Evet canım. Bizm dr normalde İmc nin dr larından biriydi dogum orada oldugu için. Ona da götürdüm ne testislerine baktı ne boyuna ama hulya hn kulaktan baş çevresinden başlayıp ayağa kadar her yerini kontrol etti. Gayette iletişimi hoş bir hanım. Ben memnunum çocugumda Allah koruusn ciddi bir problem olmadıkça onunla devam ederim. Ama tabi mersinde çok iyi dr lar var özel çalışan. Üctretleri fe yüksek istersen isim verebilirim. Esat Yılgör gibi..Memnun kaldınız mı Hülya hanımdan ?
Süpr olmuş harbi uçurmuş sizi.. benim bile uçasım geldi :)Sabah banyomuzu yaptık en sevdiğimiz kıyafetleri giydik. Yakın bir arkadaşım davet etti sepetler hazırlamış bebeklere. İçine çiçeklerle boyanmış yumurta, nar, biberiye, lavanta, akide şekeri falan koymuş bir güzel süslemiş. İkramlar hazırlamış özenle. Dönerken eve alınlarına un sürdü. Eğlendik güzel bir gündü.
Alışıyorlar ama endişelenme.. bak dün yüzüne bakmıyordu bugün kucagıma ggelsi ayakları kokluyorSevmek gerekiyor kedilerin zoruna gitti bu durum. Tahtlarından indirilmiş gibi hissediyorlar sanırım.
Bi kez yoğun bakımdan çıktığında aldı bide eve geldim kontrole gittik 15 olmuştu tekrar aldı fototerapi sonrasında kilo alımı gayet iyi olmasına rağmen sarılık hala devam ediyor du emzirmekten başka yapılacak bişi yokmuş bakalım inşallah geçecek ...solunum sıkıntısı vardıya bebeğin yoğun bakımda yatmasının sebebi oydu zaten o yüzden şuan nefes takibi yapmam gerekiyormuş ...Canim ciğer kasları tam gelişmediği için daha az cekiyor dur içine havayı. O da sık nefes alıyordur telafi edebilmek için. Yani sık nefes alması rahatsızlık değil telafi edici bi hareket. Allahım bebeğinin yardımcısı olsun yanında olsun ins. Sarilik bizde de var gün içinde gözleri bi sarariyo bi açılıyor. Foto terapi aldık biraz düştü.siz de almış miydiniz?bu arada
Tıkanıklık bizde de var canim, geniz dolu özellikle.
Dün yediğim birşey ya da sıcak alerji yaptı bana. Bir gözüm şişti koltukaltlarım kabardı, 2 dr aradım bana avil ve dekort ampul karışımı iğne yaptırmamı söylediler. Yaptırdım yaptırmaz olaydım o ne acı ne yaktı ne yaktı.. bir de uyku, bebil uyanmasında uyuyayım diye dua ettim resmen. Sızmışım zaten.. şimdi yine başladı kabartılar, yine iğneden olacagım. Coook korkuyorum.
Bu arada dün herzaman yediklerimden farklı olarak yoğurt yedim. Dogumdan sonra ilk defa. Önceden alerjim yoktu. Bebekte sıkıntı yok. Sabah da omletin içine yogurt koydum o yapmış olabilir mi dersiniz?
Baya cesit olmus sizin. Ins bu defa olur. Yavrum acı çekmesin cani yaniyordurAnladım canım, dur bakalım huggies deneyeceğim bu sefer de, Prima sleppy ve can bebe kullandık, tavsiye üzerine huggies deneme vakti geldi anlaşılan
Boyutu nasıl bebeğinin benim bebek 51 cm 3600 gram dogdu. 9-10 cm demiştim ama 13 cm miş kesik şimdi ölçtümBenimki 15cm. Herhalde bebeğin boyutuna göre kesiyorlar. Benim ağrım ondan mı çok oldu diye düşünüyorum da
Yok canım süt ürünlerine bir süreliğine veda edeyim ben. O iğnenin acısı çok fena. Bugün yine oldum.Yumurta ve yoğurt aynı anda ağır gelmiş olabilir.
