2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286
Tecrübeli anneler ilk etapta böyle bi sepet tarzı beşik tehlikeli mi sizce? Ben böyle seviyorum yatak odası için ama eşim sağlam değil bunlar diyor aklım karıştı .

Eklentiler

• Screenshot_2017-11-30-11-28-42.webp
    7,9 KB · Görüntüleme: 68
bende magnezyum içiyorum. benim ilacta magnezyum d vitamini cinko aluminyum bakir teneke ne ararsan var . Son 1 ay kullanmamak mi lazimmis simdi.

kızlar merhaba..

1er gün ara ile 2si sabaha karşı 1i akşam olmak üzere aniden ön göğüs kaburgalarım ve arka sırt kürek kemiklerimin oralarda iğne batarcasına ağrılar yaşıyorum. 1-2 saat kadar sürüyor sonra geçiyor, bu sabah yine oldu sanki doğum yapıyor gibi oluyorum dayanılmaz bir acı ben ağlıyorum eşim sırtıma masaj yapıyor falan.. nefes alırken göğüs altındaki kaburgalarda batma nefes darlığı çok kötü şeyler.. sağlık ocağına gittim dr görün burada ultrason yok dediler, drla görüştüm bugün çok yoğunum ancak yarın gelebilirsin son randevu saatinde dedi. normalde haftaya olacaktı benim kontrol ama bu endişemi gidermek ve sebebini anlamak için yarın gideceğim. bu şekilde ağrı ile karşılaşan var mı?
internette araştırdım son 3ayda çok sık karşılaşılan bir durum olduğu bebek ve rahim büyüdüğü için diyaframa doğru baskı yaparak sinirlerin daha hassas olarak hissedilerek ağrı yapmasına yol açıyormuş.
bebeğim hareketlerinde birşey yok çok şükür hatta dün gece baya hareketliydi. insallah riskli bişey yoktur

seninki özel sektörmüydü canım. ' işçinin erken doğum yapması halinde ise doğumdan önce kullanamadığı çalıştırılmayacak süreler, doğum sonrası sürelere eklenmek suretiyle kullandırılır.' acaba bunu aldıkalrı rapor aktarıldı diye mi sandılar.
' Ancak, sağlık durumu uygun olduğu takdirde, doktorun onayı ile kadın işçi isterse doğumdan önceki üç haftaya kadar işyerinde çalışabilir. Bu durumda, kadın işçinin çalıştığı süreler doğum sonrası sürelere eklenir. '
özel sektörde çalışanlar için fiili çalıştığı zaman gibi bir şey demiyor kanunda baktımda şimdi. uygulama konusunda şirkettekilerin uygulamasıyla alakalı olabilir ama.

Çok güzel anlattın anladım canım valla. Demek bu nette bütün bilgiler yanlış. Şimdiye kadar ne okuduysam yanlış çıktı ayol

Ben 37ye kalmayacağım büyük ihtimalle. 35-36da çıkmayı düşünüyorum. Bir de bu paramızı alma olayı nasıl olacak acaba? İznin sonunda toplu mu alıcaz yoksa aylık mı?

Tecrübeli anneler ilk etapta böyle bi sepet tarzı beşik tehlikeli mi sizce? Ben böyle seviyorum yatak odası için ama eşim sağlam değil bunlar diyor aklım karıştı .

Benim arkadaşım bundan verecek bana ilk aylarda yanımda kullanıcam. Bidaha almak istemedim. Zaten ufacık şey az yatacak bunda. Zaten sadece geceleri koyucam. Gündüz odasında kendi yatağına koyucam ki bir anda ne olduk demesin ayrılınca.

Bahsettigin tarz batma bende oluyor ama benimki en fazla 10 15 saniye suruyor oyle saatlerce surmuyor. Sanki bicak batmis gibi oluyor hemen geciyor.

canım benim eşimin kardeşi ilk 4 ay bu bambu beşiklerden kullandı. aynı beşiği ben ondan aldım şimdi, bende kullanacağım birkaç ay. beşik sağlam, eşimle kendimiz montaj yaptık hatta. alt taraflarında 4 tane büyük vida ile tutturuluyor üstündeki sepet.

Bahsettigin tarz batma bende oluyor ama benimki en fazla 10 15 saniye suruyor oyle saatlerce surmuyor. Sanki bicak batmis gibi oluyor hemen geciyor.

yok canımbenim en az 1-2 saat sürüyor, nefes alamıyorum sürekli batıyor öyle olunca karnımdada sertlik hissettim internette bu arılar kasılmayı kasılmalar da erken doğumu tetikleyebileceği yazıyor, yarın akşam üzeri dr gideceğim bakalım

tamam canım sordum ben bizim arkadaşlarada özelde uygulama farklıymış, ben seni devlet memuru bir arkadaş var onunla karıştırdım kusura bakma. özelde sağlık raporu ile hekimin devam yazısı sistemlere farklı farklı giriliyormuş o yüzden aktarır dedi. birde ücretsiz iznide vermek zorunda dedi işveren sen düşünüyormusun bilmiyorumda.

