canım ıshal ılk günkü gıbı su gıbı degıl afedersın bıraz toplanma var unıversıte hastanesındekı asısıtan zamanla düzelecek dedı 3 gun serumlarla beslendim bana bu dönemde süt yumurta yağlı yıyecekler kesınlıkle yasak demır hapı gynoferol kullanıyodum oda yasak oda ishal yapabilirmiş s yada gebelığın sonunda çıkan doğal ishal diyorlar söyleki artık süt üretimine başladığımız için dışardannda extra süt alınca ishal olabılıyormus bıde gynoferaol tuzu bıberı oldu tabıSen nasıl oldundgulkts ?
Benim bi kaç gündür geçmeyen ishalim var dün karın ağrısı da yaptı bagırsaklarımı mı üşüttüm bilmiyorum havalar çok soğudu ve bizim hala kaloriferleri yakmıyorlar malesef
sabah hep üşüyerek kalkıyorum ondan oldu diye doktora danışmadım ama
canım ıshal ılk günkü gıbı su gıbı degıl afedersın bıraz toplanma var unıversıte hastanesındekı asısıtan zamanla düzelecek dedı 3 gun serumlarla beslendim bana bu dönemde süt yumurta yağlı yıyecekler kesınlıkle yasak demır hapı gynoferol kullanıyodum oda yasak oda ishal yapabilirmiş s yada gebelığın sonunda çıkan doğal ishal diyorlar söyleki artık süt üretimine başladığımız için dışardannda extra süt alınca ishal olabılıyormus bıde gynoferaol tuzu bıberı oldu tabı
bence ıshalını ıhmal etme ıshal erken doğum habercısıymıs benı o yüzden yatırdılar nst de sureklı sancıma baktılar bana da nasıl kontrol etmem gerektııgı anlatıldı şöyle kı ıkı göğsünün altına elinle bastır eger sertlık varsa kasılman vardır rahmın kasılması yukardan baslar dedıler o bölgeyı sureklı kontrol edıyorum
ihmal etmeyın kızlar etraınızdakı ınsanlar sıze pimpirikli olduğunuz söyleseler bıle ıhmal etmeyın güzel ALLAH ım bu kadar içimizde hissettirdi yokluklarını göstermesin
bu soruyu benım ıcınde cevaplasanız bırde mesala drlardan bırınden raporu aldık bu dogumuda orda yapacağımız anlamına gelmiyor degıl mı
şu yüzden soruyorum en son ıshal vakamda 1 gun ozelde 2 gun unıversıte hastanesınde tedavı gördüm ozelı rahat olduğu ıcın unıversıte hastanesını drun prof+yenıdogan yogunbakımın olması+ kendı personellerı olduğum için+ gece gunduz deneyımlı bıssuru asıstanın olmasından dolayı ıstıyorum yanı doğumu nerede yapacağım konusunda kafam çok karışık
o yüzden bence güzel soru bılgııs olanlar paylaşırsa sevınırım
Canım doğumu orda yapacağın anlamına gelmez, tek söyleyebileceğim bu , o yüzden kendini karar vermek sanki doğuma karar vermek zorundaymışsın gibi hissetme , ama sgk sistemine işlenmesi ile ilgili bir durum bu dünden beri araştırıyorum, tabi aklım hala çok karışık
I ikizcan2016 Can'ım gördüğünde yazarsan çok sevinirim.aklımız sende kaldı.nasılsın ??
