Güzel geçti canım, yepyeni bir sistemle karşı karşıyayız tabi :)
Doktorum çok tatlı bir kadın, sevmeyeceğim diye korkuyordum. Onun dışında hemşiresini de sevdim. Zaten yarım saat civarı hemşire ile beraberdik. Tüm hayatımı sorguladı :) önce hamilelik öncesi ve sonrası tüm testlerim incelendi, dosyama işlendi. Bu arada kan uyuşmazlığı hemen dikkat çekti ve 28.hafta iğnesi yapıldı mı diye sordular. Bir de kan sulandırıcı kullanmam üzerinde yoğunlaşıp, hematologla da görüşmeme karar verdiler.
Sonra yine hemşire kontrolüme başladı :) dikkat çekiyorum doktor değil. Tansiyon, kilo bakıldıktan sonra sedyeye yatırdı. Göbüşü açtı ve eliyle rahmin alt ve üst noktasını buldu, mezura ile ölçtü :) sonra da küçük bir cihazla kalp atışını dinledi. Rahmin alt tarafına bastırarak eliyle baktı ve başı aşağıda dedi, ben şok :) tekmeleri sağda ve solda hissediyorsan başı aşağıda demektir dedi
İşte tüm muayene bU kadar. Bunları da dosyaya işledi. onra doktor odaya geldi, biraz konuştuk. Sorularınız var mı dedi.
Hemen ters olma durumunu sordum, ohoooo dedi daha bu çok önemsiz, başı aşağıdaymış ama öyle olmasa bile döner elbet ki dönmese bile sorun değil dedi. Yani boşuna endişe etmeyin arkadaşlar daha dönebilirler.
Sonra doktorla da kan sulandırıcıyı konuştuk, hemotolog sonrası bakacağız ama şu an sıkıntı yok dedi. Planlı normal doğum için takip yaparız dedi, bu durumda zaten kan sulandırıcıyı keseceğimiz tarihi biliriz dedi. Yine dikkat çekiyorum sezeryan lafı geçmedi bile. Bir de anlık bir Doğum başlama ihtimalinde hemotolog kontrolünde kan sulandırıcının etkisini geri çeviren bir ilaç varmış, o da kullanılabilir dedi. Bunları hematologla konuşunca yine yazacağım size de fikir olsun diye.
İşte bizden haberler böyle :)