- 30 Temmuz 2011
- 1.269
- 414
- 123
- Konu Sahibi Homely_angel
-
- #31.521
Saol canm evet hic olmazsa iki hafta dayansin da anne karninda her gecen gun onemli birde biraz beklerse anaaneside yetişir insallahIyiye gidiyo masallah
2 hafta daha dursun Allahin izniyle...1 gün bile cok onemli...
Kilosu ne durumdaydı en son?benimki de çok baskı yapıyor bazen korkutuyorİnsallah canm evet bu zamana kadar hic bisey yokken bir gunde gelmeye karar vermis bebisim kafasiyle surekli ittiriyormus hissediyordum kafasıyla baski yaptigini aceleci cocuk :)
Amin canm evet doktorumda biz karar verdik gun aldikta ama cocuk bizim kararimuza uymicak gibi dedi hangisi hayırlıyse o olsun saglikli olsun daInsallah normal olur kurtulusun birtanem tabi allah bilir ve bebis karar vericek onuda hakkinda neyse hayirlisi o olsun cnm
Kilosu 2500 olmuş canm nasil hissediyorsun bn her kafasini kipirdattiginda yada wcde aciliyo gibi kemigime bicak saplaniyo gibi hissediyordum ama dayanilmaz agriydiKilosu ne durumdaydı en son?benimki de çok baskı yapıyor bazen korkutuyor
Ben bunların hiçbirini olmadım. Bir de evlendiğimde de ilk ilişkide sıkıntı yaşamıştım 2ay sonra becerebildikdr’a gitmiştim ultrasonla aşağıdan bakacak oldu eline yapıştım kadının. Ama normal doğum yapıcam inşallah. Çatı muayenesinden filan korkmuyorum.
hayır canım baktırmadım, zaten doktor da talep etmedi..bende yok ama arkadasım 3 cm acıklıkla gıttı sancısı 70 de ıdı acıldı ve dogrudu senın acılman var mı baktırdın mı
Vajinaya doğru ağrı oluyor çok aşağıda,anlık oluyor benimki çok uzun sürmüyor ama henüz çok erken bizim için,dün doktora da söyledim magnezyum yazdım dedi,ben zaten kullanıyordum magnezyumu,sıklaştırdım,faydası olur mu bilmiyorumKilosu 2500 olmuş canm nasil hissediyorsun bn her kafasini kipirdattiginda yada wcde aciliyo gibi kemigime bicak saplaniyo gibi hissediyordum ama dayanilmaz agriydi
Canım benimde iki gün önce nst m 60'a kadar çıktı doktor normal dedi bende bir şey hissetmemiştim zaten sordum 60dan sonrasında hissetmeye başlarsın bu sinek ısırığı gibi o arı sokması dedi:) korkma yanikızlar merhaba, şu ana kadar çok yazmadım ama hep takipteyim okuyorum. Herkese hayırlı doğumlar diliyorum. Ben dün 32+2 de NSTye girdim ilk defa. Sancılarım en başta 5-20 arası idi sonra bi ara 40 oldu 60'ı bile gördü ama düzensiz. Doktorum da biraz uyuz bi tip hiç konuşmaz birşey söylemez baktı NST kağıdına birşey demedi. Ve ben hiç sancı falan hissetmedim. Sizde de var mı böyle olan? Bi de bu durumu acaba ağrı eşiğim yüksek, sancıları hissetmiyorum diye yorabilir miyim? Teşekkürler şimdiden =)
kızlar var mı bi fikriniz? Bi de benim de adet sancısı gibi arada ağrılarım oluyo 2 dk falan sürüyor. Biraz da mide ağrısına benzetiyorum, sizinkilerde bu şekilde mi? Allah'ım bilmemek ne kötü ya
Kizlar simdi geldim kontrolden, hersey yolunda, sivi seviyesi iyi dedi. Zaten toplasaniz 5 dakika falan bakmistir. Sonra uzun uzun dogumu anlatti icim karardi resmen. Diyabet ve bebegin boyutundan dolayi 38 ya da en kotu 39.haftada suni sanci vericek, acilmalari takip ederiz en son ihtimal sezeryana alirim dedi. Ama bu haftadan sonra suyun gelmesi ya da sanci baslamasi ihtimaline karsi hep bir planin olsun, esin yetisemeyecegi biyerdeyse yakinda arayabilecegin acil durum telefonlarin olsun bilmem ne dedikce bayilcaktim, fenalik geldi. Bir de suni sancidan sonra bebegi hep kontrol edeceklermis stres oluyor mu diye iste eger kalp atislari dustugunu gorursek sezeryana aliriz dedi. Ben o riskli seviyeye kadar beklemek istemiyorum. Stres ve bebegin bu nedenle kakasini yapmasina dair falan hep kotu hikayeler dinledim.Siz bu konuda ne dusunuyorsunuz? Bilmiyorum yani direk sezeryan da cok temiz geliyor nedense bana. Oyle iste kafandaki sorulari yaz 2 hafta sonra uzerinde tekrar konusuruz dedi.
