- 28 Mart 2017
- 16.596
- 68.094
- 598
- Konu Sahibi Homely_angel
-
- #31.641
Evet tatlım sen ilk dediğinde baktım. Yazıyor, geçici veya kalıcı felç riski diyor hatta. Bugün doktora da sordum, zaten hemogoloğa sevk etti. O da bakacak birlikte karar vereceğiz dedi. Duruma göre planlı normal Doğum İzleyecekmişiz. Yani günü belirleyip ona göre ilacı bırakıp doğumu başlatmak şeklinde. Böyle olursa epidural kullanılırmış. Ama hemotolog randevusu sonrası daha net anlaşılacak.
Güzel geçti canım, yepyeni bir sistemle karşı karşıyayız tabi :)
Doktorum çok tatlı bir kadın, sevmeyeceğim diye korkuyordum. Onun dışında hemşiresini de sevdim. Zaten yarım saat civarı hemşire ile beraberdik. Tüm hayatımı sorguladı :) önce hamilelik öncesi ve sonrası tüm testlerim incelendi, dosyama işlendi. Bu arada kan uyuşmazlığı hemen dikkat çekti ve 28.hafta iğnesi yapıldı mı diye sordular. Bir de kan sulandırıcı kullanmam üzerinde yoğunlaşıp, hematologla da görüşmeme karar verdiler.
Sonra yine hemşire kontrolüme başladı :) dikkat çekiyorum doktor değil. Tansiyon, kilo bakıldıktan sonra sedyeye yatırdı. Göbüşü açtı ve eliyle rahmin alt ve üst noktasını buldu, mezura ile ölçtü :) sonra da küçük bir cihazla kalp atışını dinledi. Rahmin alt tarafına bastırarak eliyle baktı ve başı aşağıda dedi, ben şok :) tekmeleri sağda ve solda hissediyorsan başı aşağıda demektir dediİşte tüm muayene bU kadar. Bunları da dosyaya işledi. onra doktor odaya geldi, biraz konuştuk. Sorularınız var mı dedi.
Hemen ters olma durumunu sordum, ohoooo dedi daha bu çok önemsiz, başı aşağıdaymış ama öyle olmasa bile döner elbet ki dönmese bile sorun değil dedi. Yani boşuna endişe etmeyin arkadaşlar daha dönebilirler.
Sonra doktorla da kan sulandırıcıyı konuştuk, hemotolog sonrası bakacağız ama şu an sıkıntı yok dedi. Planlı normal doğum için takip yaparız dedi, bu durumda zaten kan sulandırıcıyı keseceğimiz tarihi biliriz dedi. Yine dikkat çekiyorum sezeryan lafı geçmedi bile. Bir de anlık bir Doğum başlama ihtimalinde hemotolog kontrolünde kan sulandırıcının etkisini geri çeviren bir ilaç varmış, o da kullanılabilir dedi. Bunları hematologla konuşunca yine yazacağım size de fikir olsun diye.
İşte bizden haberler böyle :)
Güzel geçti canım, yepyeni bir sistemle karşı karşıyayız tabi :)
Doktorum çok tatlı bir kadın, sevmeyeceğim diye korkuyordum. Onun dışında hemşiresini de sevdim. Zaten yarım saat civarı hemşire ile beraberdik. Tüm hayatımı sorguladı :) önce hamilelik öncesi ve sonrası tüm testlerim incelendi, dosyama işlendi. Bu arada kan uyuşmazlığı hemen dikkat çekti ve 28.hafta iğnesi yapıldı mı diye sordular. Bir de kan sulandırıcı kullanmam üzerinde yoğunlaşıp, hematologla da görüşmeme karar verdiler.
