Bir misafir dalgasini daha savdim, dun aksam da kaynim vardi yemege gelmis hem de.
Yarin aksama yine misafir var.
Haftaya da cagirin da gelelim diyenler var da kusura bakmasinlar catlamak uzereyim.
Haftaya yogun bir hastane trafigimiz var, misafirle falan ugrasamayacagim.
Dogumdan sonra kan tahlili yaptiraniniz var mi arkadaslar?
Dogum oncesinde gayet normal cikan TSH degerim dun yapilan tahlilde 0.01 çıktı. Yani tiroidlerim hic calismiyormus. Sastim kaldim. Cok acil endokrine git dedi dr .
Acaba dogum sonrası falan rastlanilan bir sey mi ki? Simdiye kadar hicbir şikayetim olmamisti.
Misafir yogunlugundan bakma firsatim olmamisti. Mesaji yazinca arattim googledan.
Yeni dogum yapan kadinlarda gorulebiliyormus tiroid sorunlari.
Sut üretiminde sıkıntılara yol açabilir diyor.
Yoksa ben bu yüzden mi durup durup sutum azaliyor diyorum ya acayip moralim bozuldu su an. Hemen doktora gitmeliyim
Dogum oncesinde gayet normal cikan TSH degerim dun yapilan tahlilde 0.01 çıktı. Yani tiroidlerim hic calismiyormus. Sastim kaldim. Cok acil endokrine git dedi dr .
Acaba dogum sonrası falan rastlanilan bir sey mi ki? Simdiye kadar hicbir şikayetim olmamisti.
Esracım o değere göre cok calısıyo Olmasın
Ben troıd hastasıyım ve evet hamılelık sonrası troıd rahatsızlıgı çıkması mümkün
Böyle tanıdığım cok arkadaşımda var
Ama o yazdığın değere göre hipertiroıd oluyosun
Kendınde aşırı hareketlılık kalp çarpıntısı iştah fazlalığı buna rağmen kılo almama gıbı seyler hıssedıyomusun
Ama benım gebelık sonrası troıd yuzunden ılac tedavısıne Başlayan tüm Arkadaşlarım bı sure sonra ıyıleşıp ılacı kestı
Esracım o değere göre cok calısıyo Olmasın
Ben troıd hastasıyım ve evet hamılelık sonrası troıd rahatsızlıgı çıkması mümkün
Böyle tanıdığım cok arkadaşımda var
Ama o yazdığın değere göre hipertiroıd oluyosun
Kendınde aşırı hareketlılık kalp çarpıntısı iştah fazlalığı buna rağmen kılo almama gıbı seyler hıssedıyomusun
Ama benım gebelık sonrası troıd yuzunden ılac tedavısıne Başlayan tüm Arkadaşlarım bı sure sonra ıyıleşıp ılacı kestı
Tsh dusuk, t3 ve t4 yuksek cikmis.
Cok calisiyor mu dedi acaba dr emin olamadim simdi.
Hic bildigim bir konu degil cunku. Endokrine gitmem gerektigini anladim o an yanimda 2 bebeyle muayene olmaya calisiyordum cok konsantre olup dinleyemedim.
Ilacla kontrol altina aliniyor yani oyle mi? Emzirmemi etkileyecek bir durum degildir insallah
http://www.tsnm.org/halkimiza-yonelik/hipertiroidi Okusana canım bi
Ama kendını kaptırıp moralını bozma
Ben 6 Yıldır hamılelık dahıl sabahları aç karnına ılacımı ıçıyorum onun dışında aklıma gelmıyo bıle bu hastalık
Tsh dusuk, t3 ve t4 yuksek cikmis.
Cok calisiyor mu dedi acaba dr emin olamadim simdi.
Hic bildigim bir konu degil cunku. Endokrine gitmem gerektigini anladim o an yanimda 2 bebeyle muayene olmaya calisiyordum cok konsantre olup dinleyemedim.
Ilacla kontrol altina aliniyor yani oyle mi? Emzirmemi etkileyecek bir durum degildir insallah
T3 t4 un kaç bılmıyorum ama bu sonuç cok endışe verıcı degıl
Doktorlar 1 ıle 2.5 arası olsun ıstıyo benım ılacla anca tutuyolar
Senın fazla calısıyo suan
Benım kullandığım ılacın emzırme hamılelık hiç bı donemde sakıncası yok
Almamam sakıncalı
Ama senınkı tam tersı hızlı calısıyo farklı bı ılaç kullanacaksın
kısa bı sure,belkıde sadece kontrol altında tutulur
Gıt göster ama endışe etme
T3 t4 un kaç bılmıyorum ama bu sonuç cok endışe verıcı degıl
Doktorlar 1 ıle 2.5 arası olsun ıstıyo benım ılacla anca tutuyolar
Senın fazla calısıyo suan
Benım kullandığım ılacın emzırme hamılelık hiç bı donemde sakıncası yok
Almamam sakıncalı
Ama senınkı tam tersı hızlı calısıyo farklı bı ılaç kullanacaksın
kısa bı sure,belkıde sadece kontrol altında tutulur
Gıt göster ama endışe etme
canım şimdi aldım sonuçları elime.
TSH 0,01, serbest T3 3,99, serbest T4 1,14 çıkmış. hepsi de referans aralıklarının dışında görünüyor.
doktora da önümüzdeki hafta gidebilirim en erken.
Hızlı bir giriş yapmışsın bursa alemlerine Hava da güzel olsaydı keşke kendinizi dışarı atardınız biraz.
Eşin böyle durumlarda desteklemesi ilaç gibi geliyor. Benim kuzen de anneme kızımı tv nin karsisina bırakıp tum işimi hallediyordum ama zekası gayet iyi abartmayın demiş bak bak kanıtla gelıyor
Gercı pazara çıktık ama cıkmamızla donmemız bır oldu anıden rüzgar çıktı
Bızımkıde meme dıye ortalığı yıktı
Hemde nasıl ilaç oluyo sorma
Obur turlu ınsan kendını yalnız desteksız hıssedıyo
canım şimdi aldım sonuçları elime.
TSH 0,01, serbest T3 3,99, serbest T4 1,14 çıkmış. hepsi de referans aralıklarının dışında görünüyor.
doktora da önümüzdeki hafta gidebilirim en erken.