Canim dediklerini yapmaya çalışıyorum bugün gittim yine 1 bucuk cm falan acilmam cok yavas ilerliyor ama nişanim geldi sabah. Bakalım benim ne zaman olacak doğum :) doktorun tahmini 3 günü bulmaz diyor ama bekliyorum bakalım son günler zormus:)Merhaba canm ilk bebegimde 39+0 oldugumda doktrm dogumu başlatmam gerektigini söylemişti dogal yollarla yoksa 1 hafta içinde dogm olmazsa suni sancı verecegini söylemişti bana tavsiyeleri ilişkiye girmek sıcak duş hurma ve merdiven inip çıkmak olmuştu bu dediklerini yaptım ki sıcak duş ve merdiven çıkmann haricindekileri zatrn yapıyodum 5 gün sonra dogumum gerçekleşti hergün dayanabilecegm sıcaklıkda duşa giriyodum belimn aşagısına su tutuyodum bol bol hurma yiyodm hatta perşembe akşamıydı metronun merdivenlerini yürüyerek inip çıktım cuma sabaha karşı suyum geldi hastaneye gittim hemen açıklık 7 cm di 1-2 saate dogum oldu
Ayni sekilde baya umutsuz doktorlar:) daha zamanin var diyor halbuki cok belirtim de var nisanim da geldi tahmin yapamaz misiniz diyorum yok hiçbişey söylemiyor ayn8 senin doktorun gibi:) hic belli olmaz açılır doğmasi uzun surer aktif doğum surecine var diyor daha:)) bekliyorum bakalim . Cok tesekkur ederim insallah senin için de oyle olur guzel ve kolay bir doğum diliyorum :) sana ve tum arkadaslarima.Canım güzel dileklerin için teşekkürler bilmukabele, bugün doktora gittim yine, ne sancı ne kanama var, dr'um haftalık kontrollere döneceğiz dedi, çarşamba çağırdı, çok normal bu durum dedi, devam da edebilirmiş ama etmedi, anladığım kadarıyla çok doğal bir durum, ebe ile de konuştum hastanede, psikolojini rahat tut, ufak kanamalardan hiçbişe olmuyor, tedirgin olma, suyun gelmesi ya da sancıların artması önemli diyor dr, 4,5 cm açıklıkla 10 gün bekleyenler var diyor, umarım doğumun şahane geçer, hiç sıkıntı yaşamazsın bende durumlar bundan ibaret
anladım canım sevindim senin adına..normal olarak beklicez artık bebeişleri bakalım..benimde pazartesi aşağı inmiş mi bakıcaz..annemde geldi artık buyursun gelsin beyimiz:)Ayyynennndoktordan geldim. Bian açıklığa bakmasak mi acaba dedi sonra ben cok istekli olunca aman ne olcak karda bos oturcagimiza dogum yapariz dedi acilmam falan yokmus,bide ben aşırı rahatim muayenede, cok memnun tebrik ediyor her seferinde, 4 kiloluk cocuk dogurcak kadar uygunsun dedi, insallah saglikla gelir Bebis, bugun comeliyim yer siliyim mi dedim yok kiz 2 gün daha dur dedi E ecrinny buarada hic acımadı, sadece parmakla girdigi icin his var, yani ben de aşırı gevsetiyorum kendimi, cok faydasını gördüm. Yari yariya incelmem var. Muhtemelen 1 hafta daha var tam incelme icin. Sonra gelsin açıklık. Bizim beyefendi biraz temkinli ilerliyor.
Oturma odasinda birlikte falan yatamazsiniz. Eşin bu durumun neresinde olcak o zaman? Kirilma gucenme olmasin. Ben benimkileri doguma bile cagirmiyorum. Eşim de gayet net bi sekilde ikimizin halledecegini söylüyor herkese. Konuyu eşine pasla. Eşimle yatacagim tabiki falan de, uyandikca gerekirse bebekle iki dk salona gecersin ne var yani. Ama simdiden kalma fln deme, ne olacağı belli olmaz, belki gercekten ihtiyacin olur tabiki kalsin ama eşini sogutma olaydan. 40gün falan derse yine, baktin olay sandigindan basitmis, durumu kotarabiliyorsun, o vakit zaten o da anlar seni. Eskiler 40gun olayina cok takik. Ama bu 40 gun de olabilir. 60 da 10 da. Insallah coook kolay atlatirsinn. Inaniyorum.Doğum yapan arkadaşlara bi sorum olacak. Annem 40 gün falan birlikte oturma odasında yatarız bebeğe bakarım gece kaldırırım falan dedi. Gerekli mi bu acaba. Zaten yakın oturuyoruz annemle bikac gün içinde iyilesemez miyim acaba bakamaz miyim kendim bebeğime. Sadece gündüz gelmesi yeterli olmaz mı.
