2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286
3 cm e dustuyse rahim agzi ilac vermeliydi vermedimi?

Kızlar sizden hastane için veya eve doğum sonrası gelecekler için bişeyler hazırlayan oluyor mu, ikramlık çikolata, lokum v.s.

Burda hiç yakınım yok, hep eşimin tarafı (ki onlardan da ilk derece gelebilecekler 10-15 kişi) anne-babam gelecek doğuma şehir dışından. Esasında hastaneye çok da bişey hazırlamayi planlamiyodum ama sezaryan dolayısı ile 2 gece kalınacak. Bu durumda gelmeye kalkan olursa da gelmeyin denmez. Netten çikolatalara baktım...bilemedim ne yapsam Tavsiyeniz var mı, abartıya kaçmadan ikram icin ne kullanılabilir

Sonradan mevlüt icin daha özenli hazırlanırım diye düşünmüştüm. Ailem, akrabalarim ve arkadaşlarim gelebilecegi icin şehir dışında baba evinde yaparım diye düşündüm. Belki erken ama dogum sonrası bu ayrıntılarla ugraşabilecegimi sanmıyorum şimdiden kokulu sabun veya kokulu taş ve hastane için ne yapilır alınabilecek yerler varsa önerilerinizi beklerim.

Tecrübeli anneler ilk etapta böyle bi sepet tarzı beşik tehlikeli mi sizce? Ben böyle seviyorum yatak odası için ama eşim sağlam değil bunlar diyor aklım karıştı .
Benimde bundan oğlumda kullandım yine kullanacağim. Tehlikeli neden olsun ki onu anlamadim.

kızlar elimle beraber ayaklarım ve yüzüm de şişti ben bu şişlik için ne yapabilirim bazıları bı kupa yeşil.ay içiiliyor diyor ödem atıcı şişlik giderici bsy kullanamıyoruz demi hamileyken

Hastane çantanıza ne koymalı: Doğum çantası kontrol listesi

Bebeğin geleceği büyük güne hazır olmak için, doğum tarihinden yaklaşık iki hafta önceyanınıza alacaklarınızı hazırlamaya başlayabilirsiniz. İşte, yanınızda getirmeniz gerekenler hakkında birkaç öneri.

Sizin için:

• Emzirme için önden açılan iki gecelik
  • Birkaç çift rahat iç çamaşırı
  • Ağır hizmet türü sıhhi pedler
  • Bir şal veya sabahlık
  • Terlikler
  • Bir çift sıcak tutan çorap
  • Göğüs pedleri, hassas meme uçları için krem & emzirme sütyenleri
  • Bir emzirme örtüsü (ziyaretçi bekliyorsanız)
  • Telefon ve şarj cihazı
  • Tuvalet ve kozmetik malzemeleri
  • Dudak kremi
  • Evde giymek için rahat giysi
  • Vücut losyonu veya masaj yağı
  • Hastane dosyası/notları
  • Doğum planı (eğer varsa)
Bebeğiniz için:

• Önden iliklenen 3 adet tüm vücut tulumu
  • Çorap, eldiven ve şapka
  • Şapka ve battaniye dahil eve gidiş giysisi
  • Prima Yenidoğan gibi özellikle yeni doğan için yapılmış yaklaşık 20-30 bebek bezi
  • Bebek mendilleri
Partneriniz için:

• Yiyecek hafif bir şeyler
  • Telefon ve şarj cihazı
  • Yedek giysi & tuvalet malzemesi
  • Kamera ve şarj cihazı

ilk başta ben de öyle düşündüm. ama sonra dedim ciddi bir risk görseydi müdahale ederdi herhalde riske sokmazdı gebeliği diye kendimi avuttum. son kontrolümden 12 gün geçti
Doktorun daha iyi bilir tabi canim. Birde ben 24. Haftada bu sıkıntı var sandim. Cunku bende de 24. Haftada vardi ayni sikinti hemen onlem aldi doktorum. Son kontrolde 3.9 du dokotrum cok iyi dedi. Belki bu haftalarda normaldir 3 cm. Yinede sen sor bazen doktorlarin dalginligina gelebiliyor. Isini saglama al.

Ben oğlumda hiç bunlarla uğraşmadım canım. Eşim gitti pastaneden çikolata aldı normal. Gelenlere hastaneye vs dağıttı okadar. Hasta ziyareti kısa sürer benim bildiğim. Gelen bişiler getirir ikram eder. Bizde çiçek getiren oldu. Meyvesuyu getiren oldu. Yapana saygım var ama orda karnından en az 4 kilo kitle alınmış biri olarak kimseyi ağırlamak zorunda değilim.

kızlar elimle beraber ayaklarım ve yüzüm de şişti ben bu şişlik için ne yapabilirim bazıları bı kupa yeşil.ay içiiliyor diyor ödem atıcı şişlik giderici bsy kullanamıyoruz demi hamileyken
Tansiyonuna baktırdin mı hiç? Oda ödem ve şişlik yapıyor.

Rapor meselesi baya kafana takılıyor mesajalrindan belli ama normali şu. 37+0 a kadar çalısabilir raporuyla çalışıp sonrasına ekleniyor o 5 hafta. Ama aktif çalışman gerek normal şartlarda yani rapor alsanda başka birimdren doğum izninden düşüyor. Senin çalıştığın yer işlememiş olabilir ama normal uygulama bu.

Bende eve gelenler için kücük hediyelikler ve cikolata hazırladim yine öyle yapıyorum. Tercih meselesi ama hastanenin süslemesini bile istemedim ben zaten 13 14 saat sancı sonrası bebekten başka bir sey görmedi gözüm. Eve gelenlerede baklava vermiştik hazir alıp.

tasnıyonum hep normal 10/6 9/5 normalde düşük tansıyonluyum evde aletle sureklı ölçüyorum farklı bı durum yok hep aynı

zaten sınır sıkısması karpel tunel sendoromu dedı sol elime 3 parmak pelt
ama sımdı ayaklar ve yuzumde şişti asırı olmasada şişiyor ayaklarım çorap iz yapıyor oturuyor

izin konusuda artık alacağım rapor düşmez diyorlar bakalım düşerse de sonra çaresine bakarım

Ya o bile zorunlu değil. Hiçbiri değil tabiki içimizden gelerek yapılıyor ama gerçekten üzülüyorum uğraşanlara. Okadar ağrı sızı içinde insanlara ne versek diye düşünüyorlar. Misafirperverlik çok güzel bişi ama o an en önemli şey anne ve bebeği. Zaten gelenlerin hiçbiri o beklentiyle gelmiyor ama dediğin gibi tercih meselesi. Yapabilene hayranım. Helal olsun

Bugün kapı süsü, taç terlik, hediyelik falan hazırlamak icin 18 aylık bebe ve hamile halimle ulusa gittim otobüsle, suluhan var merak ediyordum

Aldım baya birsey ama zor oldu tabi. Doğumdan sonra keşke verseydim demeyeyim diye aldım. Mevlüt vs yapmıyorum zaten artık 1 yaş doğumgününe kadar götürür beni

neler aldın canım neler yapacaksın
bende taçla bandanamı yapacagım kendim
hastane içinde eşim bı eventcı tutacak yıyecek içecek degıl sadece susleme olacak onuda fotograf ıcın ıstıyorum

cıkolatayı da maya pastanesınden alacagız sadece cıkolata vermeyı dusunuyorum zaten pek kişi gelmez bızde de

Yok bacım ben almiyim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…