Benim de sütüm oğlumda artmamıştı. Mama+ anne sütü gittik sizin gibi ama süt az olduğu için emmeyi bırakmıştı. Şimdi kızımda sadece anne sütü veriyorum ama çoğu kişi gibi göğüslerim serrleşmiyor ağrımıyor 10 dk emdikten sonra damla damla çıkıyor sadece fışkırmıyor. Emzirirken başta diğeri akıyordu ama hiç bir zaman çay bardağının yarısını bile dolduracak kadar olmadı. Bende çok istiyorum artırmayı her şeyi deniyorum ama şimdilik yetiyor sanırım ağlamıyor kaka çiş durumu iyi kilo alımı iyi. Tekrar bırakırsa diye mama vermemek için direniyorum, korkuyorum açıkçası.Kızlar merhaba,sağlıkla buyutuun bebeklerinizi insallah.. ben ağustos sonu oglumu kucağıma alacağım kismetse.. birde kizim var.tecrübeli sayılırım. ama kizim da sutum yetmemisti. Anne sutu + mama 5.5 ay kullandık. Sonra mamayi bıraktı anne sütuyle devam etti iki yaşına kadar .ama sutum hep azdı. Çok şey yaptım ama artmadı. Sizler en çok neyin faydasını gördünüz fikir verir misiniz. Birde yeni dogan sunneti yaptıran var mi ne zaman sünnet ettirmek en dogrusudur
Yok valla ben sütüm az diye korkudan yiyorum hiç kilo veremedim almadığıma sevinsem iyi olacakKızlar kilo vermek için bişeyler yapmaya başladınız mıben yaklaşık 30 kg aldım ve oturup kalkarken merdiven çıkarken adım atarken her yerim İnanılmaz ağrıyor ben de dün yürüyüşe başladım .. sabah bi iki tur atıp denize girip eve geliyorum yavruma kayınvalidem bakarken.. ama yediklerimi hiç kesmedim.. hiç azaltmadan yiyorum hala.. başlayan var mı acaba ?
Nasıl anladılar neden olmuş pekiKakasinda çok fazla mikrop var canim .kuveze aldılar ;(
13 kg almistim.diabetli gebelikti benimkiKızlar kilo vermek için bişeyler yapmaya başladınız mıben yaklaşık 30 kg aldım ve oturup kalkarken merdiven çıkarken adım atarken her yerim İnanılmaz ağrıyor ben de dün yürüyüşe başladım .. sabah bi iki tur atıp denize girip eve geliyorum yavruma kayınvalidem bakarken.. ama yediklerimi hiç kesmedim.. hiç azaltmadan yiyorum hala.. başlayan var mı acaba ?
Bizim bebe bugün 18 günlük oldu, 60 cc süt sağıp veriyordum veya bazen mama veriyordum. Gayette doyuyordu ama şimdi doymuyor sanki, mama kbının üzerinde 2 hafta sonrasında 90 cc verin diye yazıyor. Siz kaç cc veriyorsunuz?
Ay evet iyi olur
Ben spira l dusunuyrm
Nasil olacak bilmiyrm
Kirkimda gitcem dr a
Kontrol nasildi
Decatabs neden sikinti cikariyor bende anlmadum
Bizde hci sorun yok
Kızlar kalça çıkığı ultrason nunu benim doktorum 30 günlük olunca gel çekelim dedi.. yazlığa gelince buradaki devlet hastanelerine sorunca 3. Aydan sonra dedi.. sizin doktorlarınız hangi tarihi verdi .. neden farklı böyle anlamadım ?
Benden şu anda bir 8 kilo gitti. Karnımda emzirdikçe küçülüyor çok bariz. 15 kilo almıştım 7 kilo daha vermem lazım. Ama 14. Gündeyim. Normal besleniyorum çok abartmıyorum öğünlerde ama bol su içiyorum. 1-2 haftaya düzenli yüzmeye başlıcam. Eylüle çok fit olmayı hedefliyorum ama tatlıdan hiç vazgeçemiyorum. Sabahları koska helvasız olmaz bıraksalar bir paketi yerim :)Kızlar kilo vermek için bişeyler yapmaya başladınız mıben yaklaşık 30 kg aldım ve oturup kalkarken merdiven çıkarken adım atarken her yerim İnanılmaz ağrıyor ben de dün yürüyüşe başladım .. sabah bi iki tur atıp denize girip eve geliyorum yavruma kayınvalidem bakarken.. ama yediklerimi hiç kesmedim.. hiç azaltmadan yiyorum hala.. başlayan var mı acaba ?
