2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286
Aslinda normal doguma hersey uygun canm ama hm tup bebek oldugu icin ilk bastan kendimi sezaryene hazırlamıştım devlet degl ozel hastaneye gidiyorum doktorumda normaldan yana ama bni ikna edemedi en sonunda 39 haftaya kadar bekliyelim normal gelmezse senin istedigin olsun dedi bakti bnde sanci acilma vs yok persembe gunu Allahi izniyle sezaryen olucam

Tarih bile belli :)) artık oğluşun normal gelecem derse ancak öyle olur zaten normal bu saatten sonra hadi hayırlısı..

Ay sevindim canm ya sorun yokmus cok şükür insallah zamaninda saglikla kucagna alirsin yavrunu

Kaçti canım tansiyon?benimde sabah var bakalım kontrolüm benimde yüksek gidiyor baya.

Aynen öyle canım herkes yapmış biz niçin yapmayalım fizyolojimiz buna adapte korku tamamen psikolojik. Suyun geldiği andan itibaren ortalama olarak 12saatti bulurmuş genelde ilk doğumlar , 24saati bulanlar var bu tamamen sancıya bağlı şanslıysak kısa sürer. Ama doğum koçu şu senaryoları yazmıştı nişan gelirse kesinlikle korkma bu bir kaç günün olduğunu bile gösterebilir devam eden kanaman yoksa eğer hazırlıklarını kontrol et duşunu al doktorunla görüş hastaneye kontrolüne git muhtemelen evine geri döneceksin stres yapma eğer suyun geldiysede sistem aynı suyun renkli değilse (kahverengi/gri/kanlı/yoğun olmasada pembemsi gibi) yine duşunu alabilir sancı sayımını yapmaya başlayabilirsin bizim için en mühimi sancı her zaman dedi. Bu süreçte sanırım en mühim şey gelen sıvı akıntı artık her neyse onun çokluğu ve yoğunluğu birde sancılar. Sıksa ( saatte en az 50 sık sayılırmış ) doktorunu arayıp hemen hastaneye git nst ye gir dedi.
Korku yok başaracağız

Korkma korkma, benim de kasığıma, karnıma filan ağrılar giriyo ama bugün nst de sıfır sancı çıktı :)

Kaçti canım tansiyon?benimde sabah var bakalım kontrolüm benimde yüksek gidiyor baya.

14-10 la başladık, defalarca ölçtüler 12-7,9 la bitirdik :) yüksekse mutlaka kontrol altında olmalı diyor buradakiler. Baş ağrısı, baş dönmesi, gözlerde çift görme, bulanıklık, uzun süreli yemek borusunun yanması gibi bir sorun olursa hiç beklemeden geleceksin dediler.

Ben bu durumu hep duydum emerken efor sarfedip kilo kaybı oluyormuş başta ama biraz biraz toparlarsa sorun olmayıp normallesıyormuş. Bekledin ama değecek insaalalh pek yakında yanında olacak kızçen.
Evet canım ben bilmiyorum hemşire de öyle söyledi inşallah sona geliyoruz yavaş yavaş kavuşcaz :)

Aynen lazer zaten yaptiramam...o dediğini yazdirayim olmazsa bide...bio oil alayım bakalım...kesinlikle doğum sonrası önemli canım dikkat etmek gerek anneme sordum bugün senin nasıl geçti dedim ben hamileyken yağlı krem falan ne bulduysam sürdüm dedi dogumdan sonra kalmiyo geciyo zaten dedi hatta niye taktin bukadar dedi :) takmak değil de hos görünmüyo geçse ıyi olur geçmese de yapcak bişey yok artık napim

Bu arada bugün tatbikat gibi oldu benim için, Doğum katında sancı çekenlerle bir aradaydım. Nasıl bir uygulama var gördüm her şeyi, çok iyi oldu yabancı bir hastanede bunları keşfetmek.

Bir yandan da dedim ki bu da devlet hastanesi, bizimkiler de. Ama bizde a plus hastaneler bile bu kadar ilgili değil. Hemşire gelince annem gibi ilgileniyor resmen.

Burada hemşireler 7 yıl okuyormuş, bunu da öğrenince şok oldum

Ben de bi oil kullanıyorum başından beri şimdilik catlamadi bundan sonra ne olur bilemiyorum tabi

Canım zaten benim bildiğim ümitten 2 doktor anadoluya geçti gülbin erol ve tanser bey ikiside ıyi aslında..ben ailemin yönlendirmesi ile anadoluya başladım öncesinde umite tanser beye gidecektim fikrim oydu...sonra anadoluda murat boyluya gitmeyi çok istedim geç diye kabul etmedi zaten sonrasında umite gitti bi konuş kabul ederse ona git bence çünkü eğer kabul etseydi ve gitmeseydi esas onu istiyodum ben...baya karıştı benim durumlar yani tanser bey ümitten anadoluya murat beyde anadoludan umite gitti :) anadoluda doğum ücretleri de söyle normal 2500 sezeryan 3000 epidural (normal-sezeryan)3500

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…