- 22 Ağustos 2017
- 216
- 219
- 18
- Konu Sahibi y4zy4qmurum
-
- #30.541
9 ay tasidin canim doktor oyle diyorsa hakli riske atma bebegini biran once kavustursun rabbim sizi saglikli sihhatli dogsun insallahBende dr dan çıktım nst de hiç sancı çıkmadı açılmam yok, bebek kanala girmemiş kilo 3800 ama daha yüksek de olabilir ve zaten baş çevresi haftasından ileride. Dr sen kesin normal istiyosan bekleyelim ama bekledikçe risk artıcak ona göre hareket edelim dedi. 2 günde 1 kontrol ederiz ama dışkısını yeme ihtimalini göremeyiz dedi. onun dışında normal olsa da altta çok fazla yırtık olup seni çok fazla yıpratabilir dedi. karar yine benim ancak şu durumda normal doğumun pek bir manası kalmıyor benim için çünkü riskler fazlalaşıyor. Tarih de geldi. Normal doğum olsa bile baş çevresi geniş olduğundan sıkışma, takılma olayları olabilir. Ayrıca aşağıdaki kesik karındaki kesik kadar olabilir dedi. Doktoruma çok güveniyorum, söylediklerini de bir bir görüp yaşadık, mantıklı da geliyor kafamda bir soru işareti de oluşmadı ki normal doğum yanlısı doktorum. Bu yüzden gidip sezeryan sırası alıcam, 2 3 gün sonraya vereceği için en azından 2 3 gün de bekliyor olucam. Siz ne yorum yaparsınız benim durumuma?
Bundan önceki kontrol de geçtiğimiz cumartesiydi o zaman da 3500 civarıydı canım kilosuEn son ne zaman gitmistin kontrole canim o zaman kac kiloydu
Aynen bende riske atmak istemiyorum. doktorumdan şüphe etseydim başka dr a da giderdim ama bence haklı, bundan önceki tahminleri gibi. bi de söyle bise var sezeryan yanlısı olsa coktan alırdı bebegı9 ay tasidin canim doktor oyle diyorsa hakli riske atma bebegini biran once kavustursun rabbim sizi saglikli sihhatli dogsun insallah
Yok canim bu kontrolden once ne zaman gitmistin kontrole bundan onceki kilosunu merak ettimBugun canım sabahtan, küçük ölçtü dr 3800 kusur ancak buyuk ıhtımal 4 kg civarı dedi. Zaten bebek iri olduğundan bi kaç haftadır hafif küçük ölçüyor
Benimde gecen hafta sali gittim 3500 civari dedi bugun ogleden sonra tekrar gidicem acaba olabilir mi benimkide kilo almis midir diye benim doktorda normal dogum yanlisi ama bizimkinin umru degil sanki hic cikmicakmis gibiAynen bende riske atmak istemiyorum. doktorumdan şüphe etseydim başka dr a da giderdim ama bence haklı, bundan önceki tahminleri gibi. bi de söyle bise var sezeryan yanlısı olsa coktan alırdı bebegı
Birde + haftalar gercekten riskli kimseyi korkutmak istemem ama ilk diskisi kordonu hareketleri ben bide o hareket ettikce artik kalbim sıkısıyor kotu oluyorumAynen bende riske atmak istemiyorum. doktorumdan şüphe etseydim başka dr a da giderdim ama bence haklı, bundan önceki tahminleri gibi. bi de söyle bise var sezeryan yanlısı olsa coktan alırdı bebegı
Evet canım kendi ailem.. Hiçbir zaman varlıklarını hissettirmeyen, sahiplenmeyen, kendilerine müslüman olan ailem. İnsan artık kaldıramıyorum, ben senelerdir elimden geleni yaptım. Bundan sonra yok saymak kaldı bana..Yanlş anlamdım dmi kendi ailen. Sadece 1gün mü kaldılar. Keşke hiç gelmeselerdi.. Kuzum neden böyle peki. Bekarken de mi bu şekildeydi. İstemedikleri evlilik filan mıydı. Yani nasıl böyle bir şey aklım almıyor
Kuzum arada sadece kan bağı var dediğin gibi, ötesi yok. Allah birbirimize muhtaç etmesin, o kadar ağırıma gitti ki bu sefer. Senede bi sefer gelip gidiyolardı, onda da babam hep eksik arardı, sanki sarayda büyümüş kendisi. Bi eksiğimide kapatmak akıllarından geçmedi hiç. Gelirken en azından eli boş gelmemek için bi tatlı alır insan ama o bile yok, kii kv herşeyi yollardı burdan... Onlar yüzünden kendimi ezik hissetmektense görüşmemek en iyisi..Gelisimi normal Suan da Can'ım cok sukur onda sıkıntı yasamadık tansiyonda olmadı açıldığını düşünüyoruz biz Çetnik'lerin erken dönem centikleriydi acilir demişti de 22. Haftamda OLMUSTU 28. Haftaya kadar düzelebilir demişti sanırım duzeldi Bi yan etki yasamadık cunku. Senin Nasıl Suanda ??
