2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
İyi geceler kızlar. Epey okudum yazdıklarınızı. Bu ateş ölçer konusunda soracağım. Kulaktan ölçer mi alıyorsunuz yoksa uzaktan ölçer mi.

Can'ım Nuttursuttenin fotosunu atman mümkünmü yada link falan
Link aşağıda, foto da ekte canım. Küçük boy, kelebek modeli diye geçiyor.
Kelebek model sayesinde burnu kapanmıyor bebeğin.

https://www.annedukkan.com/natursut...ontik-s-bf---kelebek-yuvarlak-kucuk-boy-emzik

Emzik iki boy, küçük ve orta boy şeklinde. Yenidoğan için küçük boyu kullanılıyor. Elimde duruşundan anlarsın az çok zaten. Ağzına giren meme kısmı çok kibar rahatlıkla kullanabilir. Emzik kutusuna da gayet rahat sığıyor.

Eklentiler

• IMG_1703.webp
    9,2 KB · Görüntüleme: 69
  • IMG_1992.webp
    13,4 KB · Görüntüleme: 62
Acaba reklam amaçlıdı mı deniliyor bunlar gumdrop içinde öyle diyorlar
Evet gumdropta duydum ıkısı de verılıyomuş hastaneden canım
Mutlaka tıcarı bı boyutta vardır işin içinde
Eskıden amerıkan urunlerıne guvenırdım ama artık Almanya ve Alman markaları oncelıgım oldu
Bikaç ay önce okudum amerıka ulkesınde bellı oranda gdo kullanımına ızın verıyomuş
Ama Almanya hiç bi şeklide izin vermıyo mesela

casual Can'ım hem çift yön hemde tekerler değişmiyor birde sunny baby B bugza da almıştı
Sagol canım 1-2 saattır kafama taktım markaları
Bu aralar ben cok unutkan oldum
Hiç abartmıyorum gecen gun akşamüstü farkettım yemek yapmayı unutmuşum
Herhalde aklımız sureklı hamılelık bebek fılan meşgul ya

Gunaydin arkadaslar,
Bugun cok zor olacak yataktan cikmasi
Kolay gecen bir gun olsun insallah.

Günaydın. Gözümü zorla aça aça 7 de kalktı im çayı demledim. Kızım okula gitmicem sesi kalkmadı Kocacım işe geç kalıyorum sesi kahvaltı yapmadı gitti. Kaldım mı sabahın yedisinde boluna uyanmış şekilde

Ben artık kolumun bacağımın ağrısına alıştım da sırtım çok fena yapıyor ya. Hep aynı nokta. Sağ tarafımda acı gibi sancı gibi yel giriyor gibi değişik bi ağrı
evett aynı şeklide . Gece ağlıcaktım artık hafifletmenin bi yolu olmalı yoksa sonuna kadar uykusuz falan zor yani :)

evett aynı şeklide . Gece ağlıcaktım artık hafifletmenin bi yolu olmalı yoksa sonuna kadar uykusuz falan zor yani :)
Valla ben hafifletemedim şöyle yapıyorum yatıyorum eşime diyorum ki ben uyuyana kadar masaj yap :) o ova ova uyutuyor :) geceyi öyle kurtarıyorum da gündüz de oluyor yere sırt üstü yatıyorum bende

Maşallah bebeğine, bende geçen hafta yaptırdım. Çok nazlandım yapmak istemedim ama dr yapalım dedi. hiç 2 dilim baklava yemiyor musun, bunda da neredeyse aynı seviyede yükleme olacak. korkma dedi.Zararı olsa biz önermeyiz dedi. Bende kabul ettim mecbur. midem bulanır içemem falan dedim ama tadı da güzel. Hava soğuk diye sanırım sıcak yapmışlardı. Limonlu bol şekerli sıcak su. gayet güzel. Benim sonuçlar güzel çıktı şükür, insan rahatlıyor bir bakıma, yaptırmakta fayda var canım

casual Can'ım hem çift yön hemde tekerler değişmiyor birde sunny baby B bugza da almıştı
Ya Sunny bebek arabasına bayıldım ben, e bebek te gidip incik cincik inceledik. Bütün kriterlerimize sahip. Sarsmıyo tekerleri, harika. Sonra eve geldik, internetten ısmarlıycaktık tam, şikayet var'da biraz fazla şikayet olduğunu fark ettim. İçime sinmedi. Şimdi dön başa, yine favori markam yok hakkaten aldınız mı sunny? İyi mi diyosunuz? asli2434 B bugza

Kızlar şimdiye kadar hep bebeğin ihtiyaçları üzerine konuştuk. Bir yerde aşağıdaki yazıyı buldum. Birçok maddesine de katılıyorum. Evet zaman değişiyor eskiden olmayan birçok imkana sahibiz çok şükür ama abartmamak da lazım diye düşünüyorum.