Ben bugün doktorumu arayacağım canım sorarım artık onacanım ıshal ılk günkü gıbı su gıbı degıl afedersın bıraz toplanma var unıversıte hastanesındekı asısıtan zamanla düzelecek dedı 3 gun serumlarla beslendim bana bu dönemde süt yumurta yağlı yıyecekler kesınlıkle yasak demır hapı gynoferol kullanıyodum oda yasak oda ishal yapabilirmiş s yada gebelığın sonunda çıkan doğal ishal diyorlar söyleki artık süt üretimine başladığımız için dışardannda extra süt alınca ishal olabılıyormus bıde gynoferaol tuzu bıberı oldu tabı
bence ıshalını ıhmal etme ıshal erken doğum habercısıymıs benı o yüzden yatırdılar nst de sureklı sancıma baktılar bana da nasıl kontrol etmem gerektııgı anlatıldı şöyle kı ıkı göğsünün altına elinle bastır eger sertlık varsa kasılman vardır rahmın kasılması yukardan baslar dedıler o bölgeyı sureklı kontrol edıyorum
ihmal etmeyın kızlar etraınızdakı ınsanlar sıze pimpirikli olduğunuz söyleseler bıle ıhmal etmeyın güzel ALLAH ım bu kadar içimizde hissettirdi yokluklarını göstermesin
Melina yanlış anlamasın ama senin yazdıklarına olduğu gibi katılıyorum.şu hayatta neler var daha yeni ikizcanın yaşadığı olay.hangisi daha ağır.lütfen artık melinada eşine tutun.hayat hep pembe değilKimsenin özel hayatına karışmak haddim değil ama madem hepimizin yorumuna açık bir ortamda bunları yazıyorsun bende iki çift söz söyliycem artık..
Çoğu zaman yazdıklarını hayret içinde okuyorum. Bir yazdıklarına bakıyorum birde 26 yaşında, avukat, 4 yıllık evli bir kadın olarak bakıyorum kusura bakma ama hiç bağdaştıramıyorum.. Bir insan eşinden bu kadar mı şikayet eder arkadaş. Seni bildim bileli bdv'de eşinden şikayet ediyorsun, burda şikayet ediyorsun. Hiç mi empati kabiliyetin yok? Hamilesin senin tek düşünmen gereken bebeğin, işin maddi kısmı için tabi ki kocan endişe duyacak. Ev yandı kül oldu diyorsun onun için çok mu kolay yerine yenilerini getirmek? Birbirimize sarmayalım diye konuşmuyoruz diyorsun. Benim evlilik müessesinden anladığım, en kötü gününde ilk başını omzuna dayayacağın insanın eşin olduğudur.
Hem avukat değil misin sen??? Bu işlerin üstesinden gelmek, yalan yanlış sizi suçlu gösterecek bir raporun itirazını yapabilmek, çatır çatır sigortadan para alabilmek senin zaten işin değil mi? Bizim gibi normal insanların başına gelse çözüm için gelecekleri kişi bir avukat olarak sen değil misin? Niye sanki bu işlerden hiç anlamıyor ya da böyle bir davaya hiç bakmamış bile olsan üstesinden gelemeyecekmiş gibi konuşuyorsun? Ayrıca asgari ücretle çocuk okutup ev geçindiren milyonlarca insan var. Avukatım diyorsun boru mu en kıçı kırık dava için bile 5 binden açıyorsunuz kapıyı, eşim subay diyorsun Allah daha çok versin tabi de sizin eve giren para ne kadar az olabilir ki ölmeyi istiyorsun?
Dur bakalım daha yaşın 26, anne oluyorsun hayat sana daha neler gösterecek? Ne demek bebek olmasaydı uyanmak istemezdim? Allah en çok sevdiklerini imtihanla sınarmış. Aç bi oku bakalım peygemberimizin hayatını, ömrü güllük gülistanlık mıymış..
Ayrılmış anne-babanın çocuğu olmak nedir bilmiyorum ama eminim ki çok zordur. Hayat şimdiye kadar seni çok zorlamış olabilir. Yaşamayı istediğin ama yaşayamadığın bir hayatın da olmuş olabilir. Ama ömür bu sebeplerin arkasına sığınarak geçmez. Acilen silkelenmeli ve kendine gelmelisin. Hayalleri bir yana bırak ve gerçek hayatı kucakla lütfen. Olduğun kişiyi, yaşadığın hayatı kabullen ve onu gerçek anlamda iyileştirmeye çalışarak yoluna devam et. Ne demek istediğimi çok iyi anladığını düşünüyorum...
işte bu :;iyiyim canim, cok tesekkur ederim :)
yatiyorum annemde..
