Asil sifalar olsun.saglikla buyusun bebeginiz. K vit. Aşisi ates yapmiyor bild. Kadariyla.bacagindan vuruyorlar birde igneyi. Biz olduk sorun olmadi. İlk dozu dogumdan sonraki gun yapmislardi bizeKızlar malum bebeğim erken doğduğu için yarın bir aylık aşısı var ...şuan bile ateşi 37.5 lar da sürekli doğduğundan beri böyle takip ediyorum sürekli ama bunu geçmiyo şimdi benim korkum iğneden sonra ateş yükselirse napıcam ya
Benim büyük 4 yaşında.insallah sürece rahat alisirizah canım yarin benim de esim ise basliyor kizin kac yasinda benimki 27 aylik insallah hakkindan geliriz ben de korkmaya basladim.ne guzel rahatti simdi
arsinli .!.:Kızlar malum bebeğim erken doğduğu için yarın bir aylık aşısı var ...şuan bile ateşi 37.5 lar da sürekli doğduğundan beri böyle takip ediyorum sürekli ama bunu geçmiyo şimdi benim korkum iğneden sonra ateş yükselirse napıcam ya
hepatit 1 ile kvit aşısı doğduğunda yapılmış şimdi hepatit 2 yapılacak inşallah sıkıntı olmaz ..amin sağol canımAsil sifalar olsun.saglikla buyusun bebeginiz. K vit. Aşisi ates yapmiyor bild. Kadariyla.bacagindan vuruyorlar birde igneyi. Biz olduk sorun olmadi. İlk dozu dogumdan sonraki gun yapmislardi bize
inşallah yapmaz şimdiden kafaya taktım sabah erkenden gidip yaptırsam geceye kadar durum netleşirBenim büyük 4 yaşında.insallah sürece rahat alisiriz
Bir aylık aşısı ateş yapmıyor yapsada çok nadir
Onu öyle görünce ölüyorum. Bide bi an birşey oldu bebegime kasildi baya geriye doğru. Gözleri kaydı şaşı bakmaya başladı. Herkes toplandı doktor hemşire çok ağladım bebegime bosey oluyor sandım. Fitil koydular poposuna o an çıkardı kakasini yavaş yavaş rahatladı ;( ya tekrar olursaBiliyorum insan böyle düşünüyor ama böyle düşünmemize sebep olan şey sadece hormonlarımız. Elinde olan bir durum değil ve bu senin suçun değil. Herkeain bebeği sarılık oldu çogumuzun küvözde yattı. Ne olur böyle düşünme.
Evtt ya K vit yanlis oldu hepatit olcakti dogruhepatit 1 ile kvit aşısı doğduğunda yapılmış şimdi hepatit 2 yapılacak inşallah sıkıntı olmaz ..amin sağol canım
Benim bildigim kadarıyla kolik bebegin dış dünyaya adapte olamama hali ve günün belirli saatletinde bu yüzden katıla katıla aglar. Genelde gaz sancısıyla karıstırılır yani gazı cok fazla olan bebege kolik derler ama biraz arastırmıştım megerse öyle degilmiş. Benim fikrm cocugun kolik filan deil masallah cok uyumlu bi bebek inş öyle de dewam ederMrblar
Kolik nedir.herkes bahsediyor.netten de arastirdim.tabi duymustum,azcok bilgim de vardi.
Ajraba dr. Bebegimi gorunce bu bebek kolit dedi.
Kizim mamadan sonra cok rahat mide gazini cikariyoruz,o sirada bolca ve gurultulu barsak gazi da cikiyor.
Kaka yaparkende oyle gurultulu cikiyorr ki bez tasti sanarak aciyorum altini,cogu kez sadece çişli bez oluyor atiyorum.gunde 5-6 kez kakali bez cikiyor.kati degil hicbiri ama hepsini toplasam bir dolu bez anca eder.
Aglama olayi sadece mamasini hazirlarken az gecikirsem,sesini duyurmak icin cok yuksek perdeden bagiriyor,yoksa nazlanma seklinde agliyor acikinca,hemen elini agzina goturur,emermis gibi yapip mirildanir.
