• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
Herkese merhabalar kizlar. Kızım gündüz iki saatte bir kalkip emiyor cok güzel sütüm yetiyor ama gece sabah 6ya kadar uyumuyor sürekli meme istiyor bu yüzden yetmiyor ve memede hiçbisey kalmiyor mama veriyorum şırıngayla parmagimi emzirerek ama agzindan cikariyor hepsini istemiyor. Napicam neden gece sütüm olmuyor böyle olan varmi neler denediniz Hoppa
Maalesef benim de akşam 9 dan sonra aynı şekilde sütüm azalmaya başlıyor. Bu sefer daha çok emmek istiyor ve sinirlenip ağlıyor. Deneyecek hiçbir şey yok canım çünkü tamamen yorgunluktan oluyor. Doktor bi şekilde mamayla veya emzikle oyala dedi. Emzik almıyor. akşam 10 gibi 40 cc Mama yapıp şırıngayla azar azar yediriyorum ben de. Üzerine yine emziriyorum boş boş emerken 12 gibi uyuyor en azından 2-3 saat. Yatırıyorum sonra ve ben bu arada kendime geliyorum. Bu böyle kısır döngü halinde gidiyor. Başka da bir çözümü yok sanırım.

Emziriyorsan su sakın verme canım. Bütün ihtiyaçlarını sütten karşılıyorlar. Benim ikinci bebeğim, ilkinde de 6 aydan sonra su vermiştim doktorumuzun kontolünde tabi. Hıkırtı sesi bizde de var. Doktorumuza sordum. Bebekler ilk aylarda yalnızca burundan nefes alabildikleri için normalmiş. Gaz için ise senin yediklerinle alakalı olabilir.

35 gündür çekiyorum denemesigim sey kalmadı, hala geçmedi.. bi tek gümüş kalkanlar biraz iyi geldi
Canım zeytinyağı sürüp sonra acık bırakıp kurutun ucunu emzirirken de ucuna biraz sür sürün emzirmeye başlamadan önce emzirme işlemi bitince tekrar zeytinyağı sürüp göğüs ucunu hava ile temas ettirip kurutun

Kızlar bu gaz sancısı ne beter bişey yaa. Kıpkırmızı oluyor oğlum çatlıyor nerdeyse acıdan. Damla veriyorum ama çok etkili olmuyor gibi ve her gün sürekli vermek de istemiyorum. Göbeği daha düşmediği için karnına masaj da yapamıyorum. Sadece omzuma alıp sırtını ovalıyorum pıt pıt yapıyorum ama bi işe yaramıyor.

Gazı olan bebekler için ne yapıyorsunuz kızlar???

Ikinci çocuğu olan anneler Benim de 2 yaşında oğlum var evde yanımda kalan kimse yok nasıl idare ediyorsunuz şimdi eşim izinli çocuğu alıp hep dışarı çıkarıyor ama ise başlıcak

Kızlar bu gaz sancısı ne beter bişey yaa. Kıpkırmızı oluyor oğlum çatlıyor nerdeyse acıdan. Damla veriyorum ama çok etkili olmuyor gibi ve her gün sürekli vermek de istemiyorum. Göbeği daha düşmediği için karnına masaj da yapamıyorum. Sadece omzuma alıp sırtını ovalıyorum pıt pıt yapıyorum ama bi işe yaramıyor.

Biogaia damla verdi doktoru ama nekadar işe yaradığı tartışılır. Sabaha kadar 5 dk uyutmadı sürekli memede kalmak istedi
Mama vermeme rağmen ağladığı için istediği pozisyonda sabahlamasina izin verdim. Şimdi anası pert yavrusu uyuyor. Hayır bide 4 saatten fazla uyumasın mevzusu var ya deli eder insanı 4 saatte uyuttum zaten keske uykusunda doyup gazı çıkabilse tekrar başa sarıcaz şimdi

