Canım durduğu da oluyor ama genelde ilgi istiyor kucaklıyorum konuşuyorum tabi bunlar iki saat için geçerli iki saatten fazla uyanık oldumu mızlıyor uyumuyor uyutma çabaları verirken de bir iki saat geçiyor ama çok sık olmuyor bu üç dört saat uyanık kalması ama iki iki buçuk saat uyanık duruyor3-4 saatte napiyo. Öyle yatağında duruyor mı? Bnm Bebis uyanikken memede kalmak istiyor. Elim kolum bağlandı resmen. Bu de 3 gündür sadece 2-3 saat deliksiz uyuyo. Geri kalan tüm gün ve geceler başı hatta bazen 10 dk da bir kalkıyor. Dün doktora götürdüm hırıltı var diye. Burnu tıkanmış. Serum fizyolojiki şırınga ile bolca sikip aspiratör ile çekiyoruz. Az biseycikarabildik. Memede agliyorda bebeğiniz burun tıkanıklığını da bi kontrol edin derim
bi karış falan sanki. Hatta az fazlası da ola olur.
Bana hem demir hem vitamin verdi
Bebegini kundakliyor musun? Anne karninda elleri rahim duvarina carpiyo fakat dogunca elleri boşta kaliyo o yuzden sıçrayıp kendini uyandiriyo canim yarım kundak yap biraz daha rahat uyur simdi kendini anne karninda saniyolarKızlar ya bebeğinizi uyurken korkutuyorlar mi bnim kızım uyuyunca elleriyle savaş veriyor sanki sonrada ağlayarak uyanıyor uykuya bile dalamiyor gündüzleri hiç uyumuyor daha 16 günlük olduk
içeriğindeki
Benimki 4 yıldır ilk defa bıyıklarını döküyor. 2 tane bıyığı benim saydığım yok.belki dönemseldir tüy de döküyor bu aralar çünkü takip ediyorum. Ama hiç pas vermiyor sürekli her fırsatta sevömeye çalışıyorum.@beatricesuzines kızlar kediler ne durumda? Benimkilerden birinin ağız bölgesindeki tüyler gitmiş mantar mı oldu üzüntüden mi oldu anlamadım bir de kendi sepetine işemiş noldu dersiniz? Var mı sizde böyle tuhaf hadiseler?
40 çıkınca gezmeye gidilirmiş canım bebekle birlikte ben de yeni duydum. :)Ucurmakmıhiç duymamıştım
Nasıl uçurdunuz :)Pompa kullanan arkadaşlar günde kaç kere kaç dakika kullanmak gerekiyor? Ben başladım dün. Bir göğsüme 10 dakika yaptım ancak tabanı doldurdu normal mi? Bebişlerime 10 dakika önce meme sonra mama veriyorum emiyorlar bu kadar az çıkınca şaşırdım.
Bu arada bebeklerimin 40 uçurmasını yaptık :)
Benim oglumun da ilk zamanlar kakasi yesil olurdu ara ara kayinvalidem usudugunu soyledi ama doktor normal oldugunu usutmekle ilgisi olmadigini soylemisti. Belki yediklerinle ilgilidir dereotu filan yiyorsan süt yapsin diye ondan olabilir ben yiyodum yesil yapiyodu o siralar.Kızlar bebeğimin kakası normalde hardal rengiydi içinde de satı pütürler vardı yani olması gereken gibi. Ama dünden beri kakası yeşil gibi. Sebeni ne olabilir ? Sadece anne sütüyle besleniyor
Evet yapilir bebek şöyle bir evden cikartilir gezdirilir ister bir akraba ziyareti ister disarida kisa bir gezinti hava alsin diye :) gidilen evdeki ev sahibi bebege hediye verir kiyafet gibi ya da ekmek yumurta falan rizki bereketli olsun diye40 çıkınca gezmeye gidilirmiş canım bebekle birlikte ben de yeni duydum. :)
İyiymiş yapalım o zaman. Hoş bir 40 ı beklemeden cıkacagız ama adet yerini bulsun dimi :)Evet yapilir bebek şöyle bir evden cikartilir gezdirilir ister bir akraba ziyareti ister disarida kisa bir gezinti hava alsin diye :) gidilen evdeki ev sahibi bebege hediye verir kiyafet gibi ya da ekmek yumurta falan rizki bereketli olsun diye
Evdeyiz evet sarılık geçmeyince fototerapilerden sonra 3 aya kafa bekleniyor geçmezse tedavi ediliyor normalde şimdiye geçmesi lazımdı bakalım bayram sonrası konrtolu var o zaman belli olacak ...nefeslerini sayıyorum çocuğun normalde bebekler 20-40 arası nefes alırmış dk da bizimki aşıyo biraz zamanla düzelecekmiş....bide tıkanıklığı var ama onu sürekli açıyorum buruno sıkıp aspiratorle temizliyorum gerçi 5 dk sonra tekrar kapanıyo ama emzirmeden önce yapıyorum ...çok ilerleme kaydettik dahada iyi olacak inşallahBen buray takip edemedim bayadir o yüzde sorularim senin için tekrar olabilir kusura bakma olur mu? Bebegin eve çıktı dimi? Nefes problemi diyince ikilemde kaldım. aglayip uyutmuyorsa o olmus canim. O tam anlamiyla bebek olmus. Allah 2 aya kadar gulmeyi de nasip eder ins:)) Uzayan sarilik nedir bu arada?
