2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286
arkadaslar selam hepimize hayirli dogumlar saglikli bebisler inşallah. aranızda normal doğumda kararlı olan ve araştıran isteyen varmı? ben gidişata göre hangisi uygunsa diyordum ama şuan normal doğum istiyorum, okuduklarıma göre turkiyede normal doğumların yüzde 90 inda epizyotomi yapılıyormuş yani doğum sırasında vajinaya kesik atılıyor. sözde doktorlar vajinada daha dağınık ve büyük yırtıklar olmaması için yapıyormuş bunu ama aslında kendilerini sorumluluk altında bırakmamak için yani bebek gelmekte gecikirse herhangi bir sorun olmaması için yapıyorlarmış. epizyotomi avrupada sadece çok gerekli hallerde yapılıyormuş yüzde 10 civarında ve bazi yan etkileri de idrar kaçırma vajinada hissizlik vs. ve doğumdan sonra bir hafta oturamamak da cabası. ayrıca doğum esnasında karina bastırmak da baskıyı artırdığından epizyotomi uygulanmasa bile yirtiklarin artmasına neden oluyormuş çok sakincaliymis. normal dogum surecinde anne kendi haline birakilirsa zaten vajina esneyeceginden bunlara hic gerek yokmuş. doktorumla bu haftaki muayenede görüşeceğim ama sizlerden de fikir almak isterim özellikle normal doğum tecrübesi olan arkadaşlardan, şimdiden çok teşekkürler..

Canım çok sağol bende özlem hanıma gidiyordum çok ilgili bir doktor çok rahattım sonra ikinci ayımda ümite geçtim keşke geçmeseydim biraz doğum ücretlerinden korktuk ama ümitte aynı oldu şu anda acıbadem de ne kadar canım doğum ücreti özelden yazabilirmisin rica etsem

Bugün sabahtan beri gene gözüm zonkluyor tam 15 gün oldu nasıl bir rezil şey şu sinüzit ?ağlaya ağlaya bir hal oldum bugün.sinirlerim çok bozuk artık.başka bişeymi diye korkar oldum.

merhaba canim.ilk dogumum normal oldu.4.100 kg dogdu bebegim.kesik atildi maesef,icte yirtilmada oldu .dogum sonrasi oturamama gibi bi durumum olmadi.rahatca harekeet ettim.tek sikintim basurlarimin agrisiydi onuda ecz.aldigim bi su tarzi ilacla paansuman yaptim sisi indi.
ilk 6 ay agirlik kaldirdigimda idrarimi kaciriyordum.bunun sebebi bence cok ikinmaktan oldu .kolay degil 1 saat ikinmak zorluyor mesaneyi.bebegin baş cevvreside genisse kesik atilmadann cikmasi zor olur,strese sokar bebegide.
benim 3 dikisim vardi.10 gun icinde dustuler.herhangi deformasyon hissizlik v.s yasamadim.tabi kisiden kisiye degisebilir bu durum.
benim deneyimlerim bu sekilde.iyi yada kotu diyemem tabiki.en dogru karari doktorun vericektir.

Eğer düzenli aralıklarla gelse sancı dicem ama hiç bitmiyo bu 45 dk sürüyo anlamadım
o sancilar bendede var.gecen gece doguruyorum kesin dedim. sancim var karnim sertlesti gecmek bilmedi.kat kat giyindim.yorgana sarildim isittim kendimi biraz .cok sukur gecti.bunlar yalanci kasilmalar .hayirlisiyla dogurmayi nasip etsin Allahim.

Kızlar suyum geldi , yatışım yapıldı. Dua edin

Allah yardımcın olsun canım bi avazda inşallah

Ay bende bunları tam oturtamadım kafamda. Su önden gelince hastaneye gidince bide sezeryana alalım mı diyorlar.

Canım su geldikten sonra baya vaktimiz yok mu?? Sonuçta hiç sancımız yoksa?

Bende bugün hazırlıcam inşallah. Normalde her işimi aylar öncesi halleden ben bu sefer bir rahatlık var ki sorma. Bu haftaiçi 3gün evdeyim, aklımdaki bütün işleri halledicem inşallah. Diğer haftada yardımcı alıcam camları silmeye. 5şubatta da izne ayrılcam artık.

Ay kizlar eger bn normal dogum bekleseymisim subati gorurdum bnce herkes dogurdu bnde tık yok saclilardan kıvranıyorum ama dogum baslatan bisey yok

Şubatta ben doğurucam bence kesin hafta olarak daha gerideyim çünkü tabi belli olmaz ama belirti de yok bende baya rahatım artık kavuşmana çok az kaldı olumlu şeyler düşün 4gün sonra kucağında yavruş

Benim adet olunca bacaklarım ağrır. Bazen ara sıra bacağım ağrıyor. Kasıklarımda da ufak sızlamalar olıyor bazen ama sanırım yine idrar iltihabı oldum ondan dolayı oluyor. Yani bana öyle geliyor

Geçmiş olsun canım. Az kaldı inşallah doğuma o zamana kadar ağrılı geçecek galiba senin ama olsun sonu güzel olsun da.
Saol canm bnm evet agrili geciyo gunlerim cok şükür 4 gun kaldi insallah hepimiz saglikla kucagmuza aliriz

Son düzenleme:
Saol kuzum insallah eger sezaryen olmazsam ikimiz birlikte subati görürdük bnde de nstde hic bisey cikmiyo az sanci okadar ama o sancilari bi bana sor belirtilere takilma sen bi anda suyu gelip sonra sancilari baslayanlar oldu bnm gorumcem oyle oldu o gun cok enerjikti ogle suyu geldi aksam sancisi basladi bakalim kimler subati gorucrk cok merak ediyorum

o sancilar bendede var.gecen gece doguruyorum kesin dedim. sancim var karnim sertlesti gecmek bilmedi.kat kat giyindim.yorgana sarildim isittim kendimi biraz .cok sukur gecti.bunlar yalanci kasilmalar .hayirlisiyla dogurmayi nasip etsin Allahim.
Amin canım şimdilik sertleşme yok ama korkuyorum ağrı olunca

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…