Maalesef benim de akşam 9 dan sonra aynı şekilde sütüm azalmaya başlıyor. Bu sefer daha çok emmek istiyor ve sinirlenip ağlıyor. Deneyecek hiçbir şey yok canım çünkü tamamen yorgunluktan oluyor. Doktor bi şekilde mamayla veya emzikle oyala dedi. Emzik almıyor. akşam 10 gibi 40 cc Mama yapıp şırıngayla azar azar yediriyorum ben de. Üzerine yine emziriyorum boş boş emerken 12 gibi uyuyor en azından 2-3 saat. Yatırıyorum sonra ve ben bu arada kendime geliyorum. Bu böyle kısır döngü halinde gidiyor. Başka da bir çözümü yok sanırım.
Malesef canim sanirim düzeni oturana kadar boyle olacak. Senin yine uyuyormus benimki geceden sabah 7ye kadar uyumadi ve surekli emmek istedi süt olmadigi icin aglayip durdu. Mamayi hic kabul etmiyor artik üzülüyorum böyle olunca:KK43:
Anne olmak cok zormus Allah yardimcimiz olsun

Anne sütünü ilk kismi sulu kismiymis bebek su ihtiyacını ordan karsiliyormus.o yüzden ben şu şu miyiruj
bebeğim 5 günlük, sütüm gelmediği için mama verdik, sarılık değeri 13 olmuş. Artık emziremiyom, istemiyor çok ağlıyor. Bi yol gösterecek olan var mı
Gogus ucun var mı
Yoksa silikon uçla emzirebilirsin biberon alıyorsa silikon ucu da alir
Benim bir göğsüm yara onu uçla emiyor

Ikinci çocuğu olan anneler Benim de 2 yaşında oğlum var evde yanımda kalan kimse yok nasıl idare ediyorsunuz şimdi eşim izinli çocuğu alıp hep dışarı çıkarıyor ama ise başlıcak
Benim oğlumda 6 yaşında ama çok zor :( kardeşi doğduğundan beri biz e fenalık ediyor , inat , karşı gelme , ses yükseltme vs. Okulu da tatil , bakalım ne zaman son bulacak. Biz de yalnızız, Allah yardımcımız olsun inşallah

Mutlaka ölçtür canım. Bizim de hastanede 8 olan sarılık eve geldikten 3 gün sonra 16 olmuştu. Bol emzirmeyle geçti çok şükür. Yüzünde ve gözlerinde varsa ölçtür bence. Hastaneye gittiğinde ölçüyorlar
Acile gitsem ölçerler mi canın

Sen bol bol reZene çayı içip emzir rahat çıkarır

Bizimde çok gazımız var.. Çıkarıyor ama tekrar sıkıntı çekiyor.. Kızarıp, morarıyor oğlum.. İnsan onlar ağladığında ne yapacağını da bilemiyor..

Aynnenn canm ya az once kimyon suyu ictim bakalm insallah ise yarar :KK43: Bnde cikariyorm gazini emzirmeden sonra ama hala devam ediyo karni sis.Bide bnimki emmeyi daha bilmiyo yani emerken ses cikariyo mirc mirc diye ordan yine hava yutuyo sil bastan yine basliyorz :KK43:

Uykusuz anneler Nasılsıniz :anne: bizim minigimizde gece az az uyuyor gündüz uyuyor 40kindan sonra tam tersi olur diyorlar 33. gundeyiz bakalim artik :işsiz:
Bizim cuma gunu 1 aylik kontrolümuz vardı doktor kilo almamış mama veriyor musun dedi . Hayir sütüm var vermedim dedim. 3580gr doğdu 3800gr olmuş . 700-800 gr alması lazımmış. :olamaz: Çok heveslisin emzirmeye hevesini kırmak istemiyorum , boyuda uzamış büyüyor demek sana bir ay müddet 2. Ay kontrolüde de kilo almazsa mamaya başlarız dedi.
Neden kilo almıyor ki sütüm yaramamis . Et ve yumurta sütü yagli yapiyor kilo aldiriyormus , ben hamileligimde etten tiksinmistim yememistim , yumurta sevmem zorla eşim yediriyordu , sütte icmem depolarim bos demek :KK43: sütüm su gibi .
Kizlar decaviti kullanıyor musunuz hala yada baska vitamin ???

Back
X