- 7 Aralık 2016
- 718
- 1.103
- 33
- Konu Sahibi Homely_angel
-
- #27.281
bana da bugün normal doğum duruşunda dedi dr. sorun yok dedi. doğuma kadar çok yer değiştirir bencede.Selam kizlar, simdi kontrolden geldik, hersey yolunda gorunuyor. Bebisim 1350 gr olmus. Plesentada biraz da olsa yukari cikma var dedi buyuk ihtimalle 3-4 haftaya yukari cikar dedi.Bundan sonra benim kontroller 2 haftada bir olacak.
Yalniz benim bebek de ters duruyor ve artik boyle kalir dedi bana, ama bu erken dogum riski falan olusturmuyormus. Ama bu cocuk hep boyle ters mi duracak ya rahatsiz olmaz mi bilemedim.
Bir de doktor hareket konusunun cok uzerinde durdu. 12 saat icinde ortalama 10 defa hissetmen lazim dedi. Tam benim gibi deliye soylebecek laf artik sabahtan baslarim saymaya. Mesela baktin hareket yok uzanip elinle karnini oynat falan o sana tepki verir dedi.Eger bir anormallik hissedersen hemen beni ara dedi.Bi de illaki guclu tekme olmasi gerekmiyor kucuk dokunuz gibi bile hissetmen yeterli dedi.
canım benimkinin kafası 1 hafta önde bende kortum bi sıkıntı olur mu dıye anatomik babaya çekmiş dediHAYIRLI KANDİLLER HAMİŞLER
Bizde kontrolden geldik.
doğumumuz 09.02.2018 görünüyor. kg 1507 olmuş.
doktor bebeğin başı büyük dedi bi ürktüm inşallah ileriki haftalarda normal olur. Var mı böyle bir duruma şahit olan?
Benim bebiste suan 30 haftalik duruyor. Banada 37 de dogar diyorlar. Artik kafaya takmiyorum bunlari herseyi hazir. Hastane cantamda tamam nerdeysekızlar ben bugün 30. haftaya girdim
iş yerindekiler beni panik ettirdi biri dedi ben 37 de doğurdum biri dedi ben 35 de
yanı dusununce sımdı benım 5 6 haftam mı kaldı diye panık oldum
hiçbir sey hazır değil ki en basta ben hazır değilim ne yapılır ne edilir bilmiyorum
şubat die bekliyorum ama cidden ya erken gelirse
doktor erken doğum gibi bi durum yok dedi geçen hafta ama ne olur bilinmez tabi
ay ben çok telaş yaptım şuan ne güzel 10 hafta var derken 5 hafta var demek tuhaf oldu
kız cocukları da erken gelır diyolar
kız olup hangi haftalar doğurdunuz kızlar paylasır mısınız
Erken doğum riskin olmasa bile 37 den sonrası normal doğum sayılıyo canım. 37 den sonra her an hazır olmak lazım. Ben hiç şubatı görebileceğimi düşünmüyorum:) ama belli olmaz tabi. Kızım 37+0 da doğdu. 41. Haftada doğuranlar da var. Sağlıkla gelsinler de biz o an hazır oluruz artık:)kızlar ben bugün 30. haftaya girdim
iş yerindekiler beni panik ettirdi biri dedi ben 37 de doğurdum biri dedi ben 35 de
hiçbir sey hazır değil ki en basta ben hazır değilim ne yapılır ne edilir bilmiyorum
ay ben çok telaş yaptım şuan ne güzel 10 hafta var derken 5 hafta var demek tuhaf oldu
Sevdim senin dr ubaşı aşağıdayken normal doğum oluyor. makat duuruşsa olmuyor. benim doktorum da bu haftalarda baş aşağı duruşu riskli buluyor mesela. erken doğumu tetikliyormuş.
