- 25 Haziran 2014
- 2.122
- 3.595
- 83
- Konu Sahibi Blackbluee1
-
- #39.981
Benim iki günde bir yapıyor canım.. Yapınca da kahverengi ve gayet cıvık ve çok yapıyor.. Öyle ki bezin kenarlarından taşıyor.. Aslında her gün yapsa daha iyi gibi.. Yapmadığı gün aşırı derecede huysuz oluyorAnne sütü alan bebekleriniz günde kaç kere kaka yapıyor kizkar ve kıvamı nasıl
Olur mu benim 3. Çocuğum bu aşı ateş yapma ihtimali çok yüksektir onun için bir gün önce banyo yapılacak sabah aşıya gitmeden mor calpol verilecek 1 çay kaşığı eve gelince de ateş takibi yapılacak ve 3 gün su değmeyecek banyo yasak bunu sağlık ocağı demeliydi verem aşısı çok ağır bir aşıdır her bebekte ateş yapmıyor ama huzursuzluk yapabiliyor bide uyku hali yapıyor aklınızda bulunsun hem fitil devamlı bebeğe verilmez ki Dr en son çare fitil verin diyor bilginiz olsun.
Aşı yaptırmayan ailelerden misiniz nasıl bir faydası yada zararı var mı bende çok karşı çıktım ama eşimi ikna edememiştim bu arada her Dr farklı uygulama yapıyor Allah sağlık versin çocuklara bizim doktorumuzda fitil için 3\1 e izin veriyor bende teşekkür ederim.Benim de 2. Çocuğum. Tam 40. Gününde ateşlendi ve yüksek ateşten 3 gün hastanede yattık. Doktora calpolu özellikle sordum ki kendisi profesördür. Fitili bile o şartlarda 3 gün içerisinde yalnızca 1/3 ini 2 defa verdirdi. Su değmeme olayı ok 3 gün banyo yapmayacak ancak her çocukta ateş yapmayacağı için aşıdan önce değil de duruma göre sonradan verilmesi öngörüldü 2 kızımda da gerek olursa eğer. Aşıları sağlık ocağında hiç yaptırmadım, belki onlar dediğiniz gibi bu şekilde bilgi veriyordur. Teşekkür ederim bu arada tecrübelerinizi aktardığınız için.
Eger gün içinde çok aglamış kısa kısa uyuklamışsa tek seferde uzun uzun uyuyabiliyor bence bu şekilde normaldir. Gece bizimki iki saat dolmadan uyanıyor keşje diyorum o uzun uykular gece de olsaMama takviyesi yapan arkadaşlar bebekleriniz kaç saat uyuyor. Bugün öğlen 12 de yattı 4 te kaldırdım mesela yada dün gece 10 da uyumuştu 3 e kadar uyumuş bende uyumuşum. Bu kadar uzun uyuması normalmi
Kaynar ben de öğrendim ama gittiğim hiçbir aktar bilmiyordu, Adana civarında daha cok yaygın sanırım oradaki lohusalar 40 gün boyunca içermiş üzerine de dövülmüş ceviz eklenirmiöYa varya doğru şeyi tutturduğumu bilsem mama parası falan umrumda değil, sütümün olmaması vicdan azabı benim için beslendiği şeyde onu anne sütü gibi rahat ettirsin istiyorum. Mesela ağlamasın ama sabaha kadar uykusuz kalmam gerekiyosa yine kalayım. Yeterki canı yanmasın böyle acayip deli hallerdeyim. Sallamayı seviyo diye babası dün hamak beşik bakmaya gitti. Bi arkadaşımdan denemek için salıncak aldık bel kısmına sünger destek koydum uyudu. Mamayı 120 cc verdim bugün 15 dk sonra tuvaletini yaptı. Süt getircem diye zorlamaktan canına okuyorum çocuğun. Kaynar diye bi içecek okudum şimdi bugünde onu deneyeceğim ise yararsa söylerim. Benim en acilinden genel cerrahiye gitmem gerek hem sütü soracağım hemde bu yaralardan kurtulup süt sağmam lazım
Kızlar benim 40 im dolmadan regl oldum bariz şekilde. Dr emzirmedigim için olduğunu söyledi
Canım, benim kız da iki üç kere kaka yapıyor günde ve hep memede, sanırım çok beslenmekten normal yani rengi falan.A aeengineerKid-j teşekkürler kızlar.benim 1haftadan beri günde 2-3defa yapıyor ilk gunlerde 3gunde bir yapıyordu şimdi sık yapmaya basladi.baya zorlanarak yapıyordu önceden.simdi sık olunca anormal bir durum mu var acaba dedim.sali doktora gidicem sorucam.3gunde bir yapmasina normal sakin müdahale etme demişti sadece anne sütü aldığı için.simdi eskisinden çok memede kaliyor belki o yüzden de sik yapıyor olabilir diye düşünuyorum
Kızım sabah 7 gibi uyandığında bir saat falan uyanık kalıyor sonra emziriyorum uyuduğu an Kahvaltı hazırlayıp yiyoruz, bazı zamanlar memedeyken Kahvaltı ettiğim oluyor. Ev işi olayı fena , Eğer eşim ve oğlum evdeyse yapmıyorum nedense onlar olunca evde bi kaos durumu oluyor. Bugün disardalardi, Hemen kızımı emzirdim memede uyudu yatırdım, evi süpürdüm, banyo temizledim, Tam yeri silecektim kalktı , ben de onu kanguruya koyup sildim tekrar uyudu :) ardına oturdum dinlendim ben de. Kolay olmuyor yani , Artık çok sık temizlenmiyorKızlar işleri nasıl yapıyorsunuz bgn ilk kez yalnız kaldım ben bittim bgn öğlen kahvaltıyı onda da çikolatalı ekmeği zor yedim siz nasıl yapıyorsunuz bgn ağladım resmen emzirirken sinirlerim bozuldu tam yatırıyorum wc gitçem ağlamaya başlıyor annelik cidden çok zormuş
ama bana bunu hemsire soyledi gelmeden calpol yada fitil dedi bide emzirin dedi. o yuzden soleyebiliyorum6. Aya kadar calpol verilmez. Fitin de 1/3 i verilebilir bu günlerde. Ateşi çıkmadan da vermeseniz iyi olur..
