- 4 Aralık 2015
- 1.763
- 1.088
- 133
- 36
- Konu Sahibi Homely_angel
-
- #36.401
He bide gündüz göbeğini ac konuş onla bence anlar ya :)bende ciddi bir sezaryen fobisi var. yani normal insanlar normal doğumdan korkar. ben sezaryenden.o yüzden dönsün istiyorum. epidural bile alamayacağım ben ona bile razıyım. yeter ki dönsün diyorum ama dönmüyor. ve bu haftadan sonrası dönmesi zor dedi doktorum kafam çok takılıyor.
ya onu bende duydum. doğum mu kolaylaştırıyor diyorlar. ama bebek tersken ilişki kurmaktan da çekiyorum doğum aniden başlarsa bebek ters kalır acil sezaryen olur diye. kan sulandırıcı kullanırken acil sezaryende çok riskli benim için. o yüzden doktorum planlı sezaryeni öneriyor. 9 şubatta. kaldı ki görüştüğüm 2 ayrı doktorda aynı şeyi dedi. hatta sağlık ocağında ki normal doğum delisi ebe bile dönmezse planlı sezaryeni önerdi kan sulandırıcıdan ötürü.
Cok sevindim. Yok tam olarak bu bakış acısında bir kadın. Catı muayenesi dogum baslamadan olmaz diyor banada yapmadı. Ki ben her muayenede cok ağladim ona ragmen destekledi normal doğumu sakinlestirdi. Sayesinde normal oldu doğumum benim hep söylüyorum. Güzel geçmesine ve güvenmene ayrıca sevindim tavsiye edipte memnun kalmayan yok.Canim gittim gayet iyi geçti sevdim ben Nesrin hanımı cana yakın
36. Haftada cati muaynesinj gereksiz gördü 40 da ya da dofum da yaptığını söyledi vajinusmjs dolu hastam oldu tekme bile yedim ama kimseye normal doğum yapamazsın demedim yapanlarda oldu dedi sonuna kadar normal Doğuma giden biriyim eğer bsy gelişirse tabi sezeryan dedk bende böyle düşünüyorum dedkm
Zaten 10 kadından 8 i cati muayenesinden korkar herkes kolay kolay yaptırmaz ki ne alaka dedi sasirdi biraz gördüğüm muameleye :) nts girdim Nesrin hanımdan devam edeceğim içim ısındı en azından sonuna kadar normal Doğum dediği icin güvenimi kazandı
Ayrıca ultrasona baktı kızımın kafası büyüktü hep öyle diyordu büyük çıkmadı çocuk ne asagi inmiş ne Doğum pozisyonunda bunu bile bile neden cati muaynesi yaptı ki dedi neyse herkesin yoğurt yemesi farklıdır dedi
Çocuk kafasini tam oturtmamış dönmüş ama kafa sanırım yan asagida İnmemiş Doğum pozisyonunda olmayan çocuğa baksa ne olur ki dedi :) gördüm zaten kafa hafif yan asagida ama yan tutuyor kafayı her şeyi net gördüm haftaya nst sonrası ultrason 2 hafta ultrason her hafta nst önemli olan nst dedi zaten belki de 2. Ultrason olmadan dogum olur dedi
Ama suan icin gelme durumu yok 40i bekler gibi tabi Allah’tan bi mani çıkmazsa dedi
Nesrin hanım olumlu konuştu ben sorunumu anlattım diye konuştuğunu da sanmıyorum dese derdi yapamazsın diye öyle bi kadın olduğunu hissettim bakalım hayırlısı
Bu arada sana da teşekkür ederim önerilerin icin
Cok guzelmis bu sabahlik. Bende senin de lohusa sepetinden aldigin iade ettim dedigin mavi gecelik sabahlik var ama gecen yikadiktannsonra giydim hic icime sinmedi begenmedim.yeni biseyler bakicamCanım ben sabahlığımı instagramdan beğenim yaptırdım, resmini koyayım. Geceliğim de cossy by aqua dan, ben çok beğendim. İstersen bir bak sen de.
