2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
Bende kayit yaptim ama başka tarih yazmak hiç aklima gelmedi doğrusu.

Çok şükür iyiyiz büyüyor kızçede 93 günlük oldu. Gaz olayimız tam bitmesede azaldı şukür. Senin oğluş nasıl?bu stres çarkı çılgınlıģida ilginç çocuklarin oyuncak zevkleride değisik şimdi.

Gerçekten iri mi dogdu ya genelde öyle diyorlar sonra gayet normal doğuyor bebekler ?
Valla aynen 4kilo dedi normal doğum zorlayabilir filan ama normal doğum oldu ve 3690 doğdu kızım.

Valla bebekten fırsat bulsam kendim dikecem o kitaplardan.

Evet en zor kismi su anda canim birkac seneye rahatlariz heralde tejrar soyluyirum ilk cocugu olanlara kesinlikle cok ara vermeyin hemen yapin cok pisman olursunuz valla...
Sürekli aklimda.o soru baska çocuk yapmalı mıyım hemen mi sonra mı yaşta geçiyor ama bilemiyorum.

Doğru canım ama o geniş yollar caddeler sokaklar nilüfer tarafında hep avrupai biryer :) ilk gördüğümde şok olmuştum aaaaaaa Türkiye demiyiz şuan malum her yer çarpık kentleşme
Bıde ben konserve vs yapmayı cok severım
Ordan tarlalardan ulaşım ımkanıda kolay bu konuda
Aslında kv ler sehri olmasa sevıcezde

Doğrudur bızımkı haftalık yaptığı için 1 hafta bekleyınce yeserıyodur içerde
Ptesıye çocuk gastrolojısıne randevu aldım
Cok tKtım kafaya bakalım

Canim onu ilk cocukta ben de yaptim.
Uzmanlar soyle diyor diye baslarsan, biz hic mi cocuk buyutmedik biz bilmiyor muyuz havalarina giriyorlar. Sen de hem kendini yordugunla hem de itici pozisyona dustugunle kaliyorsun.
Biraz tecrubelenince taktik gelistiriyor insan :)

Anladim canim insallah mühim bir sey degildir.
Dedigin gibi cogunlukla corapli oluyorlar boyle bir sey varsa da gormemisizdir bizler de.
Baris ds oyle pek aglamiyor ama agladiginda ben de dikkat edeyim bakalim var mi oyle seyler.

Arkadaslar merhaba biraz erken olacak ama calisan anneler bakici secimi konusunda nasil bir yol izleyeceksiniz ben eylülde göreve başlayacağım daha 5 ay var ama simdiden stresi basti bakicimi ayarladim ben 5 senedir tanidigim bir velim ama kimse kimsenin ev durumunu bilemez. Bir diyorum ücretsiz izin mi alsam ama sonucta oda bitecek ve yine bakiciya kalcagim kresemi versem göreve başladığımda 8.5 aylik olacak cok küçük nereye dokunsam hep bi dezavanatji var normalde olaylarin üzerine cok düşünmeyen bir insanim genelde akışına birakirim ama bu öyle bir şey değilmiş anne olmak cok farkli ya düşünmekten deli çıkacağım bana bi fikir verirseniz çok sevinirim.

Ücretsiz izin alabilirsen iyi olur tabi. Bizim tayin durumumuz var annemlerin yanına cıkarsa annem bakıcak cıkmazsa bakıcı bakacak. Annem bir süre durur bakıcıyla. İyi ckması için dua etmekten başka bişi yok. Kres için küçükler bence. Her şeyin hayırlısı bebişlerimiz için

İkinci olursa bir gün bizde öyle olacağız belki de :) aslında artık alıştım milletin laflarına
bugün annemin arkadaşları vardı mesela
artık 4 aylık olmuş yemeklerin tadına baktır yoğurt ver meyve ver yoksa sonra yediremezsin iştahsız olur dediler
su içir havalar ısındı dediler
ben de uğraşmadım "ya öyle mi olur tamam deneyelim" ddim :))