Sonra yine hemşire kontrolüme başladı :) dikkat çekiyorum doktor değil. Tansiyon, kilo bakıldıktan sonra sedyeye yatırdı. Göbüşü açtı ve eliyle rahmin alt ve üst noktasını buldu, mezura ile ölçtü :) sonra da küçük bir cihazla kalp atışını dinledi. Rahmin alt tarafına bastırarak eliyle baktı ve başı aşağıda dedi, ben şok :) tekmeleri sağda ve solda hissediyorsan başı aşağıda demektir dediİşte tüm muayene bU kadar. Bunları da dosyaya işledi. onra doktor odaya geldi, biraz konuştuk. Sorularınız var mı dedi.
Hemen ters olma durumunu sordum, ohoooo dedi daha bu çok önemsiz, başı aşağıdaymış ama öyle olmasa bile döner elbet ki dönmese bile sorun değil dedi. Yani boşuna endişe etmeyin arkadaşlar daha dönebilirler.
Sonra doktorla da kan sulandırıcıyı konuştuk, hemotolog sonrası bakacağız ama şu an sıkıntı yok dedi. Planlı normal doğum için takip yaparız dedi, bu durumda zaten kan sulandırıcıyı keseceğimiz tarihi biliriz dedi. Yine dikkat çekiyorum sezeryan lafı geçmedi bile. Bir de anlık bir Doğum başlama ihtimalinde hemotolog kontrolünde kan sulandırıcının etkisini geri çeviren bir ilaç varmış, o da kullanılabilir dedi. Bunları hematologla konuşunca yine yazacağım size de fikir olsun diye.
İşte bizden haberler böyle :)
senle bebıslerın dogumu 4 gun aralıklı benım calısabılır aporum 21 ı senın nasıl 31 ı anlamadım
bı de benım sata gore verdı aslında sata gore bı hafta gerı ultrasona acaba erken mı cıkıcam ızne dıye dusunmeye basladım
Günaydın canm evet cok şükür yavaş yavaş iyiye gidiyoruz bizim paşa biraz korkutmak istedi galiba ama cok şükür suan hersey yolunda boyle giderse yarin taburcu olurucamAy ne guzel haberler. Bebiste donmus demekki. Gozun aydin. Artik is geriye safak saymaya kaliyor :)) eh seninki donduyse benimkide doner demektir
Hemotolog randevun ne zaman ?
G gokce41Liviya guzel haberlerinize sevindim.
Defnecan zaten canavar gibi bir hatun olacak suphem yok.
Liviya senin sabirsiz sipada yola geldi sanirim.once bi gerilim yaratti ama olacak o kadar artik :)
Subat bebeleri aceleci ama bir o kadarda guclu neyseki
Bur tek sanirimAvrenim yakinda ses vermedi? Onda durum nasil acaba. Ben mi gozden kaçırdım yoksa mesajlarini?
İyiyim canım daha da iyi olucam inşallah :)Masallah canim benim dahada iyi ol sen hem moral olarak hem fiziksel olarak iyi olucaksin ki defne kizimiza ve diger prense yetebilesin :) dene dene cok guzel ananaslisini denersin sut yapio
İyi canım küvezde haftasını dolduruyor büyümeye çalışıyor miniğimiz :)Saol canm bnm evet cok Şükür hastanede daha iyi bakiyorlar insallah hakkimizda hayırlısi olsun siz nasılsınız prensesimiz nasil
Canım hastaneye yatmadan bir gün önce vurmuştum kontrolden gelince yaparım demiştim doktor yatırınca hastaneye yaptırmadı iğneyi 3 gün önce yapmamış oldum ama normal de 1 gün önce bıraktırıyorlar diye biliyorumCanım bir de iğne kullanıyordun değil mi herhangi bir sorun oldu mu iğneden dolayı en son kaç saat önce vurulmustun ameliyattan
İyi masallah canm insallah cabacik toparlarsiniz Defnemiz cok güçlü kizdir gelismelerden haberdar etİyi canım küvezde haftasını dolduruyor büyümeye çalışıyor miniğimiz :)
