- 9 Temmuz 2017
- 1.546
- 980
- 73
- 40
- Konu Sahibi Homely_angel
-
- #31.561
Evet evet belki 2 hafta sonra bakarCnm sen 32 sin ozaman bendede yoktu 34 te girdim gecen hafta sancim var diye sancı cikti cunku ogle bağladılar nst ye
Evet aslinda sevinmedim degl canm denekki hayırlısi buymus insallah bizim prenses Efsunda pozisyon değiştirır
Sizinkini gorunce şaşırdım baya ufak evet canim demek benim ic karnim dar ondan kizimdada oyledi ama bu kadar one dogru cikik degildim profil foto kizima ait o fotodan 4 gun sonra dogum yaptim bu ikinci bebise ait :)Agzin bal yesin senin :))
Kiz o ne :) masallah sana. Demekki senin ic karin kutu kadar. Bizimki mubarek 2 oda 1 salonyayildilar oturuyorlar iceride.
Stres olunca kalp atisi dusuyormus dogum sirasinda, ben de stres normalde arttirmasi gerekmez mi falan dedim ama yok oyle degilmis kalp atisi dusmeye baslamasi stres gostergesiymis. Esim denemek icin direk sezeryan istesek dedi ama doktor hayir dedi once 8 saate kadar falan acilma bekliycem dedi.Ay gobuse bak. Bende istiyorum oyle gobuss :))
Doktorun sezaryen yanlisi olabilir mi biraz abartmis gibi geldi bana.kalp atisi konusunda da kendi tecrubemi paylasayim. 80 ile 200 arasinda mudahale edilmiyormus. Gecen kontrolde benim 190a yakin cikmisti.o gun cok gergindim. HattaPOWERHACK da 180r cikti bebek kalp atisi doktor sikintili dedi diye panik olmustum. Doktorum 200 ustunde mudahale ederiz suan senin gerginliginden etkilenmis rezene filan ic sakinlesmeye calis duzelir dedi. Sonrada zaten duzeldi.cunku kaskati ve bir yere toplanmisti hareket etmeye basladi.
Nornalde 110 150 arasi oluyor bebek kalp arisi ama 80 200 arasida sorun kabul edilmiyor.80 altina duserse yada cok sikinti yapar 200 ustune cikarsa alirlar hemen bebegi.zaten doktor kontrolunde olacaksin. Sorun olmadan toparlarlar durumu diye dusunuyorum.
Ayrica yine doktorumla konusmami paylasyaim.ben kan sulandirici ignenin dogumda fazla kan kaybettirmesinden cok endiseliydim
Doktorum dogum ozellikle ilk bebekte 12 saatten uzun surer ilacin etkisi max 12 saat 4.saatten sonra etkinligi azalıyor birsey olmaz dedi. Yani acil olarak suyun agrin vs gelse bile 12 saatin olacak hastaneye gitmek icin. O arada illaki birine ulasirsin diye dusunuyorum :)
Bak sen yaramazanemesis POWERHACK @kaancelil @sinayropen @shekerpare sareya @Concerto @durumira07 @gsm_lee herkesi etiketleyemedim canlarimhepinize teşekkür ederim cok saolun yanimda oldugunuz icin Allah razi olsun suan iyim cok şükür bebek acele ediyo cikmak icin dr ama onu iki hafta daha durdurucaz simdi iyiye gidiyosun dedi boyle devam ederse iki gunde taburcu edicem igne ilac yazicam dedi bu arada bulamadim hanginiz biriniz yazmistiniz dogum sancisi adet agrisi gibi oluyomus diye yalan dogum sancisi kasiktan baslayip oturdugun dinlendigin zmn geciyomus bnmki once belden agri basladi sonra bacak kalca sonra kasik butun göbek sonrada siddetlendi karnim top gibi taş oldu 5 dkk arayla gecmedi cok şiddetli agrilar vardi nefesim kesildi vajinada baski bicak saplanir gibi agri oldu ama nstde tek 20 sanci cikti o da iki kere baskada cikmadi bebek kafasini surekli oynatip cikmaya calisiyormus kendini hazırlamış cikmaya simdilik bizden bu haberler var @pastay @katreinur @mucka @maviucurtma33 @Asu1677 melis343434
Bilmiyorum canim kafam karisti benim de. Bakalim belki baska bi doktora daha gorunurumEn temizi sezeryan demişsin. Günahı boynuna ama bence doktor senin bu düşüncelere sahip olman için uğraşmış ve başarmış. Bi kere bebek iri olsa bile bırak haftasını doldursun. Bırak kendisi başlatsın sancısını. Suni sancı bir terslik yoksa 41 dolunca veriyor KALİTELİ doktotlar. Benim oğlumun okul müdürü adam sezeryan kelimesimi dahi kullanmamış ikinizde iyisiniz demiş 42.haftada kendi sAncılarıyla normal doğum yaptı. Tavsiyem değiştir o doktoru
