2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
Off al benden de o kadar.
Benim hicbir sorunum yok bir de kayinvalidemle. Bir kere sordu bir eksiginiz varsa alalim diye,o zaman da daha ortada bir sey yoktu sonra bakariz dedim ,o oldu yani.
Cok guzel orgu orer ve eli de hizlidir. Ya insan bir yelek olsun ormez mi? Sozde cok hevesle bekliyor torununu. Kizimda dunya kadar sey ordu. Ama yazin ortasina denk geldi mesela onun kislik ordugu elbise, giydiremedim. Muhtemelen ona kinleniyor. Hic unutmaz, affetmez böyle seyleri.
Gecen gun dr muayenesinden ona gectik,kizim oradaydı. Kadin sormadi bile dr ne dedi bebek nasil diye. 3 saat oturduk da en son gönlü oldu, bebek iyi mi diye.
Ben anlamiyorum kime trip atiyor. Daha simdiden diklenmeye basladi logusaligi dusunemiyorum.
Kizimda burnumdan gelmisti ama bunda yedirmeyecegim o gunleri, gozum acildi.
Bak anlattikca sinirleniyorum daha simdiden bunaltmaya baslamis kadin beni.

Kizlar merhaba.
ben su yatis pozisyonuna cok takiliyorum
Gece uykusu zaten haram oldu. Tek uyuyabildigim sekil sirt ustu. Ne saga ne sola yatabiliyorum. Sola hic yatamiyorum hatta. Sirt ustu 20. Haftadan sonra yatamazsiniz diyorlar ama benim en rahat ettigim en rahat uyuyabildigim sekil o. Bebek icin de anne icin de cok zararliymis ama ben hep kendimi o sekilde buluyorum.

Can'ım o kaynana görevi konuşur ama yapmaya gelince vvvııııınnnnnn;:) dur daha delirtecekler bizi doğumdan sonra bıdı bıdı bıdı çok bilmişler topluluğu
ay aynı benımkı alcam alcam dedı sımdıde alamaıcam dıyo uyuz kadın anca kendıne harcar herseyı bencıl=))bıde sehır dısında bızımkı gelıcek yanımda kalıcak nasıl dayancam bılemıyorum cocuguma bakamazbıle becerıksız=)

Can'ım o kaynana görevi konuşur ama yapmaya gelince vvvııııınnnnnn;:) dur daha delirtecekler bizi doğumdan sonra bıdı bıdı bıdı çok bilmişler topluluğu
Bir de tek kaynana olsa iyi, ekibi de toplaniyor.
Kardesleri, eltileri,gorumceleri.. Ayyyy bana bir daral geldi yemin ederim
Keske dogumu soyle herkesten uzakta yapio 3 ay sonra eve donsem

:) inanırmısın nasıl yatarsam yatayım kendimi bende sabah sırtüstü buluyorum güya dün doktora soracaktım ama unuttum.

Benim de ayni ya, herkes her seyi halletmis.
Ben zor yetistiriyorum gunu.
Hamilelikte degisen hicbir sey olmadi gunluk hayatimda.
Ise git gel, yemek yap, ev temizle, camasir utu...evde bir de cocuk var tabi,onun bakimi derken saat 12 den once yataga giremiyorum bile. Sabah 6.30da da tekrar ayaktayim. Boyle boyle zaman geçip gidiyor ama telaslandim birden herkes hazir da bir ben boyle kalmisim gibi geldi :/

Kız neden öyle diyosun kocanı bakıp büyütmüş sonucta torununu neden bakamasın :)

Açlık 96, tokluk 139 çıkmış dr normal dedi sonuca boş yere şeker yüklemesi yaptırdı bana ya :)
Bence boşa yaptırdım diye düşünme ne güzel işte yüksek çıkmamış yüksek çıksa 100lük filan isteyecekti doktorun yapmak zorunda kalacaktın. Ama sınır 140 sende sınıra yakınsın dikkat et yinede şeker tüketimine.

Bence vazgeçin siz sophie'den en iyisi. Zamanı gelince alırız nasılsa güzel birşey.

Dün 5 aylık bebeği olan bi arkadaşımla konuştum 30. Haftada hazırlamaya başla dedi. Arkadaşı 32de kontrole doktora gitmiş acilen sezeryana almışlar bebegin solunumunda sorun varmıs her ihtimale karşı hazır tutmakta fayda var yani.

