2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286
Evet çok sinir bozucu ortalama bir değerde olsa söylemeli bencede ama napiyim sistemi buymuş bende öğrendim artık sormuyorum Çatı muayenesi geriyo beni biraz o kremide araştıeıp hemen önereceğim doktora normal olması için her şeyi yapacağızz sonuçta

Bende hamile yogasından ev egzersizlerine hurmalardan ışıklara sohbetlere :) perineyede başlıcam artık normal olmasına odaklandım ya aksi ihtimal çok korkutuyo umarım hepimiz gönlümüZe göre doğurup büyütürüz

Kızlar selam herkese

Dün akşam hamile yoga-pilatesi hocam sen kaç haftalıksın karnın aşağıya inmiş dedi bu gün de işte bir arkadaş dedi aynısını, kendisi de normal doğum yapmış. Benim velet en son tersti geçen hafta ama belki de dönmüştür. Daha 32.haftadayım ben yaw. Erken gelmez değil mi bu bebe, hazır değiliz daha

Kızlar kontrolden çıktım. Rahim ağzındaki yara hariç bi sorun yok gibi. Ben erken adet oluyorum normalde o yüzden bebek en basından beri 1 hafta öndeydi. Ama bugün ultrasonda 31 hafta çıktı. Tabi devlet doktoru ve yoğun olduğu için anlatamadım. Adet tarihini baz alırız ona göre normal dedi. Ama aklıma takıldı. İlk haftalar gittiğimde hatta adet tarihini 1 hafta öncesini söyle demişti. Kilosuda 1800 sizce nasıl ? Aklım karıştı doktor azarlamaktan bişi demedi

Bende araştırdım 37 de normal olur derse Dr.a sorup alıcam eczaneden inşallahÇatı muanesi benide korkutmuyor değil hamile kaldıktan sonra alttan muane olmadım hiç
Natalis™ Doğum Jeli
Natalis™ Doğum Jeli (Obstetrik Jel)
Kısa Tanım Natalis Doğum Jeli, doğum süresini kısaltır ve kolaylaştırır, anne ve bebeği ve özellikle vajina, pelvik taban ve perineal bölgeyi koruyucudur.Natalis Doğum Jeli hem ilk doğumlarda hem çoklu doğumlarda, sezeryan ameliyatı sonrasında ve vajinal cerrahili doğumlarda kullanılabilir.
Kullanım Talimatları Aşama 1 de serviks 3 cm açıklığında iken Doğum sırasında kullanılan Doğum Jeli,
İçerik Hidroksietil selüloz, Gliserin, Propilen glikol, Sodyum klorür, Ksantan sakızı, Saf su, PEG 40/45 Hidrojenize Hintyağı, Biberiye yağı.
Kayıt MD Sınıf II a
Paket İçeriği Her biri 15 ml doğum jeli içeren tek kullanımlık şırınga ve uygulama için özel pürüzsüz kateter.
Doğum jeli hangi konularda fayda sağlar?
Doğum jeli hakkında İsviçre'de yapılan bir araştırmada normal doğumda jel kullanımının doğum süresini önemli miktarda kısaltmadığı tespit edilmiştir, bu çalışmada doğumun sadece ikinci evresinin kısaldığı tespit edilmiştir. Doğumun ikinci evresi rahim ağzı tamamen açıldıktan sonra bebeğin doğumuna kadar geçen süredir. Çalışmada doğum yırtıklarının daha az olduğu görülmüştür. Çalışma sonucunda jelin anne ve bebek üzerinde etkilerinin gösterilmesi için ve doğumda yapılan cerrahi müdahaleleri etkileme oranının gösterilmesi için daha fazla araştırmalara gerek duyulduğu bildirilmiştir.
Doğum jeli hangi konularda fayda sağlamaz?
- Doğum jeli (jelli doğum) doğum ağrısını azaltmaz, bu amaçla üretilmemiştir. İçerdiği maddelerin ağrı kesici özelliği yoktur. Zaten doğum jelinin esas etkisi doğumun ikinci evresinde yani rahim ağzı tamamen açıldıktan sonra bebeğin çıkışına kadar olan evrede olduğundan daha önceki evrelerde çekilen ağrıya bir etkisi olamaz. Doğum sancısı da daha ziyade doğumun ilk evresinde yani rahim ağzı (serviks) tamamen açılana kadar olan evrede çekilir ve bu evre uzun sürer. Rahim ağzı açıldıktan sonraki dönem kısa sürer ve ağrı çok değildir.
- Bebeğin iri olması veya ters olması (makat önde gelen bebekler), ikiz olması, çatının dar olması gibi nedenlerde sezaryen gerektiren durumları doğum jeli değiştiremez. Yani normal doğum gerçekleşemeyecek bir durumda doğum jeli sayesinde normal doğum olamaz.
Doğum jeli nasıl kullanılır?
Doğum jeli doğum sırasında doktor tarafından vajina içerisine sürülerek uygulanır. Hastanın kendi kendine uygulayacağı bir yöntem değildir.
Ağrısız doğum jeli?
Ağrısız doğum jeli halk arasında kullanılan yanlış bir adlandırmadır. Ağrısız doğum jeli şeklinde üretilen herhangi bir jel ülkemizde veya yurt dışında yoktur. Doğum ağrısını azaltıcı etkisi bulunan herhangi bir jel, krem veya benzer bir madde yoktur.
Doğumu başlatmak için rahim ağzına uygulanan prostaglandin içeren jeller vardır, bu jeller doğumu başlatmak için rahim ağzının açılması amacıyla kullanılır ve özellikle günü geçen hamileliklerde uygulanır. Bu konuda anlatılan kayganlaştırıcı doğum jeli ile ilgisi yoktur, doğumu kolaylaştırıcı etkisi yoktur sadece doğumu başlatmak için kullanılır. Kayganlaştırıcı doğum jelleri doğumu başlatmak için kullanılmaz.