Yenidoğan uzmanı bana dkda 60a kadar normal demişti nefes sayısı.Evdeyiz evet sarılık geçmeyince fototerapilerden sonra 3 aya kafa bekleniyor geçmezse tedavi ediliyor normalde şimdiye geçmesi lazımdı bakalım bayram sonrası konrtolu var o zaman belli olacak ...nefeslerini sayıyorum çocuğun normalde bebekler 20-40 arası nefes alırmış dk da bizimki aşıyo biraz zamanla düzelecekmiş....bide tıkanıklığı var ama onu sürekli açıyorum buruno sıkıp aspiratorle temizliyorum gerçi 5 dk sonra tekrar kapanıyo ama emzirmeden önce yapıyorum ...çok ilerleme kaydettik dahada iyi olacak inşallah
Ölçmedim ama dr çok kısa kestim dedi sanki 9-10 cm bebeöğin kafası kadar duruyorKızlar sezaryen kesiğinizin uzunluğu kaç cm?
Kaç gün bekleniyormuş bende benzer biley duydum. Parayı sarmak lazım hiç hijyenik degildir acaba metalin temas mı etmesi gerekiyor? Bizde sanırım fıtık var bayagı göbeginin uzantısı var dışında. En fazia 2 yıla geçermiş. Dr sararız dedi ama paradan falan bahsetmediOglusumun göbeği sonunda düştü ama deligin içinde sert kısmı klasik . Doktor düşer dedi. Zeytinyağı ya da bebe yağı ile yumusat, çevresine de masaj yap dedi. Çünkü fıtık başlangıcı varmış. Kv göbek deliği temizlenince 10 kuruş falan koyup baglayin göbeği güzel olsun toplamanın dedi. Onu denemeyi düşünüyorum sonrasında. Bi de düz yatirabilsem.kafasi yamuk olacak ya
Mustelanın temizleme suyu var lavantalı mis gibi kokuyor bebiş. Saçlarını ne yaparsın bilemem. Benimde göbeği düşmedi ama yıkadım. Bugün de yıkadım. Bundan sonra hergün yıkayacagım. Cok sıcak cocuk guzel guzel uyuyor şimdi rahatladı bir de çok saclı iyi oldu. Göbek de düşmek üzere gibi görünüyor. Ne yapalum geç düşsün bekleriz bizdeBugün 8.günümüz gobegi hala düşmedi kizimin yikamadik daha hastanede yikamayin dusene kadar dediler ama sicaklarda da olmuyo ki böyle. Süt akiyo emerken ustune boynuna ne bileyim kusuyo falan cocuk rahatlardi ilik suya gül suyu döküp pamukla siliyorum boynunu yüzünü ama ne yapsam sizce yikasam mi artik
Tiroit hastasi arkadaslarim
Dogum sonrasi eski dozunuza geri dondunuz degl mi?
Ne yaptiniz merak ediyrm
Benim ilk sezeryanımda elli gün sürdü. Şimdide bir aylık olacak hsla dewam edito. Bazen cok geliyo bazen bitti sanıyorum hiç gelmiyo çünkü
Aslında 5. Gün sağlık ocağında hafif sarılık atar dediler test bile yapmadılar. Çocuk bana sarı geliyor. Bugün kontrolü var bakalım ne diyecek doktor.
Evet ebebek'ten indirimle aldım, baya iyi çıktı.
Balkonda 5 dakika kollarını bacaklarını soyup güneşe çıkartıyordum, dünkü yağmurda çıkmadı ama.
Canim ciğer kasları tam gelişmediği için daha az cekiyor dur içine havayı. O da sık nefes alıyordur telafi edebilmek için. Yani sık nefes alması rahatsızlık değil telafi edici bi hareket. Allahım bebeğinin yardımcısı olsun yanında olsun ins. Sarilik bizde de var gün içinde gözleri bi sarariyo bi açılıyor. Foto terapi aldık biraz düştü.siz de almış miydiniz?bu aradaEvdeyiz evet sarılık geçmeyince fototerapilerden sonra 3 aya kafa bekleniyor geçmezse tedavi ediliyor normalde şimdiye geçmesi lazımdı bakalım bayram sonrası konrtolu var o zaman belli olacak ...nefeslerini sayıyorum çocuğun normalde bebekler 20-40 arası nefes alırmış dk da bizimki aşıyo biraz zamanla düzelecekmiş....bide tıkanıklığı var ama onu sürekli açıyorum buruno sıkıp aspiratorle temizliyorum gerçi 5 dk sonra tekrar kapanıyo ama emzirmeden önce yapıyorum ...çok ilerleme kaydettik dahada iyi olacak inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?