bende aynı senin gibiyim. Beddua etmek hiç tarzım değildir. Bu adama arada saydırırken ağzımdan kaçtı. Sonrada Allah'a havale ettim. İnsan ne yapacağını şaşırıyor öyle bir devirdeyiz ki azgın sapkın ruhlu kim bilemiyoruz. Allah hidayet versin. Bİr anca öncce bu ve bunun gibi insalar bitsin inşalahhbugun moralim cok bozuk kizlar..
müge anlı da bi olaylar olmuş, izlemiyorum normalde ama haberlerde gordum..
3.5 yasindaki kiza tecavuz edip gommus adam..
yani bazen cinayet islemek istiyorum..
o yavrunun annesini dusunemiyorum
Evet ben :))canlar, pek bilimsel bisey degil ama:))
ilk zamanlar bebege sarı tülbent örtülüyormuş,
annem diyo ki, "battaniye fln ördürüyosun, bunu da hallet instagramdan" :))))
şöyle güzel sarı igne oyasi yaptiracak olan var mi?
Kaynana işte ben bilirim demişI ikizcan2016 canım onun mantığı şu. Anneye kırmızı takılır ki albasması olmasın. Yani anneyi korkutmasın metafizik güçler ve anne hastalanmasın.
Bebeğe de sarı yazma takarlar ki sarılık olmasın.
Aynı bu mantıkla Babannem bana sarı yazma bağlayıp geçer geçer diye yatırmış az daha sarılıktan ölüyormuşum bundN tam 25 sene önce evde floresan tedavisi görmek zorunda kalan nadir bebelerden olmuşum :)
I ikizcan2016I ikizcan2016 canım onun mantığı şu. Anneye kırmızı takılır ki albasması olmasın. Yani anneyi korkutmasın metafizik güçler ve anne hastalanmasın.
Bebeğe de sarı yazma takarlar ki sarılık olmasın.
Aynı bu mantıkla Babannem bana sarı yazma bağlayıp geçer geçer diye yatırmış az daha sarılıktan ölüyormuşum bundN tam 25 sene önce evde floresan tedavisi görmek zorunda kalan nadir bebelerden olmuşum :)
nur_84 canım ben nasıl beslendiğini söylesem beni burda taşlayıp kovarlar bugün boyunca neler yedim duysanız. Pek iyi örnek değilim valla
melina_monnarosa valla Can'ım sorma önden önden gidiyor da iyi mi kötü mü bilemedim tombik Bebek bakımı daha kolay olur diye avutuyorum kendimi :)
Gözün aydıınnn :))) darısı hepimize :)Ben geldim şimdiiiiii :) benim tosun olmuş mu 1700 gr 38 cm :) normalde 28+0 ultrasonda 29+6 çıkıyo 13 gün önde gidiyor tosun :) bugün gösterdi biraz kendini doktor bana benzetti :)
Canım şimdi yine baktım da Ayşe Öner sadece lohusaya kırmızıyı tavsiye etmiş, bebek için sarı tavsiyesi falan yok. Aksine doktorlar sarı birşey örtmeyin, bebeğin sarardığını geç farketmenize sebep olur diyor. Sarılık zaten herkesin bildiği gibi bebeğin vücudundaki bilrubin seviyesinin fazlalığından kaynaklı. Bol bol süt içip çiş yapması lazım ki vücuttan atabilsin. Sen sarı battaniyeyi boşver bacım, bakcanlar, pek bilimsel bisey degil ama:))
ilk zamanlar bebege sarı tülbent örtülüyormuş,
annem diyo ki, "battaniye fln ördürüyosun, bunu da hallet instagramdan" :))))
şöyle güzel sarı igne oyasi yaptiracak olan var mi?
