2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
Kızlar ayaklarım fosur fosur şişmiş ya başka bir yerimde yok ama annemlerdeydik eve gelince gözlerim pörtledi ayaklarımı görünce...ne yapsam ki...ya da dr a gitmem gerekir mi acaba?
Benim de ayaklar davul gibi bir haftadır. Ayakkabılar olmuyo ama son zamanlar normaldir diye düşünüyorum.

Kızlar ayaklarım fosur fosur şişmiş ya başka bir yerimde yok ama annemlerdeydik eve gelince gözlerim pörtledi ayaklarımı görünce...ne yapsam ki...ya da dr a gitmem gerekir mi acaba?
Benimde bugün üstüne baktıkça acıyordu ayaklarım şimdi çorapları çıkarınca baktım ki baya şişmişler ben dünde kaşimıstım baya ayaklarımı oralarda yara olmuş. Neden acaba yarın doktora mesaj atayımda sorayım diyorum bakalım.

( reflüden uyuyamayanlarr yoksa tekmiyizz son 2 günümüz ama çok zor artık ya bu yanmalar clexane kullandığım için anestezi uzm genel anestezi yapacağını söyledi zaten bende öyle istiyordum fakat pazar aksamı iğne yapsam mı bilemedim doktor Doğuma kadar demişti sormadım ama ayrıntılı:/ iğne kullanıp Doğuma girenler siz ne yaptınız

Bende iğne kullanıyorum Dr normal doğum taraftarı genel anestezi neden anlayamadım

Valla bence ne agla ne sasir canim. Doktorun dogru soylemis. Genel anesteziden ciktigin zaman annede nasil sersemleme oluyorsa ayni sekilde bebekte de oluyor. Epiduralde de geciyor tabiki ancak genel anestezi ile karsilastirildiginda etkilerinin az oldugu kanitlandi coktan. Googledan arastirarak bununla ilgili makalelere, yazilara ulasabilirsin.

Sezaryen" adli kitapta da ayrintili olarak anlatiyor. Ben de sezaryen olacagim icin once arastirip oyle karar vermek istedim. Epidural beni de korkutsa da bebegime az gececek ilacin etkisi diye ilk once epidural anestezi olacagim, 10 dakikada bebegi cikartiyorlar zaten her turlu ilac etkisi gecmesin diye. O on dakikadan sonra panigime, heyecanima gore ben kendim istemeyi planliyorum genel anesteziyi. Doktorun gayet dogru bir yonlendirme yapmis yani.

Okuyan bir suru insan var yanlis yonlendirme olmasin diye yazmak istedim sadece, daha sonra da okuyacak olanlar en azindan arastirsin , kim nasil istiyorsa oyle versin kararini. Kim ne yapmak istiyorsa o sekilde olsun. Herkesin kendi bebesi sonucta. Ne elestiririm, ne yargilarim.

Ufak bi ekleme, benim gibi epiduralden cekinip de genel anestezi olmak isteyenler icin bu yazdigim sadece. Mecburi genel anestezi alan da var. Epiduralden korkmayanlar da var. Epidurali aldiktan sonra paniklemezsem cevirmeye gerek yok zaten. Kendi psikolojime gore verecegim o anda karari. Her epiduralden sonra genele cevirin demek istemedim kisacasi.

Son düzenleme:
Canım korkucak bıse yokkı epıdralde belden asagını hıssetmıosnn batikonluyor gögus altından vajınaya kadar sen zaten o surme hıssini farkedıosun canm epıdralde bıle bebek kötu oluo kustu benım kuzum yazık genele magruzmkalmasın dayanmıyor ınsanın ıcı

İnşaAllah canım cesaret edebilirim ama bilmiyorum korkuyorum akadar çok kötü yorumlar okudum ki epidural doğumla alakalı , kesinlikle epidural yapamam gibi ama bilmiyorum Rabbim inşaAllah o cesareti verir bana

Çok güzel açıklamışsın canım çok teşekkür ederim, inşaAllah o cesaret gelir bana da bende epidural doğum yapabilirim...şimdiden düşündükçe çok kötü oluyorum. Bilmiyorum hayırlısı olsun inşaAllah. Rabbim hepimizi bir nefeste sağlıkla sihhatle yavrumuzla birlikte kurtarsın inşaAllah

Canım ben 5 nde sezeryan oldum 3 nde vurdum en son

İnşaAllah canım cesaret edebilirim ama bilmiyorum korkuyorum akadar çok kötü yorumlar okudum ki epidural doğumla alakalı , kesinlikle epidural yapamam gibi ama bilmiyorum Rabbim inşaAllah o cesareti verir bana
Ya zaten senın tansıyonun nabzın makınaya bağlı sen panık olsan hemen uyuturlar zaten mesela benım mıdem bulandı söledım hemen bı ilaç yapıo bıtıo

Vall
valla canım amelıyat ısın en kolay kısmı ben en cok sondada sorun yasadım uyusturmadan taktilat bana idtar yolum yandı uyuştırana kadar sananennbuyuk tavsıyem konuş sondayı uyuşturup taksınlar

İnş düzelirsiniz canım biz okul psikoloğumuzla iletişime geçtik. Kızım son zamanlarda beni yok sayıyordu hiç dinlemiyor ben yokmuşum gibi davranıyor. Psikoloğumuz konuştu kaygı düzeyi çok yükselmiş bebekle hayatın nasıl olacağı konusunda şimdi sürekli anlatıyoruz bakalım ne yapacaz. Birde alışveriş yaparken her şeyi ona seçtirin demişti bizde öyle yaptık sen ne istiyorsan onu alacaz dedik. Ama mutlaka sorun çıkaracak gibi geliyor

Son zamanlarımız çok normal bu şişmeler tuzu tamamen kesin. Bende çorabı bi çıkarıyorum maşallah ayaklar davul. Kızımda daha kötüydü yaza gelmişti 42 numara terlikle geziyordum

Aynen kar çok fena bastırdı ,bende diyorum çarşamba kar gidecekmiş o zamana kadar sürpriz yapmasın bebiş

nur_84 gecer insallah dedigin gibi. Senin kizin kac yasindaydi?
Ben de bekliyordum elbet ama bu kadarini degil acikcasi.
Benim ilgimi kiskaniyor hakli olarak, cunku normalde kızımın uzerine cok duserdim.
Simdi ister istemez sutuydu gaziydi mamasiydi derken hep bebekleyim.
Bazen aglayarak geliyor seni cok ozledim diye icim parcalaniyor.
Teyzesi gelecek yarin, biraz gezmeye falan gitsinler belki azcik havasi degisir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…