2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
sen dogumu nerde yapacagina karar verdin mi, sanki ankaraya geliym fln diyordun?
antepten niye vazgeciyorsun?
ailen burda mi, o yuzden mi?
Ailem orda evet ve tüm yakın çevrem orda. Orda çok güzel geçecekmiş gibi geliyor ama doktor değiştirmek hiç istemiyorum çok iyi buradaki doktorum.anlaşıyoruz beni tanıyor.
Burda olursam annem gelecek kayınvalidemler gelecek ve 3hafta sonra eşim işi sebebiyle biz Ankara'ya geleceğiz. her halükarda Doğum sonrası oradayım yani inş o yüzden acaba diyorum lohusayken Bebek de küçükken 10 saatlik yolu çekmesem de hamileyken mi gelsem çok kararsızım eşim de evimizde olalım diyor zor olmaz sonra gideriz diyor ama hala tam karar vermedik.

Sevgili arkadaşlar, grubu gebeliğimin başından beri takip ediyorum ,pek çok yararlı bilgiler aldık,paylaştık, dertleştik, yalnız son zamanlarda yaşadığımız ve sizlerin farkında olmadan yaptığı birşey var ki, çok üzücü, söylediğinizi dayatmak ya da dayatmaya çalışmak gibi bence kırıcı olabilecek bir tavır içerisine girebiliyorsunuz, nitekim bu tavır bikaç arkadaşımızı kaybetmemize sebep oldu, gebelik ve gebelikle ilgili hastalık dahil tüm durumlar bireyseldir , bunu unutuyoruz, birimizin doktorunun söylediğinin aksini bir diğeri söyleyebiliyor, birimizin kullanışlı bulduğu bebek arabasını bir diğeri bulmayabiliyor, çok yazamasam da devamlı takipçi olarak ricam şudur ki , bizler değişik değişik insanlarız, tecrübelerimizi, gebelik ile ilgili heyecanlarımızı paylaşabileceğimiz bu platformda birazcık daha bireysel farklılıklara saygı gösterelim, gösterelim ki uzun soluklu bir grup olsun , tanıyaşalım ,kaynaşalım,herbirinize ayrı ayrı sevgilerimi ve saygılarımı gönderiyorum,( asla ve asla kişisel birilerine hitaben yazılmış değil) umarım stresssiz , güzel doğumlar yaparız

Ben de öyle planlıyorum sonrasında kullanmak daha iyi olacak
37. Haftamızda tekrar çalışamaz raporu alacağız asıl önemli olan o galiba okula geldiğimiz beş haftayı orda kesinleştirmiş olacağız :)

32. haftada dr muayeneye cagırdı hem raporu verecek hemde nst ye girmeye başlayacak mısım :)
Ben 32de gittim raporumu aldım doktor 35de gel dedi yani 3 hafta sonrasına verdi randevuyu nstye girmedim bu gittiğimd
ama 2hafta sonra yani 35+ larda gittiğimde girecek miyim ki ay heyecan yaptım :)))

Kızlar merhabalar geçmişe bakamadım feci gribim akşam acile gittik nefes alamıyorum. Ama manyak dr kbb görmesi lazım yqrın gel diye yolladı kafamı kaldıramadan yatıyorum.
Sizlerde ne var ne yok
Çok çok geçmiş olsun ılık limonlu ballı su iç.
Acil şifalar.

İnşallah Can'ım zaman yaklaşınca tamamlayabilecek miyim diye düşünüyorum işte

Ben de biraz sonra nst yaptırıcam 32.haftanın içindeyim kaç çıkması gerek bilmiyorum.
canım bende 32. haftadayım.4 ocak tahmini doğum ama benim kesin sezeryan beklemiycez 4 ocağı.nst ye 32. haftadan sonra alıcaklar artık sancı takibi için
Benimde 4 ocak doktorda yılbaşına da denk gelebilir dedi.on beş gün sonra kontrole gittiğimde vajinal muayene yapar karar veririz dedi.

