2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
Senin sezeryan izin ne oldu sabırsız ? doktora gidecektin sanırım ?
Canim bahsettigim kremi kullan dedi ama gecmeyecek kizariklik gecse bile siskinlik kalici benim kendi bunyem yapiyormus. Kiz kardesimin patronu estetik cerrah o bile gecmez dedi.

ya kızlar oğlum hiperaktif olabilir mi..çok hareketli hiç yerinde durmak istemiyor..yatmak uyumak istemiyor..eli kolu durmuyor hiç..gözler cin gibi her yerden haberi var..etrafı incelicem diye uyumuyor..sabahtan beri 10 dk uykumuz yok..anakucağında oyun halısında hiçbir yerde durmuyor..çok yoruldumm ya..

Okurken çok güldüm ve dedim ki ne kadar tanıdık geliyor bu cümleler bana :) benim kızım da uyurken bile hareket halinde yatağının filelerine ayağını dayıyor tırnaklarını sürtüyor...10 sn durmuyor ne anakucağında ne de oyun halısında...kanguru da hiç durmuyor yüzü dışarıya dönük olsun istiyor...uykuya dalmaya çalışırken bir ağıt bir ağıt sonuç 10 dk sonra gözler faltaşı sanırsın 1-2 saat uyumuş uykusunu almış...ateşini bile ölçemiyorum hemen kapıyor ateş ölçeri...doktorumuzla konuştuğumda bu öğrenme isteğinden geliyor bu dönemde lütfen ket vurma destekle dedi...tabii bende bu dönemde bel fıtığı başlangıcı oldu çünkü tek başımayım ve kızımı bütün gün kucağımda gezdirirken yoruluyorum haliyle..sağlıkları daim olsun arkadaşım napalım bizimkiler de bizi biraz fiziksel anlamda yoracaklar..

Canim bahsettigim kremi kullan dedi ama gecmeyecek kizariklik gecse bile siskinlik kalici benim kendi bunyem yapiyormus. Kiz kardesimin patronu estetik cerrah o bile gecmez dedi.
Ya hayırlısı olsun bünye yapıyorsa yapcak bi şey Yok tabi en büyük derdin bu olsun diyelim o zaman :)

Selam kızlar nasılsınız,idilin kafasını elledigimde bıngıldak yeri bazen elime geliyor hafif çukurluk,bazen gelmiyor. Susuz kaldığında çökük olurmuş yaa bende su vermeye başladım. Havalarda sıcak arada veriyorum birkaç kaşık çok istekli içiyor kızımda. Sizde de durum aynı mı.

Ben kehribrımızı buldum ama takmadım nedense salyalarımızla çok mutluyuz galiba :))
Uyku annelerin en büyük problemlerinden biri diye düşünüyorm ben çünkü uyumayan Bebek huzursuzlanıyor sonra anne de huzursuzlanıyor çok haklısın iç dökmekte yani :)
Bizim en büyük problemimiz gece uykuları.
Gece sık sık uykularının bölünmesi çok sağlıksız diye düşnüyorum. Kesintisiz gece uykusu uyumalarının vakti geldi ama biizmki en geç 2saat kesintisiz uyuyor. Yani bu Da sabaha kadar defalarca kalkmak demek. Bazen emiyor 15-20 dakika sonra bi daha. Memede uyumaya alıştığı için tekrar memeyle dalmak istiyor kendi kendine dalamıyor. Yani kısacası meme bagımlısı şu an. Yalnız bizimki gündüzleri de memeyi kullanarak sakinleşiyor her canı sıkıldığında meme arıyor. Bunun en başlıca sebebi annem :) ne zaman ıh dese hemen emzir de sakinleşsin emzir de rahatlasın.. iyilik degil kötülük yapmışız. Yani kesinlikle canı ne zaman isterse ver olmuyor. Ha eger bebeğim gece memede uykuya dalsa ve güzelce uyusa sorun olmaz. Ama bizmki malesef artık alışkanlık ve hem uykusuzluk yapıyor hem de sürekli emdiği için midesi rahatsız oluyor.
Ben önce gündüzden başladım gündüz emmelerini düzene sokup gecelere öyle geçeyim ddim. Bugün 2,5-3 saat aralıgında emzirdim gece de memede uykuya dalmasına izin vermedim mayışınca çektim tabi çok zor uyudu uğraştım yoruldum yatır kaldır yaptım hala da uyanıp meme aranıyor ama umarım bi süre sonra buna değer.
Sana da tavsiyem yotube da uyku koçu Pınar sibirsky nin kanalı var onun videolarını bi izle. Ve instagramda da sayfası var kundakuyku. Ben bu işi çözemezsem ona da danışmayı düşünüyorum.
Bebeklerimiz sallamadan, memeye yada emziğe bagımlı olmadan kendileri uykuya dalmayı öğrenirler umarım.