Simdi is yerine geldim ama hic calisasim yok, eve gidip yatmak istiyorum. Gobegimin fotografini cektim bu arada :)
o zaman sıkınıt yoktur takma kafanahayır canım baktırmadım, zaten doktor da talep etmedi..
Faydasi olur canm bnm arkadasimda kullaniyi agrisi gecti bnm aclikligim oldugu icin bebek baski yaptigi icin oluyo kolay kolay gecmiyo ayaga kalktigim zmn oluyoVajinaya doğru ağrı oluyor çok aşağıda,anlık oluyor benimki çok uzun sürmüyor ama henüz çok erken bizim için,dün doktora da söyledim magnezyum yazdım dedi,ben zaten kullanıyordum magnezyumu,sıklaştırdım,faydası olur mu bilmiyorum
senle bebıslerın dogumu 4 gun aralıklı benım calısabılır aporum 21 ı senın nasıl 31 ı anlamadımmrb.hanımlar dün bizimde kontrolümüz vardı. 32+3 tü dün ancak 32+6 çıktı yavrucuk. 42 cm 2kg. ayrıca 32-37 haftalar arası çalışabilir raporumu da aldım. 31.01.2018e kadar çalışacağım.
çatı kemiği ağrım vardı yürürken vs.onu sordum, ağrıların olması iyi birşey ve çok normal oradaki kemikler kendini doğuma hazırlıyor dedi,
canım dokor gereklı gormemısır benım nts de catıya da bakılmadı catı 36 38. hafta sonrası oluyor suan cok erken catı muaynesı ıcınKizlar hepiniz cati muaynesi oldugunuz mu bana niye bakmadi catiya merak ettm ki bebegim baya asagida okadar catim cok agriyo dememe ragmen bakilmadi
masallah gobuse bebıse valla ben sunı sancıdansa seseryana daha mantıklı bakıyorum neden dersen sunı sancı bebeklerın omuzuna baskı yapıyormus o yuzden de cok rahatsız oluyorlarmıs doktor demıs arkadasıma o sebeple sunı yerıne sezeryan daha mantıklı gelıyor ama 5 cm acılmam oldı dıyelım 2 3 cm ıcın sunı sancı alrım hıc acılmazsa sunı sancıyla ugrasmam gıbıme gelıyorKizlar simdi geldim kontrolden, hersey yolunda, sivi seviyesi iyi dedi. Zaten toplasaniz 5 dakika falan bakmistir. Sonra uzun uzun dogumu anlatti icim karardi resmen. Diyabet ve bebegin boyutundan dolayi 38 ya da en kotu 39.haftada suni sanci vericek, acilmalari takip ederiz en son ihtimal sezeryana alirim dedi. Ama bu haftadan sonra suyun gelmesi ya da sanci baslamasi ihtimaline karsi hep bir planin olsun, esin yetisemeyecegi biyerdeyse yakinda arayabilecegin acil durum telefonlarin olsun bilmem ne dedikce bayilcaktim, fenalik geldi. Bir de suni sancidan sonra bebegi hep kontrol edeceklermis stres oluyor mu diye iste eger kalp atislari dustugunu gorursek sezeryana aliriz dedi. Ben o riskli seviyeye kadar beklemek istemiyorum. Stres ve bebegin bu nedenle kakasini yapmasina dair falan hep kotu hikayeler dinledim.Siz bu konuda ne dusunuyorsunuz? Bilmiyorum yani direk sezeryan da cok temiz geliyor nedense bana. Oyle iste kafandaki sorulari yaz 2 hafta sonra uzerinde tekrar konusuruz dedi.
