- 6 Temmuz 2017
- 994
- 515
- 23
- Konu Sahibi Homely_angel
-
- #27.361
Eline sağlık annenin , güle güle giysin inşallahAnnem 6 tane örmüş, boy boylar :) biri minicik, diğerleri ona göre giderek büyüyor.
seninki özel sektörmüydü canım. ' işçinin erken doğum yapması halinde ise doğumdan önce kullanamadığı çalıştırılmayacak süreler, doğum sonrası sürelere eklenmek suretiyle kullandırılır.' acaba bunu aldıkalrı rapor aktarıldı diye mi sandılar.iki doğaran arkadasa da sordum ikisi de son 2 hafta rapor almıs ıkısının de düşülmemiş belki bizim iş yeri bilmiyordur bilemiyorum doğumum ne zaman basladı o zaman raporum basladı aktarmam da oldu dedi arkadaşlar 5 hafta
hatta grip rapor paramı bi hafta sonra aldım bile bankadan dedi
olmadı alo 170 arayıp soracağım
Sımdı soyle gorustum devletten alınca tek rapor alınıyor onun ıcınde ne zaman ıznın basladıgı yazıyor bu ssk ya gıdıyor
dolayıısyla grıp raprunu alsan da ssk ya gıden raporda ızın baslama tarıhı neyse o yazıyor yanı devlet onun pesıne dusup aa ıznı su zaman basladı dıyemıyor
ozelde rapor alan arkadasım ıse 5 hafta calısabılır raporu aldı
37 de de ızne cıkabılır raporu aldı 2 rapor dolayısıyla yıne ızne cıkabılır raporunu aldıgımız tarıhte bılıgıler ssk ya gonderılıyor o zaman 37z hafta gırısı yapılmıs oluyor yanı iki turlu de kesılmıyormus
ha sırket ya da kurum hayır kardesım sen ızne cıkamazsın gıt ıznı baslatılır raporu al derse o ayrı ana hastaneden ızın ne zaman baslatılırsa o zaman analık ıznı baslıyor otomatık kesılme gıbı bsy olmuyor cunku ıs gorememzlıkle le analık raporu cok arnı bunu devlet teshıs etmez hastanede keza bılemez edemez
yanı nette yazanlar eskı bılgıler ya da sırket insiatifinde olan şeyler
sırket su tarıhte ızne cıkmıstır dıye ssk ya bıldırme yapabılır mı onu bılmıyorum ama benım tek bıldıgım doktorunuz su tarıhte ızne cıkacaktır yazdıgında o raporun ssk ya otomatık gıttıgı ve ssk nın otomatık o tarıhten analık ıznını baslattıgı kagıt bıle goturmewye gerek yokmus iş yerine cunku sıstemden gıdıyormus ssk ya
ben calıstıgım için ıs gorememezlık yanı grıp raporu alıyorum dolayısuyla ssk da hala calısır bozusyonda gozukuyorum hamılelgıım zartum zurtum bellı degıl kı kulak burun boazcı aaa senın ıznın gelmıs yazamam analık ıznınden dusecek yazsamda vs desın
calısıypor gozukmtugumuz ıcın ıs gorememezlık raporu dıırek ıs goremezlık raporu olarak ssk ya yonlendırılıyor
bızım analık raporumuz baslayacakken de yanı 37. hafta sonrası ızın baslarkende bu da analık olarak sısteme gırılıyor yanbı ssk da aa ıkı gun once ıs gorememzlık raporu almıs bunun ıznınde kesıyım demıyor o gozukmuyor cunku o rapor gırılınce
umarım anlatabildim
Tecrübeli anneler ilk etapta böyle bi sepet tarzı beşik tehlikeli mi sizce? Ben böyle seviyorum yatak odası için ama eşim sağlam değil bunlar diyor aklım karıştı .
Bahsettigin tarz batma bende oluyor ama benimki en fazla 10 15 saniye suruyor oyle saatlerce surmuyor. Sanki bicak batmis gibi oluyor hemen geciyor.kızlar merhaba..
