esracim bu mastit ve pamukcuk surekli birbirini tetikliyip duruyo maalesefNormaldir canim bence de kafana takma.
Pamukcuk bizde de varmis. Cok hafif dedi dr ama ben acaba benim yaralari da pamukcuk mu etkiliyor diye tedirgin oldum biraz.
Karbonatli suyla ilgili de cok celiski var.
Buyuk kizimi goturdugum dr karbonat daha cok yara yapar dedi ama bircok dr da onu oneriyor.
Damla da midesini bulandiriyor Baris zaten cok kusuyor. Les gibi bir kokusu var ben de simdi veriyorum hatta :)
Malsef kisir bir döngünün içindeyim dedigin gibi.esracim bu mastit ve pamukcuk surekli birbirini tetikliyip duruyo maalesef
Hangi modeli canim joie nin?bende travel almadım travel olanlar çok küçük bi piknikte çocuk içinde uyusa küçücük rahat edemez diye düşündüm ve joie marka aldım ve çok memnunum hem içi geniş hemde sürüşü mükemmel kesinlikle tavsiye ediyorum
Wellcare kullaniyorum 27tl. Bitkisel iceriginde paraben yok. 400 ui olanı aldim gunluk bir fis. Zaten ihtiyaci olanda o.kizlar yesil kaka ile ilgili cocuk gastroljisine gittik bugun
sansa bizimki dr a girerken kaka yapti
doktor gordu
kaka ile ilgili bilgiler;
zorlanmadigi surece 10 gune kadar sorun yok
kati degilse sorun yok
camur gibiyse yada icinde partiküller varsa sorun yok
hardal renginden kina yesiline kadar olan renkler normal
kaka rengi kahverengi ve beyaz olursa problem
kakanin yesil oldugu durumlarda sorun olabilmesi icin baska bulgularda gerekiyo
kusma ishal ve ciltte kizariklik dokuntu gibi
multivitamin onermiyo doktor
icerigindeki a vit kusmayi arttir dedi
sadece gereksiz yuklemeymis
demiri 6. aydan once onermiyo kabizligi arttirir dedi
ama demir icin sunu ilave etti
annede hamilelikte duzenli kontrol varsa ve demir eksikligi yoksa ve bebekte dogumdan sonra bilinen bi kan eksigi yoksa gerek yokmuş
d vitamininde dvit markayi onermedi baska bi d vitamini kullanin dedi
ondaki yag agir oldugu icin kusma yada alerjen etki yaparmis
kizlar bu arada siz hangi marka d vitamini kullaniyosunuz?
Süperr oldu bu bilgilrrr :)kizlar yesil kaka ile ilgili cocuk gastroljisine gittik bugun
doktor gordu
kati degilse sorun yok
annede hamilelikte duzenli kontrol varsa ve demir eksikligi yoksa ve bebekte dogumdan sonra bilinen bi kan eksigi yoksa gerek yokmuş
Canım bu ham maddelerin üçünün de toksik, karsinojenik bir etkisi yok. Silikon silisyum dioksit içerir, adını burdan alır ki bu bileşik aynı zamanda camın da ham maddesi. Isıya çooooook dayanıklı olduğu için içerisindeki herhangi bir bileşen kolayca yiyeceğe içeceğe gecmez. Burda önemli olan malzemenin plastik karışımlı bir silikon olmaması. Kaucuk tropik iklimlerde yetisen bir agacin salgisindan elde ediliyor. Sıcağa çok dayanıklı bir malzeme değil, bizde zaten çok sıcak birşey vermeyeceğiz bebelereikisi icinde N nitrosamin denilen bir kimyasal varlığı kontrol ediliyor. Kendini ispatlamış markalar zaten bu testlerden geçiyor. Ama bu daha çok tükürükle açığa çıkan birşey . Mat için çok riskli bir durum yok. Yine de sağlık bakanlığı vb kurumlarca onaylanmış güvenilir markaları alarak emin olabiliriz. Silika jel nem tutucu özelliğe sahip bir madde. Çanta, ayakkabı, ilaç kutularında falan oluyor hani. Hatta sanki dankek miydi neydi onun paketine de koymuşlardı gıda katkı maddesi kullanmamak için. Yanı masum zararsız olarak bilinen bir madde. Buharı, gazı, suyu hapseder nemli kalmaz küflenme, mantar oluşumu vs olmaz. Ama o kadar dikkat etmeyecek bir anne çok yoktur herhalde. Benim fikrim en doğalı kaucuk. Fakat urun son halini alana kadar zaten çeşitli işlemler görüyor. Renk verici vs. Marka güvenilirse ulkemizce istenen standartlara uygunsa sıkıntı yok hiç birinde deniliyor zira hiçbirinin ham maddesinin ciddi bir zararı yok. Yine de silikon son yillarda kullanimi yayginlasti ve etkilerine dair sonuclar henuz net degil. Ve pazarlamasi iyi yapiliyor. Yenisi cikana kadar kotuye kotu demezler . Daha ayrıntılı bilgi ya da duyumu olan arkadaşlar da yazarsa iyice emin oluruz. Cok uzun oldu affola.