Bizim de genelde 2 saatte bir uyanır emmek icjn. Aslında emmek değil ya gaz yahut başka nedenlersen dolayı uyanınca biz hemen emziriyoruz. Gündüz çok sık emzirmiyorum. Ama gece uyandıkça emzirerek uyutabiliyorum. Pınar sibirsky videolarının bazılarını izlemistim. Sünnetten sonra bu işe kafa yorarım diye bekliyordum. Bir yanım çocuğa müdahale etme sıkıntısı olmazsa böyle mızmız olmaz diyor, diğer yanım yavrucuk belki bu şekilde uyutulup uyanıp o hali bulamadıkça daha da zorlanıyor diyor. Bir de ne zamana kadar böyle olur ki. Ben uzun müddet çalışamam böyle olursa. Annem şu an baş edemiyor hicbir sekilde. Istikrar da lazım ayyy ne zor işler :)) Allah saglikli ömürler versin de varsın yorulalim napalim. Bir gülüş alıyor yorgunluğu diyorlardi. Ne kadar doğruymuş

Bizim de genelde 2 saatte bir uyanır emmek icjn. Aslında emmek değil ya gaz yahut başka nedenlersen dolayı uyanınca biz hemen emziriyoruz. Gündüz çok sık emzirmiyorum. Ama gece uyandıkça emzirerek uyutabiliyorum. Pınar sibirsky videolarının bazılarını izlemistim. Sünnetten sonra bu işe kafa yorarım diye bekliyordum. Bir yanım çocuğa müdahale etme sıkıntısı olmazsa böyle mızmız olmaz diyor, diğer yanım yavrucuk belki bu şekilde uyutulup uyanıp o hali bulamadıkça daha da zorlanıyor diyor. Bir de ne zamana kadar böyle olur ki. Ben uzun müddet çalışamam böyle olursa. Annem şu an baş edemiyor hicbir sekilde. Istikrar da lazım ayyy ne zor işler :)) Allah saglikli ömürler versin de varsın yorulalim napalim. Bir gülüş alıyor yorgunluğu diyorlardi. Ne kadar doğruymuş
Bazı geceler öyle oluyor ki 2 saate bir uyanması çok güzel geliyor son zamanlar aştık kendimizi :))
Ben de önce acıktı da uyandı benim kokumu istedi de uyandı fln diyordum yok şu an eminim
Bizimki memeyle uyuduğu için uyku bölünmelerini kendisi halledemiyor meme agzına girmedikçe uykuya tekrar dalamıyor ve elini kımıldatsa kolunu oynatsa kafasını döndürse meme istiyor.bu da hem ona hem bana zarar
Sırf ona daha faydalı olacağına inandığım için kesintisiz gece uykusu uyusun istiyorum yoksa kendi yorgunluğum gerçekten sorun olmuyor bi şekilde güne güzel sesiyle gülüşüyle başlayınca unutuyorum.
Ve sana acı gerçekler :)) arkadaşlarımın bebekleri 1-2yaşlarındalar. hala 2 saate bir kalkıp emmeden uyuyamıyor :)) nasıl alışırsa öyle gider diye düşünerek bizimkiler daha minikken başarmak daha kolay olur sanırım. Yoksa çalışma hayatına başlayınca çok daha zor dediğin gibi. Öğrencilerime de yazık valla uykusuz anasınıfı öğretmeni mi olur canım :))

