2017 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
Canım durduğu da oluyor ama genelde ilgi istiyor kucaklıyorum konuşuyorum tabi bunlar iki saat için geçerli iki saatten fazla uyanık oldumu mızlıyor uyumuyor uyutma çabaları verirken de bir iki saat geçiyor ama çok sık olmuyor bu üç dört saat uyanık kalması ama iki iki buçuk saat uyanık duruyor

Ben akşam üstü beş veya altıda uykudan uyanma saatine denk geldiyse özellikle uyutmamaya çalışıyorum sekize kadar gece güzel uyuyor öyle siz kaç günlük oldunuz

Son düzenleme:
Kızlar ya bebeğinizi uyurken korkutuyorlar mi bnim kızım uyuyunca elleriyle savaş veriyor sanki sonrada ağlayarak uyanıyor uykuya bile dalamiyor gündüzleri hiç uyumuyor daha 16 günlük olduk
Bebegini kundakliyor musun? Anne karninda elleri rahim duvarina carpiyo fakat dogunca elleri boşta kaliyo o yuzden sıçrayıp kendini uyandiriyo canim yarım kundak yap biraz daha rahat uyur simdi kendini anne karninda saniyolar

Bugün 8.günümüz gobegi hala düşmedi kizimin yikamadik daha hastanede yikamayin dusene kadar dediler ama sicaklarda da olmuyo ki böyle. Süt akiyo emerken ustune boynuna ne bileyim kusuyo falan cocuk rahatlardi ilik suya gül suyu döküp pamukla siliyorum boynunu yüzünü ama ne yapsam sizce yikasam mi artik

Benimki 4 yıldır ilk defa bıyıklarını döküyor. 2 tane bıyığı benim saydığım yok.belki dönemseldir tüy de döküyor bu aralar çünkü takip ediyorum. Ama hiç pas vermiyor sürekli her fırsatta sevömeye çalışıyorum.

Nasıl uçurdunuz :)

Kızlar bebeğimin kakası normalde hardal rengiydi içinde de satı pütürler vardı yani olması gereken gibi. Ama dünden beri kakası yeşil gibi. Sebeni ne olabilir ? Sadece anne sütüyle besleniyor
Benim oglumun da ilk zamanlar kakasi yesil olurdu ara ara kayinvalidem usudugunu soyledi ama doktor normal oldugunu usutmekle ilgisi olmadigini soylemisti. Belki yediklerinle ilgilidir dereotu filan yiyorsan süt yapsin diye ondan olabilir ben yiyodum yesil yapiyodu o siralar.

Dün yediğim birşey ya da sıcak alerji yaptı bana. Bir gözüm şişti koltukaltlarım kabardı, 2 dr aradım bana avil ve dekort ampul karışımı iğne yaptırmamı söylediler. Yaptırdım yaptırmaz olaydım o ne acı ne yaktı ne yaktı.. bir de uyku, bebil uyanmasında uyuyayım diye dua ettim resmen. Sızmışım zaten.. şimdi yine başladı kabartılar, yine iğneden olacagım. Coook korkuyorum.

Bu arada dün herzaman yediklerimden farklı olarak yoğurt yedim. Dogumdan sonra ilk defa. Önceden alerjim yoktu. Bebekte sıkıntı yok. Sabah da omletin içine yogurt koydum o yapmış olabilir mi dersiniz?

40 çıkınca gezmeye gidilirmiş canım bebekle birlikte ben de yeni duydum. :)
Evet yapilir bebek şöyle bir evden cikartilir gezdirilir ister bir akraba ziyareti ister disarida kisa bir gezinti hava alsin diye :) gidilen evdeki ev sahibi bebege hediye verir kiyafet gibi ya da ekmek yumurta falan rizki bereketli olsun diye hatta ilk bebegimde evine ilk defa gittigimiz yakinlarimiz bebegime hediye vermisti bir tisort tulum badi falan

İyiymiş yapalım o zaman. Hoş bir 40 ı beklemeden cıkacagız ama adet yerini bulsun dimi :)

Evdeyiz evet sarılık geçmeyince fototerapilerden sonra 3 aya kafa bekleniyor geçmezse tedavi ediliyor normalde şimdiye geçmesi lazımdı bakalım bayram sonrası konrtolu var o zaman belli olacak ...nefeslerini sayıyorum çocuğun normalde bebekler 20-40 arası nefes alırmış dk da bizimki aşıyo biraz zamanla düzelecekmiş....bide tıkanıklığı var ama onu sürekli açıyorum buruno sıkıp aspiratorle temizliyorum gerçi 5 dk sonra tekrar kapanıyo ama emzirmeden önce yapıyorum ...çok ilerleme kaydettik dahada iyi olacak inşallah

Yenidoğan uzmanı bana dkda 60a kadar normal demişti nefes sayısı.

Kaç gün bekleniyormuş bende benzer biley duydum. Parayı sarmak lazım hiç hijyenik degildir acaba metalin temas mı etmesi gerekiyor? Bizde sanırım fıtık var bayagı göbeginin uzantısı var dışında. En fazia 2 yıla geçermiş. Dr sararız dedi ama paradan falan bahsetmedi

Mustelanın temizleme suyu var lavantalı mis gibi kokuyor bebiş. Saçlarını ne yaparsın bilemem. Benimde göbeği düşmedi ama yıkadım. Bugün de yıkadım. Bundan sonra hergün yıkayacagım. Cok sıcak cocuk guzel guzel uyuyor şimdi rahatladı bir de çok saclı iyi oldu. Göbek de düşmek üzere gibi görünüyor. Ne yapalum geç düşsün bekleriz bizde

bebekler bileklerin iç kısımdan en çok d vitamini alıyormuş sağlık ocağında öyle dediler

Canim ciğer kasları tam gelişmediği için daha az cekiyor dur içine havayı. O da sık nefes alıyordur telafi edebilmek için. Yani sık nefes alması rahatsızlık değil telafi edici bi hareket. Allahım bebeğinin yardımcısı olsun yanında olsun ins. Sarilik bizde de var gün içinde gözleri bi sarariyo bi açılıyor. Foto terapi aldık biraz düştü.siz de almış miydiniz?bu arada
Tıkanıklık bizde de var canim, geniz dolu özellikle.

ayy kızlar oku oku bitiremiyorum daha yeni 4733 . sayfaya geçtim

neyse yazayım sonra okumaya devam ederim
benden havadisler
kızım 32 günlük oldu 27 günlükken 3660 gr dıçok az kilo almış , lohusa psikolojisi ağladım baya
çünkü bir buçuk iki saatte bir emziriyorum geceli gündüzlü
bu arada biberon işi günde 2 ye düştü
ama sarılık değerimiz hala 10
enfeksiyon bitmiş
dün sağlık ocağında aşı olduk çok şükür ateşi olmadı
sağlık ocağında tartılar 4060 gr dedi boyu 54 cm dediler baş çevresi 33 dü 37 olmuş
ama kiloda bir yanlışlık var
çocuk 4 günde 400 gr alamaz ki..

gaz damlası kullanıyoruz şu bio gai olandan pek işe yaramıyor
devit 3 ü kızım kusuyor oyüzden 1 damla 1 damla ver 3 damlayı dedi
uykusuz geceler devam ediyor, ama kızım melek gibi o uyurken bile özlüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…