- 25 Haziran 2014
- 2.122
- 3.595
- 83
- Konu Sahibi Blackbluee1
-
- #37.661
Aynen canım.. Öncesinde de o günde yapılabilir diye okudum buradan.. Hatta xra sormuştu.. Tahlil yapılmayan arkadaşlarda vardı.. Onun hastanesinde de doktor testten sonra anestezi uzmanı ile karar veriliyor Vs demişti.. Aydınlatır şimdi bilen arkadaşlar :)Atlamisim sanirim yada denk gelmedim. Doguma gttigim gun yapilacak sanirim, dokorum oncesinde cagirmadi cunku. Umarim uygun gorulur genel anesteziden daha cok korkuyorum.
Bari 41-42'den geri saysalar :)Allahim ya bu erkek hep ayni Bizimkide safak 33 diyor
ya bole pembe sulu akinti. kirmizi degil tabiki insan cok tedirgin oluyor ama doktorda kanama olmadii surece bisey olmaz diyo demesi kolay gel bana sor bide sabahtandir stresteyim.Devamlılığı adet kanaması gibi mi? Bende tedirgin olurdum ya.. Her gün nst ye bağlansan mı acaba?
bakti acilma yokmus. benimde dunden beri geliyor iste sende acilma var diye sanci vermisler demeki bende oda yok oyuzden beklemedeyim iste. iy bari sendede ole olmusa normal olabiliyo dmek rahatladim birazBenimde aynı şekilde oldu canım sulu pembe akıntı. 2 gün öyle geldi dr um suni sancı verdi.acılmana baktılarmı? Benim açılma vardı. Dr beklemende sakınca görmüyosa beklemen daha iyi. Sancın gelince gidersin...
Bari 41-42'den geri saysalar :)
Benim de karnimdaki sertlesmeler çok arttı, Hatta uzandığımda daha fazla oluyor gibi, Onun harici çatı ağrısı mı deniyor bacaklarımın arası felaket ağrıyor , ara ara kasık ağrısı çok hafifte bel ağrısı oluyor ama rahatsızlık verecek gibi değil. Akıntı arttı gibi su bi kaç gündür ve nefes almam rahatladı :) Yani ben de durum bu , farkettigim belirtiler. Yarın 38. I haftaya giriyorum kalıyor 20 gün. Oğlum iki hafta falan erken gelmişti bakalım bu zilli ne yapacak.Ay hiçbirşeyim yok canım yaa.. Düzenli sancılar, adet sancıları gibi sancılar gitti hep.. Yalnız ben, benim oğlanın hareket ettiğini bilmem, bugün coştu.. Diyorum oğlum durdun durdun, şu bayramı da atlatalım..
Sen ne alemdesin canım? Bayrama hazırlık yapmışsın, yorulmuşsun
Bende dün verdim bütün kanları 4 tüp aldılar 3 tanesi biyokimyaya 1 tanesi mikrobiyolojiye gidecekmis bide idrar tahlili yapıldı pazarteside bi sikinti yoksa direk ameliyata alacaklar kismetse bakalimAynen canım.. Öncesinde de o günde yapılabilir diye okudum buradan.. Hatta xra sormuştu.. Tahlil yapılmayan arkadaşlarda vardı.. Onun hastanesinde de doktor testten sonra anestezi uzmanı ile karar veriliyor Vs demişti.. Aydınlatır şimdi bilen arkadaşlar :)
Canım , Her iki türlü nefes alma tekniğini de doğumda kullaniyoruZ . Ilk sancı evresinde burundan nefes alıp göğsünü doldur Hava ile ve ağızdan ver, Bu sancıları daha rahat atlatmani sağlar, ikinci evrede de yani doğumun başlayıp ikinma evresinde burundan nefes alıp karnını dolduruyorsun hem ikinip hemde çeneni göğsüne dayayıp ağızdan nefes veriyorsun yavaşça. Ikincim de kolay olur inşallah. Sen de bu şekilde yapabilirsin.