Aynen canım ben sürekli tembihlerim kızıma sakın kimseyi kendine dokundurtma kimseden bir şey alma dye... kızımda sözümde fazlasıyla duruyor şükür kimseye yaklaşmaz iyice paranoyak olduk. Yazın halamın kocası öpmek istemiş gitmemiş bana geldi ne yabani çocuk yetiştirmişiniz dediHepimiz anneyiz burda ben de naçizane görüşümü belirteyim
İlerde çocuklarımızla toplu taşıma araçlarına binmek zorunda kalırsak, parkta bahçede yada misafirlikte lütfen erkek kız ayrımı yapmadan yabancı biri kucağımda otursun derse sakın izin vermeyin oturtmayın yada sevmek öpmek isterlerse reddedin hatta kendimiz bile ona sormadan yapmamalıyız
bazıları çok abartılı buluyor ama malesef kime güvenecegimizi şaşırmış durumdayız
çocuğumu beş dakika çok güvendiğim komşuya bile bırakamam gibi geliyor hatta akrabam yakınım bile olsa zor geliyor öyle hikayeler duymaktan.
artık bi başkasının çocuğuna da tamam ben tutarım ben bakarım diyemem öpmüyorum bile çocukları
ama avm de denk geliyorum yabancı insanlar hiç tanımadığı birinin çocuğunu öpüp kucaklamak istiyor ya annesi de izin veriyor.tamam belki hiç kötü niyetli değildir ama çocuğun buna alışmaması lazım izinsiz dokunulmayacağını dokunurlarsa bagırabileceklerini bilmemeliler.
Ben yaşadığım bölgede çok istismar duydum ensest ilişkiler de malesef.çok hassasım herkesi de uyarıyorum.
maşallah canımBen geldim şimdiiiiii :) benim tosun olmuş mu 1700 gr 38 cm :) normalde 28+0 ultrasonda 29+6 çıkıyo 13 gün önde gidiyor tosun :) bugün gösterdi biraz kendini doktor bana benzetti :)
Maşallah bebişemaşallah canımgeri olmasın da önde olması her zaman iyidir bi önceki gittiğinde kaç hafta ve gramdı kendimle kıyaslayayım
Ben günde 1 içiyordum acaba ondan mu kıbende diasporal kullaniyorum sase olan iki tane daha iyi geldi
Ben geldim şimdiiiiii :) benim tosun olmuş mu 1700 gr 38 cm :) normalde 28+0 ultrasonda 29+6 çıkıyo 13 gün önde gidiyor tosun :) bugün gösterdi biraz kendini doktor bana benzetti :)
Vasfiyeteyzeniz canm masallah tombişmil bizde gttık bugun 28+5 ama 29+3 cıktı önde gelişimi dedi doktor kılosu 1.300 boyu 39 cıkti
İlkini net hatırlamıyorum ama 3500 üstü bi kiloydu 36-37 haftalar arasında beslenmesi durmuştu plasenta yaşlanmasından kaynaklı 38 de aldılar. 40 ı beklese 4 kiloyu geçer demişti doktor o zamanVasfiyeteyzeniz canım senin ikinci çocuktu de mi?diğerini kaç kilo doğurdun.bu arada korkacak birşey yok her zaman için kilolu bebeğin bakımı daha kolaydır.sen şeker yaptırdın ve yemiz çıktı değil mi?korkacak birşey yok maşallah kuzuna
Valla bunu çocuk cerrahi dayıma söyleyince 3.5 saat nutuk çekiyor o yüzden hiç bulaşmıyorum :)))I ikizcan2016
Ayşe Öner der ki;
AL BASMASI NEDİR?
Yüksek ateş, lohusa kadının halüsünasyon (hayaller) görmesine de sebep olur. Böylece sepsis (mikrobun kana karışarak organların işlevlerini durdurmasına neden olması durumu) sonucu kadınlar ölürlerdi. Eski yıllarda mikroplar bilinmezken hastalıklara görünmeyen kötü güçlerin sebep olduğu düşünülür ve korunma çareleri aranırdı. İşte “al basması” olarak isimlendirilip, bunun olmaması için de başa kırmızı kurdela takmak, loğusa kadını yalnız bırakmamak, 40 gün boyunca evden çıkmayıp, istirahatini sağlamak, yeni annenin ve bebeğin korunması için alınan bir önlemdi. Kırmızı enerji çeken, çevreden enerji toplayan bir renk olduğundan; doğum sonrası yorgun ve tüm enerji kaynaklan sıfırlanmış anneye başa bağlanan kırmızı kordela kesinlikle yarar sağlar.
Yok Canım yok çok şükür. Doktor da bi şüphelendi 50 ilk yaptırdık baya normal çıktıŞeker yok dimi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?