burda daha once de boyle seyler oldu canim, hicbir zaman "ben eczaciyim, hepinizden iyi bilirim, ya da iste benim doktorum prof.larin en babasi en superi, o yuzden benim dedigim kesin dogru..vs" gibi bi tavir takinmadim.
yoruma acik seyler vardir, yoruma acik olmayanlar vardir..
burda kimileri tetanoz asisi yaptirdi, kimileri yaptirmadi, seker yuklemesi de ayni sekilde.
isteyen demir-kalsiyum destegi alir istemeyen ya da doktoru gerek gormeyen almaz..
kimisi elevit kullanir, kimisi onda domuz jelatini var der decavit kullanir..
hepsine saygim sonsuz.
hicbir zaman da saglikla ilgili konularda tartismaya girmedim.
ama artik yeter.
son haftalara geldik, herkes hevesle cocuguna kavusma derdinde. herkes yoruldu artik, sinirler geriliyor.
burda bilip bilmeden kimsenin kimseyi strese sokmaya hakki yok.hele ki tam anlamadigi eksik seyleri bilgi veriyorum diyerek buraya yazmak..
ben de kimseyi suclayarak yazmadim dikkat edersen, belki doktor yanlis izah etmistir dedim, belki sen yanlis anlamissindir dedim.. ama yok..
hala daha benim dr prof diyor..

tabiki onun ve burda hastalik geciren herkesin derdine ayni derecede uzuluyoruz.
casama dogum yaptiginda hepimiz ayni korkuyu ayni endiseyi yasamadik mi?
iyiyiz dediginde hepimiz sevinmedik mi?

ama casama gelip buraya ben sut ictigim icin erken dogum yapmisim deseydi, hanginiz sut icmekten korkmazdiniz?

biraz uzun oldu ama demek istedigim bilmedigimiz konularda biliyomus gibi inatlasmayalim,basta ben, burda hepimiz az da olsa erken dogum korkusu yasiyoruz.

raporu nerden aldığın önemli değil istediğin yerde yaparsın raporun amacı çalıştığın kuruma ver,p izne ayrıldığın tarihi göstermek sonrasında doğum iznini kullanırken ne kadar kullanacağını tespit edilmesi hangi hastanede yapacağınla ilgili de kafan karışıkmış madem sana tavsiyede bulunmak isterim madem sağlık personelisin ve hocaya gidiyorsun bildiğim kadarıyla gazi de bu konuda iyi bir hastane ordan vazgeçme belliki senimle ilgilenecek personel eş dost da var niye özele gidesin

Demek isteğimi anladığını görüyorum ikizcim sana ya da bir başkasına hitaben yazmamıştım ama olsun, hepimiz için zor ve gergin zamanlar , aynı korkuları hepimiz taşıyoruz, umarım güzel sağlıklı doğumlar yaşayacağız hepimiz

ayrıca, madem basladim durmuyorum.
burda hickimsenin yalan yanlis haberlerle duygu sömürüsü yapmaya, dikkat ya da merhamet ya da ilgi cekmek icin
"yok bosaniyorum, yok evim yandi, yok annemle bi daha gorusmicem..vs"
yalanlarla burdaki insanları kandirmaya hakki yok.
bu insanlarin senin uydurma hayatindaki, uydurma problemlerini teselli etmekten cok daha onemli isleri var.
avukatim diye milleti kandirmaya utanmiyor musun?
bu kadar yalan, bu kadar kurgu çok ciddi psikolojik rahatsizlik gostergesidir.
bir an once tedaviye baslamani oneririm.

Kızlar kafamdakı bıkac soruyu sızlerle paylaşmak istıyorum
1. Ben bı tanıdığın yanında sıgortamı tamamlamak için kafama göre çalışıyorum
32. Haftadaki raporu aldığımda bu sadece iş yerınımı ılgılendırır yoksa devlete bu rapor gıdıcek mı dogum ödemelerımle bı bağı olacak mı?
2. Sütün sıkıntılı olma durumu için hazırda 1 kutu mama bulundurmak istedım ve uzuun araştırmalarım sonunda Töpfer aldım. Bıldıgınız gıbı keçi sütü içerikli
Fakat söyle dezavantajlarını okudum ılk 1 yıl duzenlı keçi sutu kullanımı kansızlık yaptığından içerıgıne b vit,folık asıt ve Demir ilave edılmış ayrıca içeriğinde glukoz oldugu yazıyor ama içerık maddelerının doğal sekerıdır dıyo
Mamada glukoz olmasıda bebeklerde bağımlılık yapıyormuş
Glukoz takvıyesı olmayan tek mamada sma imiş
Ayrıca sıparış ettıgım Töpfer geldı sözde made in germany ama hersey Türkçe kutuda
Bi huzursuz oldum işin içinden çıkamadım
Sızler bu konuda ne yaptınız
3. Son sorum erkek annelerini yenıdogan Sünneti için bı plan yaptınız mı?
Liv hospıtal cocuk Cerrahı Dr yazısını okudum ılk 28 gun ama ılk haftayıda onermıyolarmış
( araştırdıkça kafam karıştı

