- 2 Ocak 2018
- 614
- 545
- 23
- 36
- Konu Sahibi MinikPiranha
-
- #44.761
Cnm dikkat etttisen gezince dolanınca memelerde şişiyo ,doktor bana gezmek açıl hava süt yapar demişti .cidden 4 duvara kalmamak gerekDaha yeni eve girdik oglumu emziriyorum onu uyutup kndime cay demlemeyi dusunuyirm bi enerji geliyo gezdikcedarisi herkese insallhhhh
Kordon bağlatmaya eşimde doktorumda sıcak bakmadı,ben teklif ettim :)Spirallade kaln oluomış kayma riski filn ,kordon bağlatanlarda var ,onunda dönüşü yok cidden kadın olmak zor
Cnm ben bu doktorları anlamıyrm neden panşk yaptırıyorlar sen gene başka bşr doktora da görğn acildekşler bile olur hep vaka göre göre uzmanlaşıolar,bebeklerin vücut ısısı zaten fazla olur,ilk oğlımda bemde ağlayıp götğrmüştüm,allah razı olsun doktor hnm gülğmseyip,ısısı bizden fazla olur bşşis yok pnşk yapma demiötş geröekten de öyle.bak enfeksiyonda çıkmamış,odasının havası temiz olsun,pmuklu ferah giysiler tamam işte ,Kızlar merhaba bugun rutin kontrol için çocuk doktoruna gittik. Zaten sabahtan bı huzursuzdu yavrum emmek istemiyordu ağlıyordu. Hastaneye vardık baktım bi sıcaklık var. Doktor ateşini ölçtü 37.4 çıktıdoktor ateşi şuan tehlikeli değil ama kana bakalım dedi crp değerine.
Kan almaya gittik yavrum kan alınırken ağlamaktan katıldı morardi nasıl kötü oldum anlatamam, çığlık çığlığa kaldım
Neyse ki kanda bir enfeksiyon çıkmadı şimdi ateş takibi yapıyorum inşallah yukselmez.
Hastanedeki doktor ve hemşireler bana seni hiç iyi gormedik dediler sanırım fiziksen ve ruhen çok yiprandim.
Anladım cnm bende yaştan dolayı artık zaten kalmam die düşünğyrm 39 olcam :))allah elimizdekilerin acısını göstermesin,hayırlı evltlar olaun bende düşünmurmKordon bağlatmaya eşimde doktorumda sıcak bakmadı,ben teklif ettim :)
İnşallah kalmayız bidaha napalım :) büyük konuşmak istemem ama bidaha doğurmam.
Cnm buraya yazmışsın,sen hiiç canını sıkma,her bebek gelişimş farklı ,göz takibi gülümseme vs hiç belli olmuo,ben oğlumun gülümsemesine hiç dikkt etmrmişim ama o kdar küçük gülümsese dikktimi çwkerdş,zamana bırak,bebeğin tadını çıkar,usman bir doktora da götür,gayet iyi haftada doğmuş,düşünsene ikiz üçüz dördüzlsr,33-34 lerde filn gayet sağlıkla doğuyor.Kızlar Slm benim 50 günlük bebeğim var ama daha gülümsemiyor 37 haftalık doğdu sizin bebişler ne zaman güldü tedirgin olmaya başlıyorum artık
Cnm burda faydasını görmeyen olmul ama biogaia ben dğzenli günde 3 kez 3-4 damla beriyrm allaha şükğr uykusu düzene girdi sende danışıp ver bişi uyusun bebekBenim kızım uyanıkken hiç susmuyor elim ayağıma dolaşıyor kollarım kopuyor artık
Allah sağlıklı uzun ömür versin evlatlarıma bu saatten sonra tek dileğim bu.. Allah olmayanlara versin,ben korunmak için elimden geleni yapıyorum inşallah kazaya kurban gitmeyiz :) Yinede olursa doğurmam diyorum eşim kızıyor,hayırlısı artık napalım..Anladım cnm bende yaştan dolayı artık zaten kalmam die düşünğyrm 39 olcam :))allah elimizdekilerin acısını göstermesin,hayırlı evltlar olaun bende düşünmurm
Çok geçmiş olsun cmm,İnşallah kapanır ya
Dr 8 mm ye kadar olanı kendiliğinden kapanır dedi
Benim Oğlumun ki 9 mm
Eger ileride kalp yetmezliği gibi bir şey olursa 5 -6 yaşında anjiyo ile delik kapatılır dedi dr
İnsllah gerek kalmaz onlara
Şimdilik bir tedaviye ve müdahaleye gerek yok kalp ritimleri güzel dedi
Rabbim daha beterinden Korusun inşallah
Cnm ılıkdan daha sıcak maydonozlu suya buharına oyuruyyırdu bizim bşr arkadaş ,bşrde dere otuna iyş gelio demiştş çok geçmişmolsın doktora git ihmalmetme cnmKizlar basur agrisi cekiyorum wcye gitmek istemiyorum artik boyle yasayan varmi
Anne sütü cnm gaz var ama herzman değil ayaklarından karnından anlıyorumNe ile besliuorsun cnm bebeği?gazdanmı ağlıyor acaba bebek
Masallah canim kilo ve boyuna.Kızlar 1 ay aşımızı yaptırdık bugün. Kizim 5 kilo 58 cm olmuş. 3560 gr 50 cm doğmuştu boyunu duyunca çok şaşırdım ebe ye sordum tekrar ölçtü boyunu 58 cm dedi. Sanırım hastane de yalnış ölçülmüş boyu dedi. Ya 52 ya 53 cm doğmuş kızın dedi. Tekrar topuk kanı istedi doktor uzayan sarılık için ışık tedavisi gerekebilir dedi. Bir de sarılık anne sütü sarılığı olabilirmiş takip istedi.