Kırılmasın diye birşey demedim kafama takıldı.
canım benim annem yanımda kalmaya geldi doğumdan sonra 40 gün kalcak..ama ben bebeğim gündüz oturma odasında geceleri yatak odasında yatıcak diye plan yapmıştım şimdiye kadar..anneme deyince olur mu öyle şey oturma odasında bereber yatarız bebeğe bakarız sen uyanamazsın çocuk ters döner felan benim aklım kalır dedi..bende yok ya anne ben çocuk muyum dedim..neyse doğurunca görürürüm seni dedi güldü..sonra 2-3 gün salonda bereber bakmaya karar verdik..duruma göre sonra yatak odasına geçicem..var dedim demek ki bir bildiği..bide hala bizi küçük görüyorlar bebeğe bişey olcak diye korkuyorlar..sende kırılmasın diye 2-3 gün çağırırsın..sonra ben hallederim anne dersin..Doğum yapan arkadaşlara bi sorum olacak. Annem 40 gün falan birlikte oturma odasında yatarız bebeğe bakarım gece kaldırırım falan dedi. Gerekli mi bu acaba. Zaten yakın oturuyoruz annemle bikac gün içinde iyilesemez miyim acaba bakamaz miyim kendim bebeğime. Sadece gündüz gelmesi yeterli olmaz mı.
Kırılmasın diye birşey demedim kafama takıldı.
Ben dedim zaten canım yatağımdan başka yerde uyuyamam dedim sadece o da dedi o zaman gece uyandırmaya gelirim ben seni falan dedi. Eşim zaten ben yardımcı olurum diyo.Oturma odasinda birlikte falan yatamazsiniz. Eşin bu durumun neresinde olcak o zaman? Kirilma gucenme olmasin. Ben benimkileri doguma bile cagirmiyorum. Eşim de gayet net bi sekilde ikimizin halledecegini söylüyor herkese. Konuyu eşine pasla. Eşimle yatacagim tabiki falan de, uyandikca gerekirse bebekle iki dk salona gecersin ne var yani. Ama simdiden kalma fln deme, ne olacağı belli olmaz, belki gercekten ihtiyacin olur tabiki kalsin ama eşini sogutma olaydan. 40gün falan derse yine, baktin olay sandigindan basitmis, durumu kotarabiliyorsun, o vakit zaten o da anlar seni. Eskiler 40gun olayina cok takik. Ama bu 40 gun de olabilir. 60 da 10 da. Insallah coook kolay atlatirsinn. Inaniyorum.
Mrb cnm nasil baglayacagiz ben korse filan hic almadim nasil yapsam kiBen ewe gelir gelmez baglayacagim göbeğimi canım ilk kızımda yaptım fit oldu göbek hatta hemşireler şaşırdı dikiş almaya gidince 10 günde nasıl gitti bu sezeryan göbeği dye korkma bağla bnce
Mrb cnm nasil baglayacagiz ben korse filan hic almadim nasil yapsam kiBen ewe gelir gelmez baglayacagim göbeğimi canım ilk kızımda yaptım fit oldu göbek hatta hemşireler şaşırdı dikiş almaya gidince 10 günde nasıl gitti bu sezeryan göbeği dye korkma bağla bnce
Aynen canım akılları kalıyo onlarında işte yardımcı olmak istiyolar birşey de diyemedim duruma göre bakarız dedim bende. Dediğin gibi bizi hala çocuk görüyorlar sanırım :)canım benim annem yanımda kalmaya geldi doğumdan sonra 40 gün kalcak..ama ben bebeğim gündüz oturma odasında geceleri yatak odasında yatıcak diye plan yapmıştım şimdiye kadar..anneme deyince olur mu öyle şey oturma odasında bereber yatarız bebeğe bakarız sen uyanamazsın çocuk ters döner felan benim aklım kalır dedi..bende yok ya anne ben çocuk muyum dedim..neyse doğurunca görürürüm seni dedi güldü..sonra 2-3 gün salonda bereber bakmaya karar verdik..duruma göre sonra yatak odasına geçicem..var dedim demek ki bir bildiği..bide hala bizi küçük görüyorlar bebeğe bişey olcak diye korkuyorlar..sende kırılmasın diye 2-3 gün çağırırsın..sonra ben hallederim anne dersin..
