2018 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
canım önce şekerli su içmeden kan alıp sonra içtikten sonra mı alıyorlar

Doktoruma dedim ki ilk aylarda sağlık ocağındaki ebe bana 6 aylık olduğunda doktoruna sor senin düşüklerin var yap derse gel yapalım dedi dedim güldü topu atmış dedi zaten tarla da doğurmayacağına göre dedi yaptırmasan da olur dedi o yüzden yaptırmıcam ben

açlık yüksek nasıl normal dediler tokluğa neden bakmıyorlar o nasıl birşey kafam durdu
canım bilmiyorum ki önce 4 tüp kan aldılar oda genel bakılıyor ya ondada şekere bakılacaksa bilmiyorum .Kan verdikten sonra eczaneye gittim aldım içtim ebe bir saat sonra gel dedi.Birşey yemiyecem dimi diye ben sordum hatta Evet yemeyeceksin dedi . Bir saat sonra gittim parmaktan baktılar 145 dedilr gittim ebeye 145 diye oda bilgayarından deger araığına baktı. Hatta eşim yüksek dedi .Ebede 50 lik değil 75lik içti ama ona göre deger aralığı normal dedi . Bu konuda bilgimde yok buradan öğrendiğim kadarla biliyorum ondan tekrar gelecekmiyimdiye sordum yok dedi . Normal cıktı yüksek cıksaydı hastaneye 100 lik için gönderecektim dedi . Bende geldim eve eksik mi oldu ki olmazsa yarın kan tahlili sonuclarımı almaya gidince sonuclarda şekere baktıar mı neden tok cagırmadılar sorayım.
canım önce şekerli su içmeden kan alıp sonra içtikten sonra mı alıyorlar
Bende öyle yaptılar canım önce kanımı aldılar 4 tüp rutin kontrol için aldılar ama şeker içinde aldılar mı bilmiyorum . Sonra şekerli sodayı içip bir saat sonra parmaktan baktılar sonucu hemen söylediler.

o aldıkları 4 tüpte şeker de var akş diye dikkat et görürsün yere göre değişiyor demek referans aralığı bana da doktorum açlık 100 altı toklu 140 geçmeyecek diyordu hep ondan dedim normalde hamile olmasan kesin derim çok yüksek açlık şekerin diye ama bilemedim kafanı da karıştırmak istemem doktorun ne diyorsa o doğrudur.

Tamam canım dikkat ederimde soracam da inşallah uyardıgın için çok teşekkür ederim .

Devlet Hastanesi'ne gitmeni tavsiye ederim canım. Çok iyi doktorlar var artık ve sistem değişti eskisi gibi burnu havada doktorlar pek nadir. Ben hangi doktora gittiysem memnun kaldım.

Evet canım onlarda benim gözüm ama şimdi indirime bile girse alamam.. Çünkü ne alacağım belli değil. Henüz odayı düşünmedim kendi odama beşik alacağım diye.. Birde montessori yatak alabilirim diye onun için özel bile yaptırabilirim yani..

Medstar Topçularda Ünal Yirmibeş. Devlette kime gidiyorsunuz? Dayım devlette doktor 1 kere gittim doğru düzgün ilgilenmedi kadın doğumcu bende bir daha gitmedim.

canım başka doktora git bence.. Ben hem devlete hem özele gidiyorum. devletteki doktorum özelden daha iyi ilgileniyor.. Sistemde hasta başına 12 dk veriyorlar ben her gittiğimde 35-40 dk hem bakıyor hem açıklıyor.. O kadar tatlı ki.. Devlette doktorlara para verilir mi bilemiyorum ama eğer öyle bişey yapılabilse ona özel para dökerdim yani..

bende de çıktı canım ayrıntılıda, doktorun ne dedi sana benim ki iki taraflı bir de

ay canım bana çentik demeyin.. Kafayı yedim artık.. damarlardan anlıyorum artık var mı yok mu diye bildiğin doktor gibi oldum o bakarken görünce zaten diyorum yesem şu damarımı

Bugünkü gittiğim doktorum iyi biri gibi hiç beklemeden girdim memnun kaldım güzel açıkladı.. preeklampsi üzerine araştırma yapan ekibi bile varmış.. sol taraf iyi sağ tarafta çentik var akım kaybı yok dedi.. Ayrıca fizyolozik olarak 28. haftaya kadar bu durum olabilitesi varmış.. Bana 28 den sonra sanki doğum yapacakmışsın gibi seni hazırlicaz dedi.. Bebeğin gelişimi için eğer olucaksan bile 35 i geçirmeye çalışacağız dedi..

Ne güzel açıklamış canım bakalım benim ki ne diyecek cuma günü gidicem

Aynen şeker yüklemesi de yok dediler. Yani ne saçma gayet büyük bir muhitin sağlık ocağı bir de sözde. Bu tarz şeylerin yapılabiliyor olması lazımş
Bencede zaten burda kanı da devlet hastanesi ne gönderiyorlar şeker yuklyükleyapip onu da gönderebilirler idrar da aynı şekilde yapmamaları sacma

Beninde bu aralar sik oluyor bel agrimda arada oluyo korkuyo insan
Korkma takma kafana şuan ara ara mesela sanki böbreğim ağrıyo gibi geliyor belki yanlış oturma pozisyonundan çünkü hep boşta kalıyor slaç tarzı duruyorum o yüzden sırtım belim heryerim ağrıyor çok takmamak lazım bence tadını çıkar hamileliğin

ayy birde bebek kilo alsın diye yediklerim beni de şişiriyor.. Ne yapsam bilmiyorum son ay 2 kilo aldım yürüyüş falan yapmasam ve dikkat etmesem ayda 5-6 kiloyu görürüm heralde.. Hamilelik yedi bitirdi beni .. Kilo almam sıkıntı değil çünkü ben hemen veririm doğumdan sonra kendimi biliyorum ama çok kilo alırsam tansiyonum çıkabilir ödem vs preeklampsiyi tetikleyecek.. Sebze mi yesem bir süre acaba.. Salata lahana falan.. şeker hastaları nelere dikkat ediyosunuz?

diyetisyene mi gitsem ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…