Ben şu anda emziriyorum bebeği. Ne kadar içtiği konusunda hiç bir fikrim yok. Ama artık dısarı cıkmam gereken durumlar oluyor. En azından bir uykudan uyandıgında verebileceğim bir öğün dolapta olsun istitorum. 15 gğnlük bebek bir öğünde kaç cc içer. 30cc az dır dimi. Sagınca kaç sagmalıyım bir öğünde, siz biberonla veriyordunuz diye hatırladım.Benimki de artık 60 lik la doymuyor bbk ihtiyacını belirliyor.90 lik yap bakalım ne kadar icicek o belirler ihtiyacını .
lilipit Bana da doktor spiral dedi ama ben çok fazla spiralle hamile kalan duydum o sebeple ne yapicam bende bilemiyorum.
Bize 55 günlükken gelin dedi.1-2 ay arası yapılıyormus öyle dedi doktor
Dökme sütünü günah. Ben kaç kere silmeyi unutup emzirdim. Olur o kadar canımKizlar birşey sorucam az önce gogsume göğüs kremi sürdüm.sonra krem surdugumu unutup sut sagdim.a kremi üstünde emzirirken silmeye gerek yok diyor.napayim sizce.emzirirken silmeye gerek yoksa saginca sorun olmaz diye düşünüyorum.bide o kadar sütü dokmek icime sinmiyor ama yine de bir içime kurt düştü siz ne dersiniz
Canım bizim bi topigimiz var. Orda bulustuk biz tosuncuklar. Senide bekleriz. Belki link atan olur.Kızlar kilo vermek için bişeyler yapmaya başladınız mıben yaklaşık 30 kg aldım ve oturup kalkarken merdiven çıkarken adım atarken her yerim İnanılmaz ağrıyor ben de dün yürüyüşe başladım .. sabah bi iki tur atıp denize girip eve geliyorum yavruma kayınvalidem bakarken.. ama yediklerimi hiç kesmedim.. hiç azaltmadan yiyorum hala.. başlayan var mı acaba ?
Kızlar biz bugün asm de 1. Ay kontrolüne gittik. Bebiş 1 ayda 1170 gr almış 4120 gr olmuş. Boy 48 doğmuştu 54 olmuş baş çevresi 36 idi 37,5 olmuş. Gelişimi iyi gibi maşallah. Yalnız iki gündür emmeye başlarken sütüm akmıyor, göğsüm hiç setleşmiyor hep yumuşak, 10 dk emiyor sonra sıkıyorum damla damla ancak geliyor. Sütü çok olan arkadaşlar sizde nasıl oluyor kızımın gelişimine göre yetiyor gibi ama 3 gündür hem daha az emiyor hem çok yumuşak hem de akmıyor. Yalnız ağlayan huzursuz olan bir bebek değil. Aç olsa ağlar herhalde. Kaka günde en az 2 defa Çişli bez baya var hemde dolu dolu oluyor. Oğlumda sütüm az olduğu için hep mama destekli gittik 3. Ayda bıraktı emmeyi. Aynısı olacak diye korkuyorum. Bir kaç kere mama yaptım içmedi içmeyince ısrar etmedim döktüm zaten hiç.gönüllü değilim.
İncir pişirip hem kendini hem suyunu içtim rezene içiyorum bulgur pilavı, üzüm hoşafı ve helva yiyorum. En çok bunlar süt yapar diyorlar ama ben bir faydasını görmedim. Yediğimde de aynı yemediğimde de. Ayrıca günde en az 3 lt su içiyorum adana da yaşıyorum 3 gündür aşırı sıcak ve ben çok terliyorum acaba içtiğim suyu terle attığım için mi süt olmuyor. Offff bana cevap verirseniz sevinirim. Sütü bol anneler. Nasıl besleniyorsunuz?
