bedenini ve bu sırada dilini full dışarı çıkarıyor.
Hiç sizin bebeklerde böyle bir eylem var mı ?
Yoksa Hipotiroidi hastalığımızın bir emaresi mi bu merak ediyorum.

Şimdiden herkezin bayramını kutluyorum.
Bayram şekerlerimiz kucağımızda bu bayram çok şükür.

Canım sen ve bebeğin nasılsınız? Biz de pek giremiyoruz artık bebeklerle uğraşmaktan:) yazdığını görünce bi sorayım dedim iyisinizdir inşallah
sağol canım klasik sezeryan ağrıları malum bebek de ilgiye çok muhtaç olduğu için daha çok yıpranıyoruz....bebeğim 30 günlük oldu 3 kiloya ulaştı....ama sarılığı hala atlatamadı...nefes problemi ara sıra oluyo ..bide ateş 37-37,5-38 arasında ...hepsine anne sutu ilaçmış gece gunduz başındayım inşallsh duzelecek herşey....siz nasılsınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…