Belki de bu bi süreçtir diye düşünüyorum şu an canım ama haftaya dr kontrolüm var sorucamOff benim kızda bugun bi acaip. Meme emerken uyurdu gazını cıkartır yatagına yatırırdım. Fakat bugun mrmeyle gözü kapalı bi şekilde sawasıyo sanki,sonra uyur gibi oluyo gazını cıkarscagım zaman uyanıyo ve bi dahaki süt saatine kadar uyanık. Gazını cıkarmiyim desem bu seferde yataga koyar koymaz uyanıyo
halt etmiş onu diyenkizlarr bebeginin alninda kolunda omzunda kil olan var mi dokulecegini biliyorum ama bugün bi akrabam bu kiz buyuyunce killi olacak dedi cok moralim bozuldu
Canım sağdığında çıkan sütten ziyade bebeğin emerken yutkunmasına bakmalısın. Bebeğin ağzı memeye değdiği anda süt üretmeye başlarsın. Ama sağarken kanallarda ve süt odacıklarında bekleyen sütü sağarsın. O yüzden bolca emzir ve bebeğin yutmasına odaklan. Mesela bir iki kere çekip mi yutkunuyor yoksa 5-6 defa çekipmi... eğer çokça emip seyrek yutuyorsa süt üretimin az demektir. Sağma işleminden çıkan süt miktarı seni yanıltmasın yani.Mrblar.
Gunler gecti mi acaba ben takip etmeyeli.
Hersey birbirine karisti.
Yetisemiyorum.ama kizim cok tatli.kollarimdan birakamiyorum. Sanki ilk defa anne oluyorum. Kendimi taniyamiyorum.uykuda gidip kollarima aliyorum.hatta icimdrn diyorum ki heralde yakinda olecem de kizima doymaya calisiyorum.
İki haftadir memeye tam alisti.emzik sayesinde tutuyor memeyi ama bu seferde sut bitti.gunde bir sefer emebiliyor.aksamlari oda.yoksa sut yok. Eskiden sagdigimda dolardi.simdi bir damla bile cikmiyor sagarken.
Kizimda dudaklarini bukup nazlanarak agliyor,icim gidiyor.
Anne sutunu verdikten sonraki kakasi hep mukuslu,cok farkli cikiyor.
Sizde de boyle mi.yoksa memede dyrdugu icin mi bemim ki boyle.bilen var mi
Simdiden herkese iyi bayramlar
İlk zaman ben de vermedim. Sonra biriktirdim bir iki kez verdim. O günkızım çok kustu. Normalde hiç kusmazdı. Sonra eşimin arkadaşı bir başka çocuk dr aradık. Önceki biriken dolaptaki süte yeni birikeni kesinlikle katmamamı söyledi. E iyi de kalkanın içinde iki kaşık süt anca birikiyor ben hepsini ayrı ayrı nasılmuhafaza edeyim. Baktım olacak gibi değil biriken sütü dökmeye başladım vermiyorum artıkAyni durum bende de var ya. Kalkan icine biriken sutu bebege vermek gelmiyo icimden. Hatta doktor yeteri kdr sut var mi diye sagmami istemisti gecen. 2kere sagdim birini verdim digeri dışarda az bekledi diye yine icim rahat etmedi döktüm. Nasil saklanacak istilacak mi bozulur mu diye diye veremiyom sanirim
Evet hatta bazı doktorlar ki bunlardan birinde eşim ciltaltını dikmiyor bile... sadece rahim ve cildi dikiyorlar. Yani iki kat dikiş...Ben sezeryan ameliyat izledim youtubedan 3 kez kesiliyor üst deri alt deri ve rahim. 3 kat dikiliyordu sadece. Bebeği aldıktan vşr 15 -20dakika sonra ben çıktım. O kadar dikiş olsa daha uzun kalmazmıydım içeride.
Merhabalar, mukuslu kaka alerji belirtisi. Kakada uzayan parçalar da var mı? Eğer alerjiyse bir ileri noktası kakada kan olması.Mrblar.
Gunler gecti mi acaba ben takip etmeyeli.