Sorma goren doguracaksin heran diyor sistim iyice soylemedi birtanem plesenta bacak arasinda tam ondan göremedik yine supriz olucak yanlarım almadım tek aldigim yer gobek oldu 6 kilo almisim simdiye kadar cnmAnaaam bu ne masallah :) canim senin cinsiyeti daha soylemedi dimi? Bence erkek gibi, one dogru cok sivri gobegin
Bende aynen öyleydim bütün gün bende dün idrar verdim temizdi.pozisyonla alakalı heraldeKizlar bebek hareket ettikçe sanki altima kaciricam gibi bir his oluyor zor tutuyorum sanki birde surekli idrara sıkısikmisim gibiyim idrarimda temiz cikri ama bilemedim neden boyle oldu cocuk kafasını oynattikca ben kaciricam :)
Bende de ayni sorunlar oldu evlendigimizde.hatta yapamam diyordum ama normal doğum yaptım rahat olmak önemli biraz akışına bırakmak gerekiyor.inşallah istediğin gibi olur canimBizim evde küvet yokben normalde de amuda kalkamıyordum ki şimdi nasıl kalkıcam bilmem. Eşime söyledim yaparız ben seni tutarım dedi dur bakalım daha neler yapıcaz
Bizde 4sene sonunda evlendik, ben çok kolay olacak sanıyordum olamadıama doğum farklı bişey sonuçta vücut bunu nasıl yapacağını biliyor, bebek de yolu biliyor, inşallah hayırlısıyla normal normal doğururuz
Valla canım suni sancıyla ablama denemişlerdi günü doldu diye açılma filan olmadı biraz sancı oldu o kadar. Sezeryan olmak istiyorsun sen sanırım, ama normal her zaman bizim faydamıza
Ben vücuda ve bebeğe güveniyorum olacakkorkmuyorum hiç. Bir de çok endekslemedim kendimi aslında. İlla normal olsun diye kasanların hep ters etki yaptığını gördüm. Sağllıkla gelsin diyelim
Ay masallah Allah bagislasin canm evet nstde bsy çıkmıyor ama agridan agliyorum resmen serum bile gecirmiyo neden sadece aksamlari oluyo anlamadim ama garcekten zormus dogum sancisiHayir girmedi sekerim suyu gelmis apar topar doguma almislar 35.5 haftalikmis 48 cm 2500 kilosu ertesi gunu çıktılar evlerine ikiside iyi masallah
Allah allah degisikmis nst ye baglaniyormusun arada demek sen aksam dogurucan :) akşamları seni bastırıyor
Cok saol canm bnm evet annesi gibi aceleci cikti bizimkisiBak sen yaramazaçok sevindim iyi olmanıza inşallah 2 hafta bekler aceleci bebisin
Kizlar hepinuzi alintilayamadim merak etmissiniz cok saolun rahim acikligi dun 3 cmmis bugun 2 cm olmus şiddetli agrilar devamediyo ama hic sanki cikmadi serum takildi uc defa nst gene bir saaten sonra nst baglicaklar şiddetli agri var dogum ağrisi var ama sanci cikmiyo bir hafta sabredicek insallah dedi bu hafta burdayim konturol altinda olucam
Canım senin nst de çıkmıyorsa o doğum sancısı değildir. Doğum sancısı kasılma ve alt karında sertleşme şeklinde oluyorve gelip giden bir sancı.Ben ilk doğumda da son anlara kadar hissetmedim. Uyuyordum. Bir arkadaşın dediği gibi nst de 60-80 arası çok aşırı hissedilen bir sancı değil. Ben uyuyordum mesela. Son aşamada yoğun bir sancı vardı benim ilk doğumda. O da nst de 100 ler de çıkıyordu ve 5 dakikada bire düşmüştü. Bu dediğim son aşama. Tabi herkesin vücudu farklı. Sende farklıysa bilemem.Ay masallah Allah bagislasin canm evet nstde bsy çıkmıyor ama agridan agliyorum resmen serum bile gecirmiyo neden sadece aksamlari oluyo anlamadim ama garcekten zormus dogum sancisi
Bu çatı muayenesinde ultrasonla aletle baktığında daha ileri mi giriyor parmağıyla,?
ben her gün alttan Protestan alıyorum, en uzun parmağım kadar giriyor, daha ileriye ne kadar gidebilir?
