- 12 Eylül 2015
- 4.951
- 6.142
- 158
- Konu Sahibi Homely_angel
-
- #36.381
Aynen canim doktorum bugün detayli anlatti zaten. Sonra da cati muayenesinden sonra anatomik olarak yapimin nirmal doguma cok verimli oldugunu ve epidural ile de vok rahat bir dogum yapabilecegimi söyledi.. Malesef insanlar felaket tellalı olmayi cok seviyor korku salmaktan endişelendirmekten zevk alıyorlarCnm epidural yapılamayacak kişiler var , böyle bir durumun varsa bunu zaten doktorun söyler, mesela kan sulandırıcı kullananlar pıhtılaşma problemleri olanlara zaten yapılmıyor. Böyle bir problemin varsa zaten doktor da söyler. Herkes doktor olmuş zaten bence kafana takma.
BENDE Bugün sordum gebelikte konfor icin guZel agrisisiz sizisiz oluyor dedi ikna oldum zaten istiyordum bir de hizlandiriyor dogymu kolay oluyor dedicnm panik olmadım zaten önce uyusturucu iğne yapıyolar normal iğne batmasından farklı bişey yok uyustugu için diğer işlemlerden pek bişey anlamıyorsun hissediyorsun ama acı olarak korkulacak dayanılmayacak hiçbisey yok sadece sabit durma kısmı zor çünkü o an sancı oluyor sancı varken sabit kalmak mühim olan onuda zaten dr ayarlıyor artık göbeğinin üzerine egilmek gerekiyor ama toplamda 5-10 dk lık bir işlem, sonrası nirvana inan değersadece aklınızda bulunsun dipnot olarak epidural takıldıktan sonra doz veriliyorya orada ilaç verilirken ayaklarınızı hatta belden aşagınızı hiç oynatmayın ayaklarınızı bükmeyin dümdüz olsun ki tüm vücuda esit dagılsın ilaç yoksa bazı yerlere epidural ulasmazsa oralarda tutmayabiliyor ve sancı oralarda devam ediyor , ilaç verilirken sabit kalın ilk 20 dk hiç kıpırdatmayın bacakları sonrası cok rahat oluyor allahın izniyle
Kaynanamın teorisine göre eşim ters gelmiş doktor elini sokup içinde döndürmüş :) içimde döndüğünü hissettim resmen kolunu soktu dedi ne kadar dogru bilemiyorum eskiden varmıydi böyle bir şey yoksa uyduruyor mu öyle mi sanıyor bilmiyorum :)Puffff ben bu bebisi nasil dondurcem yaaa :// arastiriyorum arastiriyorum bir sey cikmiyor :/
Kuzum mama versen ya da şekerli su az da olsa verin diyorlarİlkinde biberon mu vermiştin cnm ne gibi bi sorun yaşadın. Ben de az emiyor sarılığı atsın diye gnde bi kaç kere biberon verdim. Gerçekten faudası oldu karnı doyunca sarılığı düşmeye başladı. Ama memeyi çok zor alıyo 15 20 dk uğraşıyorum alması için tutup tutup bırakıyor. Alınca da en fazla 5 10 dk emiyor. Acaba biberondan mı oldu diyorum. Gerçi kızımda da biberon almamasına rağmen aynı sorunu yaşadık 1 ay sonunda düzelmişti. Çok çaresşz hissediyorım kendimi uğraşmak çok yoruyor
Ya ne güzel kız ne boşluğu kurtuldun ne güzel en azından Doğuma stressiz gideceksin ben şimdi ya kanama çok olursa epidural alamayacağım ya ters giden bir şey olursa genel anestezi ile sezeryan olmak zorunda kalırsam gibi gibi bir sürü şey düşünüyorum bir de astımım var ya nefesim yetmezse normal Doğumda diyorum Of ofBenim artık iğnem yok, resmen bir boşluk oldu :)
Evet kuzum doktorumda sirf bu yuzden genel anestezi diyo esimlede oturdum konustum oda mantikli buldu cunku dedigin gibi cok heycan yapiyorum bncede en iyisi genel anestezi insallah bi sorun cikmazTatlım aylardır beraberiz burada ve sen hepimizin en heyecanlısısın. Bana kalırsa da genel anestezi ile daha rahat olursun gibi. Ama yine de en iyisi senin duygularının söylediği tabi.