Bir de ikisi de alerjen, ben cesaret edip yiyemiyorum, istersen tek tek ekle bunları.
Geçmiş olsun, tekrarı olmasın.
Benimki 15cm. Herhalde bebeğin boyutuna göre kesiyorlar. Benim ağrım ondan mı çok oldu diye düşünüyorum da
lilipit Bacım selam, bugün azıcık ağladı oğlan yıkanırken. Anladım ki, bizim de acele etmeden, sakince yapmamız gerekiyormuş. Sağolasın.
Ben sezeryan ameliyat izledim youtubedan 3 kez kesiliyor üst deri alt deri ve rahim. 3 kat dikiliyordu sadece. Bebeği aldıktan vşr 15 -20dakika sonra ben çıktım. O kadar dikiş olsa daha uzun kalmazmıydım içeride.senin doğumun sanırım 13 ünde oldu dimi ben 1 haziran annesiyim benim 24 gün neredeyse hala ağrım sizim bitmedi.. gonlumce eğilip kalkmak istiyorum artık... yan yatamıyorum ayakta fazla kalsam sizim sizim sizliyor malesef... hiç ağrı hissetmek istemiyorum artık.. şu an Dada iğne gibi batıyor içerden resmen..
benimde kesigim bir karış..
kesinin hissedilen acı ile ilgili olduğunu sanmıyorum 7 kat kesilip her katın ayrı ayrı dikimi kolay değil..iyileşme yada acı hissetmeme durumuda tamamen bünyesel ve birde acı esiginin yüksek olması ile alakali olduğunu düşünüyorum..yoksa bir parmagimiz bile kesilse nasıl sizliyor
internetten edindiğim bilgilere göre iç dikiş in iyileşmesi 6 ayı buluyormus..
Bu bilgi ne kadar doğru bilemem ama iç dikişler de 150 dikiş in olduğunu okudum eğer ki doğru bi bilgi ise gerçekten ağrı sizi hissetmemiz çok normal inşallah hiç hissetmicegimiz günlerde gelicek
Evet ben de sezeryan oldum 3 kat dikiş var içerde. Doktorum söyledi. Ağrıların olması normal 20 gün 1 ay sonra anca toparlanıyor insanBen sezeryan ameliyat izledim youtubedan 3 kez kesiliyor üst deri alt deri ve rahim. 3 kat dikiliyordu sadece. Bebeği aldıktan vşr 15 -20dakika sonra ben çıktım. O kadar dikiş olsa daha uzun kalmazmıydım içeride.
Ben sezeryan ameliyat izledim youtubedan 3 kez kesiliyor üst deri alt deri ve rahim. 3 kat dikiliyordu sadece. Bebeği aldıktan vşr 15 -20dakika sonra ben çıktım. O kadar dikiş olsa daha uzun kalmazmıydım içeride.
Evet ben de sezeryan oldum 3 kat dikiş var içerde. Doktorum söyledi. Ağrıların olması normal 20 gün 1 ay sonra anca toparlanıyor insan
Selamlar:) İlk iki gün yerimden kalkamıyordum, 3. Günden itibaren daha iyiyim. 2 haftadır 4 kere ağrı kesici aldım, dayanıyorum.Merhabalar hep takip ediyorum bu forumu arada sırada yazabiliyorum ama herkesi ayrı ayrı tanıyorum..
sizde sezaryen oldunuz..
sizin ağrı durumumuz nasıl peki çünkü güçlü bi kişiliğiniz var biliyorum:)
Ben 1,5 saatte çıkmışım, acaba genel anestezi olduğu için mi?Ben sezeryan ameliyat izledim youtubedan 3 kez kesiliyor üst deri alt deri ve rahim. 3 kat dikiliyordu sadece. Bebeği aldıktan vşr 15 -20dakika sonra ben çıktım. O kadar dikiş olsa daha uzun kalmazmıydım içeride.
bu arada lohusa depresyonuna girdim sanırım ufaktan
aynaya bakınca kendimi çok çirkin hissediyorum
yüzüm leke leke, tüyler dökülmedi
göğüsler kocaman, göbek hamile gibi.. kalçalar desen değirmen tekeri..
