• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
Kime gidiyorsun medicanada ben medilifeda yapacam doğumu

Medicana yıldız hanım , şuanda çok memnunum dr. umdan . yıldız hanıma giden bir kaç kişi daha duydum cevremde sezaryen olmuşlar ama memnundular

korkutmak gibi olmasın geçen yıl medilife de dogum yapan bir arkadasım vardı . dr dan hiç memnun değildi . hangi dr bilmiyorum ama bayan dr du .
sürekli tersliyordu , son zamanlarında senin doğum tarihinde tatilde olacagım , doğumuna giremem başka dr a yönlendiririm deyip 38 de alıcam zaten kilolusun sezaryen olacaksın demiş eger beklemek istersen bebek kakasını yer görürsün demiş .

bir arkadasımın da arkadası da 32. haftada ora da doğum yaptı , bebek 3 hafta küvezde kalmış .
hastaneden cıkarken bebek kakasını yediği için enfeksiyon kaptıgı için bu kadar uzun süre tuttuk tedavi ettik demişler .
o hastane beni korkuttu açıkcası.

bir de bu bolgede avcılar hospital iyi diyorlar ama orası da yogun devlet hastanesi gibi

Medicana yıldız hanım , şuanda çok memnunum dr. umdan . yıldız hanıma giden bir kaç kişi daha duydum cevremde sezaryen olmuşlar ama memnundular

korkutmak gibi olmasın geçen yıl medilife de dogum yapan bir arkadasım vardı . dr dan hiç memnun değildi . hangi dr bilmiyorum ama bayan dr du .
sürekli tersliyordu , son zamanlarında senin doğum tarihinde tatilde olacagım , doğumuna giremem başka dr a yönlendiririm deyip 38 de alıcam zaten kilolusun sezaryen olacaksın demiş eger beklemek istersen bebek kakasını yer görürsün demiş .

bir arkadasımın da arkadası da 32. haftada ora da doğum yaptı , bebek 3 hafta küvezde kalmış .
hastaneden cıkarken bebek kakasını yediği için enfeksiyon kaptıgı için bu kadar uzun süre tuttuk tedavi ettik demişler .
o hastane beni korkuttu açıkcası.

bir de bu bolgede avcılar hospital iyi diyorlar ama orası da yogun devlet hastanesi gibi
Ben medicanada Burcu hanıma gidiyordum özel sigortamız iptal olunca bırakmak zorunda kaldık. Çok pahalı geldi açıkçası...
Medilifeda arkadaşımın druna gidiyorum iki doğum yaptı arkadaşım çokta memnun kaldj o yüzden buraya başladık hayırlısı inş.

Ben medicanada Burcu hanıma gidiyordum özel sigortamız iptal olunca bırakmak zorunda kaldık. Çok pahalı geldi açıkçası...
Medilifeda arkadaşımın druna gidiyorum iki doğum yaptı arkadaşım çokta memnun kaldj o yüzden buraya başladık hayırlısı inş.

benm de özel sigortam oldugu için gidebiliyorum , özel saglık olmadan fiyatlar çok yüksek , normal doğum 4,500
sezaryen 5,000 tl , bi de epidural istersen 1,250 tl dediler , bir de mesai saati dışında doğuma dr unu cagırırsan extra
para ödeniyormuş 500 tl filan galiba , onu özel saglık karşılıyor mu bilmiyorum , ben de limitim bitmesin diye sadece dr.un
cagırdıgı tarihlerde gidiyorum yoksa limit yemeyecek :(((

benm de özel sigortam oldugu için gidebiliyorum , özel saglık olmadan fiyatlar çok yüksek , normal doğum 4,500
sezaryen 5,000 tl , bi de epidural istersen 1,250 tl dediler , bir de mesai saati dışında doğuma dr unu cagırırsan extra
para ödeniyormuş 500 tl filan galiba , onu özel saglık karşılıyor mu bilmiyorum , ben de limitim bitmesin diye sadece dr.un
cagırdıgı tarihlerde gidiyorum yoksa limit yemeyecek :KK43:((
Evet canım fiyatlar gerçekten çok uçuk sgk ile devam edelim dedik muayene fiyatı 160 tl bi tahlil veriyor 500 e çıkıyorduk. Bende o paraya çocuğuma harcarım dedim medilifea geçtim. Druda tanıdığım için rahatım. Arkadaşım iki yıl arayla sezeryan oldu ve çok rahat hayırlısı inş. sorunsuz atlatırız doğumları

cnm haftada 3- 4 gün aksam yaptıgım salataya kıvırcık , çiğ ıspanak , roka doğruyorum bol limon zeytin yağı .
çiğ ispanaktan demir daha fazla alınıyormuş . sık sık tavuk suyu çorba da yaparım . balık tavuk , kırmızı et her hafta yaparım
iş yerimde masamda 1 kucuk kavonoz bal vardır her zaman , sabah işte yedigim için bi kac kasık balla kahvvaltımı tamamlıyorum . çekmecemde de 1 paket badem bi paket fındık bulunur .