Bebeğini karnında taşıyan ,ona rağmen duramayıp yarin diye saatlerce iş yapan ,ne zaman dogacak,bayramı geçirir mi geçirmez mi diye meraklanan,sabırsız ,endişeli ,meraklı,korkulu ,heyecanlı anne adaylari ve doğurmuş konusunu içine çekmiş ,dikişleri ile uğraşan ,gece uykusuna hasret kalmış ,yorgun, bitkin ama bebeklerimiz için dimdik ayakta olan tüm anneler ;Bayramınız mübarek olsun
Emzirme sütyeni depend önden açılan gecelik çorap ve patik İlkinde çok üşümüştü ayaklarım.. Lohusa takımını ikinci gün faln giyerim. Batıyor çünkü banyodan sonra giycem onu. Bunları poşetledim mis gb hazır bekliyorum...Cnm benimde doğum 25 haziran benimde karnım küçük ama ilkinde de öyleydi sağlıklı olsunlar da önemli değil. Sen kendine ilk giyecek olarak ne hazirladin
Evet canım benim ikinci Doğum olacak Allah nasip ederse, ilkinde hiç bir belirtim falan yoktu hatta dogurmadan bir gün önce fıldır fıldır gezmistim. O gecesi hatta sabaha karşı 4 u geçiyordu tuvalete diye kalktım , yatağa geri dönerken bi an suyum boşaldı . Sancı vs yoktu o gün akşam üstü 6 buçuk 7 gibi gittim hastaneye saat 10 gibi bebeğim kucagimdaydi. Normal doğum oldu anestezi falan almadan , sancılar zordu ama sonuçta bir can çıkıyor içimizden yani demem o ki bana göre çok rahat ve güzel animsayacagim bir doğumda Insallah darısı başımıza tekrar. Bu arada yurtdisindayim ben , 20. Haftadan beri bebeğimi görmedim ve kilosunu Bilmiyorum, ilki 4 kiloydu bu da 3 kilo üstü olup sağlıkla doğsa şükür derimTamam canım çok sağol. Senin ikinci Bebiş sanırım. İlk Doğumun nasıl geçmişti peki? Sancı,suyun gelmesi vs ? Bu arada Doğum yapacağımız tarihler aynı. Ben dün gittim doktora bebiş 2300gr daha. Geriden geliyor maalesef. Seninki ne durumda?
bende bugun aldirdim canim bandi banada ole dedi duzenli bakimini yap pasumanini dedi ilac yazdi yarjn alcam buqun alamadim acik tut kuru tut dediKızlar sezeryan yaramizlq batı onla pansuman yaptınız mı.doktorum benim şu gecirmez bandı çıkarıp yarından itibaren pansuman yapmamı istedi sizde yaptınız mı yaz günü olduğu için diyor açık tutup pansuman yapalım diyor
Çok haklısın valla, içini ferah tut ama.. Hareketlerini kontrol et sen.. Allahın izniyle birşey yoktur..ya bole pembe sulu akinti. kirmizi degil tabiki insan cok tedirgin oluyor ama doktorda kanama olmadii surece bisey olmaz diyo demesi kolay gel bana sor bide sabahtandir stresteyim.
Bak birde oğlanlar gününü doldurur derler :) Bayramdan sonra gelsinler artık.. 16 haftalık iznin 5 haftası gitmiş oluyor, o kadar küçük bebeğimi kime bırakırım diye düşünmeye başladım valla.. Zaten kaburga ağrısı, göğüs altımda tarif edemediğim bir ağrı ve vajinadaki dediğin gibi galiba çatı ağrısı zorluyor.. Hoş bunlar iyi günlerim diye de düşünüyorum..Benim de karnimdaki sertlesmeler çok arttı, Hatta uzandığımda daha fazla oluyor gibi, Onun harici çatı ağrısı mı deniyor bacaklarımın arası felaket ağrıyor , ara ara kasık ağrısı çok hafifte bel ağrısı oluyor ama rahatsızlık verecek gibi değil. Akıntı arttı gibi su bi kaç gündür ve nefes almam rahatladı :) Yani ben de durum bu , farkettigim belirtiler. Yarın 38. I haftaya giriyorum kalıyor 20 gün. Oğlum iki hafta falan erken gelmişti bakalım bu zilli ne yapacak.
Ayy sizin doğumlar bayramdan sonra.. Son üç gün resmen.. İnşallah sonuçlar tertemiz, ameliyat sıkıntısız geçecek..Bende dün verdim bütün kanları 4 tüp aldılar 3 tanesi biyokimyaya 1 tanesi mikrobiyolojiye gidecekmis bide idrar tahlili yapıldı pazarteside bi sikinti yoksa direk ameliyata alacaklar kismetse bakalim
Valla diyaframdan yani karından nefes alabiliyorsan ordan al. Yoksa alabildigin en büyük nefesi al iste. Ikinma sirasinda da nefes olmuyor zaten. Büyük abdest yaparken zorlaniyor gibi olmasi gerek. Ben 10a kadar nefes falan tutmadan direk ikinmistim.Karından nefes ya da göğüsten nefes var ya acaba hangisini kullanmak gerek canım?hadi sancı çekerken kendimiz ona göre nefes alırız da ıkınma sırasında yanı Doğum başlayınca nasıl oluyor? Kimi doktor ıkınma hissi gelince anne ıkınmalı nefesini tutup da diyor,kimisi de Doğum sırasında 10a kadar sayıp nefesini tut şimdi ıkın diye anneye talimat veriyormuş. Ne yapmak gerek nasıl yapmalıyız bilemiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?