- 24 Kasım 2015
- 11.805
- 24.374
- 348
Bencede öyle sonucta uzandık diye tekmelemiyor aslında sürtünme tekme oluyorda biz gün içinde kosturmacadan eskisi gibi dikkat etmiyoruz :)Belkıde bıkac aydır hareketlerını hıssettıgımız için alıştık ve bışeyle uğraşırken olan küçük hareketlere bıraz duyarsızlaştık mı acaba
yerım o kıyafetlerı bende acıp bakıorum bazen elıme alıp sevıyorum mınıcıkkkkOğlanın kıyafetlerini ütüledim sonunda el kadar el kadar :)
İşin ilginci tatli yemiyorum, hamurişi yok, pirinç, makarna yok, abur cubur yok ama toplamda aldığım 11 kilonun 9 u son 9 haftada olunca dr istiyorum yuklemeyi kesinlikle dedi sabah yaptırdık bakalım 1 saate alırız herhalde. bana soğuk suyla verdiler tadında sorun yokta tatlıyla aram olmayınca şükür çıkartmadan 1 saati doldurdum :)Maşallah bebeğine, bende geçen hafta yaptırdım. Çok nazlandım yapmak istemedim ama dr yapalım dedi. hiç 2 dilim baklava yemiyor musun, bunda da neredeyse aynı seviyede yükleme olacak. korkma dedi.Zararı olsa biz önermeyiz dedi. Bende kabul ettim mecbur. midem bulanır içemem falan dedim ama tadı da güzel. Hava soğuk diye sanırım sıcak yapmışlardı. Limonlu bol şekerli sıcak su. gayet güzel. Benim sonuçlar güzel çıktı şükür, insan rahatlıyor bir bakıma, yaptırmakta fayda var canım
Oh mis desene el kadar olacak tabi ne bekliyordun :) ben 3 hafta önce hallettim ütü işini ondan sonra alınanlarıda yıkadım hafta sonu halası gelecek ona ütületeceğim hala olmak kolay değil :)Oğlanın kıyafetlerini ütüledim sonunda el kadar el kadar :)
Tabi ki haklısın canım bebeğin durumuna göre illaki gerekli olan maddeler olacaktır. Sadece bazen bebek sahibi olacak olmanın heyecanına çok fazla kaptırıyoruz kendimizi, doğallıktan biraz uzaklaşıyoruz. Gereksiz bir sürü esya alıyoruz ya da davranışta bulunuyoruz. Anne karnındaki ortamdan dış dünya yeni çıkmış bir bebeğin belki de en çok ihtiyaç duyduğu şey annesinin kokusu, kucağı. Annesiyle ve babasıyla sukunet içinde kalması. Birçok yerde görüyorum bebek ilk doğduğunda abartılı organizasyonlr yapılıyor, geri gelmeyecek o ilk anların tadı çıkarılamıyor gibi geliyor. Açıkcası ben biraz kendimi sorguladım ve belki sizler için de faydalı olur diye düşündüm.Canım bi çoğuna katılıyorum hele ki çok konuşan büyükler kısmına :) yalnız Yen'i doğan bebeklerin (0-3 ay) tırnakları çok çabuk uzamasının yanı sıra çok keskin oluyor vE maalesef yeğenim kendi gözünün içi çizip kanatmıştı. O beyaz kısmı varya gözümüzün orası kan olmuştu işte. Çok sıkıntı olmuştu. O yüzden çocuk doktoru olan Dayım kesinlikle eldiven kullanın dedi sadece emzirirken çıkarın eldiveni elleri size dokunsun dedi. Bu yazın vesilesiyle başımıza gelen bu olayı söyleyim dedim. Birde zıbın kullanışsız demişsin ama ben kızımda inanılmaz çok kullandım zıbın. Hatta kızımın eskiyen tek kıyafetleri zıbında o kadar deyim :) yıkama yağlama nemlendirme konusunda da. Yine yeğenim üzerinden örnek vericim :) egzamalı vE alerjik yapılı olduğu aynı zamanda çok kuru ciltli olduğu için kesinlikle doktor nemlendirme ve yağlama gerektiğini söylemişti ve sadece belli içerikli markalarla. Marka adı vermemişti ama içerik söylemişti. Hatta biz doğal zeytinyağı yapalım falan demiştik olmaz 6 aydan önce sürmeyin alerjisinin nelere olduğunu tam bilmiyoruz demişti. Bebek çantası konusunda kesinlikle sırt çantası tercih edin katılıyorum hiç kullanışlı değil diğerleri ben kızım 2 yaşındayken galan keşfettim sırt çantasını. Birde alt açma ünitesi falan hakikaten gereksiz emin olun çoğu zaman kanepede değiştireceksiniz altını 20 sn de :)
Oda süsleme falan da artık biraz annelerin 9 aylık ağrı sızı sonunda mükafatı gibi oluyor sanırım. Hoş ben bazı sebeplerden dolayı yapmıcam aöa ortam müsait olsa yapardım :) bu aynı şey gibi nasıl kendimiz tek bi kıyafet almıyoruz özeniyoruz kendimize,evimize onun gibi herhalde :)
