- 6 Ekim 2015
- 1.396
- 1.957
- 83
Bugün 8.günümüz gobegi hala düşmedi kizimin yikamadik daha hastanede yikamayin dusene kadar dediler ama sicaklarda da olmuyo ki böyle. Süt akiyo emerken ustune boynuna ne bileyim kusuyo falan cocuk rahatlardi ilik suya gül suyu döküp pamukla siliyorum boynunu yüzünü ama ne yapsam sizce yikasam mi artik
hepimiz öğreniyoruz...: )Doğru diyosun Bahar'ım . Sakin sakin konuştuk, minicik mıkırdandı. İşte deneyim böyle oluyor demek. Öğreniyoruz.
Eve geldiğim ikinci gün kestim :) 4 günlükken.hepimiz öğreniyoruz...: )
tırnaklarını kestin mi hiç umut beyin?
aman tanrım...Eve geldiğim ikinci gün kestim :) 4 günlükken.
Anne ve bebek banyo yapar sonra gezmeye gider ilk gittiği evde ona yumurta pamuk ve hediye verilir yumurta nesli sürsün diye pamuk uzun ömürlü olsun diyeymiş40 çıkınca gezmeye gidilirmiş canım bebekle birlikte ben de yeni duydum. :)
Canım Mart anneleri sağolsun, bir makas tavsiye etmişlerdi. O makasla istesen de etini kesemezsin, tırnağı bile çok nazik kesiyor. Al istersen sen de. İlk bulduğum linki atıyorum, ben buradan almadım, gittigidiyor'dan aldım.aman tanrım...
bizim o olaydan sonra ikimizde cesaret edemıyoruz...
bugun banyoda actık ellerını çizdi benı, jılet gıbı olmus tırnaklar...
şimdi ben keserken elıne zarar verırsem babanın cenesınden kurtulamam:
Bebis besleniyor ama saririlik düşmüyor diyosun yani. En fazla 2 saat arayla beslemek gerekiyormuş ya canim hani, ona dikkat edebiliyor musun benim geceleri malesef 3 saati buluyor.Bi kez yoğun bakımdan çıktığında aldı bide eve geldim kontrole gittik 15 olmuştu tekrar aldı fototerapi sonrasında kilo alımı gayet iyi olmasına rağmen sarılık hala devam ediyor du emzirmekten başka yapılacak bişi yokmuş bakalım inşallah geçecek ...solunum sıkıntısı vardıya bebeğin yoğun bakımda yatmasının sebebi oydu zaten o yüzden şuan nefes takibi yapmam gerekiyormuş ...
Selamlar:) İlk iki gün yerimden kalkamıyordum, 3. Günden itibaren daha iyiyim. 2 haftadır 4 kere ağrı kesici aldım, dayanıyorum.
Kişilikten çok zorunluluk meselesi diyelim:) Eşim izinli ve yardımcı olsa da, bebeğe tek başıma bakıyorum sayılır, ağrı sızıya pabuç bırakamıyorum.
Bir de oğlanı hergün arabasıyla yarım saat dışarı çıkartıyoruz, o zaman yürürken eskisi gibi atik değilim, yavaş yürüyebiliyorum.
Geçecek eninde sonunda, en ağrısız sızısız günler sizin olsun, kuş gibi hafif olun:)
Benim bugün 10. Günümdü agrılarım bitti gibi hafif sızlıyor ama cok hareket edebiliyorum her işimi yapabiliyorum. Ama biraz hareket konusunda kendimi zorladım ilk günden beri agrım olsada oturdum kalktım yurudum belki etkisi olmuştur.bende hep 7 kat diye okudum genel sezaryen bilgilerinde..yani dikiş konusunda dediğim gibi emin değilim kk ya yazan birinin Dr U söylemiş ne kadar doğru bilmiyorum elbette ama ağrı sizi bitsin artik
Belki uyanmanı beklemiş olabilirler. Baba sırtımdan epidurali yaptı. Bacaklarımın uyuşması beklenirken beni yatırdılar araya perdeyi koydular, oğlumun adı Uzay diye Uzay Hepari şarkısı açtılar, derken topland herkes acaba kesiyorlarmı diye düşünüyordum dr geliyor yakışıklı demeye basladı hoop bir boşluk rahatlama bacaklarımdaki agırlıgın gitme hissiyle içerde ciya ciyak viyaklayan bir velet. 1ü dakika da oldu. Bebeği temizlediler kontrollerini yaptılar giydirdiler benim dikim gerçekleşiyordu. Bana ilk dogdunda bir de temizledikten sonra gösterdiler, ne mucizevi anlardı, sonra onu götürdüler ben şaşkınlıktan zaman kavramını unutmuş olabilirim. Ama şöyle söylim bebişimiz 8.56 dogumlu ben 9.20 de odadaydım çok net hatırlıyorum.Ben 1,5 saatte çıkmışım, acaba genel anestezi olduğu için mi?