Eki Görüntüle 2098904
Benimkide 1 kere 60 ı görmüş. Doktorunla görüşünce haber verir misin cnm. Acaba doğum yaklaşıyo mu demek. Doktorum nst iyi çıkmış dedi. Başka yorum yapmadı5-6 kere 50 üzeri çıkmış canim 1 kere de 65
İnşallah canım en önemlisi o zaten sağlıkla onu kucağıma almamSenin de zor bir hamilelik oldu ama bebeğe kavuşunca hepsi uçup gidecek inşallah.
Dogumlari vardi canim heralde kadin evine gittiyse de yorgunluktan mesajlara bakamadi. Yarin cevap verir büyük ihtimal o zaman bildiririm sana daBenimkide 1 kere 60 ı görmüş. Doktorunla görüşünce haber verir misin cnm. Acaba doğum yaklaşıyo mu demek. Doktorum nst iyi çıkmış dedi. Başka yorum yapmadı
Bu Turkiyenin toplumsal sorunu bence çok bilinçli insanlar da var tabi ama bu gençlerin yozlaşmış olduğu gercegini değiştirmiyor bence...resmen herşeye seyirci bi toplum haline geldik...avrupa insanı kibar bilinçli hoşgörülü...aradaki farkımız bu işte:)Ayrılmasaymış sevgilisinden maden, kalksaymış kendisi de. Bu yapışık mod olan sevgililere de gıcık olurum ya. Medeniyet yok işte, hamile kadını görünce kimsenin bir şey söylemesine gerek var mı sanki.
Burada bazen metro ya biniyorum, sadece 2-3 durak gideceğim mesela, aynı anda 3-4 kişi yer veriyor. Ahh diyorum ben böyle şeylere alışkın değilim.
Iste en korktugum sey, bu arada sezeryanda da bastirma oluyormus. Benim bi kac gece ruyama bile girdi, cok sinir bir durummalesef bastiriyorlar canim.stajer bi ebe vardi .o bastirdi dirsegiyle falan cok canim yandi .kizdim bagirdim.organlarimi parcalicaksiin diye
midemde bulandi tabi o an.snr kidemli ebe geldi bastirdi 2 ikinmada dogurdum.diger ebeye kalsaydim dahaa cok yanmisti canim
Canim sağlıklı doğdular ya iyiler ya şükür az zaman sonra kucağında olcaklar gönlünü ferah tutkızlar hastaneden geldim kızlarımı gördüm çok şükür iyiler bu hafta sonuna doğru cikabilirlermis inşallah sağlıkla kucaklarim onları görünce kucağıma alamamak üzüyor ama sağlıklı olsunlar gerisi boş.
Bütün yazılanları okuyamadim doğum yapan arkadaşlar gözünüz aydın sağlıkli uzun ömür versin Rabbim
Ah ah buldumcuk oglanlar buldumcuk kizlar Sarmış artık etrafıAyrılmasaymış sevgilisinden maden, kalksaymış kendisi de. Bu yapışık mod olan sevgililere de gıcık olurum ya. Medeniyet yok işte, hamile kadını görünce kimsenin bir şey söylemesine gerek var mı sanki.
Burada bazen metro ya biniyorum, sadece 2-3 durak gideceğim mesela, aynı anda 3-4 kişi yer veriyor. Ahh diyorum ben böyle şeylere alışkın değilim.
Ay senjn adına çok sevindim vajinusmus tedavisi olmustun değil mi sen olduysan bende olurum kız artık :)Sagol tatlim valla darisi korkanlarin başına ama aslinda korkacak bisey yokmus ben doktorun elini tuttum yaparken bırak tamam oldu bırak diyotabi biraz rahatsiz ediyir ama katlanilamayacak birsey değilmiş
Kuzum memeye bsyler sürüyorlarmış ecik bal mi sürsen gerçi zamanla oturur refleksiYok cnm sütüm var çok şükür ama tutamıyor bi türlü. Çok değişik bişey:/ herkesin sorunu farklı işte kiminin sütü olmaz o yüzden emziremez. benim de sütüm olur bebeler tutamaz böyle uğraştırırlar
Bende sacmaliyor mu acaba dediydim kv gunahini almışımahahaaa olacağı o zaten fırlar çıkar direk
doğrudur eskiden düzeltiliyormuş. ama çok fazla bebek ölümü olunca vazgeçmişler. o döndürme işlemi sırasında plasenta ayrılıyormuş vve bebek içeride nefes almaya başlayınca suyu ciğerlerine kaçıyormuş.artık yapmıyormuşlar. araştırdım yani
Cok sevindim. Yok tam olarak bu bakış acısında bir kadın. Catı muayenesi dogum baslamadan olmaz diyor banada yapmadı. Ki ben her muayenede cok ağladim ona ragmen destekledi normal doğumu sakinlestirdi. Sayesinde normal oldu doğumum benim hep söylüyorum. Güzel geçmesine ve güvenmene ayrıca sevindim tavsiye edipte memnun kalmayan yok.