1er gün ara ile 2si sabaha karşı 1i akşam olmak üzere aniden ön göğüs kaburgalarım ve arka sırt kürek kemiklerimin oralarda iğne batarcasına ağrılar yaşıyorum. 1-2 saat kadar sürüyor sonra geçiyor, bu sabah yine oldu sanki doğum yapıyor gibi oluyorum dayanılmaz bir acı ben ağlıyorum eşim sırtıma masaj yapıyor falan.. nefes alırken göğüs altındaki kaburgalarda batma nefes darlığı çok kötü şeyler.. sağlık ocağına gittim dr görün burada ultrason yok dediler, drla görüştüm bugün çok yoğunum ancak yarın gelebilirsin son randevu saatinde dedi. normalde haftaya olacaktı benim kontrol ama bu endişemi gidermek ve sebebini anlamak için yarın gideceğim. bu şekilde ağrı ile karşılaşan var mı?
internette araştırdım son 3ayda çok sık karşılaşılan bir durum olduğu bebek ve rahim büyüdüğü için diyaframa doğru baskı yaparak sinirlerin daha hassas olarak hissedilerek ağrı yapmasına yol açıyormuş.
bebeğim hareketlerinde birşey yok çok şükür hatta dün gece baya hareketliydi. insallah riskli bişey yoktur
Tecrübeli anneler ilk etapta böyle bi sepet tarzı beşik tehlikeli mi sizce? Ben böyle seviyorum yatak odası için ama eşim sağlam değil bunlar diyor aklım karıştı .
Bahsettigin tarz batma bende oluyor ama benimki en fazla 10 15 saniye suruyor oyle saatlerce surmuyor. Sanki bicak batmis gibi oluyor hemen geciyor.
iki doğaran arkadasa da sordum ikisi de son 2 hafta rapor almıs ıkısının de düşülmemiş belki bizim iş yeri bilmiyordur bilemiyorum doğumum ne zaman basladı o zaman raporum basladı aktarmam da oldu dedi arkadaşlar 5 hafta
hatta grip rapor paramı bi hafta sonra aldım bile bankadan dedi
olmadı alo 170 arayıp soracağım
Ne olucak canım bizim bu halimiz gece 3 4 lere kadar uyku tutmuyor sabahta 8 de uyanıyorum
Devlet dairesindeyim ama şirkete bağlığım taşeronumseninki özel sektörmüydü canım. ' işçinin erken doğum yapması halinde ise doğumdan önce kullanamadığı çalıştırılmayacak süreler, doğum sonrası sürelere eklenmek suretiyle kullandırılır.' acaba bunu aldıkalrı rapor aktarıldı diye mi sandılar.
' Ancak, sağlık durumu uygun olduğu takdirde, doktorun onayı ile kadın işçi isterse doğumdan önceki üç haftaya kadar işyerinde çalışabilir. Bu durumda, kadın işçinin çalıştığı süreler doğum sonrası sürelere eklenir. '
özel sektörde çalışanlar için fiili çalıştığı zaman gibi bir şey demiyor kanunda baktımda şimdi. uygulama konusunda şirkettekilerin uygulamasıyla alakalı olabilir ama.
Çok güzel anlattınanladım canım valla. Demek bu nette bütün bilgiler yanlış. Şimdiye kadar ne okuduysam yanlış çıktı ayol
Ben 37ye kalmayacağım büyük ihtimalle. 35-36da çıkmayı düşünüyorum. Bir de bu paramızı alma olayı nasıl olacak acaba? İznin sonunda toplu mu alıcaz yoksa aylık mı?
evet ücretsiz izin vermek zorunda vermiyorsa tazminat verip çıkış verir şirket ben düşünüyorum kuzum üzretsiz izin bizim şirket veriyor Allahtan ücretsiz izin ona rağmen yine de erken cıkmayım maaşım yatsın derdindeyim ben :)tamam canım sordum ben bizim arkadaşlarada özelde uygulama farklıymış, ben seni devlet memuru bir arkadaş var onunla karıştırdım kusura bakma. özelde sağlık raporu ile hekimin devam yazısı sistemlere farklı farklı giriliyormuş o yüzden aktarır dedi. birde ücretsiz iznide vermek zorunda dedi işveren sen düşünüyormusun bilmiyorumda.
evet ücretsiz izin vermek zorunda vermiyorsa tazminat verip çıkış verir şirket ben düşünüyorum kuzum üzretsiz izin bizim şirket veriyor Allahtan ücretsiz izin ona rağmen yine de erken cıkmayım maaşım yatsın derdindeyim ben :)
cunku rapor parasını kim bilir ne zaman alacağım
ssk ya yazılan rapor ıkısı farklı oldugundan evet sıteme farklı gırıstır ama devletın raporu nasıl yazılıyor bılmıyorum arkadasın dedıgı gıbıyse tekse rapor baslatılabılır dogru
CAnım bende de ara ara oluyor özellikle sol arka kaburgam o kadar kotu ağrıyor ki kalbim duracak diye hissediyorum . Ama bi saat filan sürüyor.yatakta pozisyon değiştiriyorum filan geçmesini bekliyorum. Bende netten bakmıştım olağan şey yazıyordu bebek büyüdüğü için . O yüzden doktora sormadım. Zaten ara ara geliyor. Her gün değil . Bisey yoktur inşallah merak etme hem hareketlerini de hissediyorsan bebeğin panik yapma.kızlar merhaba..
