- 28 Eylül 2009
- 3.547
- 5.592
- 683
- 41
- Konu Sahibi Homely_angel
-
- #36.021
Evet eskiserdeyim ben. @stay strong26 da eskisehirde.
Ben acibademe gidiyorum ceren hanima. Stayda anadoluda alev hanima gidiyor. Talat bey umit hastanesinde sanirim degil mi?
Ben ceren hanimdan stayda alev hanimdan cok memnun. Istersen birde onlardan biriyle gorus 2. Bir fikir olsun.
Özele gittim en basından beri ve Dogumu da özelde yaptım bilemedim simdi devlete güvenim yok o yüzden süpheye düştümCanım özel hastanemi devlet mi ben devlete gidiyorum acaba beni o kadar inceliyolar mı merak ediyorum
Eğer düzenli aralıklarla gelse sancı dicem ama hiç bitmiyo bu 45 dk sürüyo anlamadımAynilari bnde var canm dun agridan agladim hatta dedigin gibi 30,45 dkkda gecti
Devlette ultrasonlar 5 dk bakıyo sadece. Önemli bişey olsa söyler mi acaba bi kafam karıştıÖzele gittim en basından beri ve Dogumu da özelde yaptım bilemedim simdi devlete güvenim yok o yüzden süpheye düştüm
Cnm imkanın varsa özel bir hastaneye iyice muayene olsan ben ne ultrasonlarına nede devlet hastane calışanlarına güveniyorumDevlette ultrasonlar 5 dk bakıyo sadece. Önemli bişey olsa söyler mi acaba bi kafam karıştı
merhaba canim.ilk dogumum normal oldu.4.100 kg dogdu bebegim.kesik atildi maesef,icte yirtilmada oldu .dogum sonrasi oturamama gibi bi durumum olmadi.rahatca harekeet ettim.tek sikintim basurlarimin agrisiydi onuda ecz.aldigim bi su tarzi ilacla paansuman yaptim sisi indi.arkadaslar selam hepimize hayirli dogumlar saglikli bebisler inşallah. aranızda normal doğumda kararlı olan ve araştıran isteyen varmı? ben gidişata göre hangisi uygunsa diyordum ama şuan normal doğum istiyorum, okuduklarıma göre turkiyede normal doğumların yüzde 90 inda epizyotomi yapılıyormuş yani doğum sırasında vajinaya kesik atılıyor. sözde doktorlar vajinada daha dağınık ve büyük yırtıklar olmaması için yapıyormuş bunu ama aslında kendilerini sorumluluk altında bırakmamak için yani bebek gelmekte gecikirse herhangi bir sorun olmaması için yapıyorlarmış. epizyotomi avrupada sadece çok gerekli hallerde yapılıyormuş yüzde 10 civarında ve bazi yan etkileri de idrar kaçırma vajinada hissizlik vs. ve doğumdan sonra bir hafta oturamamak da cabası. ayrıca doğum esnasında karina bastırmak da baskıyı artırdığından epizyotomi uygulanmasa bile yirtiklarin artmasına neden oluyormuş çok sakincaliymis. normal dogum surecinde anne kendi haline birakilirsa zaten vajina esneyeceginden bunlara hic gerek yokmuş. doktorumla bu haftaki muayenede görüşeceğim ama sizlerden de fikir almak isterim özellikle normal doğum tecrübesi olan arkadaşlardan, şimdiden çok teşekkürler..
o sancilar bendede var.gecen gece doguruyorum kesin dedim. sancim var karnim sertlesti gecmek bilmedi.kat kat giyindim.yorgana sarildim isittim kendimi biraz .cok sukur gecti.bunlar yalanci kasilmalar .hayirlisiyla dogurmayi nasip etsin Allahim.Eğer düzenli aralıklarla gelse sancı dicem ama hiç bitmiyo bu 45 dk sürüyo anlamadım
Ayni agridan Cumartesi gece hastaneye gittim orda da aynisini soylediler duzenli araliklarla olsa dogum sancisi diye bnmkisi uzun sürüyorEğer düzenli aralıklarla gelse sancı dicem ama hiç bitmiyo bu 45 dk sürüyo anlamadım
Geçmiş olsun canım. Az kaldı inşallah doğuma o zamana kadar ağrılı geçecek galiba senin ama olsun sonu güzel olsun da.Ayni agridan Cumartesi gece hastaneye gittim orda da aynisini soylediler duzenli araliklarla olsa dogum sancisi diye bnmkisi uzun sürüyor
Kızlar suyum geldi , yatışım yapıldı. Dua edin
Kizlar günaydın
Sancılar gelince önemli olan 3 dk bir atak olması degil mi arkadaşım hissedince eve geçip duş alıp 5 dk düşünce doktora gitti suyunu doğumda patlattılar suyu gelmedi mesela
Hemen beline sıcak su vs yaptı abdestini aldı gitti doktora
Peki su gelirse önden hemen gitmeli miyiz benim de korkum o su önden gelirse bi duşa girip abdest alıp gitmeyi düşünüyorum ama yapabilir miyim zaman kalıyor mu ağrılı oluyor mu bilmiyorum
Günaydın, bence en güzeli bunu doğum yapacağın doktorla görüşmek. Mesafe önemli mesela ya da suyun miktarı durumu. Bide benim suyum gelip sancim birden siddetlendi herkeste farklı ilerleyebiliyor. 3 saat sonra dogum yaptım suyum geldikten.