Bizimki de öyle sayılır canım ama yattığı yerden bi şeylerle ilgilenmesine alıştırmaya çalışıyorum ben de yanına uzanıp ses çıkaran oyuncaklar gösteriyorum yada oturur gibi karşıma koyup şarkı söylüyorum.oyun halısına her gün farklı bi oyuncak asıyorum.
Bi de emer emmez yatırınca daha iyi oluyor yatırıp seviyorum ordan konuşuyorum. emdikten sonra kucakta bi süre tutarsam yatmak kesinlikle istemiyor
Bi de ağlar gibi yaparsa hemen almıyorum dikkatini başka şeylere çekiyorum
Uyku konusuna da çare bulman lazım nasıl uyutuyorsun bilemiyorm ama ortamı karart hafif müzikler aç 10dakika sonra uyandı diye kaldırma hemen pusetinde uyur belki oraya koymayı dene. Sen ninni söyle. Uyku saati geldiğini anlayacak bi rutin olsun. Çünkü uyumazsa huzurlu olamayacaktır. Onun uykusunun geldiği saatleri iyi gözlemle.mesela 8de kalkıyorsa maksimum 12de tekrar uyuması lazım ki kendine gelsin huzursuz olmasın. uykusu dağılınca daha kötü oluyor.hiç dalamıyorlar. Sen de daha fazla yoruluyorsun tabi o uyumadıkça.
ağlayınca ben de hemen almıyorum canım ama sesi apartmanı inletiyor resmen..dediklerinin çoğunu denedim ama bizim bebek biraz farklı hiçbir şey kar etmiyor..kendi isterse uyur istemezse istersen 40 takla at yine uyumuyor..doğdu doğalı böyle..gazdan oluyor felan dedik gazı azaldı gibi yine aynı..babası da böyleymiş küçükken ona çekti heralde..
uyku konusuna kesinlikle çare bulmalıyım..ama napsam olmuyor..inşallah düzelir biran önce yaşlandım resmen..oyun halısında duruyordu aslında, dönmeyi öğrendi öğreneli koyunca hop yüz üstü dönüyor hemen yüz üstü çok duramayınca da ağlıyor beni al diye...hayırlısıyla bi büyüseydi artık diyorum..

Okurken çok güldüm ve dedim ki ne kadar tanıdık geliyor bu cümleler bana :) benim kızım da uyurken bile hareket halinde yatağının filelerine ayağını dayıyor tırnaklarını sürtüyor...10 sn durmuyor ne anakucağında ne de oyun halısında...kanguru da hiç durmuyor yüzü dışarıya dönük olsun istiyor...uykuya dalmaya çalışırken bir ağıt bir ağıt sonuç 10 dk sonra gözler faltaşı sanırsın 1-2 saat uyumuş uykusunu almış...ateşini bile ölçemiyorum hemen kapıyor ateş ölçeri...doktorumuzla konuştuğumda bu öğrenme isteğinden geliyor bu dönemde lütfen ket vurma destekle dedi...tabii bende bu dönemde bel fıtığı başlangıcı oldu çünkü tek başımayım ve kızımı bütün gün kucağımda gezdirirken yoruluyorum haliyle..sağlıkları daim olsun arkadaşım napalım bizimkiler de bizi biraz fiziksel anlamda yoracaklar..
ah canım ahh..ben de aynı şekilde tek başımayım ne bel kaldı ne sırt..gece sırtımın üzerine yatamıyorum..Amin sağlıklı sıhhatli olsunlar da bu günlerde geçecek inşallah..

ağlayınca ben de hemen almıyorum canım ama sesi apartmanı inletiyor resmen..dediklerinin çoğunu denedim ama bizim bebek biraz farklı hiçbir şey kar etmiyor..kendi isterse uyur istemezse istersen 40 takla at yine uyumuyor..doğdu doğalı böyle..gazdan oluyor felan dedik gazı azaldı gibi yine aynı..babası da böyleymiş küçükken ona çekti heralde..
uyku konusuna kesinlikle çare bulmalıyım..ama napsam olmuyor..inşallah düzelir biran önce yaşlandım resmen..oyun halısında duruyordu aslında, dönmeyi öğrendi öğreneli koyunca hop yüz üstü dönüyor hemen yüz üstü çok duramayınca da ağlıyor beni al diye...hayırlısıyla bi büyüseydi artık diyorum..
Genetik de etkilidir mutlaka hep bu babalar işte ama sen çekiyorsun sıkıntısını :))
emekleyip yürüdüğü zaman daha zor peşinden koşturuyor diyorlar bakalım nasıl olacak
Allah kolaylık versin ama hiperaktif diye düşünme hiperaktiflik bi sorun çünkü.
arada bi kendine zaman ayırmaya çalış ama annen yakında mı bilmiyorum yada eşinin izin günlerinde yarım saat bir saat de olsa sevdiğin bi şeyi yap

merhaba kızlar nasılsınız?dün kızımın eli yandı.5 dakika önce ütüyü fişten çekmiştim yaramazlık yaparken ütünün kablosuna ayağı takıldı yere düştü ütüde kızımın elinin üstüne.size resimin atayım da bi bakın.sizce iz kalır mı?böyle birşey başından geçen var mı?çok korkuyorum iz kalır diye.sürekli silverdin sürüyorum
Oy Kıyamam içim acıdı canım benim :( iz kalmaz heralde, daha küçük, yenilenir inşallah

