• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
Kizlar emzirme olayini bi turlu yoluna sokamadim.. en basindan beri sutum az geliyor yetmiyor, dolayisiyla mama takviyesi yapiyoruz 3 saatte bir.. sık sık meme vermeye calisiyorum bu 3 saatin arasinda cok zor aliyor memeyi. Meme ucum yok silikon uc kullaniyorum, cekmeye baslamasi en az 10 dakikayi aliyor resmen mucadele ediyoruz. Cekmek istemiyor, bi sure sonra cekmeye basliyor ve 3-5 dakika sonra memede uyumaya basliyor.. Uzun uzun emmiyor bu sefer pompayla sagip sagdigimi veriyorum... Akil verin bana :KK43: şu emzirme olayini nasil cozebilirim?
Canım çok bilgili değilim ama kendimden yola çıkarak bı önerim olacak. Sadece anne sütü veriyorum ve iki üç saate bir acıkıyor. Mamanin sindirimi daha uzun sürdüğü için daha uzun süre tok tutar ve aralarda verdiğin memeyi de bu yüzden zor alıyor ve hemen uyuyor olabilir yani çok tokluk hissi ve ağırlaşmış hissi olduğundan. Diyelim ki 1 de mama verdin 3 saat sonra memeni vermeye çalış yani aciktigini anladığında , memenden çekebildigi kadar süt ceksin. Doymadigini hissettiğinde mamayı ver, yani önce memenden emzir sonra mama ver. Tokken meme verirsen almaz bence

Canım çok bilgili değilim ama kendimden yola çıkarak bı önerim olacak. Sadece anne sütü veriyorum ve iki üç saate bir acıkıyor. Mamanin sindirimi daha uzun sürdüğü için daha uzun süre tok tutar ve aralarda verdiğin memeyi de bu yüzden zor alıyor ve hemen uyuyor olabilir yani çok tokluk hissi ve ağırlaşmış hissi olduğundan. Diyelim ki 1 de mama verdin 3 saat sonra memeni vermeye çalış yani aciktigini anladığında , memenden çekebildigi kadar süt ceksin. Doymadigini hissettiğinde mamayı ver, yani önce memenden emzir sonra mama ver. Tokken meme verirsen almaz bence
Aynen canim kastettigim buydu. 3 saat arasinda meme veriyorum derken, mamadan once alabildigi kadar anne sutu alsin diye ugrasiyorum. Ona ragmen 3 saatin sonunda acliktan cilgina dönüyor :( O durumda acliktan aglarken hic almiyor memeyi reddediyor kipkirmizi oluyor aglamaktan. Cok az emiyor anlayacagin :( emdigi zamanlar da 5 dakikayi gecmiyordur, uyuyor agzindan birakiyor memeyi. Keske doya doya cekse de sütüm artsa.. emmeyi birakinca pompayla sagmaya basliyorum korkuyorum sutum artmayacak diye :(

Kızlar benim oğlan kucakta ninni söylerken uyumaya alıştı şimdilik 4 buçuk kilo ama ilerde yandık ne yapsam bilemedim önceden emerken uyuyordu şimdi emiyor kucakta gezmeden uyumuyor
Bence yol yakınken bu alışkanlıktan vazgeçin canım hem yorucu hem yıpratıcı oluyor hatta bebek büyüdükçe uyuması zaman alınca resmen sinir krizi geçirirsin yorgunluktan saatlerce gezdirdigimi bilirim oğlumu. O yüzden en son çözümü rahatlatıcı müzikle yatağına bırakmakta bulmuştum, başta zor oldu ama sonra alıştı . Kızımda o hataları yapmayacağım Allah'ın izniyle. Direk müzik ve yatak . Kreşte de öyle yapıyorduk , alisiyorlar bi kaç güne.

Aynen cnm tipkisinin aynisini ben yasiyorum.bilen warsa solesin lutfen ya:KK43:

Mama veriyor musun canım sen de ne kadar veriyorsun günde? Valla ben iki göğsümden de emzirdim 15-20dk ama sütüm azdı sanırım göğüslerim sert değildi pek. Sonra 60lık mama verdim içti uyuyor şimdi.