Hersey birbirine karisti.
Yetisemiyorum.ama kizim cok tatli.kollarimdan birakamiyorum. Sanki ilk defa anne oluyorum. Kendimi taniyamiyorum.uykuda gidip kollarima aliyorum.hatta icimdrn diyorum ki heralde yakinda olecem de kizima doymaya calisiyorum.
İki haftadir memeye tam alisti.emzik sayesinde tutuyor memeyi ama bu seferde sut bitti.gunde bir sefer emebiliyor.aksamlari oda.yoksa sut yok. Eskiden sagdigimda dolardi.simdi bir damla bile cikmiyor sagarken.
Kizimda dudaklarini bukup nazlanarak agliyor,icim gidiyor.
Anne sutunu verdikten sonraki kakasi hep mukuslu,cok farkli cikiyor.
Sizde de boyle mi.yoksa memede dyrdugu icin mi bemim ki boyle.bilen var mi
Simdiden herkese iyi bayramlar
Meme başına 20dk. Ön süt ve yağlı sütü aldıktan sonra diğer memeye geçip aynı şekilde ön süt ve yağlı sütü alsın diye.Kızlar burda konuşulmuş emzirme süreleri 20 dakikayı geçmesin diye neden deniliyor ? Benim bebek bazen 10 dk emip uyuyor ama bazen 40-50 dk emiyor dinlene dinlene. Ve imkanı yok ağzından memeyi çekemiyorum çok sert tutuyor çekmeye çalışınca o da memeyi çekiyor canım acıyor. Yani benim emzirme olayım bebek ne zaman bırakırsa. Bu 20 dk muhabbetini doktorlar mı söyledi ? Sebebi neymiş ?
.Arkadaşlar bebeğim acayip sesler çıkarıyor mesela sanki boğazında afedersiniz tükürük var yada verdiğim örnek saçma olabilir ama sigara içmiş de boğazını temizliyormus gibi sesler çıkarıyor hırıltılı bi şekilde baya gürültülü yani pek önemsiyoruz sağlığına dair bi sıkıntı yok şükür ama aynı durumu yasayaniniz var mi
Maalesef her doğumda vücut genişliyor. Eski kilonun altına da insen bücudundaki genişleme ve gevşeme spor yapmadan gitmiyor. İstisnalar vardır tabii hani şu şanslı olanlar yiyip yiyipkilo almayanlar falanAma doğumdan geriye kalan gerçek enkazı görmek için bir yıl geçmesi lazım. Çünkü hiç spor yapmasan da bir yıl boyunca toparlanıyor vücut. Geriye kalan doğumdan mirasOnu da sporla toparlarız artıkGebeliğimde 14 kilo aldım. Doğumdan sonra 2haftada 10 kilo verdim. Vay dedim zayıfladımm!ama öyle olmadı dün bi dışarı çıkalım dedim bunalmıştım çünkü . Kıyafetlerim belden oluyor bu tamam . Ama kalça ve göğüs değişti galiba o kısımlarım dar oluyor hiçbi kıyafetim olmayınca çok moralim bozuldu eski kıyafetlerimi giyemeyecek miyim
Peki kac çıktı sizin. Bugün itibariyle 2 saati geçirmeyi düşünmüyorum gece gündüz.gündüz daha sık tabi. Yani hala geçmemesi sıkıyor canımı.Benim oğlanda da sarılık var. Gündüz saat başı, gece üç saatte bir dedi doktor. İsterseniz öyle deneyin bir de.