Onu benimki de dedi. Daha dogrusu suan makat durus erken dogum riski kalmamis bu pozisyinda sadece sezeryan oluyor normal dogum olmuyor dedi. Ama daha 10 hafta var 50 kere doner daha merak etme dedi :))Sevdim senin dr ubenimki hemen dönmezse sezeryan olur dedi daha döner falan demedi canım sıkıldı o an
Benim bebiste suan 30 haftalik duruyor. Banada 37 de dogar diyorlar. Artik kafaya takmiyorum bunlari herseyi hazir. Hastane cantamda tamam nerdeyseyaljiz benim hastane cantam annemde duruuor sen onlari yikamayi beceremezsin dedi bana aldi elimden alisverisleri
Panik yapma bence artik hersey olacagina varacak :)
eşim mobilyacı ama oda takımını gidip seçemedik bi türlüErken doğum riskin olmasa bile 37 den sonrası normal doğum sayılıyo canım. 37 den sonra her an hazır olmak lazım. Ben hiç şubatı görebileceğimi düşünmüyorum:) ama belli olmaz tabi. Kızım 37+0 da doğdu. 41. Haftada doğuranlar da var. Sağlıkla gelsinler de biz o an hazır oluruz artık:)
İcini ferah tut canm insallah bsyin yoktur olsa bu zamana kadar farkederdinBanada doktor kesin var demiyor doğum yap gel eğer varsa var gibi diyor kalpe koltuk altından şemsiye diye bir mekanızma varmış basit bişey onu takarız diyor beni yıprattılar inanırmısın canım ya
kafanda deli sorulareşim mobilyacı ama oda takımını gidip seçemedik bi türlüterzi kendi söküğünü dikemez olayı
çantam vs hiç hazır değil
bir de 37. haftaya kadar çalışmak istiyorum ama dinlenemeden de doğurmak istemiyorum acıkcası iznimin ertesi günüha bir de işe giderken doğuruyormuşum o ayrı olay
acaba 35 de mi ayrılsam ama o zamanda 40 da gelecekse 5 hafta sıkıntıdan patlarım evde
sağlıkla gelsin de baska bsy ıstemıyorum tabi
Bana gecen hafta erken dogum rıskın yok dedıkafanda deli sorular
bende aynısını düşünüyorum izin konusunda. ha ben rahatım sabah işe geliyorum ayaklarımı uzatıp oturuyorum ekmek elden su gölden akşama kadar yayılıyorum. ama yinede yoruluyor insan :/ benim izin haftası sıkıntım yok ama işte aralık sonu gibi bırakırım gibi geliyor. az da bana dinlenme payı kalsın. gerçi 32. haftada kontrol var belki doktor diyecek ki sen çalışamazsın kır dizini otur evinde :)
DİNLENMEK ŞART CANIM ZATEN. BELKİ UZUN YILLAR DİNLENEMEYECEĞİZ ARTIK. TADINI ÇIAKARMAKA LAZIM :)Bana gecen hafta erken dogum rıskın yok dedı
arkadasımın cocuk 5. aydan berı bası asagıda rahıme yakın masallah bugun 37. haftası doldu hala gelmedi doktorumuz aynı onada zamanında gelecek demıs
bakalım 32. hafta bende gıdecegım ne dıyecek
olmadı calısabılır raporu alıp baktım daralıyorum normal hastalık raporu alacagım
bende oturarak calısıyorum eve ev ıs sabah erkenden kalkma ve bızde mola sıstemı var yuruyemıyorum molalarda ancak o yuzden son haftalar ne olurum hıc bılmıyorum az bıraz yalnızlıgın da keyfını cıkarmak evımı toparlamak dınlenmekde ıstıyorum cunku kendımı bılıyorum ben bı anda cocugu elıme alırsam aglama etme vs derken kafayı yerım kı normalde cok cocuk da cekemez kafam bırden o hengameye gırersem ve zorlayıcı olursa dsogum falan psıkolojimi dusunuyorum hıcbır seye hazır dınlememıs bır anne olarak ne derece işe yararım bılmıyorum cocugada gecırrırım dıye korkuyorum o halimı :)
