2018 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    348
Yanlış ölçüm olmayadabilir. Bizim oğlanda 1 ayda 7 cm uzamış 1750 gr da kilo almış. Doktor hiç anormal bişey demedi çok güzel 2 ayda göstereceği gelişimi göstermiş dedi. Seninkide 8 cm uzamış olabilir yani:)

Canını sıkma sen sarılığı ihmal etme bi, de topuk kani verdik 5. Gün yüksek çıktı diye dönüş olmadı daha olmazsa sıkıntı yoktur dediler ama kafama takılıyor birşey var mi diye kilosu da çok iyi almış canım sadece anne sütü mu alıyor kizin maşallah

Ciddi misin çok şaşırdım ben duyunca galiba ebe de ilk defa duydu 8 cm boy alan bebeği demekki olabiliyormuş ben gelişim de kilo değil boy a çok dikkat ediyorum. Zaten boylar da bir problem var bizim önce ki gün büyük kızımın 3 yas takibi vardı 38 ay ı geçmiştik bir hemşire 92 cm ölçtü inanamadım çünkü 2 yas takibin de 92 cm di. Çarşamba başka bir hemşire ölçtü 98 cm çıktı. Ben de bugün 8 cm boy u duyunca yine mi yalnış ölçüler diye soylenmistim demek ki olabiliyormuş 8 cm uzama :)

92 ölçen yanlış ölçmüş nasıl başardıysa :) 98 normal 3 yaş için. Benim kızım ocakta 3 yaş olacak,geçen oğlanı kontrole götürdüğümüzde ölçüldü 102 cm.
Ben boya kiloya hiçbirine takmıyorum,sağlıklı olsunlar yeter. Doğru beslendiğinden eminsem içim rahat.

Canım ben de 5 gün takip te doktor sarılık olmuş takip etmeye gerek yok bol bol emzir dedi ben de üstüne düşmedim pazar günü grip için acile gittik bir an da sarılık için tahliller verirken bulduk kendimizi.

Evet canım sadece anne sütü veriyorum. Ben şu yöntemi deniyorum bilmiyorum belki yapan vardır aranızda. Misal sağ mememi emziriyorum bazen 10 bazen 15 20 dk sonra bebeğim doyuyor bırakıyorum bir sonra ki emzirmeye tekrar sağ mememi veriyorum 3 4 dk emzirme den sonra diğer memeye geçiyorum ki son sütü alsın bebeğim diye çok işe yarıyor bu da.

Dogumdan 1 hafta sonra gittim temizdi canim sonra bi 15 gun sonra falan azalmadi diye tekrar gittim rahimde kan pihtilari var dedi kucuk.40 in cikinca kendin atamassan kurtaj yaparim dedi.icim rahat etmedi tup bebek doktoruma gittim oda henuz birsey yapmak icin erken dedi ben kurtaj taraftari degilim dedi ilac verdi bu ilacla atamassan histereskopi ile temizleriz korkacak birsey yok olabilir bunlar dedi.19 unda gitcem tekrar iste ama hala bi azalma yok kanamam da

Kesinlikle dogru taktik ben de oyle yapiyorm

Bende bu emzirme seklini denicem canim mantikliymis
ben eger uyursa tek memede birakiyorm ama uyumazsa ikisinide emziriyorum uyuyinca doydu diye dusunuyorum bilmem dogru mu yaptigim

Kizlar ben sütten yana sanirim sıkıntò cekiyorum normalde sutüm gayet iyi bar ama aksama dogru bebegim agliyo emziriyorm arksindan susmuyo mama veriyorm anca oyle susuyo..

Süt arttirici neler önerebilirsiniz denemek istiyorum

Maasallah canım benim çocuk doktorum kilodan çok boy u takip ettiriyor büyük kızım yemek konusunda çok problemli bir bebeklik ve çocukluk geçiriyor maalesef

Kizlar ben sütten yana sanirim sıkıntò cekiyorum normalde sutüm gayet iyi bar ama aksama dogru bebegim agliyo emziriyorm arksindan susmuyo mama veriyorm anca oyle susuyo..

Bol su sıvı beslen canım benim doktorum her sabah 1 haşlanmış yumurta önerdi. Ben her gün 2 su bardağı kızılcık şerbeti 2 su bardağı gün kurusu hurma ve kuru üzümle yaptığım komposto ariyetten bol su çorba ve sebze yemekleri yiyorum. Bir de şunu aklından çıkartma canım sütüm yok yetmiyor diye negatif telkinde bulunma kendine ciddiyim sütun en büyük düşmanı stres hep pozitif ol bebeğim doyuyor de strese girme takiplerini ihmal etme bebeğinin zaten aksi durumda doktorun müdahale edecektir.

Bol su,hergün dereotu roka ve havuç salatası,üzüm suyu içiyorum 1 şişe. Bunlar arttırıyor sütümü. Onun dışında düzenli ve sağlıklı beslenmeye dikkat ediyorum.

Bende bu emzirme seklini denicem canim mantikliymis
ben eger uyursa tek memede birakiyorm ama uyumazsa ikisinide emziriyorum uyuyinca doydu diye dusunuyorum bilmem dogru mu yaptigim
Canım benim kızım da bazen 5 dk emiyor uyuyor ben de bırakıyorum uyanınca hemen bıraktığım memeden devam ediyorum bir sonra ki emzirmeye yine aynı memeden başlıyorum ki son süt çok önemli 3 4 dk sonra sinirleniyor 3 4 defa çekerek süt geldiğini anlıyorum hemen diğer memeye geçiyorum. Sütünü sandın mi hiç canım kaç cc süt çıkıyor? Ben bugün aktardan rezene aldım bu çay da çok süt yapıyormuş hem de bebeği sakinleştirici etkisi varmış.

Suyu cok iciyorum aslinda ama o bahsettigin kompostodan bnde yapaym olmdi sgol canm normlde yetiyo diye biliyodm hic suphem yoktu ama su 1 2 hattadr endiselenmeye basladim

Bol su,hergün dereotu roka ve havuç salatası,üzüm suyu içiyorum 1 şişe. Bunlar arttırıyor sütümü. Onun dışında düzenli ve sağlıklı beslenmeye dikkat ediyorum.
Dereptu ilklerde bnde cok tukettm ama bizde gaz yapti o

Suyu cok iciyorum aslinda ama o bahsettigin kompostodan bnde yapaym olmdi sgol canm normlde yetiyo diye biliyodm hic suphem yoktu ama su 1 2 hattadr endiselenmeye basladim
O dediğim kompostoyu içinde ki meyvelerin yani hurma ve gün kurusunun piştikten sonra çekirdeklerini çıkart blenderden geçir ve öyle tüket canım üzümleri unutma.

Uyandirmya gerek yok yani acikinca kndisi uyaniyo nasilsa dimi
Bn bi keere emzirmeden ikisinide sagdim 150cc cikmisti toplamda iyi gibi gelmisti bana

Uyandirmya gerek yok yani acikinca kndisi uyaniyo nasilsa dimi
Bn bi keere emzirmeden ikisinide sagdim 150cc cikmisti toplamda iyi gibi gelmisti bana
İyi gibi canım ama yediklerine çok özen göster bol sıvı almaya. Ben uyandırmıyorum benim kuzu biraz zor uyuyan bir kuzu olduğu için o uyurken anca işlerimi yapıp büyük kızımla ilgileniyorum

Bunu bilmiyordum. Ben kendimi sakinleştiremiyorum ki bebeği sakinleştiretim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…