Mamayla besliyorum kizimi.
Birde baska yerde yatirirsam uykuya dalmamak icin agliyor
Sorularim soyle:
Bu bebek kolik mi
Kaka miktari sizlerde de bu kadar mi
4 hafta da sadece 800gr. Aldi.dr.iyi dedi
Benim bildigim kadarıyla kolik bebegin dış dünyaya adapte olamama hali ve günün belirli saatletinde bu yüzden katıla katıla aglar. Genelde gaz sancısıyla karıstırılır yani gazı cok fazla olan bebege kolik derler ama biraz arastırmıştım megerse öyle degilmiş. Benim fikrm cocugun kolik filan deil masallah cok uyumlu bi bebek inş öyle de dewam eder
İlk kizimda yasadiklarimdi bu paylasimlariniz.cook zordu o yillarim. Ama simdi masallah kizim cok guzel basarili bir genckiz oldu.Onu öyle görünce ölüyorum. Bide bi an birşey oldu bebegime kasildi baya geriye doğru. Gözleri kaydı şaşı bakmaya başladı. Herkes toplandı doktor hemşire çok ağladım bebegime bosey oluyor sandım. Fitil koydular poposuna o an çıkardı kakasini yavaş yavaş rahatladı ;( ya tekrar olursa
Yok ccanım yapmadım o gece yürüyüşümü yaptım 4 saat sonra süreç başladı ama hep hareketliydim inandım cok istedim dua ettim
Kızlar siz tecrübelisiniz 3. Günumüzdeyiz bebek emiyor ama sanırım doymuyor diye ara ara mama veriyorum sarılıktan korktugumdan bugunde sağalım dedik sarı süt 1 tatlı kaşığı anca çıktı bu normal mi moralim bozuldu acil cevap yazar mısınız?
Ağlayan bebeklere denmiyor mu kolik diye bence bebeğin maşallah uysal Allah daim etsinMrblar
Kolik nedir.herkes bahsediyor.netten de arastirdim.tabi duymustum,azcok bilgim de vardi.
Ajraba dr. Bebegimi gorunce bu bebek kolit dedi.
Kizim mamadan sonra cok rahat mide gazini cikariyoruz,o sirada bolca ve gurultulu barsak gazi da cikiyor.
Kaka yaparkende oyle gurultulu cikiyorr ki bez tasti sanarak aciyorum altini,cogu kez sadece çişli bez oluyor atiyorum.gunde 5-6 kez kakali bez cikiyor.kati degil hicbiri ama hepsini toplasam bir dolu bez anca eder.
Aglama olayi sadece mamasini hazirlarken az gecikirsem,sesini duyurmak icin cok yuksek perdeden bagiriyor,yoksa nazlanma seklinde agliyor acikinca,hemen elini agzina goturur,emermis gibi yapip mirildanir.
Mamayla besliyorum kizimi.
