- 10 Mayıs 2016
- 1.215
- 1.129
- 133
Geçen sali gunu suyum az oldugu icin 3 gun erken olarak girdim sezeryana, epiduralden korkarak. Titriyordum girerken. Sonra epidural yapıldı, hiccc korktugum gibi degilmis. Belden yapılan ignenin acisi kola takilan katater acisindan az geldi. Sonra dediginiz gibi nerdeyse gogus altindan diz altina kadar batikon sürüldü. Heyecanlanirim sandim ama bebege 3 dk denince ne karin ne baska bisi dusunmuyosun inan. Bebek cikti ki benim yapisikligim varmis bol bol zor cikmis. Hiccc aci yoktu.
Bebeği gosterdiler saglikli diye rahatladim. Sonra bayilttilar ama genel anestezi gibi degil dedi dr. Evde uyuyosun gibi dusun. Gerçekten tatlı bi uyku oldu. Uyanirken de genel anestezi gibi degildi daha once oyle ameliyat olmustum cunku.
Odaya gelince iki hemsire herkesi cikardi, tum batikonu sildi ve geceligimi giydirdi.
Yani sözün özü, kulağa aykiri gelse de yasarken cok yumusatilmis oluyor. Ben cok memnun kaldim epiduralden.
Genel anestezide bebek de alabiliyor anesteziyi, yazik
Tecrübemi paylaşmak istedim, dilerim ise yarar
Korkma canım mutlaka yaptır çünkü şeker varsa bebeğe de ona göre ilk saatlerde şeker kontrolü yapılması gerekiyor bebeğin şekeri düşmesin diye daha sık falan beslemek gerekiyor.
Nöbetçi Dr a gıcık oldum ,daha o nişan gelmeyecekti belki,öyle yaptı diye düzensiz sancı çekiyorsun kimbilir, sağlıkla al kucağına canım,bende inşallah gündüz başlar doğumumda kendi doktorum direk müdahale eder diye dua ediyorumBu normal doğum olayı gerçekten zorlu bir süreçmiş, sancısı gelip bi kaç saat içinde doğuranlara o kadar imreniyorum ki artık. İki gündür hastaneye gide gele telef oldum, ille sancı gibi belirtiler yaşamak istemeyin kızlar valla bebeğin geleceği yoksa böyle sancıların yoklaması da çok yorucu inanın.
Dün gece saat 1 gibi beş dakikada bir gelen sancılarım olduğu için hastaneye gittik, kaba bi doktora denk geldim, kadın hiç benim hazır olmamı beklemeden açıklık muayenesi yaptı. Kendi doktorumun çatı muayenesinde gram canı yanmayan beni bağırttı resmen. Hayır bide emin olamamış gibi tekrar tekrar yaptı açıklık muayenesini. Sonra elini bi çekti nişanım geldi. Aa bak nişanın geldi, 2 cm de açıklığın var doğumun başlamış, yatışını yapalım dedi. Ben de çok zorladınız canım yandı o yüzden kanamam olmuş olamaz mı dedim. Hiç üstüne alınmadı mübarek, yoo doğumun başlamış işte nişanın da burada geldi ki bi kaç saate kendi gelirdi zaten dedi.
Yatışım yapıldı, nst de de 60 larda sancım çıkıyordu ama bi düzenli geliyordu bi düzensizleşiyordu, bu şekilde sabaha kadar devam etti, ebeler ve doktorun açıklık muayenesi de cabası. Sabah benim doktor gelip baktı açıklığa 1-1 buçuk santim ama iki değil dedi. Nöbetçi doktora kızdı biraz. Uzun bi süreç olabilir diye kararı bana bıraktı, ben de eve gelmek istedim çıkışım yapıldı geldim.
Bu gece daha da şiddetli sancılarım oldu, sabah beş civarı yine hastaneye gittik ve açılma aynı, yeterli sancım da yok ve düne göre da düzensiz. Ama bebeğin kalp atışları 200 civarında çıktı, hafif grip gibi kırgınlığım da vardı o yüzden serum takıp müşahede altına aldılar, yaklaşık 3 saat bebeğimin kalp atışları düşmedi, sonra düzene girdi. Öğlede çıktım hastaneden ama hiç geçmeyen şiddetli adet ağrısı gibi ağrım var. Arada gelen sancılar da çok daha şiddetli oluyor haliyle.
Velhasıl kızlar, böyle sancılar yaşamak da çok yorucu. İlle sancıyı belirti görüp de istemeyin, en kolayını dilemek gerekiyormuş onu anladım.
Doğum yapan arkadaşlara bi sorum olacak. Annem 40 gün falan birlikte oturma odasında yatarız bebeğe bakarım gece kaldırırım falan dedi. Gerekli mi bu acaba. Zaten yakın oturuyoruz annemle bikac gün içinde iyilesemez miyim acaba bakamaz miyim kendim bebeğime. Sadece gündüz gelmesi yeterli olmaz mı.
