2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
Selam herkese
Bir süredir sütümü azalmış hissediyordum zaten hiç çok çok olmadı. Sagıp bakmaya da cesaret edemiyordum.Az onve yaptım sonuç bunca stresten sonra korktuğum başıma geldi. Sütüm yetiyor mu diye bebeğim 3 haftalikken 24 saat sagıp bakmıştım. 590 cc çıkmıştı. O zaman için yeterli demişti doktor. Belki de yetmiyordu bilmiyorum. Şimdi 3.5 saat sonra sagdim 70 cc çıktı. Çok canım sıkkın. Oğlum 15 haftalık. Bu yetiyor olamaz. Sadece aç kalması değil mesele ihtiyacı olan besinleri alamıyor. Zaten 3 ay kontrolünde kilosu 6250 boyu 60 cm idi.Bana bir dett bir sıkıntı daha. Yok ben beceremedim bu anneliği
O kadar yanlis dusunuyorsun ki...
Bilmem seni ikna etmenin bir yolu var mi ama yine de deneyecegim.
Bir kere sagdigin sut asla ne kadar sutun oldugunu gostermez.
Ilk kizimi hic emziremeden sadece sut sagarak beslemis bir anneyim, az cok tecrubem var bu konuda.
Pomyayla bebegi bir tutamazsin.
En basit ornek, burda bahsettim ben silikon ucla emzirdim ilk 1 ay ve o sira mama takviye ettim. Cunku sutum gercekten yetmiyordu. Silikon ucu birakabildigimiz gun bir daha mama vermedim.
Niye biliyor musun? Cunku bebek senin tenine değdiği anda vucudun cok daha farkli bir ritimde calismaya basliyor.
Ben su an haftanin 3 gununu sut kanallarim tikali geçiriyorum.
Pompa hep elimin altinda.
1 saat sagiyorum cikan sut 20 cc.
Hemen ustune emzirmeye devam ediyorum o sut çıkmayan memeden likir likir sut yutuyor bebegim.
Yani sagip sagip da sutum yok diye strese girmek cok ama cok yanlis.

kızlar kerem artık ayağındaki çorabı elleriyle çıkarabiliyor fotosunu çektim size atacaktım ama yüklenemiyor
Masallah Kerem e.
Benimki de anca şuursuzca tepinsin.:olamaz:
Koca ana kucagini devirecek bu gidisle tepinmekten ama hala ne bir doneyim,ne bilincli bir hareket edeyim diye bir caba yok.
Parmagimi uzatiyorum, sadece tutunarak ben destek vermeden donebiliyor, ama kendi basina anca totoyu döndürüyor saga sola:deli:

Arkadaslar merhaba göz muayenesinden bahsedilmiş 6. Ayda götürmeyecek miyiz? Bu arada göz için tam teşekküllü bir göz hastahanesine gitmek gerekiyor. Normal göz doktoru bazen bazi şeyleri farkedemiyor. Bizim komşunun çocuğu farkedilmedigi için bir gözü su an yüzde 5 görüyor. Ayrıca hangi masal kitaplarını okuyorsunuz? Ben iki ayliktan itibaren 365 masal diye bir masal kitabi var onu okuyorum keyifle dinliyor. Tavsiye ederim.
Ben kitaptan degil de kendim hikayeler uyduruyorum.ama kitap alsam süper olur. onun basit resimli hikaye kitaplarından okumuş gibi yapıyorum :))
Çokça şarkı söylüyorum ona artık şarkıyla eğlenmesini öğrendi parmak emip keyif yapıp beni izliyor gülerek. ritimli yerlerde baya kahkaha atıyor :))
En sevdikleri kırmızı balık gölde, arı vızvızvız , ben bir elma kurduyum :))

Kızlar bu meme reddi ne yorucu bişeymiş ya sabahtan beri emsin diye denemediğim yöntem kalmadı burnu da tıkalı daha tam kurtulamadık hastalıktan belki de o yüzden yapıyo bilmiyorum ama her yerim ağrıdı inşallah çok sürmez bu

Bunca yıl bekle hayal et ,doktor doktor gez.Sonra en güzel zamanlarını karanlıklar içinde geçir. Zaten bir sürü önemli şeyi atlamışım geriye dönüp baktığımda nasıl nefret ediyorum kendimden. Hamileyken doğduktan sonra...
Canım sanırım kendini yetersiz hissediyorsun ama annelik Zaten bu. Yani şu an aramızda kim der? ben mükemmelim her şeyi dört dörtlük yapıyorum diye.
Zaten mükemmel olmaya da çalışma bence. sen bebeğinin şu an sahip olduğu en değerli şeysin düşünsene büyüdüğünde sana "sen annelerin bitanesisin" diyecek. Bana neden az süt verdin demeyecek. Ama sen bu tarz şeyleri kafana takarsan en minik en tatlı zamanlarını kendini mutsuz ederek geçirmiş olursun bu bebegin için de iyi olmaz. Unutma bebeklerin mutlu annelere ihtiyacı var. Sütün de yetiyorum emin ol gelişimi gayet güzel. yetmese ne olur ki mama versen nolur? Yeter ki onunla mutlu huzurlu şekilde ilgilen.hem bedenen hem ruhen saglıklı büyüt bebegini.
Kendini kötü hissediyorsan değişik şeyler yap ilgi alanların neyse ilgilen. Dışarı çık temiz havada yürü ama kafanı bu tarz şeylerle doldurma. Güzel şeyler düşün. Benim bebeğimin gelişimi seninkinden de aşağıda. ama her bebegin gelişimi bireyseldir ve farklıdır. Allah başka dert vermesin diyorm :)

Masallah Kerem e.
Benimki de anca şuursuzca tepinsin.:olamaz:
Koca ana kucagini devirecek bu gidisle tepinmekten ama hala ne bir doneyim,ne bilincli bir hareket edeyim diye bir caba yok.
Parmagimi uzatiyorum, sadece tutunarak ben destek vermeden donebiliyor, ama kendi basina anca totoyu döndürüyor saga sola:deli:
Benimkiyle seninkini grubun tembelleri ilan ediyorm :))
Bizim tosbaaga da anca oldugu yerde kıpraşıp duruyor bazen yan dönüyor canı isterse
Sırf yana dönsün diye neler denedim ama kafasıyla yönelmek ona yetiyor :))

Kızlar bu meme reddi ne yorucu bişeymiş ya sabahtan beri emsin diye denemediğim yöntem kalmadı burnu da tıkalı daha tam kurtulamadık hastalıktan belki de o yüzden yapıyo bilmiyorum ama her yerim ağrıdı inşallah çok sürmez bu
Ay kolay gelsin cidden çok yorucu ben çok kısa yaşadım ama inşallah bi daha yaşamayız belim sırtım kopmuştu
Burnu tıkalı diye yapıyordur bence meme reddi sayılmaz o :)) benimki de bugün öyleydi burnu tıkanmış ememedi bağırıp şikayet etti yazık emerken :) banyo yapınca rahatladı

Back
X