bir de k.k. da bir topic te keçi boynuzunu bi bardak sıcak suya karıştırıp içen biri yazmıştı , hem bebegi büyütüyormuş
hem de kan yapıyormuş , bi iki defa denedim güzel oluyor çay gibi içilebiliyor .çay bardağı kadar yaptım .

Bal, fındık, badem vs onlar tamam da benim sorunum hep kırmızı et oldu :/ hiç sevmezdim zaten eti, hamilelikte iyice tiksindim. Keçi boynuzunu da sevmem ama pekmezini deneyim bakalım. Çok teşekkür ederim ;)

Bende sırtüstü uzanıyorum bazen kısa kısa o zamanlar pişman oluyorum. Birde çocuk sağda olunca çocuğu eziyor muyum diye düşünüyorum geceleri ama illaki sağ tarafa yatıyorum :KK43:
Sırt üstü yatınca noluyormuşki? Bende arada yatıyorum mecbur sol tarafım uyuşuyor geceleri o kadarki uykumdan uyandırıyor sonra rahatlamakmiçşn sırt üstü yatıyorum derken bebişde oynamaya başlıyor ah kızım senide uyandırdım diyorum. Ama fena uyuşuyor ya öyle böyle dil :-)

benım kız sabah karsı uyandırdığı ıcın tekmelerle bende sabaha karsı ıcıyorum
magnesyum olayım bıraz karışık 2 dr a gıdıyorum bırı verdı bırı vermıcem dedı veren doktorumun ılacı bıttı magnesıum dıasporal kullanıydum carsamba kontroum var o zaman tekrar yazmasını ıstıcem ama başka yazsın cunku kasıklarımdakı ağrım gecmedı

Benim de kasıklarda falan ağrı yok ama son bir haftadır sabah kalktığımda el parmaklarımı çok zor açıyorum, hatta bugün şu saat oldu bir parmağım hala kilitli açılmıyor. Bugün yetişebilirsem bugün gidicem olmazsa pzt. Çok ilginç ama ya her gün de içiyorum magnezyum

Bu hafta çocuk teması gelmiş ama bebekler için hiçbir şey yoktu. :KK43: Olanların çoğunu da almıştım zaten önceden.

Zaten karabatak gibisin. Bi' kayboluyorsun. 20 gün sonra ortaya çıkıyorsun. :/ Seni bulana hak getire Sunrişkom.
Tatlişkom napiim diyorum ya çalışmayı burakınca bol bol takılırım dedim ama gel görki evde iş bitmiyor.. Önce kışlık hazırlıklar uğraştırdı sonra temizlik :-) haftaya artık hastane çantamı ve bebiş kıyafetlerini yıkayıp hazırlayım diyorum :KK54:
Saat 17 de eşim geliyor zaten akşamları giremiyorum oda takılmaz çünki çok telefona internete felan

Sırt üstü yatınca noluyormuşki? Bende arada yatıyorum mecbur sol tarafım uyuşuyor geceleri o kadarki uykumdan uyandırıyor sonra rahatlamakmiçşn sırt üstü yatıyorum derken bebişde oynamaya başlıyor ah kızım senide uyandırdım diyorum. Ama fena uyuşuyor ya öyle böyle dil :-)

sırt üstü 5 dakika bile yatamıyorum ben maalesef. belim sancımaya başlıyor çok fena, dayanamıyorum ağrısını. geçen hafta 1 saat serumda kaldım sırt üstü, abartmıyorum 3 gün yürüyemedim belimin ağrısından. :(

Canım 36. Haftaya kadar dönebiliyor bebekler daha erken yani şimdi dönse bile tekrar geri dönebilir baş yukarı oğlum 32. Haftada dönmüştü baş aşağı ve ondan sonra hep öyle kaldı ve normal doğdu
Hadi Inşallah donsun vakti gelince. Benim korkum buyudukce yeri daraliyor ve son zaman donmek istese de donemiyor olursa napariz.
Secde pozisyonunu buldum bir de. Ama yalnizken yapmayin dedi doktor. Basdonmesi tansiyon vs olmasin diye. Rahatsiz olup donmeye calisiyormus bebek.