Arkadaşlar merhaba. Kızım bugün itibariyle 3 ayını doldurdu. Uykusunda sürekli kafasını sağa sola hızlı hızlı çevirdiğini farkettim. Böyle birşey gözlemleyen oldu mu? Neden olabilir? Normal bir bebek hareketi midir yoksa evhamlanmalı mıyım? Genel olarak huysuzluğu olmayan uyumlu bir bebek. Bir sıkıntısı olduğunu düşündüren davranışları yok. Ama gece sürekli kafasını sağa sola çevirmesi eşimin de dikkatini çekmiş. Bir araştıralım dedi. Normalde 3 ay kontrolü için doktora götürmeyecektim. Boy kilo ölçümü ve rota virüsü aşısını aile hekimi yapacak diye. Şimdi sırf bunu sormak için doktor randevusu mu alsam diyorum.
Benimkide 3ay 6günlük. az önce baya salladı durdu. Bunu ara ara yapıyor gece uykularında sorun olduğunu sanmıyorum. Hepimiz uyurken yön değiştiriyoruz bizimkiler biraz hırcın donuyor sadece bence :)
Bizimkide yapıyo canım normal bence genelde gazını çıkaramadıgında oluyo kucagıma alıyorum gazını çıkarıyo geri yatırıyorum seninkide belki gazdan olabilir
Canim bende kızımı lavaboya çise tutuyorum bi o zaman hafif morarma gördüm büyük ihtimal o an kan dolasimı etkileniyor anlık birsey yani.Rahatladim o zaman demekki bublar aglayinca sıkıyorlar kendilerini zilliler. Tekrar gormedim carsamba asimiz var zaten cikocaz doktora o zaman asm de tatmin edici aciklama olmazsa kendi cocuk dr umuza gidecegiz ama sen yazinca biraz rahatladim. Kapi gibi pamukcugumuz olmus vatana millete hayirli olsun. 4 aylik oldu ilk kez geldi basimiza. Karbonatli su deniliyor ama tekrarliyormus yine babamiz damla alacak eczaneden.
Aynen bizde.Wellcare kullaniyorum 27tl. Bitkisel iceriginde paraben yok. 400 ui olanı aldim gunluk bir fis. Zaten ihtiyaci olanda o.
Sagol canımWellcare kullaniyorum 27tl. Bitkisel iceriginde paraben yok. 400 ui olanı aldim gunluk bir fis. Zaten ihtiyaci olanda o.
Çok iyi oldu bunlara okumakkizlar yesil kaka ile ilgili cocuk gastroljisine gittik bugun
doktor gordu
kati degilse sorun yok
Bizimki 4.ayı geçtiBirde kızlar şu destekli oturma konusu olmuş bizim geçen perşembe 3. Ay kontrolümüz vardı doktorumuz muayene ederken oturttular hemsireyle ikisi bizim kızı baktılar sonra bize dedi artık bu şekilde destekli oturmaya yavas yavaş başlayabilirsiniz gelisimi içinde cok faydalı dedi. Bizde arada deniyoruz çok kısa süreler ve biz hem yastikla destekleyip hem kendimiz tuttuk tabi. Bize erken daha zararli şeklinde yorumlar geliyor doktorumuza da güveniyoruz ama bilemedim. Siz oturtuyor musunuz?
Ocean 400 IU kullanıyoruz biz Dr tavsiyesiyle, sprey şeklindekizlar yesil kaka ile ilgili cocuk gastroljisine gittik bugun
doktor gordu
kati degilse sorun yok
4 ayi dolduranlarda tamam az az otursunlar zaten bizimkide nerdeyse ana kucaginda bagdas kurup oturacak kaldiriyor kendini amaBide benim bebeğim kendini öne doğru atıyor gövdesiyle poposuyla kalkma hareketleri yapıyor o yüzden artık destekli oturtabilirsin diyor doktorlar
Seviyor hem de öyle bakmayı çok komik oluyor şaşkın :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?