1er gün ara ile 2si sabaha karşı 1i akşam olmak üzere aniden ön göğüs kaburgalarım ve arka sırt kürek kemiklerimin oralarda iğne batarcasına ağrılar yaşıyorum. 1-2 saat kadar sürüyor sonra geçiyor, bu sabah yine oldu sanki doğum yapıyor gibi oluyorum dayanılmaz bir acı ben ağlıyorum eşim sırtıma masaj yapıyor falan.. nefes alırken göğüs altındaki kaburgalarda batma nefes darlığı çok kötü şeyler.. sağlık ocağına gittim dr görün burada ultrason yok dediler, drla görüştüm bugün çok yoğunum ancak yarın gelebilirsin son randevu saatinde dedi. normalde haftaya olacaktı benim kontrol ama bu endişemi gidermek ve sebebini anlamak için yarın gideceğim. bu şekilde ağrı ile karşılaşan var mı?
internette araştırdım son 3ayda çok sık karşılaşılan bir durum olduğu bebek ve rahim büyüdüğü için diyaframa doğru baskı yaparak sinirlerin daha hassas olarak hissedilerek ağrı yapmasına yol açıyormuş.
bebeğim hareketlerinde birşey yok çok şükür hatta dün gece baya hareketliydi. insallah riskli bişey yoktur
evet ücretsiz izin vermek zorunda vermiyorsa tazminat verip çıkış verir şirket ben düşünüyorum kuzum üzretsiz izin bizim şirket veriyor Allahtan ücretsiz izin ona rağmen yine de erken cıkmayım maaşım yatsın derdindeyim ben :)
cunku rapor parasını kim bilir ne zaman alacağım
ssk ya yazılan rapor ıkısı farklı oldugundan evet sıteme farklı gırıstır ama devletın raporu nasıl yazılıyor bılmıyorum arkadasın dedıgı gıbıyse tekse rapor baslatılabılır dogru
Bende bi süre yatak odasında bunda yatsın istiyorum , saglamsa sıkıntı yok o zaman . Eşim tutturdu sağlam değil diye sinir oldumÇok güzel anlattınanladım canım valla. Demek bu nette bütün bilgiler yanlış. Şimdiye kadar ne okuduysam yanlış çıktı ayol
Ben 37ye kalmayacağım büyük ihtimalle. 35-36da çıkmayı düşünüyorum. Bir de bu paramızı alma olayı nasıl olacak acaba? İznin sonunda toplu mu alıcaz yoksa aylık mı?
Benim arkadaşım bundan verecek bana ilk aylarda yanımda kullanıcam. Bidaha almak istemedim. Zaten ufacık şey az yatacak bunda. Zaten sadece geceleri koyucam. Gündüz odasında kendi yatağına koyucam ki bir anda ne olduk demesin ayrılınca.
Herhalde sallandigi için eşim sağlam değil diyor ama saglamsa bunları seviyorum ben . Yatak odasında geniş değil zaten yaza kadar bunda idare etse yetercanım benim eşimin kardeşi ilk 4 ay bu bambu beşiklerden kullandı. aynı beşiği ben ondan aldım şimdi, bende kullanacağım birkaç ay. beşik sağlam, eşimle kendimiz montaj yaptık hatta. alt taraflarında 4 tane büyük vida ile tutturuluyor üstündeki sepet.
CAnım bende de ara ara oluyor özellikle sol arka kaburgam o kadar kotu ağrıyor ki kalbim duracak diye hissediyorum . Ama bi saat filan sürüyor.yatakta pozisyon değiştiriyorum filan geçmesini bekliyorum. Bende netten bakmıştım olağan şey yazıyordu bebek büyüdüğü için . O yüzden doktora sormadım. Zaten ara ara geliyor. Her gün değil . Bisey yoktur inşallah merak etme hem hareketlerini de hissediyorsan bebeğin panik yapma.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?