2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
Su ben de kaynatip sogutup verdim,blw grubunda da kaynatmak sudaki minerali olduruyor gibi bisey yazdilar,bazi doktorlar tavsiye ediyo bazilari etmiyomus iki gündür hazır su veriyrm
Ben damacanada ictigim sudan veriyorum direkt bu kadarda kollamak dogru degil diye dusunuyorum hicbir sikintida olmadi.

Selam kızlar. Kızım öksürüyordu,burun tıkanıklığı ve hapşırma vardı. Dr göturdük. Biraz üşütmüş dedi. Kongest pediatrik şurup verdi ve sık sık serum fizyolojik damlatın,2 gün sonra haberleşelim duruma göre şurubu keselim dedi. 3 gündür kullanıyoruz. Düne kadar geçmişti ama bu sabah tekrar başladı. Gece üşüttüm sanırım kızımı :-( oda 27 dereceydi,yarım kol çıtçıtlı ve şort giydirdim. Müslin örttüm. Sabah dokunduğumda üşünüş gibiydi. Şu kıyafet olayını bir türlü tutturamadım hasta ettim çocuğumu :-( doktorumuz şurubu buğünde ver,sıcak tut,burnunu temizle dedi. ilaç vermek hoşuma gitmiyor.Bu ilacı daha önce kullanan varmı,bir zararı varmı. Mesela acaba eczacı olan annemiz vakit ayırabilirmi,cevap yazabilirmiki I ikizcan2016

Uyku duzenini kalici olarak sağlamak cok.zor disler,hava degisimi,misafirlikler vs etkileyecektir ,bizde saat yok ama gunduz 3 saat uyanik 1 saat uyku o sekilde geciyor günler, bu yuzden aksam oyun banyo vs oyaliyor 10.30 11 gibi uyutmaya calisiyorum o zaman gece uykusuna basliyo ve kucakta uyuyor hala: /
Uyku duzenimiz 40 indan beri var gezmelerde surda burda koruyorum bir sikinti yaşamadım ama gun icinde oyle uzun uzun uyumasi yok. Bu aralar emme sikintimiz bas gosterdi ya dislerden ya sicaktan. Oglen bagladigim bezi ertesi sabah aliyorum hic isemeden. Dr idrarina bakalim dedi ama kiz cocuklarinda bu posete ornek almak o kadar zorki 4 gundur ya posete siciyor yada artik bekleye bekleye yapiskani etkisini kaybettigi icin beze isiyor hala cabaliyoruz:)

Selam kızlar. Kızım öksürüyordu,burun tıkanıklığı ve hapşırma vardı. Dr göturdük. Biraz üşütmüş dedi. Kongest pediatrik şurup verdi ve sık sık serum fizyolojik damlatın,2 gün sonra haberleşelim duruma göre şurubu keselim dedi. 3 gündür kullanıyoruz. Düne kadar geçmişti ama bu sabah tekrar başladı. Gece üşüttüm sanırım kızımı :-( oda 27 dereceydi,yarım kol çıtçıtlı ve şort giydirdim. Müslin örttüm. Sabah dokunduğumda üşünüş gibiydi. Şu kıyafet olayını bir türlü tutturamadım hasta ettim çocuğumu :-( doktorumuz şurubu buğünde ver,sıcak tut,burnunu temizle dedi. ilaç vermek hoşuma gitmiyor.Bu ilacı daha önce kullanan varmı,bir zararı varmı. Mesela acaba eczacı olan annemiz vakit ayırabilirmi,cevap yazabilirmiki I ikizcan2016
Canim gecmisbolsun. Kiyafet olayinda kistat bebegi terletmemek usurse degilde terlerse hasta oluyorlar sicaklayincada elleri kollari terledikleri icin serin oluyor zaten sen nasilsan onuda oyle tut bu havalarda.

27 derecede dediğin kıyafet ve müslinle üşümemesi lazım, bizim de dün gece 27 dereceydi hata gece su içmeye kalktığımda 26ya düşmüştü bütün gece kolsuz atletle müslinsiz yattı bişey olmadı, kendinş üzme bence. Belki geçen sefer üşüttüğünü tam toparlayamamıştır sadece. Bi de geniz akıntısı olunca büyük insanlar olarak biz bile kaç günde atıyoruz, çoğunlukla daha şiddetli ilaçlar kullandığımız halde. 2 aylık aşılarını olduğu dönemde bizde de öksürük burun akıntısı ve hapşurul olmuştu doktor geniz akıntısı demişti. Hiç ilaç vermedik sadece sık sık serum fiyolojik yaptık burnuna (gifrer tüplerden kullanıyodum bir seferde bir tüpü iki burun deliğine hızlıca sıkıp bitireceksin demişti) günde 1-2 çay kaşığı da evde demlenmiş ıhşanur verebilirsin demişti (ben korktum vermedim) 8-9 günde ancak geçmişti. 3 günde geçmemiş olabilir o yüzden.

