Kızlar ben çok mutsuzum ya. 26. Haftaya girdik hala hareketlerini çok hissedemiyorum. 21. Hafta da falan çok güzeldi son 2 haftadır falan çok çok az. Öyle sert hareketler yok.
Size bakıyorum yok uyutmadı yok vajinadan çıkacak gibi vuruyor falan. Benimki niye böyle diye üzülüyorum. Otururken hele hiç vurmuyor.
Son 2-3 gündür çok az ve cılız vuruyor.
En son çarşamba gittim doktora bi sorun çıkmadı. Hareketlerine dikkat etmeme gerek var mı ne zaman gelmeliyim dedim. Öyle birşey yok zaten hareket etmiyor diye gelenlerin %90 in da bi sorun olmuyo dedi doktor.
Ama bana doğru düzgün açıklama yapsın istiyorum mesela suyu fazla diye hissetmezsin ya da ne bileyim pozisyonu uygun değil falan dese neyse Dicem.
Hafta ilerledi daha çok hissetmem gerekmez mi artık.
Bide bütün gün evdeyim yorulmuyorum da.
Bugün gitmeyi düşünüyorum doktora içim rahat etmeyecek yoksa.
tatlım bunun için mutsuz olma yawf, iki hafta önce ben de bu kadar hissetmiyodum ki. sabaha kadar ilk defa iki gün önce uyutmadı. yawzmayayyım yawf bi daha, hiç böyle etkileyeceğimi düşünmemiştim.üzüldüm şimdi.
her dakika sürekli vurmuyorki, benimki gerçekten son bir haftadır çok arttı. daha önce minicik minicik hissediyordum. merak etme artar yakında. yazanların tarihlerine dikkat et bi de tatlım. genelde ocak başı ağırlıklı hep grupta. aynı ay içerisinde bile olsa haftalar çok fazla farkediyor gerçekten.
canım ben bir sıkıntı olduğunu sanmıyorum..ama sen sormadıkça doktorlar bir açıklama yapmaktan aciz malesef..ben geçen gittiğimde 2-3 gün hissetmediğim bile oluyor nedenki demiştim..doktor baktı suyun fazla dedi..en son gittiğimde suyun normal dedi..şuanda hissediyorum ama çok fazla değil arada sert vuruyor oda günde 1-2 kezdir..yani bebek sırtını dönmüştür vs..stres yapma bence..ama için rahat etcekse de git tabi bi doktora..Kızlar ben çok mutsuzum ya. 26. Haftaya girdik hala hareketlerini çok hissedemiyorum. 21. Hafta da falan çok güzeldi son 2 haftadır falan çok çok az. Öyle sert hareketler yok.
Size bakıyorum yok uyutmadı yok vajinadan çıkacak gibi vuruyor falan. Benimki niye böyle diye üzülüyorum. Otururken hele hiç vurmuyor.
En son çarşamba gittim doktora bi sorun çıkmadı. Hareketlerine dikkat etmeme gerek var mı ne zaman gelmeliyim dedim. Öyle birşey yok zaten hareket etmiyor diye gelenlerin %90 in da bi sorun olmuyo dedi doktor.
Ama bana doğru düzgün açıklama yapsın istiyorum mesela suyu fazla diye hissetmezsin ya da ne bileyim pozisyonu uygun değil falan dese neyse Dicem.
27+2 de 1048 gr dı canımKızlar son kontrollerde bebişler kaç gr çıktı kaç haftalıkken acaba ?
Benimde bir kere demişti doktor suyun fazla birazcık diye ama daha sonra hep normal dedi
Benimde 75mg şeker yüklemesinde 2.saat 154 çıktı hafif diyet vermişti doktor şimdide yine iki hafta ilerden olunca açlık tokluk şeker ölçümü istedi.şekeri iyi takip etmemiz gerek sesi
Benimde diğer testlere normal dedi.bir sağlıkla kucağımıza alsaydık hayırlısıyla
canımmçikolota yemeyi denedın mı her gebelik bırbırınden farklı oluyor ılla cok hıssedeceksın dıye bısey yok dr hersey normal dıyorsa evham yapma ıc karnın genıstır belkı hareket edıyordur ama sen hıssedemıyorsundurKızlar ben çok mutsuzum ya. 26. Haftaya girdik hala hareketlerini çok hissedemiyorum. 21. Hafta da falan çok güzeldi son 2 haftadır falan çok çok az. Öyle sert hareketler yok.