Kırılmasın diye birşey demedim kafama takıldı.
Çok geçmiş olsun kötü bi gece yaşamışsınz gerçkten o doktorun yatışınızı yapmktaki amaç neydi allahtan suni sancı falan verip dogurtmamışBu normal doğum olayı gerçekten zorlu bir süreçmiş, sancısı gelip bi kaç saat içinde doğuranlara o kadar imreniyorum ki artık. İki gündür hastaneye gide gele telef oldum, ille sancı gibi belirtiler yaşamak istemeyin kızlar valla bebeğin geleceği yoksa böyle sancıların yoklaması da çok yorucu inanın.
Dün gece saat 1 gibi beş dakikada bir gelen sancılarım olduğu için hastaneye gittik, kaba bi doktora denk geldim, kadın hiç benim hazır olmamı beklemeden açıklık muayenesi yaptı. Kendi doktorumun çatı muayenesinde gram canı yanmayan beni bağırttı resmen. Hayır bide emin olamamış gibi tekrar tekrar yaptı açıklık muayenesini. Sonra elini bi çekti nişanım geldi. Aa bak nişanın geldi, 2 cm de açıklığın var doğumun başlamış, yatışını yapalım dedi. Ben de çok zorladınız canım yandı o yüzden kanamam olmuş olamaz mı dedim. Hiç üstüne alınmadı mübarek, yoo doğumun başlamış işte nişanın da burada geldi ki bi kaç saate kendi gelirdi zaten dedi.
Yatışım yapıldı, nst de de 60 larda sancım çıkıyordu ama bi düzenli geliyordu bi düzensizleşiyordu, bu şekilde sabaha kadar devam etti, ebeler ve doktorun açıklık muayenesi de cabası. Sabah benim doktor gelip baktı açıklığa 1-1 buçuk santim ama iki değil dedi. Nöbetçi doktora kızdı biraz. Uzun bi süreç olabilir diye kararı bana bıraktı, ben de eve gelmek istedim çıkışım yapıldı geldim.
Bu gece daha da şiddetli sancılarım oldu, sabah beş civarı yine hastaneye gittik ve açılma aynı, yeterli sancım da yok ve düne göre da düzensiz. Ama bebeğin kalp atışları 200 civarında çıktı, hafif grip gibi kırgınlığım da vardı o yüzden serum takıp müşahede altına aldılar, yaklaşık 3 saat bebeğimin kalp atışları düşmedi, sonra düzene girdi. Öğlede çıktım hastaneden ama hiç geçmeyen şiddetli adet ağrısı gibi ağrım var. Arada gelen sancılar da çok daha şiddetli oluyor haliyle.
Velhasıl kızlar, böyle sancılar yaşamak da çok yorucu. İlle sancıyı belirti görüp de istemeyin, en kolayını dilemek gerekiyormuş onu anladım.
Hayırlısyla alırz inş bebişleri kucagımıza belli olmuyo o nişan işi benm kızmda nişandan 5 gün sonraydı zannedersem dogum oldu.Canim dediklerini yapmaya çalışıyorum bugün gittim yine 1 bucuk cm falan acilmam cok yavas ilerliyor ama nişanim geldi sabah. Bakalım benim ne zaman olacak doğum :) doktorun tahmini 3 günü bulmaz diyor ama bekliyorum bakalım son günler zormus:)
Mrb cnm nasil baglayacagiz ben korse filan hic almadim nasil yapsam ki
Ay insallah insallah. Bizimkiler de iki taraf da sehir dışında 2 saatlik mesafedeler. Dogumhaneye giderken haber vericem diye düşünüyorum. Ama ışte bu konularda plan yapmaktan ve büyük konusmaktan cok hoslanmiyorum. Belki o an onlar da yasamak istiyor o sevinci ama tüm surecte sadece yanimda eşim vardi, bide sevincimi tabiki eşimle paylasmak isticem. Valla zor oldu ama acik acik dogum sancisi cekersem kimse olsun istemiyorum dedimBen dedim zaten canım yatağımdan başka yerde uyuyamam dedim sadece o da dedi o zaman gece uyandırmaya gelirim ben seni falan dedi. Eşim zaten ben yardımcı olurum diyo.
Bende annem öyle soyleyince dedim. Bakicaz artık duruma göre. İnşallah çabuk ayaklanırım gerek kalmaz bunlara :)
Bu normal doğum olayı gerçekten zorlu bir süreçmiş, sancısı gelip bi kaç saat içinde doğuranlara o kadar imreniyorum ki artık. İki gündür hastaneye gide gele telef oldum, ille sancı gibi belirtiler yaşamak istemeyin kızlar valla bebeğin geleceği yoksa böyle sancıların yoklaması da çok yorucu inanın.