Evet bebek çok hareketsizmiş karnın aç mı dedi, değildi , bu olmamış bir daha çekelim dedi bir daha çekildi ama yinede bebek çok normal çıkmadı cumartesi tekrar bakalım dedi. Normalde yine ikş hafta sonra gel diyecektim ama sen cumartesi gel takibi bırakmayalım diyince içine bir endişe dolduNe düz çıktı cnm kalp atışı mı? Benim plasenta kireçlenmesi ayrıntılıda çıkmıştı ama sonra hiç bi sorun oluşturmadı
Yok cnm sütüm var çok şükür ama tutamıyor bi türlü. Çok değişik bişey:/ herkesin sorunu farklı işte kiminin sütü olmaz o yüzden emziremez. benim de sütüm olur bebeler tutamaz böyle uğraştırırlarBENDE Bugün sordum gebelikte konfor icin guZel agrisisiz sizisiz oluyor dedi ikna oldum zaten istiyordum bir de hizlandiriyor dogymu kolay oluyor dedi
Kaynanamın teorisine göre eşim ters gelmiş doktor elini sokup içinde döndürmüş :) içimde döndüğünü hissettim resmen kolunu soktu dedi ne kadar dogru bilemiyorum eskiden varmıydi böyle bir şey yoksa uyduruyor mu öyle mi sanıyor bilmiyorum :)
Kuzum mama versen ya da şekerli su az da olsa verin diyorlar
Peki sağsan bile memeden sut mu gelmiyor kız mi tutamıyor
Cnm sancın bir kere mi yükseldi yoksa ara ara yükselmiş mi?Gösteremedim işte canjm nst den viktigimizda doktor acil doguma hitmisti zaten mesaisi de bitmisti orda beklemek anlasiz oldugu icin eve geldik. Vatsaptan mesaj olarak attim çizelgeyi henüz görmedi
Endişelenmekte haklısın ama kontrol altında olacaksın cnm bi sorun çıkmaz inşallah.Evet bebek çok hareketsizmiş karnın aç mı dedi, değildi , bu olmamış bir daha çekelim dedi bir daha çekildi ama yinede bebek çok normal çıkmadı cumartesi tekrar bakalım dedi. Normalde yine ikş hafta sonra gel diyecektim ama sen cumartesi gel takibi bırakmayalım diyince içine bir endişe doldu
İnşallah canımİkimizinde 18 şubat ikimizdede plesanta yaşlanması çıkmış bugün canım. @fbtl sağolsun bi sıkıntı olmaz dedi durumu açıkladı benimde içim rahatladı sıkma canını normal bişeymiş
Canim gittim gayet iyi geçti sevdim ben Nesrin hanımı cana yakın
Normal çok hareketlidir, nst çekilicekken o cihazlara tekme atar çektirtmez şimdi tık yoktu gecesinde de çok sz hareketini hissetmiştim ondan endişelendim sanırımBugün benimde canım nst m iki kere cekıldı oynamadı ilkinde karnın açsa olabilir.telaslanma bısey olsa göndermezdi eve bence.normalde hareketleri nasıl?