Simdi is yerine geldim ama hic calisasim yok, eve gidip yatmak istiyorum. Gobegimin fotografini cektim bu arada :)
canım yaptırma dogum baslatabılır suan ıcın gerek yok ki doktorun yapmıyor catı agrısı magnezyum ekslıgınden de bebegın asagıda olmasından da oluyor doktor bsy demıyorsa erken dogacak gelecek vs dıye sen hıc baktırma gereklı grse bakardıAnladim cnm bakilsin tabi ya rahime bebek aaagida çok
Kuveti bende deniyorum. 1 2 kez uzandim ilik suda 1 saat kadar. Ama bir dahakinde yuz ustu duracagim kuvette oyle dediler. :)
4 ayak ustu yurumeyide okudum. Ama di ustu degilde ayaklar ve eller uzerinde yuru yaziyor her yerde yapabilecegimi sanmam. Amuda kalkma kismina hic girmiyorum.kafayi yemiş o hoca
iyi demıssın bununla rahatladıysan ne guzel ben saydırınca rahatlıyorum yasinirimi atmam lazım
ahanda biz 14 sene sevgılıkten sonra becermeedik evlendık 20 gun sonra olabildi sonrada darlıktan 15 gun kanadım
doktora gıttım dar dedı hala daha alttan baktırırken gerılırım 2 kere bakıldı onda da gergınlıgımden yavas yavas dokto bekleyerek girdi
bende cok korkuyorum arkadasıma doktor en son ben onu getırtecegım yardımcı olacagım sana dıye sert yaptıgında elıne yapısmıs doktorun e artık 40+3 de olunca cocuk doktor ne yapsın acmaya calıst çıkışı
Kizlar simdi geldim kontrolden, hersey yolunda, sivi seviyesi iyi dedi. Zaten toplasaniz 5 dakika falan bakmistir. Sonra uzun uzun dogumu anlatti icim karardi resmen. Diyabet ve bebegin boyutundan dolayi 38 ya da en kotu 39.haftada suni sanci vericek, acilmalari takip ederiz en son ihtimal sezeryana alirim dedi. Ama bu haftadan sonra suyun gelmesi ya da sanci baslamasi ihtimaline karsi hep bir planin olsun, esin yetisemeyecegi biyerdeyse yakinda arayabilecegin acil durum telefonlarin olsun bilmem ne dedikce bayilcaktim, fenalik geldi. Bir de suni sancidan sonra bebegi hep kontrol edeceklermis stres oluyor mu diye iste eger kalp atislari dustugunu gorursek sezeryana aliriz dedi. Ben o riskli seviyeye kadar beklemek istemiyorum. Stres ve bebegin bu nedenle kakasini yapmasina dair falan hep kotu hikayeler dinledim.Siz bu konuda ne dusunuyorsunuz? Bilmiyorum yani direk sezeryan da cok temiz geliyor nedense bana. Oyle iste kafandaki sorulari yaz 2 hafta sonra uzerinde tekrar konusuruz dedi.