Hastane çantasını bitiyorum bugün her şey hazırdı yerleştirmiştim yarısını
Bez kaç adet koydunuz kızlar
Sıvı sabun bebeğin pişik kremini vs koydum kendime bol kulot ve depend hamile bezini ekledim eşimin pijaması çorap onlardı da ekledim 20 ki hastane çıkışı almıştım kıza onu da koyacağım iki battaniye bi dışarı çıkarken tulum
Yüz havlusu
Acaba vücut havlusu koysam mi orada yıkanmak istersem vs diye bilemedim
Ay kizlar eger bn normal dogum bekleseymisim subati gorurdum bnce herkes dogurdu bnde tık yok saclilardan kıvranıyorum ama dogum baslatan bisey yok
Kızlar dün gece kasıklarım bi ağrıdı uykudan uyandım. Acaba doğuruyo muyum dedim ama düzenli aralıklarla gelip giden değil bildiğin adet ağrısından biraz fazla 45 dk boyunca ağrıdı. Sizdede oldu mu hiç
Saol canm bnm evet agrili geciyo gunlerim cok şükür 4 gun kaldi insallah hepimiz saglikla kucagmuza alirizGeçmiş olsun canım. Az kaldı inşallah doğuma o zamana kadar ağrılı geçecek galiba senin ama olsun sonu güzel olsun da.
Allah analı babalı büyütsün biran önce kucağına almayı da nasip etsin inşdoğum yaptım kızlarım kuvezde dua edin kızlar
Saol kuzum insallah eger sezaryen olmazsam ikimiz birlikte subati görürdük bnde de nstde hic bisey cikmiyo az sanci okadar ama o sancilari bi bana sor belirtilere takilma sen bi anda suyu gelip sonra sancilari baslayanlar oldu bnm gorumcem oyle oldu o gun cok enerjikti ogle suyu geldi aksam sancisi basladi bakalim kimler subati gorucrk cok merak ediyorumŞubatta ben doğurucam bence kesinhafta olarak daha gerideyim çünkü tabi belli olmaz ama belirti de yok bende baya rahatım artık kavuşmana çok az kaldı olumlu şeyler düşün 4gün sonra kucağında yavruş
Benim adet olunca bacaklarım ağrır. Bazen ara sıra bacağım ağrıyor. Kasıklarımda da ufak sızlamalar olıyor bazen ama sanırım yine idrar iltihabı oldum ondan dolayı oluyor. Yani bana öyle geliyor
inşallah sağlıkla gelir bebeğin canımAnladım benimde senin haftalarda olacak inşallah sıkıntı yasamayiz cnm Allah bagislasin yavrularini en kisa zamanda kucagina alirsin umarim
Aslında 3 hafta önce gitmiştim özele 3d ile baktı ama bebeğin yüzünü görmeye odaklıydı doktor çok incelemedi. Dur ben bu hafta içi bdaha gidiyimCnm imkanın varsa özel bir hastaneye iyice muayene olsan ben ne ultrasonlarına nede devlet hastane calışanlarına güveniyorum
Amin canım şimdilik sertleşme yok ama korkuyorum ağrı oluncao sancilar bendede var.gecen gece doguruyorum kesin dedim. sancim var karnim sertlesti gecmek bilmedi.kat kat giyindim.yorgana sarildim isittim kendimi biraz .cok sukur gecti.bunlar yalanci kasilmalar .hayirlisiyla dogurmayi nasip etsin Allahim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?