2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
Canim dediklerini yapmaya çalışıyorum bugün gittim yine 1 bucuk cm falan acilmam cok yavas ilerliyor ama nişanim geldi sabah. Bakalım benim ne zaman olacak doğum :) doktorun tahmini 3 günü bulmaz diyor ama bekliyorum bakalım son günler zormus:)

Ayni sekilde baya umutsuz doktorlar:) daha zamanin var diyor halbuki cok belirtim de var nisanim da geldi tahmin yapamaz misiniz diyorum yok hiçbişey söylemiyor ayn8 senin doktorun gibi:) hic belli olmaz açılır doğmasi uzun surer aktif doğum surecine var diyor daha:)) bekliyorum bakalim . Cok tesekkur ederim insallah senin için de oyle olur guzel ve kolay bir doğum diliyorum :) sana ve tum arkadaslarima.

Doğum yapan arkadaşlara bi sorum olacak. Annem 40 gün falan birlikte oturma odasında yatarız bebeğe bakarım gece kaldırırım falan dedi. Gerekli mi bu acaba. Zaten yakın oturuyoruz annemle bikac gün içinde iyilesemez miyim acaba bakamaz miyim kendim bebeğime. Sadece gündüz gelmesi yeterli olmaz mı.

Kırılmasın diye birşey demedim kafama takıldı.

anladım canım sevindim senin adına..normal olarak beklicez artık bebeişleri bakalım..benimde pazartesi aşağı inmiş mi bakıcaz..annemde geldi artık buyursun gelsin beyimiz:)

Oturma odasinda birlikte falan yatamazsiniz. Eşin bu durumun neresinde olcak o zaman? Kirilma gucenme olmasin. Ben benimkileri doguma bile cagirmiyorum. Eşim de gayet net bi sekilde ikimizin halledecegini söylüyor herkese. Konuyu eşine pasla. Eşimle yatacagim tabiki falan de, uyandikca gerekirse bebekle iki dk salona gecersin ne var yani. Ama simdiden kalma fln deme, ne olacağı belli olmaz, belki gercekten ihtiyacin olur tabiki kalsin ama eşini sogutma olaydan. 40gün falan derse yine, baktin olay sandigindan basitmis, durumu kotarabiliyorsun, o vakit zaten o da anlar seni. Eskiler 40gun olayina cok takik. Ama bu 40 gun de olabilir. 60 da 10 da. Insallah coook kolay atlatirsinn. Inaniyorum.

Doğum yapan annişler bi sorum olacak bugün sol kasigima inceden bi sizi oluyo sanki böyle inceden girip cikiyo ama başka bi sıkıntı yok sanki vajina dan da bişey gelecek gibi oluyo kaşıntı gibi fln tuhaf bisey yaşıyorum bugün ama doğum sancisinin da bu kadar kolay olacağını dusunmedigim için pek kendimi dinlemiyorum sizce öyle midir

canım benim annem yanımda kalmaya geldi doğumdan sonra 40 gün kalcak..ama ben bebeğim gündüz oturma odasında geceleri yatak odasında yatıcak diye plan yapmıştım şimdiye kadar..anneme deyince olur mu öyle şey oturma odasında bereber yatarız bebeğe bakarız sen uyanamazsın çocuk ters döner felan benim aklım kalır dedi..bende yok ya anne ben çocuk muyum dedim..neyse doğurunca görürürüm seni dedi güldü..sonra 2-3 gün salonda bereber bakmaya karar verdik..duruma göre sonra yatak odasına geçicem..var dedim demek ki bir bildiği..bide hala bizi küçük görüyorlar bebeğe bişey olcak diye korkuyorlar..sende kırılmasın diye 2-3 gün çağırırsın..sonra ben hallederim anne dersin..