Hayır canım 2 buçuk saaten fazla uyumuyor. Kaç CC iciriyosun? 60 içtiğinde 2, 90 içtiğinde maksimum 3 saat uyuyor bir iki kere oldu o da. 35 günlük bebekMama takviyesi yapan arkadaşlar bebekleriniz kaç saat uyuyor. Bugün öğlen 12 de yattı 4 te kaldırdım mesela yada dün gece 10 da uyumuştu 3 e kadar uyumuş bende uyumuşum. Bu kadar uzun uyuması normalmi
allahima sukur. allah razi olsun canimAynen calpol verdi cnm zaten doktor.bikere verdim dun olduk asi.sukur bisey olmadi.ins olmazda.aynen ebe aradi zaten saglik ocandan banyosunu ettir yarin getir dedi.masallah sizede 40lanmissiniz
Anammm herkeste ise yaramış bu yaaaa nöbetçi aktar var mı acabaAy valla canımm, elma yağını sen yazıyordun değil mi? Kronik_unutkan işe yaradı deyince bende aldım, o an işe yaradı cidden.. Sağolasın.. Kaç saatte kullanmak gerek bunu?
dun kirk cikti bizimde canim akinti bulanik biraz seklinde bide kasinti oluyo icerden. idrarda yanma da var usutmedim temizde tuttum ama cok terliyorum. hala bide 20 gun kuweze git gel yaparken yipranmadan sezeryan yerim daha yeni duzeldi gibiDiğer bayanlar sizlerin nasıl lohisaliginiz kanamalarıniz bittimi.
Suruyormu
İlk defa 90 cc vermiştim tek seferde bir kez çok bağırınca 120 verdim. Dün ve bugün uzun uyudu. Annem birsey olmaz diyor ama ben korkuyorum. Yarın doktoruna sorayım. Bizimde yarın 30 gün olacakHayır canım 2 buçuk saaten fazla uyumuyor. Kaç CC iciriyosun? 60 içtiğinde 2, 90 içtiğinde maksimum 3 saat uyuyor bir iki kere oldu o da. 35 günlük bebek
120 verirsen 4 saat uyuması normal. Bizimki o kadar içemiyor. Günlük mama miktarını not alıyor musun 700 civari olmalıİlk defa 90 cc vermiştim tek seferde bir kez çok bağırınca 120 verdim. Dün ve bugün uzun uyudu. Annem birsey olmaz diyor ama ben korkuyorum. Yarın doktoruna sorayım. Bizimde yarın 30 gün olacak
Malzemeleri aldırdım fırsat olunca yapacağım bendeKaynar ben de öğrendim ama gittiğim hiçbir aktar bilmiyordu, Adana civarında daha cok yaygın sanırım oradaki lohusalar 40 gün boyunca içermiş üzerine de dövülmüş ceviz eklenirmiö
O kadarı bulmuyor bizim 2 gün önce 300 ü zor bulmuştum doktoru artır dedi. Bugünde 400 cc yi belki bulmuştur geceden sayarsak. Yatmadan tekrar veririm mızmızlanırsa120 verirsen 4 saat uyuması normal. Bizimki o kadar içemiyor. Günlük mama miktarını not alıyor musun 700 civari olmalı
ndrA aeengineerKid-j teşekkürler kızlar.benim 1haftadan beri günde 2-3defa yapıyor ilk gunlerde 3gunde bir yapıyordu şimdi sık yapmaya basladi.baya zorlanarak yapıyordu önceden.simdi sık olunca anormal bir durum mu var acaba dedim.sali doktora gidicem sorucam.3gunde bir yapmasina normal sakin müdahale etme demişti sadece anne sütü aldığı için.simdi eskisinden çok memede kaliyor belki o yüzden de sik yapıyor olabilir diye düşünuyorum
Mamayi kac cc ve kac saat arayla veriyorsun canim? Aciksa aglar dicem ama bazen ac kaldiklari icin de fazla uyuyabiliyorlar diye biliyorum.Mama takviyesi yapan arkadaşlar bebekleriniz kaç saat uyuyor. Bugün öğlen 12 de yattı 4 te kaldırdım mesela yada dün gece 10 da uyumuştu 3 e kadar uyumuş bende uyumuşum. Bu kadar uzun uyuması normalmi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?