- 20 Ağustos 2016
- 4.083
- 2.420
- 63
- Konu Sahibi Homely_angel
-
- #36.081
Evet
Bende onu düşünüyodum şimdi baktımda yine dıpumlar olmuş her gün bir doğum bu gidişle şubatı ortalamadan hepimix doğurmuş olacağızen son doğurana toplaşıp hediye alalım bence azmi ve sabrından dolayı
37+0 da ultrasona göre 3040 gr 49 cm di. 37+2 de 2850 gr 48 cm doğdu:)37 hafta da bebekleriniz kaç kiloydu boyları ne kadardı hatirliyanlar yazarsa sevinitim.
Hayırlı olsun cnm gözün aydınHerkese çok teşekkür ederim kızlar, tek tek alıntı yapamadım, 36+6 ile 2700 ile dünyamıza geldi. Spinal anestezi oldum .. emzirmeyle uğraşıyoruz, çok yoruluyor.
Darısı daha Doğum yapmayanlara inş.
Evet canim benim 26 subat aslinda ama doktor 12-19 subat arasi aliriz dedi.38. Haftada.
Üç gündür biz de deniyoruz ve bizim de kilo kaybınız var 75gr kadar malesef muhtemelen bizim de süreç uzayacak yarın Dr ne diyecek bakalım hayırlısı olsun.Maşallah canım size :)
Benim kız yoruldu ve kilo verdi biraz emme sürecinde tekrar beslenme hortumu takıldı kilo aldırıyorlar 1970 gr şuan 2.100 olunca tekrar geçicez inşallah emmeye uzadı azcık bizim iş canım :)) Böyle oluyormuş ama çoğu bebekte genelde böyle ilerliyormuş bu süreç..
İnşallah emer canım kilo kaybetmeden dualarım sizinle
Herkese çok teşekkür ederim kızlar, tek tek alıntı yapamadım, 36+6 ile 2700 ile dünyamıza geldi. Spinal anestezi oldum .. emzirmeyle uğraşıyoruz, çok yoruluyor.
Benimde 26 şubat. 19 şubat tarih verdi. Erken gelmediği sürece 39 haftayı bitiririz dedi..Evet canim benim 26 subat aslinda ama doktor 12-19 subat arasi aliriz dedi.38. Haftada.
Benim elimde ve bilek altı ayagimda şişme oluyor . Tuz oranı yüksek olan bişi yiyip icince sanki daha çok farkediyor .. kızımda hiç olmamıştı .Kızlar sizinde elleriniz şişmeye başladı mı ben git gide şişiyorum sanki tansiyonum 10.7 çıkmıştı
Gözün aydın canım sllah analı babalı büyütmeyi nasip etsin maşallah bebeğineHerkese çok teşekkür ederim kızlar, tek tek alıntı yapamadım, 36+6 ile 2700 ile dünyamıza geldi. Spinal anestezi oldum .. emzirmeyle uğraşıyoruz, çok yoruluyor.
Çok geçmiş olsun canim, bu doğumun daha rahat geçer inşallah. ben basur dan iki kez ameliyat oldum normal doğum olması durumunda tekrarlar mi diye de korkuyorummerhaba canim.ilk dogumum normal oldu.4.100 kg dogdu bebegim.kesik atildi maesef,icte yirtilmada oldu .dogum sonrasi oturamama gibi bi durumum olmadi.rahatca harekeet ettim.tek sikintim basurlarimin agrisiydi onuda ecz.aldigim bi su tarzi ilacla paansuman yaptim sisi indi.
ilk 6 ay agirlik kaldirdigimda idrarimi kaciriyordum.bunun sebebi bence cok ikinmaktan oldu .kolay degil 1 saat ikinmak zorluyor mesaneyi.bebegin baş cevvreside genisse kesik atilmadann cikmasi zor olur,strese sokar bebegide.
benim 3 dikisim vardi.10 gun icinde dustuler.herhangi deformasyon hissizlik v.s yasamadim.tabi kisiden kisiye degisebilir bu durum.
benim deneyimlerim bu sekilde.iyi yada kotu diyemem tabiki.en dogru karari doktorun vericektir.