Can'ım yaa sasırdım inan neden oyle
Oldu kı lahusa lahusa ne beklentileri var bu insanların hemde senin canin kanın bu insanlar .. Kan bağı bazen Cidde'n bos gibi geliyor
Kuzum ilk bir iki gün gelen ağız sütü dedikleri sütü bebişler zor çekebiliyor. Ondan olabilir. Sıcak duş ve bol su iyi geliyor. Bizimde pazartesi 9.0 çıktı. Sizin ne kadar sarılık değeriniz?Bizde iyiyixz elhamdülillah sütüm geç geldiği için biraz sarılığı var ..sütüm gelsin diye uğraşıyorum az az mama takviyesi yaptık ne yazık ki..elh ama çok yuksek değil ama korkutuyor yınede
Doktordan sonra yazarsın canım. Almıştır kilo bence ama o kadar mıdır bilemem. Zaman aşımı olunca gerçekten riskler korkutucu oluyor, anne karnında ölüme kadar gidebiliyor. Dolayısıyla kimse riske atmak istemiyor 9 ay taşıdığı bebeğini. Bu durumda takipteki doktor zaten deneyimli ve normal doğum yanlısıysa riskleri açıklayarak kararı gebeye bırakıyor. Sezeryan yanlısı olan doktor olsa bence durmaz alırdı zaman aşımı olmadanBirde + haftalar gercekten riskli kimseyi korkutmak istemem ama ilk diskisi kordonu hareketleri ben bide o hareket ettikce artik kalbim sıkısıyor kotu oluyorum
Bizim doktor baya sinirlari zorluyo tercihi gebeye birakmiyor bugun diger hastasi 41+4 deydi hala nst ye sokup cikariyormus iki gune birDoktordan sonra yazarsın canım. Almıştır kilo bence ama o kadar mıdır bilemem. Zaman aşımı olunca gerçekten riskler korkutucu oluyor, anne karnında ölüme kadar gidebiliyor. Dolayısıyla kimse riske atmak istemiyor 9 ay taşıdığı bebeğini. Bu durumda takipteki doktor zaten deneyimli ve normal doğum yanlısıysa riskleri açıklayarak kararı gebeye bırakıyor. Sezeryan yanlısı olan doktor olsa bence durmaz alırdı zaman aşımı olmadan
Hadi ya, iyi risk alıyor demek ki. O da tuhafmış yaBizim doktor baya sinirlari zorluyo tercihi gebeye birakmiyor bugun diger hastasi 41+4 deydi hala nst ye sokup cikariyormus iki gune bir
Ama alaninin en iyisi butun ozel hastaneler onun pesinde sira alabilmek cok zor oylede bi doktor masallahHadi ya, iyi risk alıyor demek ki. O da tuhafmış ya
acile gittiğimde bende aynı şeyleri duydum oradaki doktordan bebeğin kafası çok büyük kilosu 4 kilo üzeri dediler zaten son haftalarda hep aynısını diyorlardı ama ben sezeryan istemedim bana kağıt yazdırdılar bütün riskleri alıyorum diye beklemeye başladık sonra özel odaya alındım doğumumu hastanenin başhekimi yaptırdı dikişim bile olmadı, bebek 3600 doğdu kafası da diğer bebeklerimden küçük çıktı. Kararı sen vereceksin tabi ama benim ultrasonlara hiç güvenim kalmadıBende dr dan çıktım nst de hiç sancı çıkmadı açılmam yok, bebek kanala girmemiş kilo 3800 ama daha yüksek de olabilir ve zaten baş çevresi haftasından ileride. Dr sen kesin normal istiyosan bekleyelim ama bekledikçe risk artıcak ona göre hareket edelim dedi. 2 günde 1 kontrol ederiz ama dışkısını yeme ihtimalini göremeyiz dedi. onun dışında normal olsa da altta çok fazla yırtık olup seni çok fazla yıpratabilir dedi. karar yine benim ancak şu durumda normal doğumun pek bir manası kalmıyor benim için çünkü riskler fazlalaşıyor. Tarih de geldi. Normal doğum olsa bile baş çevresi geniş olduğundan sıkışma, takılma olayları olabilir. Ayrıca aşağıdaki kesik karındaki kesik kadar olabilir dedi. Doktoruma çok güveniyorum, söylediklerini de bir bir görüp yaşadık, mantıklı da geliyor kafamda bir soru işareti de oluşmadı ki normal doğum yanlısı doktorum. Bu yüzden gidip sezeryan sırası alıcam, 2 3 gün sonraya vereceği için en azından 2 3 gün de bekliyor olucam. Siz ne yorum yaparsınız benim durumuma?