Hm anladım canım zaten iğnenin etkisi çok uzun sürmüyormuş ama dün benim doktor iğneyi vurursan 2 saat sonra doğum başlarsa doğumdan sonra kanama yi durduramayiz filan dedi de ama 2 saatte de doğum olur mu pek inandırıcı gelmedi normal doğumCanım hastaneye yatmadan bir gün önce vurmuştum kontrolden gelince yaparım demiştim doktor yatırınca hastaneye yaptırmadı iğneyi 3 gün önce yapmamış oldum ama normal de 1 gün önce bıraktırıyorlar diye biliyorum
İnşallah canım tabi ki yazarım muhakkakİyi masallah canm insallah cabacik toparlarsiniz Defnemiz cok güçlü kizdir gelismelerden haberdar et
12 saat iğnenin etkisi. 2 saatte doğum çok ütopik.Hm anladım canım zaten iğnenin etkisi çok uzun sürmüyormuş ama dün benim doktor iğneyi vurursan 2 saat sonra doğum başlarsa doğumdan sonra kanama yi durduramayiz filan dedi de ama 2 saatte de doğum olur mu pek inandırıcı gelmedi normal doğum
ben iğneyi doğumdan 10 gün sonra bırakıcam mantığını anlayamadım o zaman kanama olmayacakmı yani herkes bir ayrı konuşuyor.12 saat iğnenin etkisi. 2 saatte doğum çok ütopik.
CORASPini ben 32de bıraktım. iğneyi ne zaman bırakaacağım bilmiyorum. doktorum doğuma kadar dedi. hematolog doğumdan 6 hafta sonraya kadar dedi.ben iğneyi doğumdan 10 gün sonra bırakıcam mantığını anlayamadım o zaman kanama olmayacakmı yani herkes bir ayrı konuşuyor.
ben hiç bırakmadan devam edicem sadece coraspini yarıya düştüm 34 te onu bırakıcam.
ee o zaman iğneyi sende bırakmıyorsun bize niye demiyolar kanayacağız diyeCORASPini ben 32de bıraktım. iğneyi ne zaman bırakaacağım bilmiyorum. doktorum doğuma kadar dedi. hematolog doğumdan 6 hafta sonraya kadar dedi.
benim doktorum bana söyledi.daha doğrusu iğnenin ilk 4 saatten sonra etkinliğinin azaldığını 12 saatte bittiğini ve ilk doğumun 12 saatten az sürmeyeceğini söyledi. o yüzden problem olmaz ama olma ihtimaline karşıda kan bulunduracağız sana herşeye hazırlıklı olmak daha iyi dedi.ee o zaman iğneyi sende bırakmıyorsun bize niye demiyolar kanayacağız diye
ilk doğum kişiden kişiye değişiyor ya o gün arkadaşımında ilk doğumuydu 11 de gırdık 1 de dogurdu ama 3 cm acıklıkla 2 hafta gezdibenim doktorum bana söyledi.daha doğrusu iğnenin ilk 4 saatten sonra etkinliğinin azaldığını 12 saatte bittiğini ve ilk doğumun 12 saatten az sürmeyeceğini söyledi. o yüzden problem olmaz ama olma ihtimaline karşıda kan bulunduracağız sana herşeye hazırlıklı olmak daha iyi dedi.
zaten o açılma başladığı gibi iğneyi bırakacağız dedi benim doktorda. o yüzden 36dan itibaren çatı muayenesine başlıyor ki herşey yolunda gitsin :)ilk doğum kişiden kişiye değişiyor ya o gün arkadaşımında ilk doğumuydu 11 de gırdık 1 de dogurdu ama 3 cm acıklıkla 2 hafta gezdi
uykusuzum. bu aralar sürekli kabus görüyorum. zaten ailevi bir gerginlikte var üstümde. geceleri sabah olmuyor dönmekten yatakta. akşama kadarda başım çatlıyor uykusuzluk ve yorgunluktan.Halsizlik uykusuzluj cekiyorum surekli yatak ariyor gozlerim sizlerde oglemisiniz yoksa enerji patlamasi yasiyormusunuz ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?