Bende senin gibi düşünüyorum eşim izin alır ve o yardım eder başka kimseye gerek yok diyorum. Ailecek oluruz sonra isteyen evde ziyaret eder hastaneyede sonraki gün gelen gelir. Zaten gelebilecek durumda olanda yok Allahtan yoksa gelmeyinde diyemezdik. Kalabalık beni de sıkıyor. Bakalım hayırlısı neyse o olur inşallah.Ben de nedense evde yalniz olmaz bebegi kendi istedigim gibi bakmak emzirmek istiyirum . Basimda birilerinin olup akil vermesine karismasina tahammul edemiyorum . Kendi basima herseyi halledebilecegimi dusunuyirum .yanlis mi dusunuyorum acaba . Annem yakin zaten her gun gidip gelecek ama kaynanamlar kac gun kalacak bilmiyirum . Kalabalikta sıkılıyorum
Canım ben korsan kullanmadım tülbent yada çarşafı üç kat falan çevirdim dikişleri mi çok zorlamicak şekilde ama 40 çıkana kadar sürekli bağladım hastane vs gidince acyordum böyle göbeğim tahta gibi olduMrb cnm nasil baglayacagiz ben korse filan hic almadim nasil yapsam ki
Ben de nedense evde yalniz olmaz bebegi kendi istedigim gibi bakmak emzirmek istiyirum . Basimda birilerinin olup akil vermesine karismasina tahammul edemiyorum . Kendi basima herseyi halledebilecegimi dusunuyirum .yanlis mi dusunuyorum acaba . Annem yakin zaten her gun gidip gelecek ama kaynanamlar kac gun kalacak bilmiyirum . Kalabalikta sıkılıyorum
Çarşamba gece benim de nişanım geldi o gece sevinç heyecan karışık uyuyamadım. Bebiş de çok hareketlendi. Gündüz oldu tık yok. Bugün oldu hala bi belirti yok stres oldum durduk yere bişilere kızıyorum offf beklemek ne zormuşBu normal doğum olayı gerçekten zorlu bir süreçmiş, sancısı gelip bi kaç saat içinde doğuranlara o kadar imreniyorum ki artık. İki gündür hastaneye gide gele telef oldum, ille sancı gibi belirtiler yaşamak istemeyin kızlar valla bebeğin geleceği yoksa böyle sancıların yoklaması da çok yorucu inanın.
Aramizda 1 güncük vsr ama bebekler aynı gün doğuyor demek hayırlısı olsun sizede çok heyecanlıBen ben bensabah 8gibi alacaklar sezeryana insallah heyecan çok fazla
Allah analı babalı büyütsün inşallah canım.ne bilim nasıl olcak etçek hep bunları düşğnüyorım. Birde o masada kendimi yatıp hayal ediyorım geriliyorım yaEndiseli olanlardan biri olarak ben cok rahat atlattim
Kendi dr um zaten guvendigim biriydi, anestezi uzmanini da arastirmis olumlu yorumlar almistim.
Daha once bi epidural denemem olmustu ama cok panik olunca vazgecip genel yapmışlardı. Bu kez dr herseyi ameliyat sırasında tane tane o kadar guzel anlatti ki kendimi teslim ettim ve cok kolay gecti.
Onceki endiselerim bosaymis. Ogleden sonra kalktim yurudum ve bi daha da yatmadim diyebilirim. Kizimim da tüm islerini kendim yaptim bugun 5. Günümüz bitti.
Gerci sariliktan su an hastanede ama yarin cikacak ins
Merhabalar hanımlar nasılsınız istanbullular kar nasıl Beylikdüzünde yarım metreyi geçti sanırım artık kızım doğsun diye dua ederken şimdi biraz daha bekleyebilirsin diye pazarlık yapıyorum kızımla :)
Canım benimde annem gelicek ama onunla falan yatmaya niyetim yok. Eşimin yanında yatıcam tabiki bebek ikimizin. Ben uyanınca oda uyansın. Baba olduğunu anlasın. Baktın olmazsa o zamn son care gecersin salona. Allah korusun en kötüsünü nie düşünürler ki zaten.Doğum yapan arkadaşlara bi sorum olacak. Annem 40 gün falan birlikte oturma odasında yatarız bebeğe bakarım gece kaldırırım falan dedi. Gerekli mi bu acaba. Zaten yakın oturuyoruz annemle bikac gün içinde iyilesemez miyim acaba bakamaz miyim kendim bebeğime. Sadece gündüz gelmesi yeterli olmaz mı.
Kırılmasın diye birşey demedim kafama takıldı.
Ya kızlar benim oğlanın hala gelmeye niyeti yok ne ağrı ne sancı bu gidişle 40 ı geçicek bi an önce doğsa keşke hep normal doğum istedim bazen diyorum keşke sezaryen deseydim şimdiye kucağımdaydı offf zaman geçmiyor
Dr görüştünüz mü benimde kafam karıştı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?