Yenidoğanın neye ihtiyacı yok listesi
1. Kalabalığa, hasta ziyaretçilere, öpücüklere, ilgisiz babalara.
2. “Bırak ağlasın, kucağa alışır” fikrine ve zikrine.
3. Sarılık diye zırt pırt kanının alınmasına.
4. Özel dekore edilmiş, tekstile ve ıvır zıvıra boğulmuş bir odaya.
5. Hamur gibi yoğurulup, çeşitli kılıklarda fotoğrafının çekilmesine.
6. Oyuncağa.
7. Anne sütü dışında bir içeceğe, yiyeceğe, vitamine. (gerekli durumlar hariç elbette)
8. Aşırı soğuk ya da aşırı sıcak ortamlara, eve kapatılmaya, kırk kat giydirilmeye, yorgana, yastığa.
9. Alt açma mobilyası ve arkadaşlarına. Kıpırdamaya başlar başlamaz işe yaramaz oluyor o yüksek eşya. Her yerde alt değiştirme becerisini kısa zamanda kazanacaksınız zaten.
10. Dev bebek eşyası çantasına. (Bir çantaya ihtiyaç var tabii ama bu iş için satılanların hem kendisi ağır hem omuza takıldığı için kullanışsız. Eğilip doğrulurken düşer, bebekle beraber taşımak zor. En iyisi bebek slingle öne, sırta da hafif bir sırt çantası.)
11. Yıkama, yağlama, paklama, yumuşatma, nemlendirme vs. için bilumum kimyasal içerikli şişelere.
12. 20 kilo ağırlığında, ikinci el araba fiyatında pusetlere.
13. Gürültüye alışsın diye çok sesli ortama.
14. Tüllü, çiçekli, boncuklu, fermuarlı, yetişkin kıyafeti kesimli giyeceklere. Pijama-kıyafet ayırımına. Ayakkabıya. Zıbına (çok kullanışsız). Eldivene (kesin hemen tırnaklarını dokunsun kendine yavru), bornoza, hastane çıkışı takımına.
15. Çok bilmiş büyükannelere, komşu teyzelere, eltilere, görümcelere; kısacası yurdum teyzelerine (Onlarla asla tartışmaya girip keyfinizi kaçırmayın. Her dediklerine hı hı deyip, güvendiğiniz doktorunuzu dinleyin.)

Canım bi çoğuna katılıyorum hele ki çok konuşan büyükler kısmına :) yalnız Yen'i doğan bebeklerin (0-3 ay) tırnakları çok çabuk uzamasının yanı sıra çok keskin oluyor vE maalesef yeğenim kendi gözünün içi çizip kanatmıştı. O beyaz kısmı varya gözümüzün orası kan olmuştu işte. Çok sıkıntı olmuştu. O yüzden çocuk doktoru olan Dayım kesinlikle eldiven kullanın dedi sadece emzirirken çıkarın eldiveni elleri size dokunsun dedi. Bu yazın vesilesiyle başımıza gelen bu olayı söyleyim dedim. Birde zıbın kullanışsız demişsin ama ben kızımda inanılmaz çok kullandım zıbın. Hatta kızımın eskiyen tek kıyafetleri zıbında o kadar deyim :) yıkama yağlama nemlendirme konusunda da. Yine yeğenim üzerinden örnek vericim :) egzamalı vE alerjik yapılı olduğu aynı zamanda çok kuru ciltli olduğu için kesinlikle doktor nemlendirme ve yağlama gerektiğini söylemişti ve sadece belli içerikli markalarla. Marka adı vermemişti ama içerik söylemişti. Hatta biz doğal zeytinyağı yapalım falan demiştik olmaz 6 aydan önce sürmeyin alerjisinin nelere olduğunu tam bilmiyoruz demişti. Bebek çantası konusunda kesinlikle sırt çantası tercih edin katılıyorum hiç kullanışlı değil diğerleri ben kızım 2 yaşındayken galan keşfettim sırt çantasını. Birde alt açma ünitesi falan hakikaten gereksiz emin olun çoğu zaman kanepede değiştireceksiniz altını 20 sn de :)
Oda süsleme falan da artık biraz annelerin 9 aylık ağrı sızı sonunda mükafatı gibi oluyor sanırım. Hoş ben bazı sebeplerden dolayı yapmıcam aöa ortam müsait olsa yapardım :) bu aynı şey gibi nasıl kendimiz tek bi kıyafet almıyoruz özeniyoruz kendimize,evimize onun gibi herhalde :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…