2018 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    262

Benim bes gun once kilosu 1500du o zaman bnm durumum hep kotu

İki gün giremeyince birikmiş sayfaları okudum önce :) hayırlı kandiller güzel anneler Rabbim tüm dualarımızı kabul etsin.
Bugün perinatalog randevum vardı. Kan akışı normal, kilosu iyi, başı aşağıda fakat göbek kordonu boynuna dolanmış. Takip edilmesi gerek doktoruna bilgi verirsin dedi. Şu an kordon gevşek durumda pozisyon değiştirip gerginleştirmezse Doğum kanalına girene kadar sıkıntı olmaz dedi. Ptesi kendi doktoruma gideceğim. Bu süslü kız beni çok uğraştırdı çok. Şimdiden kolye takmış boynuna minnoş inşallah her şey yolunda gider ve sağlıklı doğumlar yaparız.

Bikac dolanmada sıkıntı oluyo galiba canım insallah doguma kadar uslu uslu durur saglikla kucagina alirsin

Kızlar biri bana yardımcı olabilir mi suan fena şekilde panik olmus vaziyetteyim sol kaburgamın altına Bebek mi giriyor yoksa kasılma mı yasıyorum çözebilmiş değilim ağrım sızım Yok ama ara ara kaburgamın altında bir sertlik hissediyorum Bebek mi dolaşıyor yoksa elime gelen rahim mi çözemedim

Merhabalar
Bugun nst ye girdim tam anlamadım sancı neresi oluyor ama 50 ye kadar yukselen çizgiler vardı
Daha öncesinde 15-21 aralık arası tahmini doğum diyen doktorum bugun yılbasında olur dedi
Bebegimin kilosu 2.450 çıktı sanki biraz az gbi geldi
Acaba kilosu az diye mi süreyi uzattı
Ne kadar durursa karnımda o kadar iyi tabi ama kafamı karıştırdı

Sol kaburganın altında rahim olur mu ki? Bebektir o. Kasılmalar zaten kasık bölgemizde olacak. Bugün doktora bebeğin sertleşip toparlanması korkulacak bir durum mu diye sordum gayet normal olduğunu söyledi. Panik oldukça gerilim yaşarsın canım sakinleş önce su iç rahatla.

Elinle tuttuğunda ya da dokunduğunda hemen hareket ediyorsa bebektir ama bir süre yumru gibi sertlik olup sonra yavaş yavaş düzeliyorsa kasılma bence, bende bu şekilde oluyor ki son günlerde çok kasılmam var. Genelde kaburgalara bebek baskı yapıyor, benim de sağ kaburgama yükleniyor baya. Rahmimiz artık iyice büyüdü, ara sıra kasılmaları karnımızın bir çok yerinde hissedebiliriz,düzenli kasılmalar değilse panik olmamak gerekiyor deniyor.

Kızlar hepinizin kandili mübarek olsun su mübarek kandil gecesi hürmetine bebeklerimizi sag Salim hayırlısı ile kucağımıza Almayı nasip etsin Allah

amin inşallah sağsalim alalım kucağımıza..

şimdiden bu ne süs püs ya.
benim kız gibi boynunda kolyesi ile gelecek belki.
hareketleri tamamen durmadığı sürece sıkıntı yok canım kordon dolanmaları eskiden çok büyük sıkıntıymış galiba şimdi her doktora normal geliyor

Pazartesi girdim hastaneye iki gun kan takviyesi yapildi ameliyat icin gelis o gelis kaldim burda durumum simdilik iyi cok sukur

1 haftalık daha dayansa minnoş,
36. Haftadan sonra yavaş yavaş doğumlar başlar zaten inşallah daha gğzel haberler bekliyoruz

sancı kaburgadan gelmez canım.
bebeğin itmesi , hareketleridir panik yapma:

Selam canım kg az falan değil maşllah iyi hatırladığım kadarıyla bu haftalarda genelde bu kg oluyorlar.
4 hafta oldu ben doktora gideli son doktora güdenler kilo konusunda fikir verirler..
Tahmini söylemiştir doktor da bakalım bebek ne zaman gelmek isteyecek.

Teşekkür ederimmm.
Benimki de kilo bakımından ıyidi.
En azından Antalya'daki Dr. Bana herşey yolunda, deyip duruyordu.
Burda da açıkçası fazla kilo aldığımı soyleyemem ama yine de iyi beslendigimi düşünüyordum.....
İnşaallah dert edinecek birşey değildir zira ben çok kötü oldum bebegimin gelisimi hakkında aldığım yorumdan ve nts sonucunda Dr un bana acil yatış yapman lazım , deyisinden....
İğne ne iğnesi tam olarak? Kola mı vuruluyor?