aynen esımle bıle dızı fılm sınema zor olur artık dıyıp dızı fılme sardıkDİNLENMEK ŞART CANIM ZATEN. BELKİ UZUN YILLAR DİNLENEMEYECEĞİZ ARTIK. TADINI ÇIAKARMAKA LAZIM :)
oooo o kafa yorgunluğu felaket zaten. o neydi bu neydi bazen 3 kişi aynı anda soru sorunca resmen gözümde kıvılcımlar çıkıyor beyin error veriyor :)aynen esımle bıle dızı fılm sınema zor olur artık dıyıp dızı fılme sardık
sınemaya gıdıyoruz sık sık zaten kıs geldı mı her hafta gıderdık sımdı kosarak gıdıyoruz gıdemeyız dıye
artık aralıgı sonlandırıp karar verırım beyin olarak yoruluyorum otursamda iş yerinde kafa dinlemem şart :)
kızlar ben bugün 30. haftaya girdim
dönme ihtimali var sanırım. ama dönmezsede 38 de alıveriyorlar canım. acaba dönmesini sağlayabiliyormuyuz bizSevdim senin dr ubenimki hemen dönmezse sezeryan olur dedi daha döner falan demedi canım sıkıldı o an
Bana gecen hafta erken dogum rıskın yok dedı
arkadasımın cocuk 5. aydan berı bası asagıda rahıme yakın masallah bugun 37. haftası doldu hala gelmedi doktorumuz aynı onada zamanında gelecek demıs
bakalım 32. hafta bende gıdecegım ne dıyecek
olmadı calısabılır raporu alıp baktım daralıyorum normal hastalık raporu alacagım
bende oturarak calısıyorum eve ev ıs sabah erkenden kalkma ve bızde mola sıstemı var yuruyemıyorum molalarda ancak o yuzden son haftalar ne olurum hıc bılmıyorum az bıraz yalnızlıgın da keyfını cıkarmak evımı toparlamak dınlenmekde ıstıyorum cunku kendımı bılıyorum ben bı anda cocugu elıme alırsam aglama etme vs derken kafayı yerım kı normalde cok cocuk da cekemez kafam bırden o hengameye gırersem ve zorlayıcı olursa dsogum falan psıkolojimi dusunuyorum hıcbır seye hazır dınlememıs bır anne olarak ne derece işe yararım bılmıyorum cocugada gecırrırım dıye korkuyorum o halimı :)
Teşekkür ederim canım iyice bir düşünmem lazımgömülme kısmına bişey diyemem yani olabiliyo ama alerji kısmına diyebilirim benim kızım alerjik malesef yün tüğ hepsi mahvediyo , yasak 4 aylıktan beri kullanamıyoruz bu tarz seyleri , battarniye bile kullanamıyoruz malesef yün yerine pamugu da düşün istersen ama yine en garanti hazır yatak gibi i yine tabi her cocuk bir degil benimki rahatsız olduğu için öyle tercih senin canım iyice bi değerlendir derim
kızlar ben bugün 30. haftaya girdim
Bende sağlık ocağında kan vermiştim onun sonucu çıktı onların makinası yanlışmış 107 çıkmış tokluk şekerim doktor gayet normal hamilelikte bu kadar olur demiş boş yere strese girdim onların yüzünden gerçekten allah kolaylik versin neyse ki az kaldıGünaydın kizlar hayırlı kandiller bende şeker çıkmamıştı son muayenede bebegin kilosu ve yapısı doktora fazla gelmisti ve sekerden şuphelenmisti. Bugün kan tahlilim yenilendi çok şükür şeker yokmuş. Abartmamak şartiyla canin ne istiyorsa ye dedi.. Şu bir haftada şekeri olan arkadaşları cok iyi anladim Rabbim kolaylık versin inşallah..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?