Devlet dairesindeyim ama şirkete bağlığım taşeronum
bence ondan olabilir 2 arkadasta 35 den sonra almıs cunku hem ızınlerı baslamamıs hemde 1 hafta sonra normal ıs gorememzlık parasını almıslar
sırketın ınsiyatıfına baglı olabılır gıt ıznını baslat ya da ben baslatıyorum ssk ya bıldırıyorum deser kı bıldırme senecegı var mı muhasebenın bılmıyorum o zaman baslamış olabilir

cnku arkadasım soyle dedı raporda atıyorum 37. haftası 21 aralık 21 aralıktan sonra ıznı baslar yazıyor o ara 2 hafta rapor almıs
ama raporum 21 aralıkta basladı hatta ona göre de 8+5 den 13 hafta sonra izni biter yazımı da aldım dedi

bı arkadaş ıs yerınde toplu yattı bırı ay ay yattı maas gibi
bırı de 2 ay yatmadı aradım sonrasında bı 800 bı 2500 yattı parcalayarak verdıler dedi
hepsi bizim iş yerinde bunların yanı neye göre yatıyor böyle onu çözemedim

evet ücretsiz izin vermek zorunda vermiyorsa tazminat verip çıkış verir şirket ben düşünüyorum kuzum üzretsiz izin bizim şirket veriyor Allahtan ücretsiz izin ona rağmen yine de erken cıkmayım maaşım yatsın derdindeyim ben :)

cunku rapor parasını kim bilir ne zaman alacağım

ssk ya yazılan rapor ıkısı farklı oldugundan evet sıteme farklı gırıstır ama devletın raporu nasıl yazılıyor bılmıyorum arkadasın dedıgı gıbıyse tekse rapor baslatılabılır dogru

Kızlar benim bebiş de 24.hafta kontrolümüzden bu yana başı aşağıda ve en son dönmemişti. hıçkırıklarından hissediyorum hala başı aşağıda. rahim ağzı 3cm idi en son. ne kapalı ne açık gibi bi yorum yaptı dr. artık 2 haftada bir gideceğim. 36 gelsin diye 4 gözle bekliyorum sonra doğmak istiyorsa doğsun sıpacık. pazartesi kontrolüm var dr çalışabilirsin derse çalışabilir raporu alacağım inş.
Batma ağrıları bende de baya var özellikle akşamları uyuşma ve batma şeklinde oluyor. uykuya dalmak zor oluyor. ama gündüz gayet iyiyim.
Onun dışında doğumda vereceğim hediye siparişini verdim. Kapı süsü için koşturmacadayım belirledim ama henüz sipariş talebime dönmediler. bebişin 0-1 ay ve 1-3 ay giyecekleri tamam gibi. en azından 0-1 ay 5 tane giysisi var (çorap, çıtçıtlı body, tulum vs) yeter gibi geliyor ama bakalım döndürür döndürür yıkar giydiririm :) Kendim için ise göğüs pompası ve kırmızı lohusa tacı almadım onun dışında tamam gibi (gecelik, pijama tk, sabahlık, depend lohusa bezi, göğüs pedi, göğüs kalkanı, göğüs ucu kremi, emzirme atleti, emzirme sütyeni,terlik).
Çikolata için haftasonu azcık bakıncam en azından yeri belli olsun da son dakika panik olmayalım diye.

tabi canım sonuna kadar kullan zaten 16 haftalık hakkımız var. çalışmasında sakınca yoktur gibi bir kağıt veriyor doktor ya kaşeli falan. Sağlık raporundan farklıda işte memurlarda fiili çalışma yazıyor diye yanıyor malesef öyle dediler çünkü. baska bakanliklardada oyleymis :))

CAnım bende de ara ara oluyor özellikle sol arka kaburgam o kadar kotu ağrıyor ki kalbim duracak diye hissediyorum . Ama bi saat filan sürüyor.yatakta pozisyon değiştiriyorum filan geçmesini bekliyorum. Bende netten bakmıştım olağan şey yazıyordu bebek büyüdüğü için . O yüzden doktora sormadım. Zaten ara ara geliyor. Her gün değil . Bisey yoktur inşallah merak etme hem hareketlerini de hissediyorsan bebeğin panik yapma.

Sen hangi bakanliktasin bilmiyorumda genclik spor bakanligina sordum hizmet alimlarinin sadece yillik izinlerini kabul ediyoruz dedi rapor alirlarsa yaniyormus.

Bende bi süre yatak odasında bunda yatsın istiyorum , saglamsa sıkıntı yok o zaman . Eşim tutturdu sağlam değil diye sinir oldum

Herhalde sallandigi için eşim sağlam değil diyor ama saglamsa bunları seviyorum ben . Yatak odasında geniş değil zaten yaza kadar bunda idare etse yeter

benimde 1-2 saat sürüyor, çok dayanılmaz bir acı allahım bizlere sabır versin ve yardımcı olsun, haftaya olan randevumu dr la konuşup yarına aldık bakalım bebeğin hareketleri iyi hatta şuan kıpır kıpır dün akşam karnımın bi köşesinde tekme gibi hareketler vardı eşimle ilikim parmaklarımızın uçlarını o noktaya koyduk bikaç sn da bir hep aynı yere vurdu. şimdi aklıma geldi acaba onlar hıçkırıkmıydı çünkü dr hıçkırıklarını duyacaksın diyordu. bi süre sonra ben saymaya başladım 15 kez aynı yerde tekme gibi şeyler olmuştu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…