Önemli olan güvenmen ve emin ol sonradan geldi bu hasta demez ilgilenir. Ki bu haftada kabul etmesinden anlamışsindir. Cok sevindim senin adına.
Canim yazdin mi kacirdim ama suyun nasilmis? Hareketsizligin suyun azalmasiyla bir ilgisi var mi?Normal çok hareketlidir, nst çekilicekken o cihazlara tekme atar çektirtmez şimdi tık yoktu gecesinde de çok sz hareketini hissetmiştim ondan endişelendim sanırım
İnş cnm bencede ne olur ne olmaz benim tansiyonum düşmüş çok öğürtü geldi doktor hemen müdahale edin dikemiyorum dedi sakinleştirici verildi Ögle dikti karnımı.Cok saol kuzum ya ozmn gonul rahatlığıyla tamm diyim zaten düşünüyordum belden uyuşturmalida nabzm yukselir fenalasirsam diye bncede en mantıklısi genel olim insallah midem bulanmaz kolay ayilirim
Şimdi daha iyiym cnm yarın tekrar baktıracagım.Yok tatlım senin ki iyi. Benim 14-10 filan çıkıyor. Sorun küçükte zaten.
Takibe alınması gereken 14-9 un üstündeki değerler.
Annem kalacak canım o da kendi ayarlar...emzik koydum kutusu ile kaynar suya sokup cikardim bi sefer gecelik sabahlik bi takimda alt ust pijama bi paket kalın orkid koydum hatta bimde satılan hijyenik pedler var kalın onlardan koydum bi paket 2 tane pamuklu yüksek bel külot 3 tane kullan at lohusa kulodu havlu koydum havlu kagit aklımda sabun da aklimda sampuan da küçük bi siseye koyarım artık hasta alt örtüsü koydum göğüs pedi corap dis fircasi macunu en sonda tarak makyaj malzemesi koycam tamam...Aynen kalınca görecekler :)
Canim kaynatacağım baska bi şey Yok elimde strilazator alanlar varmış surekli kullanacağını düşünüp ben almadım gerekli olurda alırım diye düşündüm
Esin yanında refakatçi kalacaksa esine pijama terlik sana terlik emzik koyacağım beliberon koymayacagim iki çift takip dışarı çıkarken outdoor tulum almaktım onu koydun hamile hasta bezi orkid bol don :) havlu kağıt el havlusu sabun ekledim bez ben 8 adet koydum ama bilemedim daha koysam mi arkadaşım da 3 kere ancak yaptı dedi bi arkadaşım da 7 kere yaptı dedi 10 tane koyayım olmadı ben :)
Ters çevirdim 30 da yikadim zaten kirli değil üstünde bsy varsa aksın dedim sonra etiketlerini kestim önden de kesebilirsiniz beyazlar ayrı polarlar ayrı renkliler ayrı yikadim geceliklerimi kendi aldığım sıfır kulotlari da 30 da yikadim bebek ve kendi kıyafetlerimi bebek deterjanıyla yumuşatısiz yikadim
Evet canım tedaviyle iki sene sonra zor atlattim hamileligin basindan beri de sadece bir kere esimle pışpış yapmistik :)) başa dönmekten kasilmaktan çok korkuyordum. Doktoruma sedyede meayene edin çatala çıkamam dedim ama doktorum ısrar etti.. Sonra basta biraz korktum ellerini tuttum doktorun ama çok nazik bir şekilde yavaşça oldu da bitti çok şükür:))) korkma tatlim sonucta dogum gününde defalarca yapacaklar bunu o yüzden bugün bu korkuyu aşmam lazim dedim ve aştım :))Canim sağlıklı doğdular ya iyiler ya şükür az zaman sonra kucağında olcaklar gönlünü ferah tut