sırt üstü 5 dakika bile yatamıyorum ben maalesef. belim sancımaya başlıyor çok fena, dayanamıyorum ağrısını. geçen hafta 1 saat serumda kaldım sırt üstü, abartmıyorum 3 gün yürüyemedim belimin ağrısından. :KK43:
Oyyy çok kötü canım benim henüz başlamadı bel ağrısı ama sırt üstü bende uyyamıyorum nefesım daralıyor hemen 5 dk bacağımı dinlendirip tekrar sola geçiyorum. Gece maksimum 10 kere uyanıyorum wc ye gitmeleride sayarsak :işsiz:

Oyyy çok kötü canım benim henüz başlamadı bel ağrısı ama sırt üstü bende uyyamıyorum nefesım daralıyor hemen 5 dk bacağımı dinlendirip tekrar sola geçiyorum. Gece maksimum 10 kere uyanıyorum wc ye gitmeleride sayarsak :işsiz:

aman aman , başlamaz umarım hiç bir ağrı. yawf emin olamıyorum bu gece uyanmaları çocuk doğumundan sonra sanki işimizi kolaylaştıracak gibi geliyor.

herkes yazıyor gece kaç kere uyandım diye. yok deli gibi su içiyorum , gündüzleri wcde yaşıyorum. akşama da malak gibi uyuyorum tekrar, :D da bir de korktum şimdi acaba çocuğun sesini duyar mıyım, uyanır mıyım emzirme için 2-3 saatte bir
:(

Valla ben 2. Diye mi bu kadar gevşeklik yapıyorum bilmiyorum ama ben hiç öyle illa sağa sola yatayım diye bakmıyorum sırt üstü de çok yatıyorum
Benim ilk daha ama ben de sağımda daha rahat yatıyorum sola yatsam da gece sağıma dönmüş oluyorum bunu da büyük bi hata gibi kafama takmıyorum sadece sırtım ağrıdığı için sırt üstü uzansam da acıyor hemen yana dönme ihtiyacım oluyor
önceden korkuyordum herşeyden sanırım bu ara bi rahatlık geldi :)

Hadi Inşallah donsun vakti gelince. Benim korkum buyudukce yeri daraliyor ve son zaman donmek istese de donemiyor olursa napariz.
Secde pozisyonunu buldum bir de. Ama yalnizken yapmayin dedi doktor. Basdonmesi tansiyon vs olmasin diye. Rahatsiz olup donmeye calisiyormus bebek.
Kaç dakika o pozisyonda kalınıyor ki
yalnızken namaz kılan hamileler var sonuçta
Ama bu dönme işini şimdiden kafana takma çünkü daha erken ya 39 da dönen bebekler var

aman aman , başlamaz umarım hiç bir ağrı. yawf emin olamıyorum bu gece uyanmaları çocuk doğumundan sonra sanki işimizi kolaylaştıracak gibi geliyor.

herkes yazıyor gece kaç kere uyandım diye. yok deli gibi su içiyorum , gündüzleri wcde yaşıyorum. akşama da malak gibi uyuyorum tekrar, :KK70: da bir de korktum şimdi acaba çocuğun sesini duyar mıyım, uyanır mıyım emzirme için 2-3 saatte bir
:KK43:
Korkma korkma taze anneyken azıcık sesli nefes alsa kalkıyormuşsun yada kımıldasa :)) hatta bilerek uyumayıp nefes alıyor mu diye kontrol ediyormuşsun :) arkadaşım eşiyle nöbetleşe başında beklermiş nefes kontrolü için :))

Döner canım inşallah yani %90 ı dönüyor bebeklerin dönecek diye düşün özel bir pozisyona gerek yok bence dönmesi için 33-34 haftaya kadar bekle dönmezse hareketleri denersin canım oğlumun döndüğünü hissetmiştim ben otururken dönmüştü yarım saat boyunca karnımda batarak sürtünerek acıtarak hareket etmişti tuhaf olmuştum her zamanki hareketleri gibi değildi ve doktora gittiğimde baş yukarı pozisyondan baş aşağı pozisyona geçmiş demişti doktorum ondan sonraki tüm kontrollerimde de baş aşağı duruyor demişti doğuma kadar

cordeliac cordeliac canım yaa sen bakmışsındır kesin nası bi bebek kaşığı alalım :oops:
Suavinex in kaşığını çok beğendim, bpa içermiyor kutusu falan da var. ama yanlış hatırlamıyorsam 4 ay-8ay arası kullanım için diyor. Sen aldın mı ya da ne alacaksın?
IMG_1968.webp

Back
X