yattigim yerde alisveris yapiyorum, aynen devam :)
canım o üstüme gül mü kokladın olayını ben ılk ılk düşüğümde yaşadım gayette isim vereyim ankarada bilenler bilir hrs dıye bı hastane var tamamen doğum ve tup bebkle ılgılı ılk gebelıgımde tavsıye uzerıne oraya gittim gazı unıversıtesı dışında ılk gıttıgım muayenede kalp atışını göremedı almamız lazım dedı tabı bız sok ağlaya ağlaya önce koru hastanesine gıttık ordan da aynı cevabı aldık cumartesı olduğu ıcın ben pazartesıyı beklıcem unıversıte hastanesınde prof du dr um oda görsün sonra krtaj olcam dedım pazartesı oda aynı seyı söyleyince salı operasyona aldılar benı gazı hasanesınde . 3 . günde atesım çıkınca haftasınuna denk gelınce bızde hrs den randevu aldık oraya gıtme gaflatınde bulundum ordakı dr benı görünce operasyonu nerde yaptırdıysan orda muayene ol dedı zaten psıkolıjım mahvolmuş durumda o durumda bıde benı alttan muayene ettı zaten kürtaj olmuşum kanamam var canım nasıl acıdı anlatamam yanı kısaca hrs kürtajı bende olmadın bana para kazandırmadım nıye bana kontrole geliyorsun dedıKızlar bu rapor alma işini çok kafanıza takmayın doktorlar içn hiç bi problem olmaz kimden isterseniz o yazsın ben başka bi doktordan yazdırdım diyince aa sen benim üstüme gül mü kokladın demezler :))
hatta ben kendime yakın olan hastaneden alayım 40dakikalık yolu gitmemiş olurum diye düşünüyordum ki benim Bebek bir hafta önde gözüktü ve gidince aldım raporu. Olmasa da ben hallederim diyecektim doktoruma.
Benimde iznime tam 1 ay var ama şimdiden tatil moduna girdim:)) işyerinde hiç bişey yapmak istemiyorum. sabah geliyorum off akşam olsa derken günü tamamlıyorum:)
ee yuh yani ne merhametsiz bi insanmışcanım o üstüme gül mü kokladın olayını ben ılk ılk düşüğümde yaşadım gayette isim vereyim ankarada bilenler bilir hrs dıye bı hastane var tamamen doğum ve tup bebkle ılgılı ılk gebelıgımde tavsıye uzerıne oraya gittim gazı unıversıtesı dışında ılk gıttıgım muayenede kalp atışını göremedı almamız lazım dedı tabı bız sok ağlaya ağlaya önce koru hastanesine gıttık ordan da aynı cevabı aldık cumartesı olduğu ıcın ben pazartesıyı beklıcem unıversıte hastanesınde prof du dr um oda görsün sonra krtaj olcam dedım pazartesı oda aynı seyı söyleyince salı operasyona aldılar benı gazı hasanesınde . 3 . günde atesım çıkınca haftasınuna denk gelınce bızde hrs den randevu aldık oraya gıtme gaflatınde bulundum ordakı dr benı görünce operasyonu nerde yaptırdıysan orda muayene ol dedı zaten psıkolıjım mahvolmuş durumda o durumda bıde benı alttan muayene ettı zaten kürtaj olmuşum kanamam var canım nasıl acıdı anlatamam yanı kısaca hrs kürtajı bende olmadın bana para kazandırmadım nıye bana kontrole geliyorsun dedı
o yüzden bende sımdı bırınden alırım dıgerınden böyle tepkıler görurum dıye çık korkuyorum
Her ihtimale karşın yapılıyor bu iğne. zararı olan bir şey değil ben bu sabah yaptırdım. birazcık yakıyor sadecegeçmişi yeni okudum neler olmus yaa@melina_monnarosa buyuk geçmiş olsun etkilenmekte tabi ki çok haklısın ama şükür ki uyuyakalmadan ,dumandan etkılenmeden cıkabılmıssın ,sebebii belli olmayısı da çok acayıp yaa ,biz de telefonları gece sarja takıyoruz oyle bısey mı kı :/
I ikizcan2016 çok şaşırdım, hele bir de senı arayıp peşini bırak demesı falan sen eşisin kimin peşinde olmak acaba :/ Allah sabır versın , karsındakı ınsanlara da vıcdan versın bısey dıyemıyorum gercekten..çocukların senın yoldasın olacak ınsallah Allah sana guzel gunler gostersın
balonlar nasıl yapılıyor yazar mısınız =)
hamile taytı çook rahat bıseymıs ben gebe nin taytını almıştım çok rahat.