kızını kandırsaydın geri yatsaydın.ben olsam öyle yapardımGünaydın. Gözümü zorla aça aça 7 de kalktı im çayı demledim. Kızım okula gitmicem sesi kalkmadı Kocacım işe geç kalıyorum sesi kahvaltı yapmadı gitti. Kaldım mı sabahın yedisinde boluna uyanmış şekilde
ben ilk 3 ay tatlı yiyemedim hiç ama sonrasında tatlıya devam ettim. Hatta arada abartıyorumİşin ilginci tatli yemiyorum, hamurişi yok, pirinç, makarna yok, abur cubur yok ama toplamda aldığım 11 kilonun 9 u son 9 haftada olunca dr istiyorum yuklemeyi kesinlikle dedi sabah yaptırdık bakalım 1 saate alırız herhalde. bana soğuk suyla verdiler tadında sorun yokta tatlıyla aram olmayınca şükür çıkartmadan 1 saati doldurdum :)
Oh mis desene el kadar olacak tabi ne bekliyordun :) ben 3 hafta önce hallettim ütü işini ondan sonra alınanlarıda yıkadım hafta sonu halası gelecek ona ütületeceğim hala olmak kolay değil :)
olsun için rahatlalar boşver:)Açlık 96, tokluk 139 çıkmış dr normal dedi sonuca boş yere şeker yüklemesi yaptırdı bana ya :)
ben ilk 3 ay tatlı yiyemedim hiç ama sonrasında tatlıya devam ettim. Hatta arada abartıyorumhamur işinden bahsetmiyorum bile, hamur candır
Ben başından beri kilo almadım gibi bişey, 22 haftaya kadar 1 kilo almıştım, 22-27 arası 2 kilo almışım. totalde 3 olmasına rağmen beğendiremiyorum dr a. 2 kilo aldığımı duyunca suratı buruştu adamın.ne bekliyosa artık
İnşallah sonucun güzel çıkar, hayırlı haberle gel
kızlar ,
ben daha ne yıkadım ne ütüledim , ne beşiği kurduk 33. hafta izne ayrılacagım .
20 kasımdan sonra hazırlıklara başlamayı düşünüyorum . inşallah acele etmemizi gerektiren bir durum olmaz :)
Doğuma kadar ev almak istedik olmadıgönlümüze göre bir türlü denk gelmiyor içimize sinmiyor ,
bu yıl da bu evde olacagız sanırım , bari duvarları boyatıp renk değişikliği yapayım diyorum . hepsini kasım ve aralığa sıgdırmaya çalışacagım , hem o işlerle mesgul olurken vakit evde çabuk gecer . yoksa evde sıkılırım
Altından kalkabilecek misin zorlanmaz mısın o haftada ben 3hafta önce yaptım ama şuan gözüm kesmiyor açıkcası en azından aksamdan akşama az az yapsan daha kolay olmaz mı senin için.kızlar ,
ben daha ne yıkadım ne ütüledim , ne beşiği kurduk 33. hafta izne ayrılacagım .
20 kasımdan sonra hazırlıklara başlamayı düşünüyorum . inşallah acele etmemizi gerektiren bir durum olmaz :)
Doğuma kadar ev almak istedik olmadıgönlümüze göre bir türlü denk gelmiyor içimize sinmiyor ,
bu yıl da bu evde olacagız sanırım , bari duvarları boyatıp renk değişikliği yapayım diyorum . hepsini kasım ve aralığa sıgdırmaya çalışacagım , hem o işlerle mesgul olurken vakit evde çabuk gecer . yoksa evde sıkılırım
gebelikten önce kilon fazla mıydı canım , benim normaldi , dikkat etmeme ragmen 10 kilo aldım suanda( daha 8-9 hafta var
Aynı durumdayım çok dikkat etmeme rağmen son 2 ayda 9 kilo aldım kafayı yiyeceğim hani yesem sorun değil yedimde aldım diyeceğim ama yok sanırım yediğim yarıyor hamilelikte. normalde hamilelikten önce dikkat etmezdim kilo almıyordum şimdi tam tersi oldu dr her seferinde tonla laf ediyor sanki elimde :) 2 kız kardeşi3 3 doğumda 30-32 kilo arası aldı yine bunada şükür diyorum ne yapayım :)gebelikten önce kilon fazla mıydı canım , benim normaldi , dikkat etmeme ragmen 10 kilo aldım suanda( daha 8-9 hafta var
Altından kalkabilecek misin zorlanmaz mısın o haftada ben 3hafta önce yaptım ama şuan gözüm kesmiyor açıkcası en azından aksamdan akşama az az yapsan daha kolay olmaz mı senin için.
çalışınca zor tabi sende haklısın ben evde olduğum için sanırım gözüme kolay geliyor ütüyü oturarak yaptım zaten minik oldukları için zorlamıyor bir şekilde yavas yavas halledersin o zaman stres yapma.aksamları eve gelip yemeği hazırlıyorum , masayı zar zor topluyorum , bulaşık ve mutfagın toplanması eşime ait .
işten gelince anca bunları yapabiliyorum belki bir makine çamasır yıkayabiliyorum , eşim asıyor .sonra koltukta uyuyakalıyorum . zar zor banyo yapıyorum ya da sabah kalkıp yapıyorum son 2 aydır böyleyim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?