ahahaaa olacağı o zaten fırlar çıkar direkOooo o zaman fırıl fırıl döner. Sonra da jet hızıyla çıkarsa karışmam ama
doğrudur eskiden düzeltiliyormuş. ama çok fazla bebek ölümü olunca vazgeçmişler. o döndürme işlemi sırasında plasenta ayrılıyormuş vve bebek içeride nefes almaya başlayınca suyu ciğerlerine kaçıyormuş.artık yapmıyormuşlar. araştırdım yaniBENDE Bugün sordum gebelikte konfor icin guZel agrisisiz sizisiz oluyor dedi ikna oldum zaten istiyordum bir de hizlandiriyor dogymu kolay oluyor dedi
Kaynanamın teorisine göre eşim ters gelmiş doktor elini sokup içinde döndürmüş :) içimde döndüğünü hissettim resmen kolunu soktu dedi ne kadar dogru bilemiyorum eskiden varmıydi böyle bir şey yoksa uyduruyor mu öyle mi sanıyor bilmiyorum :)
Kuzum mama versen ya da şekerli su az da olsa verin diyorlar
Peki sağsan bile memeden sut mu gelmiyor kız mi tutamıyor
Alttan ışık tut canım. Son ana kadar konuş bebişle faydası oluyrmuş. Umıdını kybetme dönecektır.Puffff ben bu bebisi nasil dondurcem yaaa :// arastiriyorum arastiriyorum bir sey cikmiyor :/
5-6 kere 50 üzeri çıkmış canim 1 kere de 65Cnm sancın bir kere mi yükseldi yoksa ara ara yükselmiş mi?
inşallah :/ deniyorum bir sürü şey.Alttan ışık tut canım. Son ana kadar konuş bebişle faydası oluyrmuş. Umıdını kybetme dönecektır.
Ya ne güzel kız ne boşluğu kurtuldun ne güzel en azından Doğuma stressiz gideceksin ben şimdi ya kanama çok olursa epidural alamayacağım ya ters giden bir şey olursa genel anestezi ile sezeryan olmak zorunda kalırsam gibi gibi bir sürü şey düşünüyorum bir de astımım var ya nefesim yetmezse normal Doğumda diyorum Of of
Ya canım sen doktora bakma ya moral bozmaktan başka bişey değil yani onun yaptığı...bi akrabanın kızına annem sormuş ozaman tersti benimki de senin nezaman bas aşağı döndü demis benimde hep yan yatiyodu son hafta döndü doguma yakın demis...asagiya doğru müzik falan dinlet belki duymak için aşağı iner başı ışık ses duyarlilar biliyosun dene bence :)bende ciddi bir sezaryen fobisi var. yani normal insanlar normal doğumdan korkar. ben sezaryenden.o yüzden dönsün istiyorum. epidural bile alamayacağım ben ona bile razıyım. yeter ki dönsün diyorum ama dönmüyor. ve bu haftadan sonrası dönmesi zor dedi doktorum kafam çok takılıyor.
ya onu bende duydum. doğum mu kolaylaştırıyor diyorlar. ama bebek tersken ilişki kurmaktan da çekiyorum doğum aniden başlarsa bebek ters kalır acil sezaryen olur diye. kan sulandırıcı kullanırken acil sezaryende çok riskli benim için. o yüzden doktorum planlı sezaryeni öneriyor. 9 şubatta. kaldı ki görüştüğüm 2 ayrı doktorda aynı şeyi dedi. hatta sağlık ocağında ki normal doğum delisi ebe bile dönmezse planlı sezaryeni önerdi kan sulandırıcıdan ötürü.
Evet ikinci dogumum normal olsaydı korkmazdım bu kadar ama ikinci sezeryan ve üçüncüyü normal istiyorum Aysun hanım deneriz dedi diğer doktorlar denemiyor direk sezeryan o yüzden kendi doktorum olsun istiyorum. Yani normal doğum istiyorum. Dua edin.Hayırlısı canım gelmek isterse diğerleri de doğumu yaptırır sonuçta, ben olsam hurmayı kesmezdim.
Nst gayet iyi görünce bana, hiç sancı çıkmamış Kalp atışları düzgün, o yükselmeler de hareket ettiği anlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?