Aynen benim bebişin elini tutunca sakşnleşiyor@beatrices kizlar belki biliyorsunuzdur amw onemli faydali bilgi
Bebeginizi yikarken elini tutun
Ya da parmaginizi uzatin o tutsun sizi
Susacaktir tutunca
Korkuyor soyunca, zaten hep bişeyler tutmaya calisir
Oglumu küvetine bi getirioduk obur elinde bodysini kapmis getirmis :) cok komik oluodu
Anne sütü sür bakalımKizlar ya oglum pisik oldu
Tum tecrubelerimyetersiz kaldi
Yediklerimde sikinti yok
Zeytinyagi suruyrm, pamukla suyla temizleyip kuruluyrm, havalandiriyrm, pisik kremj kullaniyrm yok duzelmedi
Pisik olup atlatan akil verecek olan varsa acil bekliyrm :)
10 gün sonra oldu canım göbek düştükten, dr normal dedi kokulu akıntı yok geçer dedi.Hani yara kanarda kurur ya sakat olur o sekilde kirmizlik dedigim ne yapsam doktora gotrsem mi arkdaslar sizde yardimci olur musunz sizim bebeklerinizde var mi boyle kurumus kan gibi gobeginde
Boylarıda uzar canım. Patikli altlarımız artık olmuyo küçük geliyo. Dört santim uzamış kızımMaşallah :) Bende onu diyecektim bazıları sanki küçük geliyor :)
Ağlamıyor sakinse Anlamasa da konuş canım bi süre sonra pür dikkat dinlediğini farkedersin :)Hamileyken siz benden öğreniyorsunuz olacakları, şimdi ben sizden öğreniyorum gelecekte yasanacaklari:) ins canim dedigin gibi olur biraz oturur düzene hayatimiz. Dış dünyaya o kadar kapalı ki su an. Ne gezmekten anliyo ne müzikten ne konuşmaktan... ağzımizı balık gibi yapıp sut ariyoruz:)
Bol yürüyüş tavsiyem. 39+4 ben çarşıda geziyordum 39+5 doğum yaptım. Inş sancıların birden gelir ve bayram sevincin ikiye katlanır :)40+1 olduk, ve hasanım hala gelmediDoktorum41. Haftaya kadar bekliyeceğimizi söyledi, sancım gelmesse suni verilecek, acaba doğal yolla sancılarımın gelmesini nasıl sağlayabilirim??
MerhabaBen sağdığım sütü oda sıcaklığında 1-2 saat bekletip veriyorum. Bir sakıncası olduğunu da bilmiyordum açıkçası. Var mı acaba?
Sey mantigi var ya cnm onu uygulaKızlar çok sıcak oldu ya. İnşallah terletmem bebeği.
Rabbim acil şifalar versin bol sabır versin inş. Çabucak sağlığına kavuşsun bebeğinizAh cnm sen kaçırmışsın demek ki.
Çünkü burada yazmıştım ben.
23 günlük şuan kızım.
13 günlükken Hipotiroidi teşhisi konuldu ve ilaca başlandı. Ultrason normal çıktı ama değerleri 1.hafta 33 ve 2.hafta 66 olarak yüksek çıktı.
3 yaşına kadar sürecek ilaç alımı .
Sonra duruma göre ya ömür boyu kullanacak ya da kesilecekmiş.
Canım mesajını şimdi gördüm bana doktor meme ve mama veriyorsan beraber gerek yok dedi istersen sen de sor bir doktoruna.Ben mama verdiğimde veriyorum su..iyi değilmi yani
Sarı da yeşil de normal diye biliyorum ben. Benimkiler de bazen sarı bazen yeşil oluyor.Kızlar bebeğimin kakası normalde hardal rengiydi içinde de satı pütürler vardı yani olması gereken gibi. Ama dünden beri kakası yeşil gibi. Sebeni ne olabilir ? Sadece anne sütüyle besleniyor
Benim hastane onu bile yapmadı da yaptirmadi da. Yarim kollu zibin corap eldiven. Bu havada fazlasina gerek yok diyolar. Yatarken ustune penye battaniye ama kucagimdayken o da yok. Sere serpe yatiyo velet valla terleyip bunalmiyo daSey mantigi var ya cnm onu uygula
Hani biz ne giyiyorsak bebek bi fazlasi
Çok güzel ifade etmişsin valla. Memende süt yok herhalde diyeni kesmek istiyorum ne düşüncesiz olabiliyor insanlar. Olumlu yönde teşvik edeceğine. Bu arada gözün aydın aramıza hoşgeldin :)Kızlar merhabalar, Salı günü doğum yaptım. Doğumdan beri çok sorun yaşadım.