Birde bu çatı muayenesi olanlar rahim filmi çekildi mi anestezisiz? Ya da aşılama ? Onlar gibi mi
Aynen oyle. O yuzden telas yapma. Bebeğin kalp atisi dussede yukselsede riskli yani o 80 200 araligi disinda olmamali. Her turlu hemen alirlar sezaryene. Yani degil 12 saat en gec 1 2 saat icinde gidebiliriz her turlu hastaneye. Benim suyu gelince uzun uuzun sicak dus alan bir arkadasim var. Rahatlamak icin. Oyle pirtdadana dogurulmuyor yani :) ha keske dogurulsa :)Stres olunca kalp atisi dusuyormus dogum sirasinda, ben de stres normalde arttirmasi gerekmez mi falan dedim ama yok oyle degilmis kalp atisi dusmeye baslamasi stres gostergesiymis. Esim denemek icin direk sezeryan istesek dedi ama doktor hayir dedi once 8 saate kadar falan acilma bekliycem dedi.
Demek su gelince daha 12 saat oluyor canim, bu yazdigin cok icimi rahatlatti.12 saatte her sekilde yetisirim hastaneye
Ben sordum doktoruma nasil olacak diye. Isaret ve orta parmagini sokacağini ve yanlara ne kadar acildigina bakacagini soyledi. Vajinal ultrasonla spekulum arasinda bir genislik.olacak yani. Dogum basladiktan sonra kac santim aciliyor girmek icin daha cok parmak sokabilir belki ama neticede bebegin basi cikacak kadar esneyecek orasi. O yuzden telas yapmiyorum. Benim doktorda dedi zaten ayni dogum hikayesi gibi bununda yuzlerce hikayesini duyarsin. Inanma. Olacak olan bu dedi :)Aynı şeyleri yaşamış biri olarak ben de bunları merak ediyorum. Rahim filminde de bir sürü şey giriyor. Ya da transfer sırasında orayı kocaman açıyorlar. Onlardan daha mı kötü bir durum.
Kizlar simdi geldim kontrolden, hersey yolunda, sivi seviyesi iyi dedi. Zaten toplasaniz 5 dakika falan bakmistir. Sonra uzun uzun dogumu anlatti icim karardi resmen. Diyabet ve bebegin boyutundan dolayi 38 ya da en kotu 39.haftada suni sanci vericek, acilmalari takip ederiz en son ihtimal sezeryana alirim dedi. Ama bu haftadan sonra suyun gelmesi ya da sanci baslamasi ihtimaline karsi hep bir planin olsun, esin yetisemeyecegi biyerdeyse yakinda arayabilecegin acil durum telefonlarin olsun bilmem ne dedikce bayilcaktim, fenalik geldi. Bir de suni sancidan sonra bebegi hep kontrol edeceklermis stres oluyor mu diye iste eger kalp atislari dustugunu gorursek sezeryana aliriz dedi. Ben o riskli seviyeye kadar beklemek istemiyorum. Stres ve bebegin bu nedenle kakasini yapmasina dair falan hep kotu hikayeler dinledim.Siz bu konuda ne dusunuyorsunuz? Bilmiyorum yani direk sezeryan da cok temiz geliyor nedense bana. Oyle iste kafandaki sorulari yaz 2 hafta sonra uzerinde tekrar konusuruz dedi.
Simdi is yerine geldim ama hic calisasim yok, eve gidip yatmak istiyorum. Gobegimin fotografini cektim bu arada :)
Bence yapan kişi de önemli. Doktorlar dikkatli ve kibar oluyorlar sanırım. Doktorunki hiç acıtmamıştı ama iki kere hemşire baktı onlar acıttı biraz. Kesinlikle bu kadar korkulacak bir durum yok.Aynı şeyleri yaşamış biri olarak ben de bunları merak ediyorum. Rahim filminde de bir sürü şey giriyor. Ya da transfer sırasında orayı kocaman açıyorlar. Onlardan daha mı kötü bir durum.
Cok saol kuzum Allah razi olsun cok şükür iyiyiz ama iste aksamlari agri cok oluyo hayırlısi olsun artikBir nefeste okudum buraya kadar, çok şükür iyisiniz. Hadi hayırlısı artık son dönemeçtesin. Her şey güzel olacak, hep böyle düşün. Olumlu düşünmen ve bebeğinle bağ kurman çok önemli. Sakin ol tamam mı?
Allah yardımcın olsun bi arada inşallah ağrıların azalır bir an önceCanım senin nst de çıkmıyorsa o doğum sancısı değildir. Doğum sancısı kasılma ve alt karında sertleşme şeklinde oluyorve gelip giden bir sancı.Ben ilk doğumda da son anlara kadar hissetmedim. Uyuyordum. Bir arkadaşın dediği gibi nst de 60-80 arası çok aşırı hissedilen bir sancı değil. Ben uyuyordum mesela. Son aşamada yoğun bir sancı vardı benim ilk doğumda. O da nst de 100 ler de çıkıyordu ve 5 dakikada bire düşmüştü. Bu dediğim son aşama. Tabi herkesin vücudu farklı. Sende farklıysa bilemem.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?