Bende töpfer ve sma arasında kalmıştım ama sanırım sma alacağım oda sırf yanımda bulunsun diye, sünnet planı yapmadım ama yenidoğansünnetine eşim biraz tepkili sanırım ne zaman açsam konuyu hep üstü kapalı cevap verdi bende bu konuyu ona bırakmaya karar verdim,

ben sondan başlayayım çünkü ilkiyle ilgili fikrim yok.aslında sünneti istiyorum. ama devlette genel anesteziyle yapıyorlarmış kafam karıştı. anestezi almasını istemiyorum.hoş zaten yaşadığım yerde çocuk cerrahı yok. kış gündede sünnet için başka yere gitmek mantıklı değil.baharı beklemek mantıklı gb geldi benim için

Tecrübeli anneler
Lütfen bana bi yorum yapın ya çok kararsızım

Ya 37. Haftamda ailemin yanına gidip orda Doğum yapacağım yada evimde kalıp doğumumu yapıp yaklaşık 25 günlük lohusayken ve bebiş de daha 40ını çıkarmadan ailemin yanına gideceğim bu iki seçenekten başka seçeceğim yok.öyle gözüküyor şu an.
Hangisi daha iyi olur ? Lohusayken yolculuk çekilir mi?? (10saatlik bi yolculuk olacak ve çok soğuk karlı bi döneme denk gelecek.)
evimde Doğum yapıp kendi düzenimde kalmak mı daha iyi olur ? Yoksa aile yanında olup sonra gitmekle uğraşmamak mı ?

greenpepper sağol canım bal alerjim var o yüDen sadece limonlu su içiyorum.
ninocin ben mamada sma düşünüyorum kızımda aptamil kullandım ama son zamanlarda çok kötü yorumlar olunca sma alacam. Önceden almayacam lazım olursa eczaneden hemen aldırırım diye düşündüm. Sünnet işinide eşim kesinlikle ilk anda istemiyor. Ben hemen olsun diyorum ama o karşı olunca yaptıranayacağız gibi

kızlar ,

okuduguma göre , hastane cantasına beek suyu da koyan varmış , hayat ve hipp in bebek suyu varmış ? doğumdan sonra 1 çay kaşıgı vermek sarılıgın yükselmesine engel oluyormuş . duyan bilen var mı ? dogum dan sonra 1 cay kaşı su veren oldu mu ? olacak mı ?

bende bende bu konuda kararsızım.ama 10 saatlik yolculuk küçük bebekle ve doğum sonrası zor olabilir.benimde 5 saatlik ya ailem yanıma gelecek sezeryan olacağım burda doktorumda yada ben ailemin yanına gidip ssvd deneyeceğim. ama işte eşim noktasında takılıyorum. her anımda yanımda olsun istiyorum.ailemde doğum yaparsam sürekli yanımda olamaz
sizin için37-38de ailenizin yanına gidip doğum yapmanız daha rahat olur sanki.çünkü mesafe çok daha uzun

+1 her cümlene ben de imzami atarim. En cok dahil olmama sebebim bu zaten. Herkesin derdi, tasasi,ağrisi var ama hakikaten yeter. Bu kadar hamile insanin duygulari ile oynamaya kimsenin hakki yok. Surekli teselli teselli. psikolojimi bozamayacagim yalan dolan hikayeler icin.

burada bebek mamalarıyla ilgili uzun uzun acıklamalar yapan bi arkadaş vardı geçmiş sayfalarda ? ilk anda hastaneden bi mama veriyoalr diye biliyorum , ben sonra ihtiyac olursa hastane dr. tavsiyesi uzerine almayı düşünüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…