Boyutu nasıl bebeğinin benim bebek 51 cm 3600 gram dogdu. 9-10 cm demiştim ama 13 cm miş kesik şimdi ölçtüm
senin doğumun sanırım 13 ünde oldu dimi ben 1 haziran annesiyim benim 24 gün neredeyse hala ağrım sizim bitmedi.. gonlumce eğilip kalkmak istiyorum artık... yan yatamıyorum ayakta fazla kalsam sizim sizim sizliyor malesef... hiç ağrı hissetmek istemiyorum artık.. şu an Dada iğne gibi batıyor içerden resmen..
benimde kesigim bir karış..
kesinin hissedilen acı ile ilgili olduğunu sanmıyorum 7 kat kesilip her katın ayrı ayrı dikimi kolay değil..iyileşme yada acı hissetmeme durumuda tamamen bünyesel ve birde acı esiginin yüksek olması ile alakali olduğunu düşünüyorum..yoksa bir parmagimiz bile kesilse nasıl sizliyor
internetten edindiğim bilgilere göre iç dikiş in iyileşmesi 6 ayı buluyormus..
Bu bilgi ne kadar doğru bilemem ama iç dikişler de 150 dikiş in olduğunu okudum eğer ki doğru bi bilgi ise gerçekten ağrı sizi hissetmemiz çok normal inşallah hiç hissetmicegimiz günlerde gelicek
aman tanrım...
bizim o olaydan sonra ikimizde cesaret edemıyoruz...
bugun banyoda actık ellerını çizdi benı, jılet gıbı olmus tırnaklar...
şimdi ben keserken elıne zarar verırsem babanın cenesınden kurtulamam:
Canım Mart anneleri sağolsun, bir makas tavsiye etmişlerdi. O makasla istesen de etini kesemezsin, tırnağı bile çok nazik kesiyor. Al istersen sen de. İlk bulduğum linki atıyorum, ben buradan almadım, gittigidiyor'dan aldım.
https://www.bebekmamacim.com/chicco-bebek-tirnak-makasi-mavi
bende var ama kullanmıyorum.
kalkanda meme ucuna bırsey değmiyor ya daha rahat gelıyor. diğer turlu hem sağ hem emzir acımaya başladı. cunku bebek 1 memeden emıyor.
Hayirli bayramlar iki gundur benim oglumda da var anlattiklarin anlamsiz mizirdaniyor bazen sebebini anlayamiyrm gazini cikariyorum doyuyorda uykusunuda aliyor kendi uyaniyr cunku ben uyandirmak icin caba sarfetmiyrm artik kirkimiz dun doldu 40tan sonra sakin olan bebek azar derler benimki cok sakindi beni fena gunler mi bekliyor acepSlm kızlar benim sıpa huy değiştirio uyku öncesi haydut gibiemerek uyurdu normalde şimdi uyku öncesi emerken hem uyumaya calışıo hem emmek istio memeye asılıo aglıo anlamıorum ne istio sütüm yok mu die sagdım maşşalhı var cok sükür tadına baktım her zamanki. süt gazı var desem bi yandan da cıkarıo gaz aglaması deil zaten derdi ne anlamıorum siZ ded evar mı bu sorun beşiğinde yatmıodu artık alıştırıdım beşikte uyuyo o hengamede bi şekilde uyuyup kalıo sonra emmeye uyanıo 2 saatte bi arafa gaz sancısına uyanıo ama o hengame dısında düzenli sayılır bilemedim dr a sorcam sanırım
Agzina kurekle vursaydin o akrabaninkizlarr bebeginin alninda kolunda omzunda kil olan var mi dokulecegini biliyorum ama bugün bi akrabam bu kiz buyuyunce killi olacak dedi cok moralim bozuldu
Bende de 17 kilo almistim dun tartildim 12 kilo vermisim 5 kilom kalmis ama dediginiz gibi kiyafetlerim olmuyor sezeryan gobegim duruyor hala sarmama ragmen ve ve ve kafam kadar olan memeler kucucuk olan memelerin en doruk noktasına ulasti desem yeridirMaalesef her doğumda vücut genişliyor. Eski kilonun altına da insen bücudundaki genişleme ve gevşeme spor yapmadan gitmiyor. İstisnalar vardır tabii hani şu şanslı olanlar yiyip yiyipkilo almayanlar falanAma doğumdan geriye kalan gerçek enkazı görmek için bir yıl geçmesi lazım. Çünkü hiç spor yapmasan da bir yıl boyunca toparlanıyor vücut. Geriye kalan doğumdan mirasOnu da sporla toparlarız artık
Gecmis olsun zamanlama kotu denk gelmis sirke ise yariyor benimde ufak bi alerjik durum olmustu sirke surdum bi kac gun gecti umarim seninkide gecer emziriken boyle seyler olmasi uzuyor insaniYa ben bu aldrji illetinden kurtulamıyorum. Sanıyorum iğnenin etkisi geçince yeniden başlıyor. Sabah bir uyandım sütyenimin askıları ve kenarlarlarının oldugu yerler kabarıp kaşınmaya başlamış. Süt sürdüm fayda etmedi. Annem elma sirkesi sür demişti, sürdüm şimdi kaşıntısı geçti. Hatta kızarıklık da geçiyor bir de kadıncagıza söylenmiştim, hangi bir yers sirke süreyim heryerden çıkıyor sebebini bulmak lazım falan diye.