Peki canım , suni sancıyla doğumu başlatma işini görüştünüzmü? Veya suyunu patlatıp .Hadi ya, iyi risk alıyor demek ki. O da tuhafmış ya
Canim sadece olcumle olsa yani tek problem bebegin iri olmasi degil yoksa doktorum da diyo 4 te olsa dogurursun diye zaten bekletiyo ancak bende acilma yada sanci yada dogum belirtisi yok malesef. Kanala da yerlesmedi buyuk ihtimal kafa cevresi 2 hafta onde oldugundan. Sende bebek kanala inmis miydi sancin yada acilman varmiydi? Ama belli de olmaz diye bekliyoruz doktorum da beklicem dememe ses etmiyo zaten.acile gittiğimde bende aynı şeyleri duydum oradaki doktordan bebeğin kafası çok büyük kilosu 4 kilo üzeri dediler zaten son haftalarda hep aynısını diyorlardı ama ben sezeryan istemedim bana kağıt yazdırdılar bütün riskleri alıyorum diye beklemeye başladık sonra özel odaya alındım doğumumu hastanenin başhekimi yaptırdı dikişim bile olmadı, bebek 3600 doğdu kafası da diğer bebeklerimden küçük çıktı. Kararı sen vereceksin tabi ama benim ultrasonlara hiç güvenim kalmadı
Suni sanciyi konustuk. Kanala inmedi bebek bastan beri de basi sag kasiktaydi. Suni sanci versem bile acilma olmayabilir bosa cekmis olabilirsin dedi. Suyun gelse bile sezeryan olabilirsin diye bastan uyardi ki zaten sezeryan yanlisi degil bekleyelim takip ederek diyo.Peki canım , suni sancıyla doğumu başlatma işini görüştünüzmü? Veya suyunu patlatıp .
Karar vermekte zor bu durumda , bebek iri hangi yöntemi seçmekte zorlanır insan , riske atmak istemez tabiiki...
Gönlün neden yanaysa o hayırlısı olur inşaallah. Kanala yerleşmiş olsa suni ve su patlatmayla gelebilir ama yerleştimi bilmiyorum senin bebek.
İlk bebeğin miydi senin?Canim sadece olcumle olsa yani tek problem bebegin iri olmasi degil yoksa doktorum da diyo 4 te olsa dogurursun diye zaten bekletiyo ancak bende acilma yada sanci yada dogum belirtisi yok malesef. Kanala da yerlesmedi buyuk ihtimal kafa cevresi 2 hafta onde oldugundan. Sende bebek kanala inmis miydi sancin yada acilman varmiydi? Ama belli de olmaz diye bekliyoruz doktorum da beklicem dememe ses etmiyo zaten.
Suni sanciyi konustuk. Kanala inmedi bebek bastan beri de basi sag kasiktaydi. Suni sanci versem bile acilma olmayabilir bosa cekmis olabilirsin dedi. Suyun gelse bile sezeryan olabilirsin diye bastan uyardi ki zaten sezeryan yanlisi degil bekleyelim takip ederek diyo.
Neden epidural istemiyorsun canım? Ben ağrısız olsun diye epidural istiyordum kısmetse tabiKızlar meraba doğm yapan arkdşlar gözünüz aydn darısı bize.Bende bugn doktora gttm haftaya çatı nuayenesi yapcak bebiş dönmüş baş aşağı.Bana doktorm epidural yaparz doğumunu dedi direk ya.Ben sağlıkçı olduğumdan biliyorm epidural normal doğumu aslnda pek terch etmiyodm ama doktorum önerdi siz ne düşünüyosun ki ya napmalıym acaba
benim bebeğimin kafası da kanala girmemişti, o gün suyum geldi sonradan sancı oldu bebeğin kafası da açılma 7 cm falan olunca girdi tam kanala birazda insin diye hareket yaptırdılarCanim sadece olcumle olsa yani tek problem bebegin iri olmasi degil yoksa doktorum da diyo 4 te olsa dogurursun diye zaten bekletiyo ancak bende acilma yada sanci yada dogum belirtisi yok malesef. Kanala da yerlesmedi buyuk ihtimal kafa cevresi 2 hafta onde oldugundan. Sende bebek kanala inmis miydi sancin yada acilman varmiydi? Ama belli de olmaz diye bekliyoruz doktorum da beklicem dememe ses etmiyo zaten.
Suni sanciyi konustuk. Kanala inmedi bebek bastan beri de basi sag kasiktaydi. Suni sanci versem bile acilma olmayabilir bosa cekmis olabilirsin dedi. Suyun gelse bile sezeryan olabilirsin diye bastan uyardi ki zaten sezeryan yanlisi degil bekleyelim takip ederek diyo.
İlk canim evet. Onumuzdeki pazartesiye gun aldik zaten max sure o oluyor. Pazartesiye kadar normali beklicez oldu oldu olmadi zaten olmasi gereken olacak bakalimİlk bebeğin miydi senin?
İki veya daha fazlasında doğum başladığı günde girebiliyo kanala. Ama ilkse bu zamana kadar girmesi gerekirdi evet.
Hakkınızda hayırlısı canım yaa , bekleyelim demiş bakarsın açılman olur herşey güzel gelişir. Yoksa sezeryan tercih edersiniz ama o zamanda süremi geç oluyor sezeryan için önceden mi gün almak gerekiyordu
İnsallah benimde suyum sancim gelirde acilmam olur normal olur canim. Hayirlisi hakkimizdabenim bebeğimin kafası da kanala girmemişti, o gün suyum geldi sonradan sancı oldu bebeğin kafası da açılma 7 cm falan olunca girdi tam kanala birazda insin diye hareket yaptırdılar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?