- 28 Kasım 2012
- 7.030
- 4.605
- 373
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #4.501
Can'ım inş geç döllenmedir. İyi düşün. Olursa tabi ki allahtan ama inş bebişine kavuşursunvalla sata gore ben bugun 5+6yim ama hala kese net gozukmedi dis gebelikten bende cok korkuyorum ama olursada yapcak bisey yok cnm napayim hersey allahtan
Amin canım sağol.
Bişey sorucam. Bu arkadaşın bekar ya da bebek isteyen biri mi?
Benimde bu hafta başıma böyle bişey geldi. Çocukluk arkadaşım kardeşim dediğim kişiyle duygularımı paylaşmak istedim, hamile olduğumu öğrenince. Çift çizgi testimin fotoğrafını attım. Bana ne yazdı inanamazsın.
"Canım çok sevinme bence, dış gebelik olabilir."
Ne alaka dedim ya, ne alaka? Sinirlerimi bozdu. Sonra düşündüm bu arkadaşım bebek istiyor ama henüz hamile kalamadı. Tedavi görüyor. Benim 20 aylık bir oğlum var. Onu da planlamadan hamile kalmıştım. Buda plansız olunca ona bir tepkiydi sanırım. Ama benim ne suçum var yani? İnş Allah isteyen herkesi kavuşturur bebeğine. Beni demoralize etmenin ne gibi bir faydası olacak ki sana?
Bilmiyorum acaba ben mi yanlış yaptım onunla paylaşarak. Ben nispet yapmak için atmamıştım ki. Sadece paylaşacak birini istedim. Bu zamana kadar herşeyimi paylaştığım kardeşim gibi gördüğüm kişiyle.
Ama hata etmişim...
kizlar ben doktordan ciktim doktor en azindan dis gebelige dair bi bulgu olmadigini soyledi kendi doktorumun dediginin aynisini soyledi rahim icinde olusmaya calisan bisey var ama net diil pazartesi kesin sonuclanir bu kadar endise etmek icin cok erken gebeligin gayet normal ilerliyo dedi bi nevi rahatladim
Canım sanırım ilk tahlilin olacak..sabah aç gitmekte yarar var..yanılmıyorsam tsh falanda bakılıyor sanırım onun için aç olmak gerekiyorKan tahlilleri icin sabah mi gitmeliyiz ogleden sonra yaparlarmi olabiliyorsa benim icin daha rahat olacak calisiyorum çünkü
İşte ben de onu diyorum ya, nispet yapmak değildi amacım. Bu zamana kadar herşeyimipaylaştığım biri. Onunda benim nispet yapmadığına emin olduğu düşünüyorum. Ciğerimizi biliriz biz. Ki beni azıcık tanıyan biri bile böyle bişeyle nispet yapıp insanları incitmeyeceğimi bilir. Ben ona da hiç baskı yapmadım bebek yapın diye. Kısmet bu işler elinizden geleni yapıyorsunuz zaten. Vakti geldiğinde sende kavuşacaksın bebeğine diye onu motive edip moral vermeye çalıştım konusu açıldığında.Cnm bence ikiniz de hatalisiniz. Arkadasin cocuk sahibi olmak icin ugrasirken her ay husrana ugrarken nispet yapar gibi fotograf atmissin. O da hatali, tebrik etmeliydi.
Ben tum cocuklu hamile arkadaslarimla görüşmeyi kesmistim. Surekli cocuklarindan bahsediyorlardı, sen niye yapmiyorsun diye baski yapiyorlardi. Bunaliyordum. Esekten düşenin halinden esekten düşen anlar
Böyle tutumlar sergileyen insanların davranışlarını çocuk sahibi olamamasına bağlamak çok yanlış. Yıllardır bebek sahibi olamamış biri olarak karşımızdaki insanlara nasıl tepkiler vereceğimizi bilmiyoruz böyle zihniyetler yüzünden. Arkadaşınız terbiyesizin tekiymiş. Ama bunun bebek sahibi olamamasıyla bağdaştırmak kadar saçma bişey olamaz.
Onun yaptığı çok çok büyük bir ayıp. Onun karakteri buna müsait demek ki. Ama sizin yaptığınız da doğru değil. Yıllarca birkaç kendini bilmez arkadaşımın resmen nispet yaparcasına bilmem kaçıncı kez hamilelik planı muhabbetlerine hamile olduğunu bir mesajla müjdelemesine şahit oldum ve çok Can'ım yandı. Onun hamile olmasına üzüldüğümden yada sevinmediğimden değil. Kendimin neden sahip olmadığını düşünerek.
