- 18 Ağustos 2016
- 1.050
- 1.204
- 83
Kızlar bebeğimin kakası normalde hardal rengiydi içinde de satı pütürler vardı yani olması gereken gibi. Ama dünden beri kakası yeşil gibi. Sebeni ne olabilir ? Sadece anne sütüyle besleniyor
Çok güzel ifade etmişsin valla. Memende süt yok herhalde diyeni kesmek istiyorum ne düşüncesiz olabiliyor insanlar. Olumlu yönde teşvik edeceğine. Bu arada gözün aydın aramıza hoşgeldin :)
Ürünün linkini de vereyim.Oh iyi iyi sizinkiler nöbete başlamış :) dün bizimkiler de ilk defa yanına gelip aynı yere bebeklerin yanına oturdular. Şu pasiflorayı veterinere sorayım bir.
Maaşallah sana yaa.. Bugün tam 1 hafta olacak, birinin yardımı olmadan yeni kalktım. Ameliyat yerim ayrı , ameliyat yerini kasmiim diye kamburlaştırdıgım sırtım ve omuzlarım ayrı ağrıyor. Bi de bebeğin tam boşaltamadıgı göğüsleri eklersek...ooo on numara bi lohusayımValla ben de sezaryen oldum. Bir gece yattım hastanede. Eve çıktığımdan beri de her işimi kendim görüyorum. Yemek, temizlik 3 çocuğa gündüz, bebeğe gece bakıyorum. Evde annemle babam var yemek çamaşır herşey bende. Annem yaşlı dizleri ağrıyor, babam oruçlu, eşim mesaide... ve ben eve geldiğimden beri bir ağrıkesici bile içmedim.
Bu vajinal mikroplarla ilgili olarak bi hekim arkadaşımın önerisiyle sezaryen sonrası vajinal sürüntüden bebeğin ağız mukozasina sürdükMerhaba hanımlar, nasılsınız?
Doktor kontrolüne gittik enikle, ilk doğduğunda kulak testinden geçememişti, doktor baktı fiziksel bir sıkıntı görünmüyor dedi. Yine girecek teste.
Sarılık ilerlemiş 12 olmuş. Gündüz saat başı emzir, gece de 3 saatte bir emzir dedi. Her meme en fazla 20dk olacak şekilde. Tek meme aldıysa diğerini vererek başlarsın öbür turda dedi. Gün içerisinde cam önünde yatsın, bol ışık alsın dedi. Direk güneşe maruz kalmasın, d vitamini için faydalı direk güneş, ama şimdi yanar daha çok küçük dedi. Cam arkası yeterliymiş.
Reflü yastığında yatırmamı istedi, kusması olmamasına rağmen, bedeni daha rahat edermiş.
Bir numara büyük bez takmamı istedi 4-6 kilo için olan bezi takıyorum artık.
Sezaryen olan annelerde bebek vajinal yoldaki mikropları alamadığı için, ek yapılması gerekiyormuş. Bu nedenle Maflor (bağırsak bakterisi florası) kullanmaya devam etmemi istedi.
15 günden önce gaz beklemiyorum, damla kullanmayın dedi.
Göbeği düştüğü için her gün yıkayın, sarılığına da iyi gelir dedi.
Detaylı detaylı yazdım ki hem ben unutmayayım, hem de yakın zamanda doktor ziyareti olan varsa bilgilerimizi karşılaştıralım.
Sağma işlemini göğüslerin doluluk durumuna göre yapıyorum ben. Sertleşiyor ve ağırlaşıyor. Bu da genelde sabah ve akşam saatlerine denk geliyor. Ikikez yetiyor şimdilikPompa kullanan arkadaşlar günde kaç kere kaç dakika kullanmak gerekiyor? Ben başladım dün. Bir göğsüme 10 dakika yaptım ancak tabanı doldurdu normal mi? Bebişlerime 10 dakika önce meme sonra mama veriyorum emiyorlar bu kadar az çıkınca şaşırdım.
Bu arada bebeklerimin 40 uçurmasını yaptık :)
Memede veriyorum mamada sorayım yinedeCanım mesajını şimdi gördüm bana doktor meme ve mama veriyorsan beraber gerek yok dedi istersen sen de sor bir doktoruna.
Fırsat bulup giremiyorum ki buraya bebeğim buyuyo uzayan sarılığı var inşallah geçecek 3 kilo oldu kuzum biraz nefes problem i bide ateş çıkma sorunları var ama iyidir bence en azından ağlamayı uyutmamayı biliyo :) siz nasılsınızSiyetem canim merelerdesin sen? Hep aklimdasin ama forumda hiç mesajına denk gelmedim. kuzunun keyfi nasıl? Sen nasıl oldun
Ben buray takip edemedim bayadir o yüzde sorularim senin için tekrar olabilir kusura bakma olur mu? Bebegin eve çıktı dimi? Nefes problemi diyince ikilemde kaldım. aglayip uyutmuyorsa o olmus canim. O tam anlamiyla bebek olmus. Allah 2 aya kadar gulmeyi de nasip eder ins:)) Uzayan sarilik nedir bu arada?Fırsat bulup giremiyorum ki buraya bebeğim buyuyo uzayan sarılığı var inşallah geçecek 3 kilo oldu kuzum biraz nefes problem i bide ateş çıkma sorunları var ama iyidir bence en azından ağlamayı uyutmamayı biliyo :) siz nasılsınız
Bana 40 gun kullan dediEvet ben de unutmuşum sormayı. Perşembe kontrolüm var, sorucam.
Ben Doğumdan sonra hiç kullanmadım Demir hapını, bayram sonu bi kan tahlili yaptırıp değerlerimi kontrol ettirmek istiyorum. Ona göre bir yol izleyeceğim sonrasında...Bana 40 gun kullan dedi
1 karıştan biraz az canımKızlar sezaryen kesiğinizin uzunluğu kaç cm?
Bende beklemedeyim
3-4 saatte napiyo. Öyle yatağında duruyor mı? Bnm Bebis uyanikken memede kalmak istiyor. Elim kolum bağlandı resmen. Bu de 3 gündür sadece 2-3 saat deliksiz uyuyo. Geri kalan tüm gün ve geceler başı hatta bazen 10 dk da bir kalkıyor. Dün doktora götürdüm hırıltı var diye. Burnu tıkanmış. Serum fizyolojiki şırınga ile bolca sikip aspiratör ile çekiyoruz. Az biseycikarabildik. Memede agliyorda bebeğiniz burun tıkanıklığını da bi kontrol edin derimBenimki bazen bir saat bazen bir buçuk saat uyuyup emmek için uyanıyor bidaha da uyuyup uyandımı en az iki saat uyumuyor tabi üç dört saate çıktığıda oluyor bunun :)
bi karış falan sanki. Hatta az fazlası da ola olur.Kızlar sezaryen kesiğinizin uzunluğu kaç cm?
Bana hem demir hem vitamin verdiDoktor doğumdan sonraada demir hapı kullanacaksın dedi bilginiz olsun
Tam 13 cm cnm senin ki kaç cmKızlar sezaryen kesiğinizin uzunluğu kaç cm?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?