üstüme dolaptaki hiçbir kıyafetim olmuyor malum gebelik de kışa gelince yazlık hamile kıyafeti de yok giyecek..
onu dene olmaz bunu dene olmaz düğmeler kapanmaz
sinirlendim dolabımdaki kıyafetlerin bir çoğunu small xs yazlık kışlık mont kot takım elbise demeden poşetlere doldurdum ihtiyaç sahiplerine yolladım 4 büyük poşet oldu
dolap boşaldı ben de rahatladım.
keşke eski bedenime dönsem de bu yaptığıma pişman olsam
ayy benım oğlan gunluk en az 4-5 defa kaka yapıyor. hatta tam bez değiştircem yenı beze bı daha yapıyor..Aaa benimkiler üç günde bir kaka yapıyorlar. Kabız sandım doktor normal dedi, rengi ve miktarı normalmiş. Ama çişten iki saatte bir değiştiriyoruz bezleri.
pompan ne marka. kötü birşey değildir. muhtemelen parcaları ıyı yerlesmedi yada sağarken hava mı alıyor ıyı bastırmıyor musun? farklı saatlerde tekrar dene.Bana pompa arttırır sütü dediler o yüzden başladım dün sağmaya. Ama çok az geliyor anlamadım gitti bebeklerde mi o kadar az emiyor
çok sevimli...Alışıyorlar ama endişelenme.. bak dün yüzüne bakmıyordu bugün kucagıma ggelsi ayakları kokluyor
beat bizimki duşta şimdiye kadar hiç ağlamadı.lilipit Bacım selam, bugün azıcık ağladı oğlan yıkanırken. Anladım ki, bizim de acele etmeden, sakince yapmamız gerekiyormuş. Sağolasın.
Doğru diyosun Bahar'ım . Sakin sakin konuştuk, minicik mıkırdandı. İşte deneyim böyle oluyor demek. Öğreniyoruz.evde 3 gardolap var.eğer senin gibi dolabımdakı xs ve s ları dağıtırsam 1 tane kıyafet kalmaz...
benım derdım bedenımden ziyade ayaklarım. beden bir sekılde kılo verirsek eskı halıne döner.
ya ayak numaralarım... hiç gıymedıgım gıymeye fırsatım olmadıgı ayakkabılar var... tabı ayaklar tombıs ıyıce tombıs olacak oda baska mevzu..
ayy benım oğlan gunluk en az 4-5 defa kaka yapıyor. hatta tam bez değiştircem yenı beze bı daha yapıyor..
pompan ne marka. kötü birşey değildir. muhtemelen parcaları ıyı yerlesmedi yada sağarken hava mı alıyor ıyı bastırmıyor musun? farklı saatlerde tekrar dene.
ben gunluk bırkaç kez sağıyorum. sadece sütle beslenıyor benımkısı ve cok içiyor.memede uyudugu ıcınde süreklı uyanıp emmek ıstıyor.çözümü böyle buldum.
çok sevimli...
beat bizimki duşta şimdiye kadar hiç ağlamadı.
ben hep konuşuyorum bebişle.
"canım oglum annesi şimdi cıp cıp yapacakmıs, temız olacakmıs bla bla..." anladığından değilde işte annenin sesini duyunca sakınlesiyorlar sanırım... ben file değilde kalın köpükten kullanıyorum altına paşa gibi yatıyor. ben şampuanla lıflerken bebişi babasıda yavas yavas su döküyor.
öyle işte...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?