Oy Kıyamam içim acıdı canım benim :KK43: iz kalmaz heralde, daha küçük, yenilenir inşallah
inş canım tecrübesi olan yakınlarım küçükoöduğu için cilt yenilenir iz kalmaz diyorlar.genç kız olduğunda sıkıntı olur diye korkuyordum

Saglik olsun oda bize yavrularimizin hatirasi kalir artik ne yapalim :)

benim için çok önemli değil zaten, allahtan acısı sızısı yok, kimsenin gördüğü yerde de değil amaaaan nolucak iz de kalıversin:) ben abartıp dışarı doğru büyümeye devam edecek mi diye korkmuştum ama bir noktada duruyormuş şükür:)))

benim için çok önemli değil zaten, allahtan acısı sızısı yok, kimsenin gördüğü yerde de değil amaaaan nolucak iz de kalıversin:) ben abartıp dışarı doğru büyümeye devam edecek mi diye korkmuştum ama bir noktada duruyormuş şükür:)))
Tabiki oyle ama aynada gorunce oghh diyorum esimde ne guzel kizimi hatırlatıyor diyerem teselli veriyor :)

Genetik de etkilidir mutlaka hep bu babalar işte ama sen çekiyorsun sıkıntısını :))
emekleyip yürüdüğü zaman daha zor peşinden koşturuyor diyorlar bakalım nasıl olacak
Allah kolaylık versin ama hiperaktif diye düşünme hiperaktiflik bi sorun çünkü.
arada bi kendine zaman ayırmaya çalış ama annen yakında mı bilmiyorum yada eşinin izin günlerinde yarım saat bir saat de olsa sevdiğin bi şeyi yap
evet canım ya 9 ay karnımda taşıdım gitti babasına çekti her şeyiyle..benim kaynana diyordu ona çekerse yandın diye gerçekten yandımm:( 2 yaşına kadar da devam etmiş..inşallah benimki o kadar sürmez..
canım şimdi bile arkamı döndüğüm anda bir şey yapıyor mutlaka emekleyince nasıl zapdetcem bilmiyorum..
annam uzakta malesef:( haftasonunu bekliyorum zaten kafamı dinlemek için..bir aydır da haftasonları misafirimiz oluyor kafayı yicek düzeye geldim..eşimle gülüyoruz ne zaman hayatımız normale döncek diyee..evde küçük bir canavar var resmen:) gündüzleri biraz uyusun başka bir şey istemiyorum..umarım tez zamanda düzelir..

evet canım ya 9 ay karnımda taşıdım gitti babasına çekti her şeyiyle..benim kaynana diyordu ona çekerse yandın diye gerçekten yandımm:KK43: 2 yaşına kadar da devam etmiş..inşallah benimki o kadar sürmez..
canım şimdi bile arkamı döndüğüm anda bir şey yapıyor mutlaka emekleyince nasıl zapdetcem bilmiyorum..
annam uzakta malesef:KK43: haftasonunu bekliyorum zaten kafamı dinlemek için..bir aydır da haftasonları misafirimiz oluyor kafayı yicek düzeye geldim..eşimle gülüyoruz ne zaman hayatımız normale döncek diyee..evde küçük bir canavar var resmen:) gündüzleri biraz uyusun başka bir şey istemiyorum..umarım tez zamanda düzelir..
Allah yardımcın olsun güç kuvvet versin canım inşallah seninki kısa sürer
Şimdiki bebekler farklı diyor annem
hamileyken folik asitler vitaminler balık yağı hapları çok enerji yüklüyoruz doğar doğmaz cin gibi oluyorlar :))

Allah yardımcın olsun güç kuvvet versin canım inşallah seninki kısa sürer
Şimdiki bebekler farklı diyor annem
hamileyken folik asitler vitaminler balık yağı hapları çok enerji yüklüyoruz doğar doğmaz cin gibi oluyorlar :))
inşallah canım Allah razı olsun..geçen yıl seminerlerde bi arkadşın çocuğu öğretmenler odasını birbirine katmıştı..ah ahh hep bu folik asitlerden diye gülmüştü..onu şimdi daha iyi anlıyorum:) tatile nereye gidiceksiniz canım belli mi? duru ve temiz suyu olan bir deniz istiyorum eğer gidersek..marmarisin denizi güzeldi ama bi gittiğim yere bir daha gitmek istemiyorum..

Back
X