Canım sütünün yetip yetmediğini kilo alımına göre anlarsın. Aranma refleksi çok doğal çünkü sadece aç olduklarından emmek istemiyorlar, bazen sadece rahatlamak için de emmek isteyebilir. Bence emen her bebeğin sütü annesinde vardır o konuda hiç telaş yapmadım ben. Sagma makineleri her zaman bebeğin çektiğinden daha az çıkarır, kilo alımına veya cisli bez sayısına göre doyup doymadigini anlarsın.

Emiyor baya beni uyuyup kalıyor sonra yatağa koyuyorum 15-20dk sonra pat diye açıyor gözleri deli oldum gece boyunca. Acaba emzirip ardından hala aranıyorsa mama mi versem diyorum?az önce öyle yaptım uyudu. Çişli bezi fazla oluyor. 4-5kere baya doldurmuş oluyor. 2kere filan da kakası oluyor

Kızlar mamayı nasıl hazırlıyorsunuz kaynamış suyun soğumasını beklemek bile insanı deli ediyor bi yandan ağlarken bi yandan mama hazırlamak çok zor

Kızlar mamayı nasıl hazırlıyorsunuz kaynamış suyun soğumasını beklemek bile insanı deli ediyor bi yandan ağlarken bi yandan mama hazırlamak çok zor
Bebeğime küçük cam sürahi aldık canım uyuduğu zaman kaynatıp soğuttuğum suyu sürahiye dolduruyorum diğer mama yapacağım zamanlar için hazır olmuş oluyor kızım genelde ağlayarak uyanmaz uyanınca birkaç dakika gerinir keyif yapar bende gözünü açtığı anda mamasını hazırlıyorum hemen ağlamadan veriyorum

Canım çok fazla değil mi uyku süresi? Sarılık filan yok demi? 3saati geçirmeyin uyuyorsa uyandırıp besleyin diyor doktorlar.
3 saatte bir acıktığı için uyanıyor ama emmeye başladığı anda tekrar uyuyor canım uykusunda emiyor o yüzden gündüz pek uyanık kalmıyor:) sarılığı hafif düzeyde atlattık çok şükür senin bebeğin nasıl

3 saatte bir acıktığı için uyanıyor ama emmeye başladığı anda tekrar uyuyor canım uykusunda emiyor o yüzden gündüz pek uyanık kalmıyor:) sarılığı hafif düzeyde atlattık çok şükür senin bebeğin nasıl

Maşallah canım kendi düzen kurmuş ne güzel. Biz hala düzensiz durumdayız. Emiyor beni yarım saat bazen daha fazla. Uyuyup kalıyor memede. Yatağa alıyorum yarım saat olmadan geri kalkıyor. Aranıyor deli gibi. Kısa süreli emzirip durduğum için süt var mı yok mu emin olamıyorum. Boş memeyi mi emiyor çocuk anlamıyorum. Ardından mama da versem alıyor. Sanki ne versem içecek gibi nasıl küçük midesine sığıyor bunlar kafam almıyor. İlk günler sarılık vardı doktor sık sık emzir 3saatte bir mama ver dedi. 3saat uyuyordu hatta zor uyandırıyordum demek sarılık yüzündenmiş. Şimdi bizi uyutuyor kendi uyumuyor resmen.

Maşallah canım kendi düzen kurmuş ne güzel. Biz hala düzensiz durumdayız. Emiyor beni yarım saat bazen daha fazla. Uyuyup kalıyor memede. Yatağa alıyorum yarım saat olmadan geri kalkıyor. Aranıyor deli gibi. Kısa süreli emzirip durduğum için süt var mı yok mu emin olamıyorum. Boş memeyi mi emiyor çocuk anlamıyorum. Ardından mama da versem alıyor. Sanki ne versem içecek gibi nasıl küçük midesine sığıyor bunlar kafam almıyor. İlk günler sarılık vardı doktor sık sık emzir 3saatte bir mama ver dedi. 3saat uyuyordu hatta zor uyandırıyordum demek sarılık yüzündenmiş. Şimdi bizi uyutuyor kendi uyumuyor resmen.
Doyduklarını anlamıyorlar canım ne kadar emzirirsen o kadar emiyorlar kırkı çıkınca düzene girer derler senin bebeğin de mutlaka düzene girer canım süt sağdınmı hiç sütünün azmı Çokmu olduğunu öyle anlayabilirsin bebeğin bezleri çişli oluyorsa sütün yetiyordur