Merhaba canım, ben en başından beri bormal doğum istediğimden kendimi ve vücudumu buna hazırlamaya çalışıyorum. Esnemek ve sonlarda kısıtlanmamak için yoga yaptım/yapıyorum , doğal doğum eğitimi aldım ki onda nefes egzersizi , doğum başlamasından itibaren yapılması gerekenler vs öğretiliyor. Stres yapmamak ve kendimizi vğcudumuzu iyi dinleyebilmek aslında işin temeli bence. Ama yinede tüm bunlara karşı ülkemizde öyle bir sistem var ki ne yaparsan yap karşında senin gibi düşünmeyen bir doktor yada ekip varsa sezeryandan kurtulsanda seninde araştırdığın gibi küt diye kesiği atıp çocuğu çıkartıyolar tüm emeklerin çöp oluyor. sanırım işin en büyük kısmı doktorda ve sende bitiyor.arkadaslar selam hepimize hayirli dogumlar saglikli bebisler inşallah. aranızda normal doğumda kararlı olan ve araştıran isteyen varmı? ben gidişata göre hangisi uygunsa diyordum ama şuan normal doğum istiyorum, okuduklarıma göre turkiyede normal doğumların yüzde 90 inda epizyotomi yapılıyormuş yani doğum sırasında vajinaya kesik atılıyor. sözde doktorlar vajinada daha dağınık ve büyük yırtıklar olmaması için yapıyormuş bunu ama aslında kendilerini sorumluluk altında bırakmamak için yani bebek gelmekte gecikirse herhangi bir sorun olmaması için yapıyorlarmış. epizyotomi avrupada sadece çok gerekli hallerde yapılıyormuş yüzde 10 civarında ve bazi yan etkileri de idrar kaçırma vajinada hissizlik vs. ve doğumdan sonra bir hafta oturamamak da cabası. ayrıca doğum esnasında karina bastırmak da baskıyı artırdığından epizyotomi uygulanmasa bile yirtiklarin artmasına neden oluyormuş çok sakincaliymis. normal dogum surecinde anne kendi haline birakilirsa zaten vajina esneyeceginden bunlara hic gerek yokmuş. doktorumla bu haftaki muayenede görüşeceğim ama sizlerden de fikir almak isterim özellikle normal doğum tecrübesi olan arkadaşlardan, şimdiden çok teşekkürler..
O anı az önce tamda bende yaşadım ... Baya baya tepe oluşturdu sol tarafımda noluyorrrr yaaa dedim :)))) zaten pıt pıt değilde hep bir şişirme şeklinde yapıyor hadi hayırlısı...Ya kızlar bugun bebek gayet hareketliydi arada boyle nefes aliyormus gibi ritmik kalkip iniyordu gobegim.
Ama son yarimsaattir araliksiz kalkip iniyor gobegim bu ne ya oluyor mu sizde de boyle bi durum bi sorun mu var yoksa?
Veririm canım hem ikinci bir yorum öğrenmiş oluruzAynen bendede öyle canım benimdd pazartesi bakalımm sende bana haber ver olurmu
Ben sabah uyanınca ellerimi kapatamıyorum. Parmaklarımdaki eklemler çok ağrıyor. Ama gün içinde yüzüklerimi takabiliyorum.Benim elimde ve bilek altı ayagimda şişme oluyor . Tuz oranı yüksek olan bişi yiyip icince sanki daha çok farkediyor .. kızımda hiç olmamıştı .
Bir de bebekte bitiyor. Misal senin yaptiklarini bende yaptim. Hemde daha hamile kalmadan ama bebis ters. Sezaryene dogru adim adim ilerliyorumMerhaba canım, ben en başından beri bormal doğum istediğimden kendimi ve vücudumu buna hazırlamaya çalışıyorum. Esnemek ve sonlarda kısıtlanmamak için yoga yaptım/yapıyorum , doğal doğum eğitimi aldım ki onda nefes egzersizi , doğum başlamasından itibaren yapılması gerekenler vs öğretiliyor. Stres yapmamak ve kendimizi vğcudumuzu iyi dinleyebilmek aslında işin temeli bence. Ama yinede tüm bunlara karşı ülkemizde öyle bir sistem var ki ne yaparsan yap karşında senin gibi düşünmeyen bir doktor yada ekip varsa sezeryandan kurtulsanda seninde araştırdığın gibi küt diye kesiği atıp çocuğu çıkartıyolar tüm emeklerin çöp oluyor. sanırım işin en büyük kısmı doktorda ve sende bitiyor.
Baya olmuş doktora gideli canım haberdar et biziKızlar selam, birazdan hastaneye gidiyorum, bakalım doktorun kararına göre bugün Doğum yapıyor muyum, geri mi geleceğim belli olacakben bir garip haller içindeyim.
Bu arada sonunda kova burcuna geçtik, artık Ocak görünümlü de olsalar kova burcu oluyorlar :)
Dualarınızı bekliyorum, hakkımızda hayırlısı olsun.
@gelecekelbetgelecek umarım Doğum rahat geçmiş ve bebeğini kucağına almışsındır.
Öpüldünüz kızlar....
Hosgelmis dünyaniza bebeğin. ..Sağlıkla büyütün canimHerkese çok teşekkür ederim kızlar, tek tek alıntı yapamadım, 36+6 ile 2700 ile dünyamıza geldi. Spinal anestezi oldum .. emzirmeyle uğraşıyoruz, çok yoruluyor.
Benim de 23 Şubat görünüyor. Tarih falan da vermedi normal görünüyor şimdilik ben de geç dogurcam gibi hissediyorummm
Amin cnm insCanım yakında yavrun da gelir evine, tedbir amaçli durmasi faydalidir mutlaka.
Insallah guzel haberler aliriz tez vakitte
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?