Ah ah buldumcuk oglanlar buldumcuk kizlar Sarmış artık etrafı
Güya musluman ve ahlaklı bi toplumuz ama ahlak sıfır düşünce sıfır çoğu insanda
Ay senjn adına çok sevindim vajinusmus tedavisi olmustun değil mi sen olduysan bende olurum kız artık :)
Kuzum memeye bsyler sürüyorlarmış ecik bal mi sürsen gerçi zamanla oturur refleksi
Bende sacmaliyor mu acaba dediydim kv gunahini almışım
Sen dogum sırasında mi Çatı muaynesi olurken agladın canim
İlgilendi sagolsun ben artık cati muaynesine de hazırdım onu kafamda halletmiştim benim taktığım tek nokta sezeryan konusuydu ve doktora devam etsem gerçekten sezeryan gerekli dahi olsa hep içimde diğer doktora karşı şüphe olacaktı acaba muayene olamıyorum diye mi sezeryan yapti nazimi çekmemek icin mi sezeryan oldum diye kafayı yiyecektim belki geç gittim keşke ilk sorunda gitseydim ama buna şükür insallah sağlıklı sorunsuz bi Doğum gerçekleştiririz hepimiz
Epidurali sordum konfor bi kere istiyorsan öneririm dedi hem acıyı hissetmezsin hem de kolaylaştırıyor doğumu dedi
Senin kendini bilmen güzel cati muayenesinden korkup sezeryan istiyorum diyenlerde oluyor çok normal olarak ama senjn bunun üstüne gitmen ben asıl sezeryandan korkuyorum o dikişleri görürsem ağlarım ona bile giremem demiştim bunları bilerek hareket etmen ve bu haftada bile ona göre yönlenmen çok güzel bsy dedi Nesrin hanım
Giden özgüvenimi yerime getirdi zaten sen o sancıyla açılmış olacaksın hem acımayacak çok fazla Hem de o zaman gözün bile görmeyecek o muayneyi dedi hepsi ikna ediciydi
Bir de rahmetli anneneme benziyor gençliğine ondan da içim ısındı :)
Aralığı ve düzeni önemli aslında. Kaç dk çıkmış ben böyle sancım vardı 10 dk bir ben hissetmemiştim o zaman yani başta 3 cm açılmam varmış ve sonuç 3 gün sonra doğurdum5-6 kere 50 üzeri çıkmış canim 1 kere de 65
Canim dokotr cevap verdi.. Minik minik sancilarin var dedi beklemeye devam.. Şükür ben gidebildigi kadar gitsin istiyorumBenimkide 1 kere 60 ı görmüş. Doktorunla görüşünce haber verir misin cnm. Acaba doğum yaklaşıyo mu demek. Doktorum nst iyi çıkmış dedi. Başka yorum yapmadı
Evet ameliyat aninda kafamiz rahat olsun diyo doktorumda hayirlisi olsun insallah kuzum ya senin dikiş yerin iyilestimi kac gunde banyo edebildinİnş cnm bencede ne olur ne olmaz benim tansiyonum düşmüş çok öğürtü geldi doktor hemen müdahale edin dikemiyorum dedi sakinleştirici verildi Ögle dikti karnımı.
Valla canim yaklaşık 20 dakika durdum 5-6 kere yukselme be 1.5 cm acilma var işte. Doktorum minik minik sancıların var dedi. Bekleyecegiz bir sonraki kontrolüm pazar günü. Henüz 37+3 üm 39 u görmek istiyorum bakalim hayirlisi olsunAralığı ve düzeni önemli aslında. Kaç dk çıkmış ben böyle sancım vardı 10 dk bir ben hissetmemiştim o zaman yani başta 3 cm açılmam varmış ve sonuç 3 gün sonra doğurdum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?