Evet sormadan hiçbirşey söylemiyolar cidden. Geçen gittim en son. baktı bi sorun var mı dedim yok dedi. Ölçümünü yaptı o kadar. Bende sormadım düzelir herhalde sorunu da yokmus diye.canım ben bir sıkıntı olduğunu sanmıyorum..ama sen sormadıkça doktorlar bir açıklama yapmaktan aciz malesef..ben geçen gittiğimde 2-3 gün hissetmediğim bile oluyor nedenki demiştim..doktor baktı suyun fazla dedi..en son gittiğimde suyun normal dedi..şuanda hissediyorum ama çok fazla değil arada sert vuruyor oda günde 1-2 kezdir..yani bebek sırtını dönmüştür vs..stres yapma bence..ama için rahat etcekse de git tabi bi doktora..
herşeyi denedim canım çikolata süt muz karnımı doyurunca bile tepki olmuyo çok fazla. Eşim de geç kahvaltı yapıyorsun ondan oluyo diyo ama erken kalkıp elma falan yiyorum yine yok.canımmçikolota yemeyi denedın mı her gebelik bırbırınden farklı oluyor ılla cok hıssedeceksın dıye bısey yok dr hersey normal dıyorsa evham yapma ıc karnın genıstır belkı hareket edıyordur ama sen hıssedemıyorsundur
Organ taraması na girdim canımAyrıntılıya daha önce girmedin mi?
Dün akşam bende yazıcaktım buraya size de hiç oluyor mu diye bu kadar olur yaa :)) Ben zaten internette daha önce hıçkırık tuttuğunu okumuştum, o yüzden ilk olduğunda endişelenmedim. Ama dün gün içinde 2 kez daha oldu ve hıçkırıkların arası biraz sık geldi bana hemen endişelendim tabi :)) şuan resmen içime su serptin canım :)Sağolasın. Bu arada şeyi sordum diğer kızlara da bilgi olur belki unutmadan ekleyeyim. Son bir haftadır falan tam bikini çizgimde düzenli pıt pıt pıt biri parmağıyla fiske vurur gibi atışlar oluyordu ara ara. Dr'a söyledim kalp ya da damar atımı olabilir mi diye. Damar atımını pelvik tabanda zonklama gibi hissedersin daha çok şu an bebeğin kafası bahsettiğin yerde ve %90 hıçkırıklarını hissediyorsun dedi. <3 Hıçkırık tutuyormuş meğer benim şapşiğimi.
Aslında Cihan'a teşekkür etmem lazım annesine normal yoldan gelmeye yardımcı olduğu için. Akıllı yavrum benim. :)
Ha bi' de az önce şunu görüp gözlerime inanamadım. Gelmez ya yok diye beklerken. Kargoya verilecek resmen!!
Yine bastım aynısından siparişi. :)
Ya ben bi kere daha gittim doktora hareket etmiyor diye baktı bak oynuyo dedi. Çarşamba günü de gidince sordum aramam lazım mı sizi hareket etmezse diye. Ben sana gel bakalım derim başka bişey diyemem ama olur öyle şeyler dedi.Minigim17 Canım benim bebe hareketlidir bayağı, dışardan bile görülür oynadığı zaman zaman. Ama bak ben de baya geç hissettim hatta dert etmiştim kendime. Şimdi hareketli olduğunu söylediğim bu çocuk bazı günler hiç kıpramıyor. Korkutuyor beni. Çikolata yesem de yatsam da oynatamıyorum. Zaman zaman oynamadıkları oluyor. Geçen hafta da öyle hareketlerini hissetmekte zorlanmıştım. Cumartesi kontrolde her şey yolundaydı. Korkma diyeceğim ama demekle olmuyor evet haklısın. Bir dahaki kontrole kadar sabret, o zaman ayrıntılı sor doktora 'neden' diye.