Bakıcı için illa ki önceden tanıdığın ev ortamını bildigin konuşmalarını davranışlarını kendi çocuklarına yaklaşımını gördüğün biri daha iyi olur tabiki.
Ne çok genç ne de çok yaşlı birini istemiyorım ben.Yaşı büyük olanlar güzel ilgileniyor ama oyun oynamayabiliyorlar. Yaşı küçükler de tecrübesizse sorun olabilir tahammülü daha az olabilir bilemiyorum ama ben önceden tanıdığım birini ayarlayamazsam kreşler var daha küçük yaş gruplarının alındığı onları düşünebilirim.
uzmanlar da direk işe başlar başlamaz bırakıp gitmeyin diyorlar
biraz uyum haftası yapmak lazım yani
3 hafta önceden bakıcı size gelecek ev ortamında annesi yanındayken bakıcıyı görecek hafızasında yer edecek sonra annesi yanındayken bakıcı ilgilenmeye başlayacak yemek yedirme alt değiştirme oyun oynama gibi anne varken yapılacak. sonraki günlerde yarım saat 1 saat 2 saat gibi artırarak bakıcıya bırakmak gerekiyor.
Bu şekilde bi yol izlenirse daha iyi olur bence ve Zaten bizim bebekler artık sevmedikleri kişilere gitmek istemediğini belli edecek kadar büyümüş oluyorlar o dönemde. Sevmediğini anlarız diye düşünüyorum arkadaşım 8 aylık bebeğini bakıcıya bırakırken anlamıştı Bebek her ayrılışta ağlamaya başlamıştı annesine yapışıp bırakmak istemiyordu vs
Allah iyi insanlar çıkarsın karşımıza vicdanlı merhametli
çok zor bence de bi ara bende çok düşündüm. eğer imkanın varsa en güzeli ücretsiz al bebeğinle doyasıya vakit geçir ben ayarlayabilirsem öyle yaparım diye düşünüyorum bakalım zaman ne gösterecek.

Ben çok kısa bi araştırma yapmıştım
Piyasada satılan kremlerin kimyasal içerikleri oldugu söyleniyor
Mineralli güneş kremlerinden kullanmak lazımmış
O da tende beyazlık bırakıyormuş yani direk güneş ışığına maruz bırakmamış oluyor bi kat oluyor arada,ayna gibi yansıtıyor.
Piyasadakiler de genelde cilt tarafından emiliyor katman falan kalmıyor cilt üstünde
mineralli krem kullanan ve memnun kalan varsa bize de önerirse iyi olur aslında :)

Sen mümkün olduğunca bebekle öğle saatlerinde dışarı çıkmamaya çalış çıkmak zorunda kalırsan da ince şeyler giydir tenine direk güneş ışığı değmesin. yüzü de Bebek arabasında örtüsü falan oluyor kapatılıyor bi şekilde mutlaka.

Evet bol bol dua ediyorum. cok fazla kafaya taktim sanirim. Allah a birakmak lazim biraz ama iste dusununce birden panikliyorum. Bütün bebekler icin hayirlisi olsun inşallah.

Sanirim en azindan ocaga kadar ücretsiz izin daha cazip gelmeye başladı. En azindan 1 yasina gelmis olur kendini daha rahat ifade eder. Bakici olursa da bende kademeli olarak alistirmayi düşünüyorum. Bende sınıf öğretmeniyim eylül seminerlerinde yavaş yavaş bırakırım. Sonrada 1 hafta annem gelicek. Bakalim artik hepimiz icin en hayırlısı olur umarım.

Mersindeyim ben ve artik bizim burada güneş sadece öğlenleri değil gündüz saatleri hep tehlike. Kizim da gezmeye feci alıştı. Hiç cikmasa bi kac kere bahçeye cikar.
Geçen hafts çıktığımizda arabasinda durmak istemedi kucakta gezdi mesela
Acil krem bulmam lazım

Bizimki çok korkuyordu yüzüne su geldiğinde iyi oldu bence. Büyük gelmez arkası çıtçıtlı gibi ayarlanabiliyor büyüyor küçülüyor

Doğru bizimkini yıkarken bende düzgün tutamıyorum bakası da kulağına resmen su doluyor sonra başlıyorum sen tutamadın vs vs korkuyorum orta kulak iltihabı veya değişik birşeyler cikmasindan

Bebeklere gunes kremini gereksiz buluyorum açıkçası. ( mersindeyim yazmis arkadas tabi o ayri bir mesele)
Ozunde hepsi kimyasal.
Bebegi gunesten korumak cok da zor degil.
Ben ic anadoludayim tabi buna göre yazayim yorumumu.
Kizim sarisin, teni süt gibiydi. Ogle saatlerinde disari cikarmadim. O zamanalrda parka falan gidilmiyor zaten.
Cikmamiz gerektiginde askili tisort vs giydirmedim. Bacaklarini nispeten ortecek sekilde altlar giydirdim.Ve tabiki her zaman şapka taktim.
mrs_aysel in de yazdigi gibi mineralli gunes kremi kullanamak gerek. Onu da sadece tatile , piknige vs gittigimiz zaman sürdüm. Yani gunesten kacamayacagimiz zamanlarda. Cocuga badana yapmissiniz gibi oluyor bembeyaz bir katman. Surmesi bile zor.
Her gun oglen disari cikmayacaksiniz herhalde, oyle bile olsa kiyafetle korumak daha kolay sonucta bizimkiler kendi baslarina kosup oynayacak degiller. Ya kucakta ya bebek arabasinda :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…