kızlar oğlum uyurken sürekli yüzüstü dönmeye çalışıyor..gece bakıyorum yüzüstü dönmüş..bazende ağlıyor bakıyorum yine yüzüstü kafasını kaldırmaya calışıyor..tam da odasını ayırmayı düşünüyordum böyle yapınca korkuyorum..niye böyle yüzüstü yatmak istiyorki bir şey olcak diye korkuyorum..yüzüstü döndükten sonra kafasını yan çevirmeyi tam beceremiyor uykulu uykulu..bir şey olmaz dimi ya..yanımda olsa bile gece ben sürekli nasıl bekleyeyim onu..yanlarına bir şeyler koyuyorum ama yine zaptedemiyorum..

kızlar oğlum uyurken sürekli yüzüstü dönmeye çalışıyor..gece bakıyorum yüzüstü dönmüş..bazende ağlıyor bakıyorum yine yüzüstü kafasını kaldırmaya calışıyor..tam da odasını ayırmayı düşünüyordum böyle yapınca korkuyorum..niye böyle yüzüstü yatmak istiyorki bir şey olcak diye korkuyorum..yüzüstü döndükten sonra kafasını yan çevirmeyi tam beceremiyor uykulu uykulu..bir şey olmaz dimi ya..yanımda olsa bile gece ben sürekli nasıl bekleyeyim onu..yanlarına bir şeyler koyuyorum ama yine zaptedemiyorum..
Benimki de uyurken yüzüstü dönüp başını kaldırıp, burun üstü uyumaya çalışıyordu. Ama sadece 1-2 gün sürdü. başını Yan koymayı öğreniyolar hemen. 1-2 gün sabret sadce... E ecrinny

Uyku duzenimiz 40 indan beri var gezmelerde surda burda koruyorum bir sikinti yaşamadım ama gun icinde oyle uzun uzun uyumasi yok. Bu aralar emme sikintimiz bas gosterdi ya dislerden ya sicaktan. Oglen bagladigim bezi ertesi sabah aliyorum hic isemeden. Dr idrarina bakalim dedi ama kiz cocuklarinda bu posete ornek almak o kadar zorki 4 gundur ya posete siciyor yada artik bekleye bekleye yapiskani etkisini kaybettigi icin beze isiyor hala cabaliyoruz:)
Cok gecmis olsun su icirmeye basladin mi ben su icirince cisli bez almaya basladim bizim de kur uydu bezler,uyku konusu da cok iyiymis sizin ya kizim kalabalikta uyumuyo cogu zaman o yuzden disardaysak eve gelince uyuto saat degisiyo

Canim gecmisbolsun. Kiyafet olayinda kistat bebegi terletmemek usurse degilde terlerse hasta oluyorlar sicaklayincada elleri kollari terledikleri icin serin oluyor zaten sen nasilsan onuda oyle tut bu havalarda.
Teşekkür ederim canım. Oyüsden bende çok kalın giydirmemeye çalışıyorum. Banada serin gibi geldi gece. Bir de sadece eli ayağı değil, göğüs kısmıda soğuk gibiydi. Neyse bir gün daha içelim şurubu napalım. Yarın keserim

27 derecede dediğin kıyafet ve müslinle üşümemesi lazım, bizim de dün gece 27 dereceydi hata gece su içmeye kalktığımda 26ya düşmüştü bütün gece kolsuz atletle müslinsiz yattı bişey olmadı, kendinş üzme bence. Belki geçen sefer üşüttüğünü tam toparlayamamıştır sadece. Bi de geniz akıntısı olunca büyük insanlar olarak biz bile kaç günde atıyoruz, çoğunlukla daha şiddetli ilaçlar kullandığımız halde. 2 aylık aşılarını olduğu dönemde bizde de öksürük burun akıntısı ve hapşurul olmuştu doktor geniz akıntısı demişti. Hiç ilaç vermedik sadece sık sık serum fiyolojik yaptık burnuna (gifrer tüplerden kullanıyodum bir seferde bir tüpü iki burun deliğine hızlıca sıkıp bitireceksin demişti) günde 1-2 çay kaşığı da evde demlenmiş ıhşanur verebilirsin demişti (ben korktum vermedim) 8-9 günde ancak geçmişti. 3 günde geçmemiş olabilir o yüzden.
Bende 27 derece de öyle giydirdim hep. Dediğin gibi denk geldi belkide yada hissdilen düşüktü bilemiyorum. Sık sık serum fizyolojik damlatmama rağmen sürekli tıkanıyor burnu. Bende de var hafif soğuk algınlığı ondanmı acaba.Hırıldıyo arada yavrum. Öksürüğü neyseki sabahları oluyor sadece. Gün içinde de damla sıktığımda. Neyse bugün de cereyim şurubuda yarın keserim olmadı.