Sola yatin deniyor ya, ben en az sola yatiyorum malesef.
Ya sirt ustu ya sag tarafta.
Sagima yatinca dinleniyorum resmen.
Ben 18. hafta gibi dr uma nasıl yatayım, sola yatın deniyor siz ne düşünüyorsunuz diye sormuştum. nasıl rahat ediyorsan öyle yat dedi. yüzüstü en rahat pozisyonumdu o sıralar keyif senin dedi :) zaten ilerleyen dönemde yatış pozisyonunu bebek belirleyecek nereye yattıgında sende oda rahat ediyorsa öyle yatacaksın dedi. sonucta bebek sırt üstüyken rahatsız olsa senide rahatsız edecek uyuyamayacaksın. Misal dün aksam soluma yattım debelendi durdu saga döndüm kesildi debelenmesi ısrarla sola yatsam ne o nede ben uyumayacaktım. ama her halükarda sabah kendimi sırt üstü gerinirken buluyorum

Kıyafetleri yıkayıp hazırlayan arkadaşlar yada tecrübeli anneler,nasil bir ayrım yapıp yıkadınız ? Bebek kıyafetlerin de boya yok birbirine geçer derdi olmaz sanırım,zaten düşük derecede yıkanır da yinede sormak istedim.Koyu renk açık renk falan ayırdınız mı?

Ben ya sağa ya sola yatıyorum sırt üstü hiç yatamıyorum sadece ilk yatağa girince beş dakika sırt üstü duruyorum ondada bebek hemen tekmeliyor kendimi bi tekmeletip sonra yan dönüyorum. Yan rahat ediyorum.

Ben hepsini birlikte attım deneyimlilere sordum etrafımda kardeşlerim falanda aynı şeyi söyledi. boya verme olayı olmadı zaten 30 derecede 19 dk lık kısa programa attım dalan roxy kullandım. bebek yumuşatıcısı falanda kullanmadım.

Eylul ekim kasim annelerini okuyorum
Hepsi kaynana gorumce muhabetleei
Cogunun sutu kesilmek uzere
Hep problem boyle olacaklarsa valla
Hic gelmesinler gerci bneim boyle bi sorunum
Yok :) sizin olaylarinizi dinliycem artik :)
Kaynanalar mi kazanacak gelinler mi

Bir de tek kaynana olsa iyi, ekibi de toplaniyor.
Kardesleri, eltileri,gorumceleri.. Ayyyy bana bir daral geldi yemin ederim
Keske dogumu soyle herkesten uzakta yapio 3 ay sonra eve donsem
Başka kimse yokmuydu ona deseydiniz kaynamaya gerek kalmasaydı rahat olurdu kafanız. Benim kaynanam yazık diyor aklım hep sende sana kim bakacak aynı şehirdeyiz ama annesi ve torununa bakıyor aralıkta da bir torun daha geliyor ortalık karışık olacak bana sıra gelmeyecek bende bana kimsenin bakması gerekmiyorki dedim eşim izin alsın yeter. Bakalım hayırlısı.

kızlar sırt üstü yatmamaya çalışın, bana dr 20, haftadan sonra yüz üstü, 27. haftada sırt üst yatmayı yasakladı. oksijen alımı yavaşlar dedi. Sırtınıza yastık dayayabilirsiniz.
Hatta bazı horlayanlar sırtüstü yatmamak için sırtına rahatsız edecek küçük top gibi şeyler bağlıyormuş, sırtüstü yatınca hemen dönsün diye.

Kız neden öyle diyosun kocanı bakıp büyütmüş sonucta torununu neden bakamasın :)
canım ozamanda mı böyleymıs bılmıyorum ama cok rahar bı kadın tek yaptıgı elınde sıgara kahve ıcmek ne temızlıkle alakası var ne yemekle eltım dogurdu onda gördum sacma sapan baktı cocuga tutamıyordu bıle=)) ben bıraz tıtızım sımdı gelıcek herseyımı mahvedıcek ıye sımdıden sıkıntıya gırdım=))

Sizinki yine kayınvalide dua edin benim annem iki şey alalım ne gerek var doldurdumuz o kadar şey alınır mı diye başlıyor. Biraz önce drdan geldim bebiş nasılmış demedi.

her ihtimale karşı ayırdım ben..beyazlerı yıkadım şimdilik sadece..40 derecede yıkamıştım..azcık ufalmışlar gibi geldi..diğerlerini 30 derecede yıkıcam..

o mevzu ayrı ama sonradan o şekilde boş vermiş olmamıştır demek ki yapısı öyle kocanı baktıysa bebegide bakar, bakarda bende olsam bende baktırmam bende titizim bırak çocugun yanında evde bile sigara içilsin istemem. kimse mutfağıma girsin yemek iş güç yapsın istemem içime sinmez ama gelecekse takılma bunlara şimdiden stres yapma sen çocuğuna yetebildiğini göster çok durmaz sıkılıp gider zaten. Ben çalışmıyorum kaynanama sürekli söylüyorum zaten çocuğumu bakmaya kimseye ihtiyacım yok ben bakarım diye. babaannesi olarak istediği zaman gelsin görsün ama evime, düzenime çocuğuma karışmasın mesajı almıştır diye umud ediyorum :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…