Birde baska yerde yatirirsam uykuya dalmamak icin agliyor
Sorularim soyle:
Bu bebek kolik mi
Kaka miktari sizlerde de bu kadar mi
4 hafta da sadece 800gr. Aldi.dr.iyi dedi
Öncelikle geçmiş olsun. Tesadüfen okudum mesajını sinir oldum gerçekten hakkım yok belki ama. O savunmasız küçücük canlıya bunu nasıl yaparlar ya. Benim daha ikinci darbede kaplan pencelerim çıkardı herkese karşı. Vicdan meselesi biraz bu. Yazık yazikBir gaz krizinden aonra merhaba:) oglum uyuyo şu an benim göZler faltaşı oldu bayramınız masıl geçio hanımlar benim ilk gün tam bi işkenceydi cok sinirlendimher bayram kayınvalideme gideriz güya toplaşırlar daha hiç tam toparlanabildiklerini görmedim ya neyse tek biz vardık bu sene sonradan abigil geldiler oglumu ne zaman uyutsam bagırarak hıplatarak uyandırdılar uyuyo sessiz olun yapmayın dediysek de dinlemediler yenidogan duymaz ki diolar bi de dedim nası duymaz görmüyo musunuz cocuk 2 boy zıplıo aglıo tam 4 kez uyuttum 4 ünde de kayınvalide abi cocukları filan kaldırdılar yani bu kadar olur dedim eşim en son hepsine bi bagırdı bu nedir die bana hazırlan gidioruz dedi ve öle cıktık ama cocugumda bi sıcrama kaldı o gün sonra annemlere geçtik yani onlar ne kadar umursamazsa bu konuda annemlerde o kadar ilgili ilk gün akşam annemlerde kaldım cocuk uyumuo korkuo sıcrıo aglıo en son babam okudu okudu aldı kıcagına sakinleştirdi cocugumu gece boyu yanımdan ayırmadım sabaha kadar irkilerek uyandı bir daha beklesinler bebek görürüz diye kurbana kadar göstermicem eşime de dedim çook sinirlendim bak ne oldu diye haklısın ben çocugu daha götürmek istemiorum onlara dedi yani neden insanlar bu kadar dik kafalı anlamıorum gerçekten
İyi akşamlar hanımlar, nasılsınız?
Yarın sağlık ocağına gidip bizim eniğin 2. Topuk kanını aldıracağım. Hastahanede 48 saat sonra tokken almışlar, bizim doktor 2. kez aldırın dedi, oğlanı götüreceğim. Hem sarılığına bakarlar, kilosuna boyuna da baktırırız.
Aslında 30'unda oğlanın kendi doktorunda da randevusu var, bol bol mıncıklanacak bu ara :)
Benim de kontrol randevum var, kadın doğumcuya gideceğim. Gitmişken iğne ile korunma işini soracağım, bakalım ne diyecek.
Bu D vitamini oğlanı mahvetti, iki gündür mızmız. Gitmişken bunu da soracağım, içeriğine bakıyorum soğuk sıkım zeytinyağı ve vitaminler. Niye dokunuyor bu çocuğa anlamıyorum. Bütün gün mıkırdandı, daha yeni uyudu. Aralarda kısa kısa uykular da var tabi, ama normaldeki gibi bir saat uyu, bir saat uyan yapmadı. Bari akşam uyusa.
Güzel şeyler düşün yavrum çok güçlü atlatacak iyileşecek gibi şeyler düşün. Bir an önce saglıkla kucaklaman dileğiyle. Çok güçlü bir bebek o annesi.Onu öyle görünce ölüyorum. Bide bi an birşey oldu bebegime kasildi baya geriye doğru. Gözleri kaydı şaşı bakmaya başladı. Herkes toplandı doktor hemşire çok ağladım bebegime bosey oluyor sandım. Fitil koydular poposuna o an çıkardı kakasini yavaş yavaş rahatladı ;( ya tekrar olursa
Tamamdır o iş bende:)Şu korunma yöntemlerini öğrenince bizi de bilgilendirirsin, yani hemen hamile kalma fikri bile insanı korkutuyor
Bende kullamıyorum şuan ama acaba sonradan kabul ettirmekte zorlanırmıyım diye düşündümBenim oğlanın doktoru 1. Ay bitene kadar kullanmayın dedi.
Canım o bebekten bebeğe değişiyor bence bana da biri dedi 3 4 hafta olunca başlar daha erken diye bende kafaya takıp durdum çok şükür bişey yok 32günlük olduk şimdi de kırkı çıkınca huy değiştirir dedi kv oda takıldı kafamaYa şimdi ben birşey sormak istiyorum. Herkes diyorki bana bebeğin gazını çıkarıyor musun? Ben de evet çıkarıyorum zaten çok çabuk çıkıyor bebeği doğrulttuğum an gark yapıyor bizim bıdık diyorum. Diyorlarki e şimdi normal 20 gün olunca başlıyor gaz sıkıntısı. Hatta dr dediki senin bebek çok hareketli sen ne yapacaksın bu bebekle dedi. (!!Bu kadını bir daha görmeyeceğim!!)
Bu doğrumu tecrübeli anneler?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?