Ben dedim zaten canım yatağımdan başka yerde uyuyamam dedim sadece o da dedi o zaman gece uyandırmaya gelirim ben seni falan dedi. Eşim zaten ben yardımcı olurum diyo.
Bende annem öyle soyleyince dedim. Bakicaz artık duruma göre. İnşallah çabuk ayaklanırım gerek kalmaz bunlara :)

Ben ewe gelir gelmez baglayacagim göbeğimi canım ilk kızımda yaptım fit oldu göbek hatta hemşireler şaşırdı dikiş almaya gidince 10 günde nasıl gitti bu sezeryan göbeği dye korkma bağla bnce
Mrb cnm nasil baglayacagiz ben korse filan hic almadim nasil yapsam ki

Ben ewe gelir gelmez baglayacagim göbeğimi canım ilk kızımda yaptım fit oldu göbek hatta hemşireler şaşırdı dikiş almaya gidince 10 günde nasıl gitti bu sezeryan göbeği dye korkma bağla bnce
Mrb cnm nasil baglayacagiz ben korse filan hic almadim nasil yapsam ki

Aynen canım akılları kalıyo onlarında işte yardımcı olmak istiyolar birşey de diyemedim duruma göre bakarız dedim bende. Dediğin gibi bizi hala çocuk görüyorlar sanırım :)

Kızlar valla şunu söyleyeyim eşleriniz yardımcı olsun. Öyle gece falan 2-3 gün sonra kendiniz alırsınız zaten ben kızımda hastanede bile kendim aldım emzirdim. Kendiniz yapmaya alışın ki sonrasında zorluk çekmeyin.

Geçen sali gunu suyum az oldugu icin 3 gun erken olarak girdim sezeryana, epiduralden korkarak. Titriyordum girerken. Sonra epidural yapıldı, hiccc korktugum gibi degilmis. Belden yapılan ignenin acisi kola takilan katater acisindan az geldi. Sonra dediginiz gibi nerdeyse gogus altindan diz altina kadar batikon sürüldü. Heyecanlanirim sandim ama bebege 3 dk denince ne karin ne baska bisi dusunmuyosun inan. Bebek cikti ki benim yapisikligim varmis bol bol zor cikmis. Hiccc aci yoktu.
Bebeği gosterdiler saglikli diye rahatladim. Sonra bayilttilar ama genel anestezi gibi degil dedi dr. Evde uyuyosun gibi dusun. Gerçekten tatlı bi uyku oldu. Uyanirken de genel anestezi gibi degildi daha once oyle ameliyat olmustum cunku.
Odaya gelince iki hemsire herkesi cikardi, tum batikonu sildi ve geceligimi giydirdi.
Yani sözün özü, kulağa aykiri gelse de yasarken cok yumusatilmis oluyor. Ben cok memnun kaldim epiduralden.
Genel anestezide bebek de alabiliyor anesteziyi, yazik
Tecrübemi paylaşmak istedim, dilerim ise yarar

Ben de nedense evde yalniz olmaz bebegi kendi istedigim gibi bakmak emzirmek istiyirum . Basimda birilerinin olup akil vermesine karismasina tahammul edemiyorum . Kendi basima herseyi halledebilecegimi dusunuyirum .yanlis mi dusunuyorum acaba . Annem yakin zaten her gun gidip gelecek ama kaynanamlar kac gun kalacak bilmiyirum . Kalabalikta sıkılıyorum

evet canım bende öyle düşünüyorum..2-3 gün ağrın sızın olur zaten..annenin yanında olup bebekle ilgilenmesi iyi olur ama sonrasında gerek yok..eşlerle hallederiz..

gaviscon şurup verdi bana doktor bi deneyinn isterseniz

Endiseli olanlardan biri olarak ben cok rahat atlattim
Kendi dr um zaten guvendigim biriydi, anestezi uzmanini da arastirmis olumlu yorumlar almistim.
Daha once bi epidural denemem olmustu ama cok panik olunca vazgecip genel yapmışlardı. Bu kez dr herseyi ameliyat sırasında tane tane o kadar guzel anlatti ki kendimi teslim ettim ve cok kolay gecti.
Onceki endiselerim bosaymis. Ogleden sonra kalktim yurudum ve bi daha da yatmadim diyebilirim. Kizimim da tüm islerini kendim yaptim bugun 5. Günümüz bitti.
Gerci sariliktan su an hastanede ama yarin cikacak ins

guzel haberlerini bekliyorum canim.. opuyorum oglunu.. bizimkide oyle temel kelimeler. bende surekli kardes burda diye anlatiyorum. bakalim gorunce cok mutlu olucaklar insallah beraber buyuyecekler:) kolayliklar diliyorum kuzum.. haberdar et..
Sağol canım henüz doğurmadım beklemedeyiz :) ben de öpüyorum senin kuzuyu inşallah birbirimize güzel haberlerimizi veririz canım Allah hepimize kolaylıklar versin inş canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…