Bir de bugün asm de aşı yapan hemşire bu çocuk sarı şimdiye geçmesi lazımdı Dr û bilgilendirmem lazım dedi. Öncesinde aile hekimine benim tahlilim için gittik ona da söyledim hafif sarılık mı var diye baktı var dedi bende bu kadar uzun sürermiş dedim 1 ay süren var dedi. Bende nette biraz araştırdım anne sütü sarıldığı diye bişey varmış dedim evet ondan dedi. Bizim aile hekimi ben teşhisi koydum o da onayladı. Onun dedikleri pek içime sinmedi. Yarın zaten 1 aylık çocuk Dr.unda kontrolümüz var. Yine kan verecezoff ne sarılıkmış. Topikte de uzayan sarılık yaşayan çok kişiyiz sanırım. Acaba havalar sıcak olduğu için mi? Hemşire hiç bu kadar uzun sürmemiş olması lazımdı acaba aşı yapmasak mı düşüncesine girdi başka hemşire aşı ile alakası olmaz yapılır dedi de öyle yaptı. Kızımda da ten rengi dışında sarılık belirtileri hiç yok. Şimdi kıpır kıpır ve mızırdanıyor. Uyku süresi 2,5-3 saat. İnsanı strese sokmasalar olmuyor yarın da aldırcam kanı daha kan derlerse üstlerine alıcam :) şaka bi yana inşallah bi daha gerek duymayız
Bencede çok mantıklı. Teaekkurleruzines bence 30 cc lik 2-3 tane sut birak
Mesela 30 içti doymadiysa bı 30 daha verilir.60 üstüne çıkmaz diye düşünüyorum ama bebekten bebeğe de değişir
Amiin sağolasin. Size de acil şifalar versin rabbimuzgungul Allah acil şifa versin yavruna.beniminde de idrar yolu enfeksiyonu var seni çok iyi anlıyorum insan kendini sucluyor ama rabbim dermansız dert vermesin
Canım süt için bir aydan sonra göğüsler eskisi kadar sert olmuyor. Bebeğin içtiği miktarı beyin anlayıp ona göre süt üretiyormuş. Çok emzirin demelerinin sebebi buymuş. Okuduğum bir yazı böyle diyordu.Bir de bugün asm de aşı yapan hemşire bu çocuk sarı şimdiye geçmesi lazımdı Dr û bilgilendirmem lazım dedi. Öncesinde aile hekimine benim tahlilim için gittik ona da söyledim hafif sarılık mı var diye baktı var dedi bende bu kadar uzun sürermiş dedim 1 ay süren var dedi. Bende nette biraz araştırdım anne sütü sarıldığı diye bişey varmış dedim evet ondan dedi. Bizim aile hekimi ben teşhisi koydum o da onayladı. Onun dedikleri pek içime sinmedi. Yarın zaten 1 aylık çocuk Dr.unda kontrolümüz var. Yine kan verecezoff ne sarılıkmış. Topikte de uzayan sarılık yaşayan çok kişiyiz sanırım. Acaba havalar sıcak olduğu için mi? Hemşire hiç bu kadar uzun sürmemiş olması lazımdı acaba aşı yapmasak mı düşüncesine girdi başka hemşire aşı ile alakası olmaz yapılır dedi de öyle yaptı. Kızımda da ten rengi dışında sarılık belirtileri hiç yok. Şimdi kıpır kıpır ve mızırdanıyor. Uyku süresi 2,5-3 saat. İnsanı strese sokmasalar olmuyor yarın da aldırcam kanı daha kan derlerse üstlerine alıcam :) şaka bi yana inşallah bi daha gerek duymayız
Sonucunu bildir olur mu? Benimki de çok hareketli neredeyse yürüyecek çocuk ama gözlerinin akı hafif sarı gibi. Sanırım bizde de benzer bir durum var. Ama 17sinde giidcem dr aBir de bugün asm de aşı yapan hemşire bu çocuk sarı şimdiye geçmesi lazımdı Dr û bilgilendirmem lazım dedi. Öncesinde aile hekimine benim tahlilim için gittik ona da söyledim hafif sarılık mı var diye baktı var dedi bende bu kadar uzun sürermiş dedim 1 ay süren var dedi. Bende nette biraz araştırdım anne sütü sarıldığı diye bişey varmış dedim evet ondan dedi. Bizim aile hekimi ben teşhisi koydum o da onayladı. Onun dedikleri pek içime sinmedi. Yarın zaten 1 aylık çocuk Dr.unda kontrolümüz var. Yine kan verecezoff ne sarılıkmış. Topikte de uzayan sarılık yaşayan çok kişiyiz sanırım. Acaba havalar sıcak olduğu için mi? Hemşire hiç bu kadar uzun sürmemiş olması lazımdı acaba aşı yapmasak mı düşüncesine girdi başka hemşire aşı ile alakası olmaz yapılır dedi de öyle yaptı. Kızımda da ten rengi dışında sarılık belirtileri hiç yok. Şimdi kıpır kıpır ve mızırdanıyor. Uyku süresi 2,5-3 saat. İnsanı strese sokmasalar olmuyor yarın da aldırcam kanı daha kan derlerse üstlerine alıcam :) şaka bi yana inşallah bi daha gerek duymayız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?