Şuan kızı 2,5 yaşında olan bi arkadaşım var, gebeliği boyunca bebeği pek hareket etmezdi desem yeridir. Hatta benim bebiş biraz durgunlaşsa evhamlanırdım hep kızardı bana, hatırlamıyor musun benim kız nerdeyse hiç oynamazdı bak şimdi de kıçının üstüne oturmuyor diye :)) Bu arada arkadaşım toplamda 10 kg alarak Doğuma gitti gayet fit bi anneydi. Suyu falan da gayet normaldi. Yani demek istediğim sen kilolu olursun göbek çevren yağlıdır suyun fazladır hissedemezsin. Ama benim arkadaşım gibi fitsen suyunda iyiyse yine de mutlaka hissedeceksin diye birşey yok. Sakin bi bebeğin var belli ki, bence stres yapma canım.Ya ben bi kere daha gittim doktora hareket etmiyor diye baktı bak oynuyo dedi. Çarşamba günü de gidince sordum aramam lazım mı sizi hareket etmezse diye. Ben sana gel bakalım derim başka bişey diyemem ama olur öyle şeyler dedi.
Yine de insan ister istemez takıyo kafasına. Bikac gün önce bende düzelir diyordum bekledim yok düzelmedi. Bide sizinkiler böyle hareketli olduğunu görünce üzüldüm.
Ama benimki de bayağı ilerledi artık düzene girer diye düşünüyordum artacağına azalıyo. Oturdum ağlıyorum dünden beri : ( foruma bi süre girmemeyi bile düşündüm cidden çünkü çok üzülüyorum benimki niye böyle diye : (
Ben de şeker yüklemesi yapıldı da şimdi kanda açlık tokluk istedi.bizimde ailede yokda işte gebelikde çıkabilir diye bakıcam bende yükleme öncesi pekde dikkat etmemiştimIkinci saate göre biraz yüksek ama yine öyle çok çok bir durum söz konusu değil. Yine takip altında yükselmeden devam ettirebilirsin bunu. Bi' de şeker yüklemesine normalde ne yiyorsan öyle beslen ve öncesinde aç kalarak öyle git. Bizde genelde şeker yüklemesi öncesi biraz dikkatli beslenir anneler, o sonuç çöp oluyor aslında bu yüzden. Ben yıllar önce yaptırmıştım kalp rahatsızlığım yüzünden risk grubunda olduğum için o zamanda doktorum en az 3 gün öncesinde her öğün 2 dilim ekmeğe denk gelecek karbonhidrat tüketerek gel demişti mesela.
Benim hiç şeker problemim olmadı. Hep düşüktür normalde de. 3 porsiyon baklava yiyip tokluk ölçsem aç halimden değişen pek bir şey olmaz. Önceki doktorum şekeri tolere edebiliyor vücudun demişti. Gebelikte de değişmedi bu durum. Önlem amaçlı yine yaptıracağız mecbur. Onlar sağlıklı olsunlar da.
Dün akşam bende yazıcaktım buraya size de hiç oluyor mu diye bu kadar olur yaa :)) Ben zaten internette daha önce hıçkırık tuttuğunu okumuştum, o yüzden ilk olduğunda endişelenmedim. Ama dün gün içinde 2 kez daha oldu ve hıçkırıkların arası biraz sık geldi bana hemen endişelendim tabi :)) şuan resmen içime su serptin canım :)
Benim siparişler için "siparişiniz hazırlanıyor " diyor inşallah sevkiyat aşamasına da gelir :)
Çok teşekkür ederim canım. Doktor da bi ara aynısını söyledi göbeğin var biraz ondan da olur dedi ama önceden güzel bi şekilde hissediyordum sonradan artar diye ümit ettim azaldı. Ondan böyle üzüldüm. İnşallah benimkinin de bi sorunu yoktur. Sadece evhamdir. Sağlıklı bir şekilde bi dogursaydık.Şuan kızı 2,5 yaşında olan bi arkadaşım var, gebeliği boyunca bebeği pek hareket etmezdi desem yeridir. Hatta benim bebiş biraz durgunlaşsa evhamlanırdım hep kızardı bana, hatırlamıyor musun benim kız nerdeyse hiç oynamazdı bak şimdi de kıçının üstüne oturmuyor diye :)) Bu arada arkadaşım toplamda 10 kg alarak Doğuma gitti gayet fit bi anneydi. Suyu falan da gayet normaldi. Yani demek istediğim sen kilolu olursun göbek çevren yağlıdır suyun fazladır hissedemezsin. Ama benim arkadaşım gibi fitsen suyunda iyiyse yine de mutlaka hissedeceksin diye birşey yok. Sakin bi bebeğin var belli ki, bence stres yapma canım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?