Cnm her binye ayrı rahim toparlanması ,vs neden bu kdar sıkıntı ediosun doktorunu ara ya da muayene git bir saat bişi,ama bmmde ilk oğlumdabazan yoğun bazan az epey sürdü kanamam ,10 ay adette görmedim .doktorum bamtı muayene etti şükğr bişi çıkmadıKanamam da hic azalma renk degisme yok kizlar geberip gitcem.sonunda stresten
Maşallah tosuna annesi çok şahane kilo almış,anne sütüne yaptığın kür demek sütünğn kalitesinide artırmış eşime diycem akşam kuru dut getirsin hurma ileKızlar 1 ay aşımızı yaptırdık bugün. Kizim 5 kilo 58 cm olmuş. 3560 gr 50 cm doğmuştu boyunu duyunca çok şaşırdım ebe ye sordum tekrar ölçtü boyunu 58 cm dedi. Sanırım hastane de yalnış ölçülmüş boyu dedi. Ya 52 ya 53 cm doğmuş kızın dedi. Tekrar topuk kanı istedi doktor uzayan sarılık için ışık tedavisi gerekebilir dedi. Bir de sarılık anne sütü sarılığı olabilirmiş takip istedi.
Canım kuru dut bilmiyorum ama hurma gün kurusu ve kuru üzüm beyaz olan var ya ondan şerbet yapıp blender den geçirdim çekirdeklerini alıp. Bir de kızılcık çok güzel süt yapıyor ben bir de petibör bisküvi tüketiyorum hergün sütü yoğunlaştırıyor canım. Benim kız biraz obur galibaMaşallah tosuna annesi çok şahane kilo almış,anne sütüne yaptığın kür demek sütünğn kalitesinide artırmış eşime diycem akşam kuru dut getirsin hurma ile
Aynen gögüs pedi dayanmiyo resmen dun ustum islanms eve gelirkn :)Cnm dikkat etttisen gezince dolanınca memelerde şişiyo ,doktor bana gezmek açıl hava süt yapar demişti .cidden 4 duvara kalmamak gerek
Bizim de pazartesi asi bende merak ediyorum boy kilosunu doğumda 51 cm di uzun bir kız doğdu dediler sarılık benim kızımın gözlerinde de var ama azaldı doğumuna goreKızlar 1 ay aşımızı yaptırdık bugün. Kizim 5 kilo 58 cm olmuş. 3560 gr 50 cm doğmuştu boyunu duyunca çok şaşırdım ebe ye sordum tekrar ölçtü boyunu 58 cm dedi. Sanırım hastane de yalnış ölçülmüş boyu dedi. Ya 52 ya 53 cm doğmuş kızın dedi. Tekrar topuk kanı istedi doktor uzayan sarılık için ışık tedavisi gerekebilir dedi. Bir de sarılık anne sütü sarılığı olabilirmiş takip istedi.
Canım benim kızım da uzun doğmuş baksana ebe bile dedi 1 ay da 50 cm bebek 58 cm olamaz dedi emin olmak için tekrar ölçtü 58 cm dedi anlayacağın hastanede yalnış ölçmüşler bu devlet hastaneleri niye baştan savma iş yapıyorlar ben anlamadım gitti :/ uzayan sarılık sıkıntı galiba içim şişti çocuk bildiğin sapsarı ya tek gözü olsa neyse derim de endişe ediyorum birşey olur diye eşim gelsin acil e gidip tekrar topuk kanı vereceğiz takip edilmesi gerekiyormuş. 9 dan düşmüşse bu iyi birsey halen 9 olup ya da 9 un üstüne çıktıysa bilirubin seviyesi yatış bile yapilabilirmisBizim de pazartesi asi bende merak ediyorum boy kilosunu doğumda 51 cm di uzun bir kız doğdu dediler sarılık benim kızımın gözlerinde de var ama azaldı doğumuna gore
Benim minnoş da bazen baya sıcak geliyo bana ama kaka yapmak icin kendini zorladığı zamanlar da olduğu için hiç ateşine bakmadım.Enfeksiyon çıkmadıysa korkma canım inşallah sorun yoktur.Bende kendimi çok yorgun bitkin hissediyorum resmen çöktüm yavrucuklar saglıklı sıhhatli olsunlar da elbet rahatladığımız günler gelicek
Ben de eşimle gidiyorum ama o kaçıyor genelde. Kendini güvende hissetmesi için böyle anlarda annenin yanında olup hemen emzirmesi gerekiyormuş cnm ebe dedi. O yüzden hemen memeyi veriyorum sakinleşmesi için.Ben de hiç dayanamıyorum ağlamasına. Hep eşimle gitmeye çalışıyorum o yüzden böyle durumlarda yanında o oluyor kızımın. Bugün de aşıda öyle çığlıklar attı kii ilk defa bu kadar ağladı yavrum.
Aslında tanıdık doktor belki ihmal etmemek adına yaptı, emmiyor huzurlugu var deyince üzerine düştü ya da benim evhamin yüzündenCnm ben bu doktorları anlamıyrm neden panşk yaptırıyorlar sen gene başka bşr doktora da görğn acildekşler bile olur hep vaka göre göre uzmanlaşıolar,bebeklerin vücut ısısı zaten fazla olur,ilk oğlımda bemde ağlayıp götğrmüştüm,allah razı olsun doktor hnm gülğmseyip,ısısı bizden fazla olur bşşis yok pnşk yapma demiötş geröekten de öyle.bak enfeksiyonda çıkmamış,odasının havası temiz olsun,pmuklu ferah giysiler tamam işte ,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?