Ay çok alemsin,iyi cesaret bu şartlarda normal doğum,hadi inşallah gönlüne göre olur
amuda kalma olayı çok sağlıklı olmayabilir bence deneme :)Bizim evde küvet yokben normalde de amuda kalkamıyordum ki şimdi nasıl kalkıcam bilmem. Eşime söyledim yaparız ben seni tutarım dedi dur bakalım daha neler yapıcaz
Bizde 4sene sonunda evlendik, ben çok kolay olacak sanıyordum olamadıama doğum farklı bişey sonuçta vücut bunu nasıl yapacağını biliyor, bebek de yolu biliyor, inşallah hayırlısıyla normal normal doğururuz
Valla canım suni sancıyla ablama denemişlerdi günü doldu diye açılma filan olmadı biraz sancı oldu o kadar. Sezeryan olmak istiyorsun sen sanırım, ama normal her zaman bizim faydamıza
Ben vücuda ve bebeğe güveniyorum olacakkorkmuyorum hiç. Bir de çok endekslemedim kendimi aslında. İlla normal olsun diye kasanların hep ters etki yaptığını gördüm. Sağllıkla gelsin diyelim
En temizi sezeryan demişsin. Günahı boynuna ama bence doktor senin bu düşüncelere sahip olman için uğraşmış ve başarmış. Bi kere bebek iri olsa bile bırak haftasını doldursun. Bırak kendisi başlatsın sancısını. Suni sancı bir terslik yoksa 41 dolunca veriyor KALİTELİ doktotlar. Benim oğlumun okul müdürü adam sezeryan kelimesimi dahi kullanmamış ikinizde iyisiniz demiş 42.haftada kendi sAncılarıyla normal doğum yaptı. Tavsiyem değiştir o doktoruKizlar simdi geldim kontrolden, hersey yolunda, sivi seviyesi iyi dedi. Zaten toplasaniz 5 dakika falan bakmistir. Sonra uzun uzun dogumu anlatti icim karardi resmen. Diyabet ve bebegin boyutundan dolayi 38 ya da en kotu 39.haftada suni sanci vericek, acilmalari takip ederiz en son ihtimal sezeryana alirim dedi. Ama bu haftadan sonra suyun gelmesi ya da sanci baslamasi ihtimaline karsi hep bir planin olsun, esin yetisemeyecegi biyerdeyse yakinda arayabilecegin acil durum telefonlarin olsun bilmem ne dedikce bayilcaktim, fenalik geldi. Bir de suni sancidan sonra bebegi hep kontrol edeceklermis stres oluyor mu diye iste eger kalp atislari dustugunu gorursek sezeryana aliriz dedi. Ben o riskli seviyeye kadar beklemek istemiyorum. Stres ve bebegin bu nedenle kakasini yapmasina dair falan hep kotu hikayeler dinledim.Siz bu konuda ne dusunuyorsunuz? Bilmiyorum yani direk sezeryan da cok temiz geliyor nedense bana. Oyle iste kafandaki sorulari yaz 2 hafta sonra uzerinde tekrar konusuruz dedi.
Sen bol bol dinlen bence bu süreçte,yavru biraz daha büyüsün,iki haftada 3 kiloyu geçer inşallahFaydasi olur canm bnm arkadasimda kullaniyi agrisi gecti bnm aclikligim oldugu icin bebek baski yaptigi icin oluyo kolay kolay gecmiyo ayaga kalktigim zmn oluyo
Evet canm burda ayaga kalktrmiyorlar wc hariç hp uzaniyorum cok skldim ama bnm burdeki butun odalar kapilar suslu heryerde bebek sesleri ay cok guzel ya insan sabrszlaniyor cok guzel biseySen bol bol dinlen bence bu süreçte,yavru biraz daha büyüsün,iki haftada 3 kiloyu geçer inşallah
Bizim evde küvet yokben normalde de amuda kalkamıyordum ki şimdi nasıl kalkıcam bilmem. Eşime söyledim yaparız ben seni tutarım dedi dur bakalım daha neler yapıcaz
Bizde 4sene sonunda evlendik, ben çok kolay olacak sanıyordum olamadıama doğum farklı bişey sonuçta vücut bunu nasıl yapacağını biliyor, bebek de yolu biliyor, inşallah hayırlısıyla normal normal doğururuz
Valla canım suni sancıyla ablama denemişlerdi günü doldu diye açılma filan olmadı biraz sancı oldu o kadar. Sezeryan olmak istiyorsun sen sanırım, ama normal her zaman bizim faydamıza
Ben vücuda ve bebeğe güveniyorum olacakkorkmuyorum hiç. Bir de çok endekslemedim kendimi aslında. İlla normal olsun diye kasanların hep ters etki yaptığını gördüm. Sağllıkla gelsin diyelim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?