7 den beri süt sağmaya çalışıyorum, göğsümde süt var ama çok zor çekiliyor 1 saattir 30ml olmadı nerdeysemakinayı mı değiştirsem. Ya da teni kullanmaya başladım alışır mıyım?
Biriken sütğm olsun en azından bana kortizonlu ilaç falan verirlerse diye. Olnadı mama kullanıcaz.
Bayrama da denk geldi ben şimdi dr nereden bulacağım, ne şans ya. Bu sirke etkiki olur umarım. Avil ve decort iğne yaptırıyorum süte geçniyor dedi doktorum ama üst üste kaç kere yapılırki...
Üzüldüm yahu...
Ben lansinoh manuel pompa aldim set halinde cok memnunum ama sutun zor geliyorsa isine yaramayabilirKızlar acil yardım. Süt sagma makinasi ne aldınız?kullanıp memnun kaldığıniz marka varmi
Ben de siz yazınca tartıldım, 66 olmuşum:) Emzirmek istemiyordum ama sanırım faydasını görüyorum:)Bende de 17 kilo almistim dun tartildim 12 kilo vermisim 5 kilom kalmis ama dediginiz gibi kiyafetlerim olmuyor sezeryan gobegim duruyor hala sarmama ragmen ve ve ve kafam kadar olan memeler kucucuk olan memelerin en doruk noktasına ulasti desem yeridir
canim ne zaman döküldü killari kizim simdi 20 gunluk kisa kollu giydiremiyorum biri gene görüp de killi diyecek diyeAgzina kurekle vursaydin o akrabaninmerak etme dokuluyor benim oglan kil yumagi gibiydi yikandikca dokuldu cillop gibi simdi:)
Canım sağdığında çıkan sütten ziyade bebeğin emerken yutkunmasına bakmalısın. Bebeğin ağzı memeye değdiği anda süt üretmeye başlarsın. Ama sağarken kanallarda ve süt odacıklarında bekleyen sütü sağarsın. O yüzden bolca emzir ve bebeğin yutmasına odaklan. Mesela bir iki kere çekip mi yutkunuyor yoksa 5-6 defa çekipmi... eğer çokça emip seyrek yutuyorsa süt üretimin az demektir. Sağma işleminden çıkan süt miktarı seni yanıltmasın yani.
Merhabalar, mukuslu kaka alerji belirtisi. Kakada uzayan parçalar da var mı? Eğer alerjiyse bir ileri noktası kakada kan olması.
Eğer öyle bir durun varsa süt ürünlerini ve yumurtayı kesmeniz lazım ilk iş. Ayrıca anti alerjik mama kullanmalısınız.
Doktora bir kaka fotosu atın isterseniz. Bana ya da gruba da atabilirsiniz, diğer ayların annelerinde takip ettim, yaklaşık yapısını biliyorum.
Ayrıca ne ölümüağzınızdan yel alsın. Kızınızla uzun, huzurlu ve güzel bir ömrünüz olsun.
Sevgiler
3. Gun bgn..uyku egilimi artti.Kaçıncı günü bugün?
Siz ilk iş süt ürünlerini kesin, mümkünse kabak, patates gibi anti alerjen şeyler yiyin. Domates, çilek Yumurta da yemeyin, alerji ise 3 günde toparlanmaya başlar. İnternette yenidoğan alerji yazıları var, isterseniz bir göz atın.İyi dilekler icin tesekkur ederim.herkes sevdikleriyle uzun omurler gecirsin insallah.
Evt ne yazikki arada pembe,kirmizi da var. Alerji demekki.aynen anlattiginiz gibi. Bayram sonrasi gidec3gim. Simdi tatil.
Gec mi kalirim acile falan mi gitsem.
Bizim dr. Devlette. Tatillerde olmuyorlar.
Ciddi bir durumsa hemen gideyim.5 gundur cok fazla sut kesigi kusuyor azar azar
5-8. Günler en tehlikelisi. Uyandırıp emzirin en fazla 2 saatte bir tehlikeli olmasın.3. Gun bgn..uyku egilimi artti.
Şimdi araştiriyordun. Benim sutten cok kullandigim mama Aptamil 1 in protein kaynagi sut.onu veriyorum. Dogdugundan beri hep kabarciklari gecmedi. Ondanmis meger.Siz ilk iş süt ürünlerini kesin, mümkünse kabak, patates gibi anti alerjen şeyler yiyin. Domates, çilek Yumurta da yemeyin, alerji ise 3 günde toparlanmaya başlar. İnternette yenidoğan alerji yazıları var, isterseniz bir göz atın.
Alerji testlerde hemen çıkmıyor çok acele etseniz de değişmez.
Umarım haksızımdır, geçici basit bir durumdur.
Sevgiler
Aptamil'in HA maması var ama, alerji tanısı olmadan almak mantıklı mı bilmiyorum.Şimdi araştiriyordun. Benim sutten cok kullandigim mama Aptamil 1 in protein kaynagi sut.onu veriyorum. Dogdugundan beri hep kabarciklari gecmedi. Ondanmis meger.
Anti alerjik mama bulmam lazim. Benim sut bitti. Sirf meme kokusu icin emzik niyetine emiyor bebegim.
Bilginiz varsa paylasabilirmisiniz aldirayim hemen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?