Benim kızım genelde gündüz hep uyur akşam 1 saat gecede 2 saat uyanık kalıyor günde 20_21saat uyuyor
Benimki de öyle, o yüzden merak ettim, Geçen bi huysuzdu gazdan dolayı , Onun harici genelde uykuda. Demekki bazı bebekler daha bi uykucu :)
Canım çok fazla değil mi uyku süresi? Sarılık filan yok demi? 3saati geçirmeyin uyuyorsa uyandırıp besleyin diyor doktorlar.
benim kız da aynı , sariligi kalmadı şükür ama bi uyku düzeni oluştu , kendi uyanıyor ben kaldırmadım kendim doğduğundan beri.

keattle da gun icersinde surekli suyum oluyor zaten yani hali hazirda kaynamis sogumus su.onuda bi tik aciyorum keatttle sonra kapatiyorum istedigim sicakliga ulasiyor.fazla isindiysada cam bibeton mama koy calkala yapiyorum.bide su akqn musluk altinda tutuyorum birkac sn.izime hazir oluyor.

Emiyor baya beni uyuyup kalıyor sonra yatağa koyuyorum 15-20dk sonra pat diye açıyor gözleri deli oldum gece boyunca. Acaba emzirip ardından hala aranıyorsa mama mi versem diyorum?az önce öyle yaptım uyudu. Çişli bezi fazla oluyor. 4-5kere baya doldurmuş oluyor. 2kere filan da kakası oluyor
Cisli bez sayısına göre bence doyuyor bebeğin, uyanma kısmı bizde de öyle , hatta bugün sabahtan beri deli etti, uyuyor koyduktan 10 dk sonra uyanıyor. Emzirsem emiyor her seferinde ama kusuyor sonra. Gazdan yapıyor bizimki. Denemediğim şey kalmadı , zeytinyagla masaj yaptım,kimyon rezene verdim. Damlasini verdim. Yok bugün fena huysuz. Belki de büyüme atagidir diyorum. Hiç mama vermeyi denemedim ama sütüm yetiyor diyorum ve şükür ki kilo alımı iyi , kaka çiş de yapıyor.

Aynen canim lansinohun aldim pompa seklinde, o da bi işe yaramadi. Pompayla cekiyorum uc cikinca agzina vermekle memeyi tutturmakla ugrasirken meme ucu sönüyor yine. Neler denedim neler :KK43: kafayi yicem artik.
Canım enjektörle çıkartılıyorlar bi bak istersen ben denemedim ben lansinohjn
Kini kullanıyorum bir kaç defa çekiyorum hemen veriyorum

Canım enjektörle çıkartılıyorlar bi bak istersen ben denemedim ben lansinohjn
Kini kullanıyorum bir kaç defa çekiyorum hemen veriyorum
Aslinda lansinoh guzel uc cikariyor ama kizim cok inat :( ben agzina meme vermek icin mucadele ederken meme ucum yine eski halini aliyor. Memeyi tutmasi ve sut gelene kadar cekmesi zaman aliyor. Sut gelmeye baslayinca birakmiyor uyuyana kadar emiyor bir süre. Simdi farkli bisey deneyecegim. Gogus ucu pompasiyla once sut cikana kadar cekecegim oyle verecegim memeyi. Belki daha hizli tutar memeyi

Kizim 2 gundur kakasini yapamadi.. onceleri de gunde 1 kez zar zor kaka yapiyordu. Normal mi acaba bu durum? Doktora sorduk, 3 gunde 1 yaptigi da olur sorun degil dedi. Ama kimden duysam bebekleri cok kaka yapiyor.

Mamayi ilik vermeye calis canim midesine dokunmasin. Ben icme suyunu cam demlikte kaynatip bebegin termosuna koyuyorum sicak suyu onun icinde hazir duruyor surekli.. Mamayi cam biberonda bu suyla hazirlayip soguk su icinde bir sure bekleterek ılıtıyorum oyle veriyorum kizima. Rahat oluyor.

Back
X