bakarım bende o jele doktora da sorayım ne diyecek. Çatlak kremine verdim o kadar para buna da veririm ne için kazanıyoruz parayı önemli olan biziz ve bebeğimiz

Siz bi de iki kova kadını olacaksınız eşine allah kolaylık versin gerçekten
bende kova burcuyum ama kova burcunun erkeği nasıl olur hiç fikrim yok yaşayıp görcez artık
Şubat annelerinin çoğu kova mı yoksa:)) ben de kova burcuyum ama benim oğluş bekler mi kova burcu olmayı ondan emin değilim:)

O jeli soracağım ben de inşallah uyguluyorlardır burada da.

Kızlar gebe eğitiminde yanınıza bardak ve kaşık alın eğer bebek ememezse sütü sağıp kaşıkla veriyoruz demişlerdi. Size dediler mi böyle bişey. Nasıl bi kaşık olmalı acaba çay kaşığı gibi bişey mi silikon mama kaşıklarından mı

Günaydın arkadaşlar, brnde şimdi kontrolden geldim. Bebeğim bormal haftasına göre 2 hafta ilerde çıktı. Kılo olarak büyük dedi doktorum biraz tedirgin oldum. 2900 kılosu. Şekerim de oldugundan sanırım bebek etkilenmiş. İlk doğumum sezeryan olduğu için bunu kılodan dolayı normal yapamayabiliriz dedi. Biraz tedirgin oldum açıkçası sanırım ben de ocak annelerinden olucam. Dr 37 haftayı tamamlayalım bakalım dedi hayırlısı artık.

ya aynı sey bende de var iş yerınde lkim görse karnın aşağıya düşmüş bebeğin erken gelir gelişe hazırlanmış ay yeter dedim geçen bagırdım birine bunaldım yanı doktor hıc erken dogum riski olduğunu söylemedi
aşağıya indiyse indi yan ne diye korkutuyorsunuz beni aşağıya inmiş erken gelir bu diye bugun kontorl var tekrar sorağım ve bu aşağı inme olayını da soracağım dogru mu yoksa milletin uydurması mı öğrenmek istiyorum
ağzı olan konusyor benı deli ediyorlar

Doğru canım anca adapte oluyorsundur son eksiklerinide tamamla seni burda görmek istiyoruz merak ediyoruz :) Doktorunşa tanışınca bebiş hakkında bizi bilgilendirmeyi unutma :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…