Tahin sevmiyorum, bu yüzden tüketiyorum.
Yumurta da canım çekmiyor hiç.
Yani yumurta deyince midem tuhaf oluyor. ..
Cevizi mümkün mertebe sabahları tüketmeye çalışıyorum.
Hatta gece minnos uyutmadiginda aciktigimi hissedip atistiriyorum.
Balık eşim haftada 3 gün yememi tembihliyor ama hem balıktan geçerim hemde balıkla uğraşmak evde kokusu beni mahveder Die yanaşmıyorum.
Haftada 1 gün yiyorum. Eşim yapıyor.
Et ı de eşim yaparsa yerim.
Yoksa kendim bire bir et yemem.
Ama bunun dışında diğer herseyi yiyorum.
Yalnız sanırım sürekli ve belirli saatlerde yemedigimden ya da yeteri kadar tuketmedigimden mıdir nedir kilo yu ne ben alıyorum ne bebeğim
Ayrica Teşekkür ederimmmm ,
Pekmezin üstüne daha yoğunlascam.

Teşekkür ederimm.
Ya benim hep normal çıkıyordu.
Şimdi ne hikmetse son haftalara girmisken böyle bi durumla karsilasmak çok kötü. ..
Ben çalışıyordum.
İzne ayrıldım.
İzne ayrıldıktan sonra ağrılarım başladı.
Ayakta duramaz oldum.
Ayrica Size de geçmiş olsun. İnşaallah herşey yolundadır.
Muz ve süt. .
Bazen sütten tiksiniyor gibi oluyorum.
Eşim sürekli uyarıyor ama midem bazen herseyden uzak düşüyor ve gerçekten o an beni bitiriyor.
Yoksa sanırım sağlıklı şeyler tüketiyorum.
Yani muz u başımdan eksik etmiyorum.
Uykudan uyanınca bile en az 3 tane yiyorum.
Sol a yatisi fazla yapamıyorum.
Benim minnos çok hareketli.
Sağ a sola yatislarima musade etmiyor...
Yan yattığım zaman beni durtukluo bayağı uykudan uyandiriyor uyumuyor.
Bu yüzden daha cok sırt üstü yatiyorum. :/
Diğer konu da Dr herhangi birşey soylemedi.
Yarın yani dahasi bugün nasip olursa gideceğim yer inşaallah içimi ferahlatan şeyler söyler de bende aldığım bilgiler dogrultusunda daha dikkat ederim.

Teşekkür ederimm.
Nts bizim fark etmediğimiz sancilari görüyor.
Evet , ağrım oluyor.
Evet , hemde dayanılmaz.
Ama minnosum hareket ettiği zaman oluyor.
Ben nts ye her girişimde minnosum kıpır kıpır.
Karnımı delecekte çıkacak gibi oluyor.
O an gerçekten çok ağrısı oluyor dayanamiyorum.
Ama gülme tutuyor. Kemerden dolayı sıkıldıgini düşünüyorum...
Ayrıca kalça ağrımda dayanılmaz, ağlamama kadar çekilmez oluyor.
Yani ben hep bunlardan yakinirken.
Dr un sancıların var , demesi... şaşırtıyor.
Sancı nasıl bisey ki gerçekten merak ettim.
Çünkü bu benim tarif ettiğim ağrılar dışında imis.
Ultrasyon daki Dr da bana bi gün verdi ama şuan hatirlamiyorum açıkçası.
O an minnosum un ufacik oluşuna kafayı vermiştim.... :/
İnşaallah vaktinde minnoslarimizi sağ salim sağlıkla hayırlısı ile kucağımıza alırız. Aminnn

Bugün doktora bebeğin sertleşip toparlanması korkulacak bir durum mu diye sordum gayet normal olduğunu söyledi. Panik oldukça gerilim yaşarsın canım sakinleş önce su iç rahatla.

Benim minnos hep kendini sıkıp duruyor.
O an canım çok acıyor.
Normal birseyse sorun değil o zaman ama benim canım çok acıyor. ...

Bu arada göğüs hassasiyetim 2 gündür olmaya başladı.
Bu vakte kadar hiç göğüs sorunum yoktu.
Artık kendi kendine ağrı sizi giriyor.
Üstüne birde sarıiii renginde bi sıvı bırakıyor.
Bunu da ben misal camasirim aşağı yada yukarı çekerken çıktığını fark ediyorum.
Yani göğüs çevresi ile en ufak bi temasimda çıkıyor.
Bazen sadece şeffaf su da çıkıyor ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…