Hatta çok yakın bir arkadaşımı ben de bozdum mesajla bir gün. 4. Kez hamile kalışının haberini benim en hassas olduğum dönemde mesajla bildirdi (tüp bebek yaptırmıştım ve sonucun olumsuz olduğunu öğrenmiştim) ve o tedavi sürecinde olduğumu biliyordu. Sadece hayırlı olsun yazdım ve günlerce aramadım.
Lütfen artık herkes birbirine hassas davransın. bu zamanda o kadar çok ki tedavi gören insan.
Ve insanların olumsuz tutumlarını bebeklerinin olmamasına bağlamaktan vazgeçin.
Onların ne yaşadığını anlamanız mümkün değil olmayacak da. Yıllarca bebekleri severken nasıl davranmam gerektiğini bilemedim yıllarca sırf bu yüzden bu saçma anlayışlar yüzünden.
Aynen ya kimseyle birşey paylaşamayacak duruma gelmişiz. Ne acıbelki cocugu olmadigi icin cani cok yanmistir insallah oda bu sevinci tadar benim bi arkadasm var bekar bu hafta babasi vefat etti cenazede bile beni dusundu bebegin usutur birsey getirim sen otur hamilesin cok iyi biri Allah ona sabirlar versin babasi ile cok iyiydi bazilari cok ince olabilirken bazilarida benim babam gibi dun aksam hamilelimi ogrendi ve seni keserim dedi sebebi annemin sizofren olmasi ve esimin aileside dahil annem gibi olacami dusunmeleri artik bende alistim yani kimse sevindiremiyorun bile
Şükür canm şanslısın hasta halinden anlayan biri belli ki, güzel bişey söylemiş. Hemen hemen yakın durumdayız. Tarihlerimiz de yakın ve benim kese görünmedi bile henüz, pzt gününü iple çekiyorum ve umarım sağlıklı gebeliktir diye dua ediyorum. Hayırlısı olsun hakkımızda..kizlar ben doktordan ciktim doktor en azindan dis gebelige dair bi bulgu olmadigini soyledi kendi doktorumun dediginin aynisini soyledi rahim icinde olusmaya calisan bisey var ama net diil pazartesi kesin sonuclanir bu kadar endise etmek icin cok erken gebeligin gayet normal ilerliyo dedi bi nevi rahatladim
Valla yazdığınız mesajda pekala da genelleme yapmışsınız. Arkadaşın yaşadığı olumsuz duruma karşılık hemen bekar yada çocuğu mu olmuyor gibi bir yorumda bulunmuşsunuz. Üstelik onu yapan arkadaşı çocuklu biri. Genelleme tutumunuz burdan anlaşılıyor. Her neyse bu konuyu tartışacak değilim. Yazdığınız şeye karşılık sessiz kalamadım sadece. Dilerim güzel bir hamileliğiniz geçer ve iyi kötü dostları ayırt edebilecek durumda olursunuz.İşte ben de onu diyorum ya, nispet yapmak değildi amacım. Bu zamana kadar herşeyimipaylaştığım biri. Onunda benim nispet yapmadığına emin olduğu düşünüyorum. Ciğerimizi biliriz biz. Ki beni azıcık tanıyan biri bile böyle bişeyle nispet yapıp insanları incitmeyeceğimi bilir. Ben ona da hiç baskı yapmadım bebek yapın diye. Kısmet bu işler elinizden geleni yapıyorsunuz zaten. Vakti geldiğinde sende kavuşacaksın bebeğine diye onu motive edip moral vermeye çalıştım konusu açıldığında.
Yine de yanlış anlayabileceğini düşünmedim bu haberi paylaşırken. Ha bir de öyle deli gibi sevinç sözleri söylemedim. Zaten daha sevinemedim ki. Plansız oldu. Daha 20 aylık oğlum var. Doğum sonram çok sıkıntılıydı. Doğum sonrası tekrar ameliyata alındım sütüm gelmedi o yüzden. Doğum yaptığım an dedem vefat etti. Ailem bu yüzünden 10 gün yanıma gelemediler. Kv nin insafında geçti loğusalığım. Oğlum kolikti. Depresyonu ağır geçirdim. O da biliyor herşeyi. Yine herşey kötü giderse diye endişelendiğimi söyledim sevinmenin tersine.
Ama o direk canımı yakmaya çalıştı. Bunu anlamayacak kadar da salak değilim.