A aydogdu06 bende kesiyorum. 2 güne bir. Saç ve tırnak doğmuş. Atlet salopet giydiği için kolları çıplak eldiven sürekli düşüyor. Yüzünü çiziyor. Dediğin gibi beatrices yuvarlak uçlu makas çok kullanışlı. Üzerine bir törpü gayet güzel iş görüyor. Uyurken çok rahat kesmek.Eve geldiğim ikinci gün kestim :) 4 günlükken.
Evet annemde bugün söyledi pamuk beyax sakal niyetineymiş, kızlarda da beyaz saç oluyordur heralde :)Anne ve bebek banyo yapar sonra gezmeye gider ilk gittiği evde ona yumurta pamuk ve hediye verilir yumurta nesli sürsün diye pamuk uzun ömürlü olsun diyeymiş
Rutin kontroller için soruyorum o nedenle gerek Yok o kadarına :)mezitlideyim ama Hülya hanıma Gideyim memnun kalırsam onunla devam ederizEvet canım. Bizm dr normalde İmc nin dr larından biriydi dogum orada oldugu için. Ona da götürdüm ne testislerine baktı ne boyuna ama hulya hn kulaktan baş çevresinden başlayıp ayağa kadar her yerini kontrol etti. Gayette iletişimi hoş bir hanım. Ben memnunum çocugumda Allah koruusn ciddi bir problem olmadıkça onunla devam ederim. Ama tabi mersinde çok iyi dr lar var özel çalışan. Üctretleri fe yüksek istersen isim verebilirim. Esat Yılgör gibi..
Evet bu çok güzel ben wee ninkini aldım içinde ekstra törpüsüde var. Onu da tavsiye ederimCanım Mart anneleri sağolsun, bir makas tavsiye etmişlerdi. O makasla istesen de etini kesemezsin, tırnağı bile çok nazik kesiyor. Al istersen sen de. İlk bulduğum linki atıyorum, ben buradan almadım, gittigidiyor'dan aldım.
https://www.bebekmamacim.com/chicco-bebek-tirnak-makasi-mavi
Benim oğlanda da sarılık var. Gündüz saat başı, gece üç saatte bir dedi doktor. İsterseniz öyle deneyin bir de.Bebis besleniyor ama saririlik düşmüyor diyosun yani. En fazla 2 saat arayla beslemek gerekiyormuş ya canim hani, ona dikkat edebiliyor musun benim geceleri malesef 3 saati buluyor.
Anladım. Geçip gitti neyse ki o zamanlar. Ben ilk defa ameliyat oldum, o yüzden çok korkarak girdim, anesteziden önce, beni öldürmeyin lütfen diye rica etmişim:)teşekkür ederim inşallah geçecek
senin genel anestezi olman dan kaynaklı geç çıkmış sin çünkü bende 25 haftamda serklaj oldum 5 dk rahim dikme operasyonuydu Dr um 5 dk da girdi çıktı ben bir saatte çıktım genel anesteziden kaynaklı yani ama sezeyanimda bende çabuk çıkamadım tansiyonum 7 ye 3 tu normale donmeden cikartmadilar sürekli ilaç vererek normale döndü çıktım
bende var ama kullanmıyorum.Kizlar gogus pedi kullaniyormusunuz ben cok faudasini goruyorum.ama hastanede kullanmama mi soylemislerdi sakincasi ne olabilir ki
Daha çok minik, sık sık emmek istiyorlar. Dil bağına baktırabilirsiniz, bazı bebekler ememiyor.Kizlar 2 gun once normal dogum yaptim..bebek surekli memede emip uyumak istiyor..yatiriyorum 10 dk sonra uyanip tekrar kucak ve meme istiyor..ac mi acaba?ama memede sut var..2 saat uyumuslugu asla yok..surekli memede uyuyor..emzik verdim atiyor agzindan..bu durum neden olabilir??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?