Sorularıma cevap yazan herkese tek tek teşekkür ederim. Allah razı olsun. Teker teker cevap yazamadım sizlere, teker teker etiketleyemedim. Günde iki saat falan uyumuşumdur anca kaç gündür.
Başıma gelen sorunları sıralayacak olursam
Şimdi emme sorunumuz çözüldü gibi. Mastit için iğne oluyorum ama kızım emiyor çok şükür artık. Şuan tek problemim geçmeyen ameliyat ağrım. O da kısa zamanda geçer inşallah. Kızımı eğilip kucağıma rahat rahat alabilmek istiyorum.
- 5. gün olmasına rağmen sezaryen ağrısından yataktan kalkamıyorum. Bebeğimi bile kucağımda zor tutuyorum. Neredeyse yatarak emzirmeye çalışıyorum yavrumu.
- İlk 2 gün emdi kızım. Meme uçlarım yara oldu ağlaya ağlaya da olsa emzirdim ama tıkandılar, mastit olmuşum. 2 gündür sıcak havluyla pompayla uğraşıyorum. Dün gece açılmaya başladı. Bugün ilk defa yavrumun sütü yutma sesini duydum.
- Bu sorunları yaşarken maruz kaldığım cümleler
- Aç bu çocuk
- Süt gelmiyor herhalde(500 kere)
- Süt geldi mi (500 kere)
- Mamayı biberonla verelim (ki ben bunu ne kadar istemesem de o ruh haliyle yaptım. O kadar kızdım ki kendime. Bir kere biberonla emdikten sonra mememi istemedi kızım az süt geliyor diye. Ağzına aldı süt az geliyor diye bastı çığlığı. Hep biberon istedi. )
- Görümce kaynana faktörü
- İnanmazsınız memeyi almayınca çocuk kokunu beğenmiyordur güzel kokulu bişeyle yıka diyen bile oldu.
- Bunun gibi daha çoğu...
Allahım sorunu olan tüm annelere yardım etsin. Emzirmek isteyip Emzirememek ne kadar kötü bir duyguymuş anladım. Allah hiçbir anneye göstermesin. Bebek memeni almazken kayınvalide görümce dahil herkesin tepende beklemesi ne dayanılmaz bir işkenceymiş. Ne kadar aciz hissettiriyormuş anladım.
En kısa sürede tekrar burayı takip edebilir hale gelirim umarım. Sevgiler...
Hadi ya ben kalkanın kapalı kapağında biriken sütü de direk şırıngayla veriyordum.
Ucurmakmı40 ı uçurulur
A Acemianne42 canim naptin bebis nasıl ?terslik yok di mi ins?
Zaten en fazla 1-2 saat bekletiyorumSagdiktan hemen sonra veriosan kendi isisi iyi ama bekliosa ki disarda maksimum uc saat bekleyebilirmis anne sutu kaynamis suda bekletmektr fayda var diye dusunuyorum zatrn azicik isinsa yeter
Açıkası tadına hiç bakmadım. Bir dahaki sefere bakarım. Genelede sağıp hemen veriyorum ama bir iki kere 1 saat kadar bekledi.Merhaba
Bende bu konu hakkında soru sorucaktim. Ne yaptıysam yapayım sagdigim sut dışarda ve dolapta bozuluyor tadı hafif degisiyo
Cam plastik ne koyduysam
En iyisi sagip taze vermek siz nasıl yapiyonuz sütun tadına bakiyonuzmu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?