ders programınız cok yogun degılse ,iyi hissediyorsanız bence devam edin sonraya aktarın ben çalışabilir raporu alıp yılbasına kadar calısmayı dusunuyorum ınsallah bır aksılık olmazsa, bu sekılde aktarabılırsenız ikinci donemı mayısa kadar kurtarmıs oluyorsnz sonrasında da bır aylık ucretsız ızın ya da raporla tum donemı bıtırır bebegınızle daha uzun zaman gecırrsnz
bızde de kan uyusmazlıgı var bır doktor bu ıgneden bahsetmıstı ama ıstege baglı mecbur degıl ddemıstı, diğer doktprum hıc soylemedı bıle..Ilk gebelıgınızse dogumdan sonra ıgne yapılıyor mecburı olan ıgne o dıye bılıyorum ben stersenız baska bır doktora da danısın
evet ilk kez anam doğum yakın dedim. birde gittiğimde birinin sancısı gelmişti yatış verdiler bööööleeee önümden geçince iyice etkilendim sanırım.Maşallah seninle herşeyimiz aynı gibi tek fark benim bebeğim kız bizimkinin pozisyonu da aynen dediğin gibiydi kilolarıda hemen hemen aynı. Doktorumuz ilk kez doğumdan bahsetti bende heyecanlandım valla.
Valla balonların pek anlatılacak birşeyi yok keçeden kesip kesip monte ediyorsunuz baya basit.
hadi ya. ben bu sabah yaptırdım. eşim kızılaydan aldı. 3 tl vermiş sadece çok yaktı yapılırken ama hızlı geçti ağrısı. eczacı demedi bize birşey sadece buradan alamazsın dedi kızılaya gideceksin dedi. eşim kızıyordu hatta 3 tl ilaç parası verdim 6 tl otopark diyeM MinikPapatyacik canım bende öle ugrastım mor receteyle aldım ama eger devlet karsılamıcasa sen paranla alcaksan özellıkle belırt eczanaye o zaman her eczaneden aalabılıyosun sıraya falan gerek yok ben 185 tl ye alıp yaptrdım
çookk geçmiş olsun. şuan daha iyisinzdir inşallahBen ambulanstayken itfaiye gelmiş.Eşim işteydi zaten.İtfaiye neden tahmin etti bilmiyorum yarın raporu almaya gideceğiz.Bana en azından kimse yakmışsın demedi,hamile kadın evde kendini yakacak değil diye dedikodusunu duymadım.Polis,olay yeri sigorta hepsi eşin yapmış mı diye sordu tabi. Sigara içiyor musun diye sordular bana ama ben kullanmıyorum sigara falan. o zaman oklar iyice eşimedöndü.İtfaiyede saçma sapan ya elektrik sobası da olabilir,bilgisayar da demiş sanırım ya da prizden.Ama imkanı yok bilgisayardan ısıtıcadan çıkamaz. Kapalı ve fişleri takılı değildi. prizden falan desek priz erimemişte tam.Anlamadık cidden. Her yönden yıkıldık.
bunu söyleyen unıversıte hastanesınde kı doçent dr benı usg ıle muayene etıkten sonra benle ılgılenen prof dr u cepten arıyorlar durumumu anlatıyorlar prof da yatışını yaptırın hemen dıyor ertesı sabah gelıp kontrol edıyor gece bıyunca serum verdıler ve nst ye bağladılar bu prof dedıgım kısıde perınatolojı başkanı olur aynı zamanda yanlış bır tedavı uygulandığını yada yanlış bılgı verıldıgını sanmıyorumoncelikle gecmis olsun, sag salim kucagina alalim hepimiz insallah cocuklarimizi..
ama hayatimda bu kadar sacma bi aciklama duymadim.
sut urettigimiz icin extra sut alinca ishal olmak??
ishal erken dogum belirtisi??
belki sana yanlis aciklamislardir
kimseyi suclamak degil amacim, ama burda sağlıkla ilgili boyle yanlis seyler paylasilmamali..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?