Akan sütleri biriktirip buzluğa atıyorum ben bazen yarım çay bardağı akıyor on dk da kıyamıyorum dökmeye belki kullanırım belki kullanmam ilerde ama bilmiyorum yalnış mı yapıyorum ya sütüm bir iki ay sonra yetmezse diye de korkuyorum
Kalkana dolan sutler bazen 2-3saat orda tenin sıcaklığıyla bekliyo sonucta. Oda sicakliginda bile bir iki saate verilmesi gerekiyo ya o yuzden icime sinmiyo. Bi de cok kucukler yaa daha Allah korusun bozulmus fln olsa vücutları basedemez. Acemi annelik böyle bisey sanirim. Kusar mi kafasini dik yatar mi diye uyuyamiyoz bile biz. Akan süt verilir mi ikinci level bizde dahaİlk zaman ben de vermedim. Sonra biriktirdim bir iki kez verdim. O günkızım çok kustu. Normalde hiç kusmazdı. Sonra eşimin arkadaşı bir başka çocuk dr aradık. Önceki biriken dolaptaki süte yeni birikeni kesinlikle katmamamı söyledi. E iyi de kalkanın içinde iki kaşık süt anca birikiyor ben hepsini ayrı ayrı nasılmuhafaza edeyim. Baktım olacak gibi değil biriken sütü dökmeye başladım vermiyorum artık
Benimkinin de her yerinde var. Hic takma bence de dokulecek hepsi. Buyuduklerinde senin her yerinde kil vardi diye takiliriz artik inşallahkizlarr bebeginin alninda kolunda omzunda kil olan var mi dokulecegini biliyorum ama bugün bi akrabam bu kiz buyuyunce killi olacak dedi cok moralim bozuldu
Ilk gun 9 saat suni sanci aldim..aciklik 4 cm oldu..ara verildi 2.gun tekrar baslafi saat 7de..8 civari sancilarim artti..agri dayanilmaz oldu az kalsin epidural istiyordum..hemsire aciklik u cm deyince vazgectim.5 dk sonra aciklik tam oldu ve dogumhaneye indirfiler..sonrasi bebek geldi 5 dk icinde..5 adet dikisim var..kesi az atti foktor..biriciye gore daha kolay bi dogum oldu..darisi basina..Aa en son suni verilip ara verilmişti doğum oldu demek hayırlı olsun biraz bahsedebilirmisin bende çsamba suni sancı alıcam kısmetse bekliyoruz
Dogum sancisi ve dogum ikinma kismi cok zordu..bebek cikinca her aci bitti..kolay toparlaniyorum..darisi tum bekleyenlere olsun.Hayırlı olsun.Allahım analı babalı büyütsün inş Beklemedeydin en son Nasıl başladı sancıların, doğumun Nasıl geçti :)
12 çıktı 8.gün. Doktor en yüksek değer 8. Gün çıkar, sonra yavaştan düşer dedi. Bir dahaki kontrol 30 Haziran'da o zamana kadar böyle devam dedi.Peki kac çıktı sizin. Bugün itibariyle 2 saati geçirmeyi düşünmüyorum gece gündüz.gündüz daha sık tabi. Yani hala geçmemesi sıkıyor canımı.
Onun gibi patavatsız olacagına kıllı olsun daha iyi. Merak etme canım hepsi dökülüyo. Hatta kızımın kulagındakiler birax azaldı bilekizlarr bebeginin alninda kolunda omzunda kil olan var mi dokulecegini biliyorum ama bugün bi akrabam bu kiz buyuyunce killi olacak dedi cok moralim bozuldu
Benim kaç kat acaba bir sorayım druma dikiş kontrolüne gittiğimde.Evet hatta bazı doktorlar ki bunlardan birinde eşim ciltaltını dikmiyor bile... sadece rahim ve cildi dikiyorlar. Yani iki kat dikiş...
Benimki kurt adam kıvamında bende dogdugumda cok tüylüymüşüm dökülmüş.kizlarr bebeginin alninda kolunda omzunda kil olan var mi dokulecegini biliyorum ama bugün bi akrabam bu kiz buyuyunce killi olacak dedi cok moralim bozuldu
Degerlerimiz yakın ben farkediyorum rengi değişiyor çocugun açılıyor pembeleşiyor. Atlattık inş her ikimizde çünkü dr dediki 8. Gün en yüksrl 12.5 sa bundan sonra düşer 17 diyi bulmaz imkansiz..12 çıktı 8.gün. Doktor en yüksek değer 8. Gün çıkar, sonra yavaştan düşer dedi. Bir dahaki kontrol 30 Haziran'da o zamana kadar böyle devam dedi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?