@zenderu Normalde olsa affetmem derdim ama bu davranışının sebebini düşününce yol oraya çıkıyor. Bak genellemiyorum arkadasım.Dolunay22 . Bu arkadaşımın bu davranısını bu sebebe bağlıyorum.
Ayrıca senin bahsettiğin zihniyette bir insan değilim. O genellemene de ben katılmıyorum, kendimi de dahil etmiyorum
Aynen ya kimseyle birşey paylaşamayacak duruma gelmişiz. Ne acı
Valla yazdığınız mesajda pekala da genelleme yapmışsınız. Arkadaşın yaşadığı olumsuz duruma karşılık hemen bekar yada çocuğu mu olmuyor gibi bir yorumda bulunmuşsunuz. Üstelik onu yapan arkadaşı çocuklu biri. Genelleme tutumunuz burdan anlaşılıyor. Her neyse bu konuyu tartışacak değilim. Yazdığınız şeye karşılık sessiz kalamadım sadece. Dilerim güzel bir hamileliğiniz geçer ve iyi kötü dostları ayırt edebilecek durumda olursunuz.
Ferritin dediğimiz depo demirdir ve genelde toplumsal olarak ne yazık ki Türk kadınlarında bu değer hep referansın altında kalır hep düşüktür,böyle bir durumda hemoglobin ve hematokrit değerine bakmak gerek onlar anlık anemi durumunu gösterirler eğer onlarda sınırın altında bir düşüş yoksa Demir desteği almak için 4.aya kadar beklenir. D3 vitamininde de durum benzer. İyi bir hekim altta yatan farklı sebepler yoksa vitamin desteği için 10.haftadan sonrası için başlangıç yapmayı uygun görürkizlar bendun saglik ocagi kan verdim kalbim agriyordu kizima bakamaz hale gelmistim sonuclarimi daha gostermeedim ama ferittin en az 11 olmasi gerekken bende 5.4 dusmus hidroksi vitamin d en az 30 ken bende 10 dusmus 5 tane degerim dusuk ama en cok bunlar olmus sizde durumlat nasil baze nefesim bana yetmiyor gibi oluyorum
Geçmiş olsun tatlım inşallah sıkıntı olmaz zaten kötü bir şey olsa Dr dinlen der uyarirdiBu arada kontrole gittim. Hem keseyi görmek için hem de dün geceki sancımı sormak için. Keseyi gördü dr. Ama 4 hafta ile uyumlu dedi. Normalde adet tarihine göre 5h6g dü. Geç döllenme olmuş olabilir dedi drum.
Ama rahimde bir kanama alanı ya da sıvı toplanması görüyorum dedi. Bebeğin kesesinin tam tersi yönünde. Bebekle alası yok dedi. Dinlen, 2 hafta sonra kontrole gel dedi. Keseyle alakası olmadığı için sanırım, progestan da vermedi. Sancı için de bu haftalarda olur. Aktif kanaman olursa gel dedi.
Başına böyle bişey gelen var mı? Hiç duymadım kese harici kanama alanını. Nette de bilgi bulamadım. Oğlumla gittiğim içinde neden olmuştur diye sormak aklıma gelmedi. Koştur koştur gidip geldik.
Cnm bence ikiniz de hatalisiniz. Arkadasin cocuk sahibi olmak icin ugrasirken her ay husrana ugrarken nispet yapar gibi fotograf atmissin. O da hatali, tebrik etmeliydi.
Ben tum cocuklu hamile arkadaslarimla görüşmeyi kesmistim. Surekli cocuklarindan bahsediyorlardı, sen niye yapmiyorsun diye baski yapiyorlardi. Bunaliyordum. Esekten düşenin halinden esekten düşen anlar
Canlar arkadaş aslında benim gibi kırılmış sanırım onunda en iyi arkadaşı hiç yoktan tebrik etse yeterdi Filan ama dış gebeliktir demesi normal değil. Bende ilkini kaybettim kürtaj oldum yanımda hamile arkadaşlar vardı hep bebek meselesi konuşur beni dahil ederlerdi ama ben afallardim kirilirdim, çok istemiştim bebeğimi biliyorlardı. Çok hassas bu konular bende zamanında kırıldım ama kimseyi kırmadım halen devam kırılıyorum bu sefer de belki hamileyim diye insanlar çok anlayışsız bencil biz bebeklerimizi düşünelim kimseyi değil en iyisiBöyle tutumlar sergileyen insanların davranışlarını çocuk sahibi olamamasına bağlamak çok yanlış. Yıllardır bebek sahibi olamamış biri olarak karşımızdaki insanlara nasıl tepkiler vereceğimizi bilmiyoruz böyle zihniyetler yüzünden. Arkadaşınız terbiyesizin tekiymiş. Ama bunun bebek sahibi olamamasıyla bağdaştırmak kadar saçma bişey olamaz.