Doğum yapan annişler bi sorum olacak bugün sol kasigima inceden bi sizi oluyo sanki böyle inceden girip cikiyo ama başka bi sıkıntı yok sanki vajina dan da bişey gelecek gibi oluyo kaşıntı gibi fln tuhaf bisey yaşıyorum bugün ama doğum sancisinin da bu kadar kolay olacağını dusunmedigim için pek kendimi dinlemiyorum sizce öyle midir
Kızlar valla şunu söyleyeyim eşleriniz yardımcı olsun. Öyle gece falan 2-3 gün sonra kendiniz alırsınız zaten ben kızımda hastanede bile kendim aldım emzirdim. Kendiniz yapmaya alışın ki sonrasında zorluk çekmeyin.canım benim annem yanımda kalmaya geldi doğumdan sonra 40 gün kalcak..ama ben bebeğim gündüz oturma odasında geceleri yatak odasında yatıcak diye plan yapmıştım şimdiye kadar..anneme deyince olur mu öyle şey oturma odasında bereber yatarız bebeğe bakarız sen uyanamazsın çocuk ters döner felan benim aklım kalır dedi..bende yok ya anne ben çocuk muyum dedim..neyse doğurunca görürürüm seni dedi güldü..sonra 2-3 gün salonda bereber bakmaya karar verdik..duruma göre sonra yatak odasına geçicem..var dedim demek ki bir bildiği..bide hala bizi küçük görüyorlar bebeğe bişey olcak diye korkuyorlar..sende kırılmasın diye 2-3 gün çağırırsın..sonra ben hallederim anne dersin..
Canım senin takvimin kaybolmuş doğurdun muMrb cnm nasil baglayacagiz ben korse filan hic almadim nasil yapsam ki
Kızlar ben doktora sezaryen olursam genel anestezi istiyorum dedim.
Doktor dediki ben önce epidural yapıyorum bebek ayık bir şekilde doğuyor 5 dka ya sonra anneyi tekrar genel anestezi yapip bayıltıyoruz dedi. Neden dedim genel anestezide bebekte uyuşuk oluyor kendine gelemiyor dedi. Yani hem belden uyuşturuyormuş sonrada komple. bayıltıyorlarmış böyle saçmalık var mi ben ilk defa duydum ikisini aynı anda...
Ben ve epidural imkanı yok ayık giremem müthiş bir panik var bende...
Ayrıca sezaryen yapan arkadaşlar belden aşağınızı komple batikonladilar mi
Öyle birşeyler anlattılar hemsireler karından ayaklara kadar batikonluyoruz dediler , sizlerede öyle birşeyler yaptılar mi ...
Çok teşekkür ederim düşünmen yeter. Normalde bende teyzelerime çok güvendim ve emziremeyince bu psikolojiye büründüm. Şimdi hiç yalnız kalmak istemiyorum bebeğimle, içim bir tuhaf oluyor yalnız kalacağımı düşününce. Ama diğer taraftan kalmam da lazım, olması gereken bu.
evet canım bende öyle düşünüyorum..2-3 gün ağrın sızın olur zaten..annenin yanında olup bebekle ilgilenmesi iyi olur ama sonrasında gerek yok..eşlerle hallederiz..Kızlar valla şunu söyleyeyim eşleriniz yardımcı olsun. Öyle gece falan 2-3 gün sonra kendiniz alırsınız zaten ben kızımda hastanede bile kendim aldım emzirdim. Kendiniz yapmaya alışın ki sonrasında zorluk çekmeyin.
gaviscon şurup verdi bana doktor bi deneyinn isterseniz( reflüden uyuyamayanlarr yoksa tekmiyizz son 2 günümüz ama çok zor artık ya bu yanmalar clexane kullandığım için anestezi uzm genel anestezi yapacağını söyledi zaten bende öyle istiyordum fakat pazar aksamı iğne yapsam mı bilemedim doktor Doğuma kadar demişti sormadım ama ayrıntılı:/ iğne kullanıp Doğuma girenler siz ne yaptınız
Canım senin takvimin kaybolmuş doğurdun mu
Endiseli olanlardan biri olarak ben cok rahat atlattimBirde endişeli olup doğum yapanlae duygularınız nasıl??? İnsan düşünüyor ya nasıl olcak etçek diye siz atlattınız abartılcak bişey varmıymış gerçektennn bebişi görünce herşey geçiyormuuu
Sağol canım henüz doğurmadım beklemedeyiz :) ben de öpüyorum senin kuzuyu inşallah birbirimize güzel haberlerimizi veririz canım Allah hepimize kolaylıklar versin inş canımguzel haberlerini bekliyorum canim.. opuyorum oglunu.. bizimkide oyle temel kelimeler. bende surekli kardes burda diye anlatiyorum. bakalim gorunce cok mutlu olucaklar insallah beraber buyuyecekler:) kolayliklar diliyorum kuzum.. haberdar et..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?