Benim oğlumda 3. Ayında başladı yüzüstü yatma isteği.kaç gün uyımadım dönüp ağızüstü boğulacak diye.burnunu yatağa gömüp birde iki eliyle kapatırdı yüzünü.eşim boğulma refleksi olarak çabalar kendini geriye atmaya çalışır rahat ol bırak nasıl rahatsa öyle uyısun dedi. Zor oldu ama öyle bıraktım.daha sonra kafayı yana koymaya başladı öyle yatıyor şimdi.sende rahat ol. İnşallah birşey olmaz

Cok gecmis olsun su icirmeye basladin mi ben su icirince cisli bez almaya basladim bizim de kur uydu bezler,uyku konusu da cok iyiymis sizin ya kizim kalabalikta uyumuyo cogu zaman o yuzden disardaysak eve gelince uyuto saat degisiyo
Evet 2 haftadir su veriyorum ama terle attigi ve burasi 40 derece uzeri oldugu icin cisli bezimiz yok gibi birsey. Ben duzeni olsun diye bir caba icerisine girmedim bence tamamen cocukla alakali benim yaptigim sadece onun kendi kurdugu duzeni korumak adina rutinini saglamka uyumasa ne yaparsam yapayim yine uyumaz diye dusunuyorum

Miray 40 indan beri yuzustu uyuyor. Endiselenme artik kendileri donmeye basladilar o sekilde dondugune gore demekki oyle rahat uyuyor. Mirayda donmeye basladigindan beri sol omzunun uzerine yan yatiyor yada yuzustu uyumaya devam ediyor. Artik küçük degiller kendilerini kurtarirlar merak etme.

selam kızlar 3 gündür sivastayım eşimin yiğeninin sünnet düğünü vardı onun için geldik.2 gün sonra yine ist a dönücez.ay bi görseniz bi serinki burası.keremin düzeni burada çok bozuldu inanın küçük bebeğim olmasaydı daha bir süre kalırdım burada.ist a dönesim hiç yok :) bu arada yüz üstü uyamaktan bahsetmişsinşz keremde bi süredir yüz üstü uyumak istiyor bende çok tedirgin oluyorum ama Sabirsiz61 Sabirsiz61 in dediği gibi kurtarırlar kendilerini artık.e malum miraycık hep yüzüstü uyuduğu için sabirsiz tecrübeli bu konuda.

Kızımın yanağında böyle birşey oluştu. Fikrinizi alabilir miyim, egzama mı?

Eklentiler

• P_20170707_164347.webp
    P_20170707_164347.webp
    7,4 KB · Görüntüleme: 94
Blw ye yine takildim.bu ara ekgidaya baslayanlar vardir siz neler yapıyorsunuz.kendisi yesin.cok istiyorum ama korkuyorum da bogazina.kacirir.diye ilkyardim.videosu da var izledim ama.yaoabilir miyim telasla.bilmiyorum, bir de bakinirken dr alev hanim varmis onun videolarini izledim,cocuk hastanesinde cok.boğulma tikanma vakası gelirdi 6.ayda sicak bakmıyorum blwye 8den sonra falan blw baslayin oncesinde pure verin demiş yine.gozum.korktu, muhtemeln tadim gunlerini biraz puturlu birakarak pure yapip yedirerek gecirecegm ben aysel,esra siz ne.diyorsnz bu hususda

Egzama konuşulmuş. Oğlumun yanakları atopik dermatitten dolayı dönem dönem alevlenip geçiyor. 20 günlükken başladı nokta nokta sivilce şeklinde, yenidoğan sivilcesi dediler, senden geçen hormonlardan dediler, geçer dediler ben de üzerinde durmadım haliyle. Ama bir ay sonrasında kaşınan sulu yaralara çevirdi. O yüzden şimdi kimin bebeğinde nokta kadar bile olsa kızarıklık görsem ciddiye almasını söylüyorum. Oğlumun egzaması bir türlü geçmiyor, geçer gibi oluyor sonra tekrar aynı şekilde geri geliyor. Çocuk alerji doktoruna randevu aldık, inşallah oradan bi hayr görürüz. Yolladığınız fotoğraflar egzamaya benziyor biraz ama doktordan teşhis almak daha sağlıklı olur tabi. Bol bol nemlendirin, cildinin kuru kalması çok fena yapıyor. Oğlumun bu fotoğrafı 1 buçuk ay önceye ait, şimdi çok daha iyi ama tekrar alevlenmeye başladı yavaştan.

Eklentiler

• IMG_1612.webp
    IMG_1612.webp
    16,3 KB · Görüntüleme: 94
Back
X