Onun yaptığı çok çok büyük bir ayıp. Onun karakteri buna müsait demek ki. Ama sizin yaptığınız da doğru değil. Yıllarca birkaç kendini bilmez arkadaşımın resmen nispet yaparcasına bilmem kaçıncı kez hamilelik planı muhabbetlerine hamile olduğunu bir mesajla müjdelemesine şahit oldum ve çok Can'ım yandı. Onun hamile olmasına üzüldüğümden yada sevinmediğimden değil. Kendimin neden sahip olmadığını düşünerek.
Hatta çok yakın bir arkadaşımı ben de bozdum mesajla bir gün. 4. Kez hamile kalışının haberini benim en hassas olduğum dönemde mesajla bildirdi (tüp bebek yaptırmıştım ve sonucun olumsuz olduğunu öğrenmiştim) ve o tedavi sürecinde olduğumu biliyordu. Sadece hayırlı olsun yazdım ve günlerce aramadım.
Lütfen artık herkes birbirine hassas davransın. bu zamanda o kadar çok ki tedavi gören insan.
Ve insanların olumsuz tutumlarını bebeklerinin olmamasına bağlamaktan vazgeçin.
Onların ne yaşadığını anlamanız mümkün değil olmayacak da. Yıllarca bebekleri severken nasıl davranmam gerektiğini bilemedim yıllarca sırf bu yüzden bu saçma anlayışlar yüzünden.
Ferritin dediğimiz depo demirdir ve genelde toplumsal olarak ne yazık ki Türk kadınlarında bu değer hep referansın altında kalır hep düşüktür,böyle bir durumda hemoglobin ve hematokrit değerine bakmak gerek onlar anlık anemi durumunu gösterirler eğer onlarda sınırın altında bir düşüş yoksa Demir desteği almak için 4.aya kadar beklenir. D3 vitamininde de durum benzer. İyi bir hekim altta yatan farklı sebepler yoksa vitamin desteği için 10.haftadan sonrası için başlangıç yapmayı uygun görür
Sağolasın canım arkadaşım hemşireyim ben ordan geliyor bu hakimiyet bi de aile hekimliğinde çalışıyorum orda hep gebeler ve bebeklerle ilgilendiğimiz için bu konularda donanımlı olmak gerekiyor mecburenmasallah sana ya meslegini merak ettim ayrintili bilgi icin cok tesekkur ederim bende bu sali doktora gidicem. inanilmaz usuyorum elektirikli soba ayaklarimi isitsa bile icim usuyor bu ara asure zamani caniniz asure cekiyormu ben yapmak istiyorum ama hamile kaldimdan beri elimin ayarida bozuldu.
Sağolasın canım arkadaşım hemşireyim ben ordan geliyor bu hakimiyet bi de aile hekimliğinde çalışıyorum orda hep gebeler ve bebeklerle ilgilendiğimiz için bu konularda donanımlı olmak gerekiyor mecburenüşüme durumu bende de var işte kazak üstüne hırka ile oturuyorum,evde battaniyenin altından çıkmıyorum ki benim kan değerlerimin hepsi normal sınırlarda,hormonlarla ilgili bu üşüme durumu sanırım inanmazsın şimdi karşı komşum aşure getirdi bende sıcak sıcak çok ama öooook severim hele komşumun yaptığını ençok onu severim ama şuan böyle bir iki kaşık aldım bıraktım tatlı içimi kötü yapıyor midemi bulandırıyor offff
Ben de kızıma hamileyken tatlı delisiydim.sabah akşam incir reçeli yerdim :) şimdi de acı baharatlı şeyler istiyor hep canımmmmhemsireligin adına sevindim pek cogumuz meslek sahibi olamiyoruz bile ayrica grubumuzdasn bilgilendiriyorsn bu cok guzel. valla komsun adina sevindim bizimkilerden yapan yok malesef insallah benim niyetimde var yapmak guzel olur insallah bende ilk hamilelikde tatli manyagi idim bunada oyle oluyor asiri bal kabagi tatlisi yedim benimde midem eksi seyleri almiyor. asureyi bi kasik bi kasikda olsa yemeye calis vitamin deposudur hepden esimde dun gitmis bi yerde iki tane yemis insan banada getirir dimi aksama bi tane getir dedimde bakalim dun gece ruyama bile girdi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?